HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2022 Çarşamba - 21:49

Menemen'de ek bütçe gerginliği!

Menemen Belediye Meclisi'nin gündeminde, 2021 yılı bütçesine ek olarak teklif edilen 335 milyon 650 bin TL'lik ödenek vardı. Millet İttifakı'ndan konuya ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Bütçenin de tamamını kullanıp kullanmayacağım yıl sonunda değerlendireceğiz. O toplantılarda bunların hesaplarını sizlere veriyor olacağız. O yüzden birbirimizi karalamaya gerek duymayalım. Bu noktada herkesi sükunete davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Menemen de ek bütçe gerginliği!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıya Menemen Belediyesinin 2022 Mali Yılı Gider Bütçesinde ödeneği yetmeyen kalemler için ek ödenek verilmesi konusu damga vurdu. İhtiyaç doğrultusunda Başkanlık Makamından verilen önerge, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Söz konusu önergenin plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi için meclise yarım saat ara verildi. Ödenek, toplam teklif edildiği şeklinde 335.650.000 TL olarak komisyonunuza katılanların oy çokluğu ile kabul edildi. 

BU ÖNERGEYİ GERÇEK DIŞI BULUYORUZ
Komisyonun görüşmesinin ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz, “2021 yılı bütçesi 234 milyon olarak kabul etmiştik. Şimdi bu yeni getirilen düzenleme ile meclisten ek olarak 335.650.000 TL bir bütçe onaylanması isteniyor. Bu rakam neye göre isteniyor? 234 milyon iken 335.650.000 TL bütçeyi toplamda yaklaşık 570 milyon olarak bütçe harcanması isteniyor. Hükümet Türkiye’nin yüzde 70 olarak açıklamıştı. Bu rakamın yüzde 70 değil de yüzde 150 olduğunu ifade ediyorsunuz. Bütçeye dayanak olarak da satışı mahkemeye intikal etmiş konuyu baz alıyorsunuz. Biz bu önergeyi gerçek dışı buluyoruz. Kabul edilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı.

22 YIL YÖNETSENİZ MENEMEN'İN MALI KALMAZDI!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Halik Akbulut ise, “2021 yılında 2022 yılı ile ilgili 234.000 milyon TL bir bütçe yapmıştık. Bugün maalesef bir ek bütçe ile oldu bittiye getirilerek 335 milyon lira daha isteniyor. Sürekli bir satış söz konusu… Demek ki 22 yıl belediyeyi yönetseniz Menemen’in malı kalmayacaktı” diye konuştu.
Komisyondan geldiği şeklinde oynanılan ek ödeme, oy çokluğuyla meclisten geçti. Dilek ve temenniler bölümünde ise tartışma devam etti. 

OLTALARIMIZLA HALA BEKLİYORUZ
CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz, Gediz Nehri’nde kirliliğin devam ettiğine dikkat çekti. CHP Menemen ilçe örgütünün konuya dikkat çekmek için 1993 ve 1998 yıllarında iki büyük etkinlik yaptığını ifade eden Yılmaz, “Sudaki kirlilik mahkeme kararı ile ispatlandı. O günden bu güne kirlilik devam ediyor. 31.12.2012 tarihinde dönemin Bakanı Emiralem Regülatörü’nde herkesi balık tutmaya davet etti. Oltalarımızla hala bekliyoruz. Ayrıca Menemen’in her yolunun festivaller gibi olmasını istiyoruz” dedi. 

KAHVELERDE KONUŞULMASIN!
CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt, yapılan ek bütçenin oylanmasında bir tiyatro yaşandığını ve Menemenliler adına üzüldüğü ikinci meclis olduğunu ifade etti. Başkan Vekili Pehlivan’ın işçi alımlarını da soran Karakurt, “Bir türlü yanıt alamıyoruz. Nevşehir’den avukat getirdiğinizi öğrendim. Burada avukat yok muydu? Borç her geçen gün artıyor. Ne kadar borç var kime ne kadar ödendi, öğrenmek için önerge verdik. Ret ettiniz. Bu dönemin iyi olmasını, kahvelerde konuşulmamasını istiyoruz” dedi.

İTİBAR SUİKASTINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu ise şöyle konuştu; “Pandemi sürecinde zorlu bir süreç yaşadık. Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanımız artık maske kullanmanıza gerek yok, dedi. Maalesef İzmir’de yaşayan vatandaşlar olarak maskeyi hala kullanmaya devam ediyoruz. Çünkü Tunç Başkan’ın yüzülebilir körfezinde hissedilen koku, yaz aylarının gelmesiyle artış gösterdi. Kim yönetiyor İzmir’i, Cumhuriyet Halk Partili bir başkan… Bu yüzden doğadan bahsederken önce verdiğiniz sözleri tutun.  Ali Bey, sanki Menemen’i 22 yıldır başka parti yönetmiş gibi o yok bu yok diye söyleniyor. Kaygınızı çok iyi anlıyoruz. Çünkü Aydın Pehlivan Başkanımız, yaptığı işlerde başarılı oluyor. İşçilerle aramıza giremezsiniz. Sığ siyaset üreterek bir yere varamazsınız. Deniz hanım, hesaplarımıza bakmamızı istiyor. Eğer bir endişeniz varsa gidin şikayet edin. Ayrıca odama da gelip sizlere hesabımı gösterebilirim. Şifresini de sizlere söylerim. Ama eskiden belediyedeki odalara şifre ile giriliyordu. Bundan hiç bahsetmiyorsunuz. İtibar suikasti yapmanıza izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BİRBİRİMİZİ KARALAMAYA ÇALIŞMAYALIM
Ek ödeme ile ilgili de konuşan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “İlk bütçeyi Ağustos ayında belirlemiştik. Niyetimiz kötü olsaydı bu tutarı en baştan koyardık. Biliyorsunuz asgari ücret artışları, dünyadaki ekonomik dalgalanma malumunuz. Temmuz ayında da asgari ücrete bir artış daha gelebilir. Bütçenin de tamamını kullanıp kullanmayacağımızı yıl sonunda değerlendireceğiz. O toplantılarda bunların hesaplarını sizlere veriyor olacağız. O yüzden birbirimizi karalamaya gerek duymayalım. Bu noktada herkesi sükunete davet ediyorum. Çoğulcu demokrasi anlayışı ile bu süreci yönetelim” şeklinde konuştu.

 
Ürküten tahmin: 20 milyon kişi evsiz kalabilir
 
Korsan taksi şoförü: Hayır yapıyordum
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Haziran 2022 Perşembe 09:03

Bu kadar paraya Egekent 2'nin çöp yığını otlarına giremiyorsun ya ne diyim ben sana vekil başkan

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanvekili Koçer, Çiğli'deki kokunun sebebini açıkladı!
Çiğli Meclisi'nde gündeme damgasını vuran konu koku ve sinek şikayeti ...
Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal ateş püskürdü!
Bayraklı Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Serdar ...
Soyer'den 'moda fuarı' yorumu: Bu sektörü büyüteceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından yapılacak ...
 
Gaziemir'de CHP grubunda çatlak... O planlar reddedildi!
Haziran ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştiren Gaziemir Belediyesi'nde ...
Karşıyaka'da ŞPO'nun itirazına ret!
Karşıyaka’da Şehir Plancıları Odası’nın Emlak Konutları’nda ki bir kat ...
Bornova'nın gündemi 'yurt' tartışmaları... ÇYDD'nin bağışı kabul edildi mi?
Bornova'da tartışmalara neden olan kız öğrenci yurdu projesine ilişkin ...
 
Karabağlar'da dönüşüm planlarına oybirliği!
Karabağlar Belediyesi’nden bugünkü meclis toplantısında KARBEL Şirketi’nin ...
Konak 'Zorlu' kararını verdi!
Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclis gündeminin ana maddesi Zorlu Projesi ...
Aydın'da kursiyerlerden muhteşem yıl sonu gösterisi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçekleştirilen ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva