HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2024 Perşembe - 10:08

Menemen'de işçi eylemleri sürüyor... Sendikadan 'muhatap yok' çıkışı!

Menemen Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin mağdur edildiğini belirten Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, “27 Mayıs’tan bu yana ne tazminatlar ödendi, ne de niçin işten çıkarıldıklarına dair açıklama yapıldı. Muhatap bulamıyoruz. Sonuç alıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz. AK Parti’ye oy vermediğimiz için cezalandırıldık” dedi

Menemen de işçi eylemleri sürüyor... Sendikadan  muhatap yok  çıkışı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi’nde Ramazan Bayramı öncesi işten çıkarılan işçilerin hak arama mücadelesi devam ediyor. Dün akşam Belediye Meclisi’nin önünde eylem yapan, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerine ulaşmaya çalışan işçiler, yaklaşık 2,5 aydır muhatap bulamadıklarından yakınıyor. Bu süreçte neden işten çıkarıldıklarını dahi öğrenemediklerini, tazminatlarının da ödenmediğini belirten mağdur işçiler, AK Parti’ye oy vermedikleri için işsiz kaldıklarını ifade ettiler.

AKAY: 1500 OLAN PERSONEL SAYISINI 4500’E ÇIKARDI
Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, işten çıkarılanların çoğunun, 5, 15, hatta 20 yıldır belediyede çalıştığına dikkat çekti. Ekonomik krizin ortasında işsiz bırakıldıklarını, tek suçlarının AK Parti’ye oy vermemek olduğunu söyledi. Akay, şu görüşlere yer verdi:

“Bizler kendimizi biliyoruz. Her birimiz sahada, büroda işini layıkıyla yapan insanlarız. Boğazımızdan geçen her lokmayı alnımızın teriyle kazandık ve sonuna kadar hak ettik. Seçimlerden önce ‘Biz bir aileyiz’ diyen, seçilirse işten çıkarma yapmayacağının sözünü defalarca veren Belediye Başkanı Aydın Pehlivan belediyelerin kamu kurumu olduğunu unutup seçim sürecinde oy deposu olarak gördüğü çok sayıda yeni personeli işe almıştır. Vekilliği sırasında 1.500 olan personel sayısını seçim kazanabilmek umuduyla 4.500'e kadar çıkarmıştır. Şimdi ise personel giderleri ile ne yapacağını bilememektedir. Yaptığı amatörlüğün bedelini uzun yıllardır çalışan biz eski personellere ödetmektedir.”

BASKILAR SONUCU BELEDİYE İŞ SENDİKASI ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ
İşten çıkarmalar başlamadan hemen önce, planlı ve organize bir biçimde Başkan Pehlivan’ın, birim amirleri aracılığıyla belediye işçilerine Belediye-İş’ten istifa edip Hak-İş’e geçme konusunda baskı yaptırdığı iddiasında bulunan Cumali Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye-İş sendikasının çoğunluğu kaybetmesi ile bizlerin bir kez daha kolu kanadı kırılmıştır. Bu süreçte Hak-İş sendikasından herhangi bir destek göremediğimiz gibi Belediye-İş sendika birim temsilcilerimiz de hukuksuz bir biçimde işten çıkarılmıştır. Bir aydır tatil, umre, düğün ziyaretleri derken belediyeye uğramayan Pehlivan, bizleri, tazminat gerektiren 17. maddeden çıkartmış ama tazminatlarımızı henüz ödemedi. Menemen’de konserlere, festivallere, gerekli gereksiz para bulanlar; sıra emeğin hakları ve alacakları olunca, alın teriyle geçinen emekçiyle inatlaşma pahasına, hukuk dışı yan yollara sapmayı tercih etmektedir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.”

MAHKEME KARARLARINI TANIMIYORLAR
Muhatap bulma umuduyla, belediye yönetimine ulaşmak için yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığına vurgu yapan Cumali Akay, işlerini geri istediklerini belirterek şöyle seslendi:

“Başkan Aydın Pehlivan, lafa gelince “İşçi için canımı veririm” derken, sıra işçi hakları olunca açık açık, iş kanununu hiçe sayarak, işçinin canını almıştır. Geçmişte yargı kararı ile tahakkuk olan işçi alacaklarının ödenmesi konusunda, "Her mahkeme kararı uygulanacak diye bir şey yok, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan görüş isteyeceğiz” diyerek, emekçileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Bunu da unutmuş değiliz. Dün olduğu gibi bugün de Anayasal suç işliyorlar. Mahkeme kararlarını tanımıyorlar. Emekçilerin de sabrının bir sınırı var ve o sabır zorlanıyor. İşçi için canımı veririm, diyen Sayın Başkan, canınız sizde kalsın, işçiye bir an önce işini, aşını geri verin yeter.”

 

 
CHP Lideri Özel duyurmuştu... Emekli kart lokantacıları sevindirdi
 
Otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 6 kişi yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Temmuz 2024 Perşembe 12:18

Sizinle kim neden muhatap olsun? Demek ki siz olmadan da işler yürüdüğüne göre lüzumsuz kimseler mişsiniz. Menemen beld. takdir ediyorum. Bunların cebine gidecek paralar halka hizmet olarak gidiyor.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mobilyalar yenileniyor... Güzelbahçe'den dönüşüm hamlesi!
Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçesini koruyarak hizmet vermeyi ...
Başkan Eşki'den çocuklara 'yeni havuz' müjdesi
Bornova Belediyesi’nin biri açık, ikisi kapalı olmak üzere 3 yarı olimpik ...
İzmir’in ateş savaşçıları nöbette
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin orman yangınlarına müdahale eden ateş ...
 
Çiğli'de hastalara ulaşım desteği!
Çiğli Belediyesi, hasta nakil ambulansı ve uzman sağlık personelleri eşliğinde ...
Menderes'in parkları yenileniyor!
Menderes Belediyesi, ilçe genelindeki parklarda yıpranan malzemeleri yeniliyor.
Başkan Tugay'dan inancına saygı vurgusu: Bu düzen değişecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivas Katliamı’nın 31. yılında Madımak Oteli’nde ...
 
İZBAN 1 milyarı aştı!
İzmir’de ilk yolcusunu 30 Ağustos 2010’da taşıyan İZBAN, on dört yılda ...
Foça’da gündem akaryakıt istasyonu… 10 yıllık ihalesiz devir!
Foça’daki yapılacak olan akaryakıt istasyonun kullanım haklarının ihalesiz ...
İzmir İtfaiyesi'nden Bornova'daki yangına müdahale
İzmir'in Bornova ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangının kontrol ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva