HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2021 Cuma - 15:51

Menemen'de gündem 'borçlanma' ve 'devir'

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleşecek ilk meclis oturumunda ise Belediye bünyesinde bulunan Mete-Su ve Menaş şirketinin temsiliyetinin Karakurt'tan Pehlivan'a devredilmesi gündemeni değerlendiren Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, "Ben bu kararı kadrolaşma isteyeceklerine bağlıyorum" diye konuştu. Meclis gündeminde yer alan borçlanma yetkisi ile ilgili de konuşan Karakurt, "Hukuksuz olarak gelmiş birine de kolay kolay hiçbir yetki de vermeyiz" dedi.

Menemen de gündem  borçlanma  ve  devir

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi'nde yeni seçilen Başkan Vekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirilecek ilk Meclis'in gündemi belli oldu.

Meclis gündeminde dikkat çekici konular içinde Menemen Belediyesi Mete-Su ve Menaş şirketinin temsiliyetinin Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a verilmesi yer alırken, ayrıca Pahlivan'a borçlanma yetkisinin de verilmesi maddesi de görüşülecek.

Geçtiğimiz günlerde Menemen Belediyesi bünyesinde yer alan Meta-Su şirketinin personel ücretlerinin başkan vekili adayı Deniz Karakurt'un istifa etmediği gerekçesiyle ödenmedi iddiaları gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt olayın kendisi ile ilgili olmadığını belirtirken, Şubat ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumunun gündeminde kritik bir gelişme yaşandı.

Menemen Belediyesi'ni temsil etme hakkı CHP'li Deniz Karakurt'ta bulunurken, Şubat ayı meclisinde yetkinin Karakurt'tan alınarak Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a verilmesi önerildi.

CHP'de bazı isimler Başkan Vekilliği seçimlerinde üç fire vererek başkanlığın CHP'den AK Partiye geçmesine neden olurken, gözler 1 Şubat tarihinde Menemen'de gerçekleştirilecek Meclis oturumunda fire yaşanıp yaşanmayacağına çevrildi.

Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Belediyemiz şirketi Meta-Su İnş.Taş. Unlu Mamuller Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti, yönetim Kurulunda Belediyemizi temsil etmek üzere Belediye Başkan Vekili Aydın PEHLİVAN'a yetki verilmesi."

" Belediyemiz şirketi Menaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi yönetim Kurulunda Belediyemİzi temsil etmek üzere Belediye BaŞkan Vekili AYDIN PEHLİVAN'a yetki verilmesi."

"KADROLAŞMAK İÇİN DE METE-SU'DAKİ İŞÇİLERİ ÇIKARTMAK ZORUNDALAR"
Görev değişikliği kararı ile ilgili gazetemize konuşan CHP Meclis Üyesi ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt, aceleleri için 'kadrolaşma acelesi' ifadelerini kullandı. Karakurt, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinde de aynı durum var. Çoğunluk Mecliste ancak başkanlık farklı bir partide. Bunların hiçbirisi iade yapmadılar. Bizimde şimdilik irademiz  iade etmemek yönünde  Henüz daha grup toplantımızı yapmadık.  Grup toplantısında bu konuyu netleştireceğiz. Henüz daha yargı süreci bitmemiş ve durum ortadayken ben bu kararı kadrolaşma isteyeceklerine bağlıyorum. Bende bu kadrolaşmanın önüne geçmek için istifamı vermiyorum. Kadrolaşmak için de Mete-Su'daki işçileri çıkartmak zorundalar. Şu an yeni işçi alınması çok zor. Bende bu yüzden acele ettiklerini düşünüyorum.

PEHLİVAN'DAN BORÇLANMA HAMLESİ
Mecliste ayrıca Menemen Başkan Vekilliğine seçilen Aydın Pehlivan'ın kredi çekme ve borçlanma yetkisi damga vurdu.

Şubat ayı olağan meclisinin ilk oturumunda görüşülmesi ve komisyona gitmesi beklenen maddenin kabul edilmesi halinde Başkan Vekili Pehlivan'a borçlanma yetkisi verilecek.

Mecliste yer alan gündeme maddesinde şu ifadelere yer verildi; " Belediye Başkan Vekiline kredi çekmek için borçlanma yetkisi verilmesi"

DUYUMLARIMIZ 65 MİLYON TL
Meclis gündeminde yer alan maddeyi eleştiren Deniz Karakurt, henüz 2 ay bile dolmadan borçlanma yetkisi istenmesinin doğru olmadığını belirtti. Karakurt, "Bunu çok uygun bulmuyorum. Önce bir iki ay belediyenin işleyişini görürsünüz, işleyişi incelersiniz ve nerede ne var diye bakarsınız. Geleli daha henüz 2 hafta olmuşken bu süreçte bunların hepsini incelemek mümkün değil. Birde o kadar demeç verdiniz ve  'hükümet arkamda' dediniz, o kadar yardım gelecek dediniz... Ancak şimdi borçlanma istiyorsunuz.  İstedikler rakamda duyduğumuza göre yasal sınırların çok üzerinde bulunan bir rakam.  Rakam konusu pazartesi günü netleşecektir.  Daha geldikten 3 gün sonra böyle bir yetki kararını erken buluyorum. Bizim bu konuda duyumumuz rakam ise 65 milyon TL. Biz belediyeyi hiçbir zaman kilitlemeyiz. Menemen halkının yararına neyse biz o aşamada çalışırız. Şu an kendisinin yetkisiz olduğunu düşünüyoruz çünkü yargı süreci henüz tamamlanmadı. Hukuksuz olarak geldiler ve hukuksuz olarak gelmiş birine de kolay kolay hiçbir yetki de vermeyiz" dedi.

 
Belediye Başkanı koronadan hayatını kaybetti!
 
'Bol para kazanma' vaadiyle tuzağa düşürdüler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNCE 29 Ocak 2021 Cuma 22:46

Menemen, menemen olalı görmediği hizmetlerle kucaklaşacak. YETER SÖZ İNCE nindir...

Yorumu oyla      5      6  
KSKLİ 29 Ocak 2021 Cuma 21:41

Konu Menemene hizmetmi siyasi çekişmemi belli değil.

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur: Kadınlarını geri bırakan toplum geride kalmaya mahkûmdur
Pandemi nedeniyle ziyarete kapalı olan Uşakizade Köşkü, çevrimiçi yayınlarının ...
Ödemiş'te yeraltına otopark müjdesi
Ödemiş kent merkezinde ihtiyaç duyulan yer altı otoparkı İzmir Büyükşehir ...
Bayındır'ın yüksek kesimleri beyaza büründü
Bayındır Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde temizleme ...
 
Bergama'da araç filosuna 14 yeni araç katıldı
Bergama Belediyesi’nin hizmet filosuna kattığı 14 adet 0 kilometre aracın ...
Torbalı'da kreş için düğmeye basıldı
Sosyal çalışmalara ağırlık veren Torbalı Belediyesi, kadınların iş gücüne ...
Selçuk'ta promosyon sevinci
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel belediye personeline verdiği ...
 
Konak'a insani gelişme ödülü
Konak Belediyesi, İNGEV’in “İnsani Gelişme Endeksi” çalışmasında, 188 ...
Bayraklı'da 'taş ocakları' yeniden hayat bulacak
Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan taş ocaklarının ...
Büyükşehir'in karla mücadelesi: Doğuma gidecek yurttaşın yolu açıldı
Kar yağışının dün öğle saatlerinden itibaren etkili olduğu bölgelere müdahale ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva