HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2022 Çarşamba - 23:05

Menderes’te yüksek gerilim... Belediye - örgüt karşı karşıya!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasından sonra başlayan seçim sürecinde tansiyon yükseldi. CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler tercihini Mustafa Akın’dan yana kullanırken Başkan Kayalar ise Erkan Özkan’ı tercih etti. İşler ile Kayalar’ın arası açılırken ilçede örgüt-belediye çatışması çıktı.

Menderes’te yüksek gerilim... Belediye - örgüt karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ -  İzmir’in Menderes İlçesi’nde üç yıldır görev yapan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrasında “adli kontrol şartıyla” serbest bırakılan Kayalar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “açığa alma” işlemi uygulamıştı. Yasa gereği meclis üyeleri arasından seçilecek başkanvekili tespiti öncesinde CHP’de ipler gerildi.

Menderes’te geçmiş dönemde meclis üyeliği yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler ilçe örgütü adına yaptığı toplantılarda adaylarının Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mustafa Akın olduğunu deklare etti. İşler örgüt olarak Akın’ı istediklerini parti üst yönetimine bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in henüz ilçeye gelerek çalışma yapmadığı süreçte ilçede derin çatlak oluştu. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise kendisinden sonra yerine geçecek ismin Belediye Başkan Yardımcısı Meclis Üyesi Erkan Özkan olmasını istedi.

KENDİSİNDEN SONRA  AYNI DÜZENİ İSTİYOR!
İlçe Başkanı Ahmet İşler’in Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a tepkili olduğu bilinirken kapalı toplantılarda, “artık parti örgütünün sözü geçecek” dediği öğrenildi. İşler’in, “Belediye başkanı hakkında yürütülen hukuki bir süreç var. Hepimiz bunu yakından görüyor ve takip ediyoruz. Kendisi durumuna bakmadan idare edebileceği ve yönetebileceği adam arıyor” dediği iddia edildi. Kayalar’ın istediği Belediye Başkan Yardımcısı Özkan’ı yetersiz bulan İşler’in parti örgütünü ön plana çıkartması dikkat çekti. İşler’in, “Biz burada söz sahibi bir örgütüz. Bundan sonra bizim dediklerimizi yapmak zorunda kalacaklar. Parti üst yönetimine ilçede örgütün ne istediğini anlatacağız” dediği dile getirildi. İşler’in ayrıca Kayalar için, “Artık yok, onun dönemi bitti. Kendi durumunu toparlamak için uğraşsın” sözleri de kulislere yansıdı.

KIRŞEHİR-ANKARA HATTI HAREKETLİ
Menderes’te başlayan yeni başkanvekilliği seçim süreci Kırşehir-Ankara hattını da hareketlendirdi. Belediye Meclis Üyesi Fatma Ekicioğlu’nun görev istediği bilinirken genel merkez düzeyinde kayınbiraderi Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da çalışma yaptığı öğrenildi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaparken belediye başkanlığına seçilen Ekicioğlu’nun İzmir’de faaliyet gösteren Ekicoğlu Tarım isimli şirketi de bulunuyordu. Ekicioğlu ailesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimlere ulaştığı dile getirildi. Parti genel merkez yönetiminde yer alan önemli isimlerin Fatma Ekicioğlu ismi üzerinde ayrıca çalışma yaptığı belirtildi. 

TOPLANTI YAPTILAR
Fatma Ekicioğlu’nun yeni süreçte başkan adayı olmasını isteyen bazı isimlerin örtülü desteği önceki gün düzenlenen zirvede vücut buldu. Belediye meclis üyelerinin kendi arasında yaptığı Ekicioğlu’na destek toplantısına Meclis Üyeleri Alper Sürücü, Mehmet Sarıkaya, Cumali Önder, Amine Çiçek, Erdoğan Yalçın ve Bülent Taşkıran katıldı.

RÜZGAR “YOKUM” DEDİ
Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı yardımcılığı yaptığı dönemde Cumhurbaşkanlığı CİMER’e şikayet ettiği için görevden alınan Meclis Üyesi Gürsel Rüzgar ise kararını verdi. Yasa gereği belediye başkanlığı seçim sürecini götürecek olan meclis başkanvekili Rüzgar aday olmayacağını parti yönetimine bildirdi. Rüzgar’ın yeni dönem için Erkan Özkan ismine sıcak baktığı dile getirildi.

MAKAM ARACINI ALDILAR!
Öte yandan Belediye Başkanı Kayalar’ın aksine adaylık çalışması yapan ve kararından vazgeçmeyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akın’ın kullandığı makam aracının alındığı aracın meclis başkanvekili Rüzgar’a tahsis edildiği belirtildi. Makam odasını boşaltması istenen Akın’ın duruma tepki gösterdiği “önümü kesmek için her yolu deniyorlar” dediği öğrenildi. Akın’ın eski Cumaovalılar Dernek Başkanı sıfatıyla yürüttüğü STK, dernekler üzerinden kamuoyu oluşturma toplantılarının devam ettiği belirtildi.

 
Tahıl Zirvesi'nden olumlu sonuç: Koordinasyon merkezi oluşturulacak
 
Altay, Ceyhun Gülselam’ın sözleşmesini uzattı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sosyal belediyecilik - Eşit hizmet 14 Temmuz 2022 Perşembe 08:41

İZMİR toplu ulaşımında ; İZMİR merkez ilçelerdeki metro , otobüs. vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı ; İZMİR Menderes ilçesi köy ve mahallelerinde ( Ataköy - Çamönü - Gümüldür - Özdere ) hizmet veren belediye otobüslerinde ( ESHOT ) var mı ? Yok sa ! Bu köylerdeki , mahallelerdeki vatandaşlar 120 dk. aktarma hakkı olmadığından ; belediye otobüslerinde dolmuşa biner gibi indi bindi ücret mi ödüyor ?

Yorumu oyla      2      3  
Partili 14 Temmuz 2022 Perşembe 08:38

Boşuna telaş etmeyiniz birbirinize düşmeyin,belediye başkan vekilliği görevi Ankara'da hazırlandı,bu gün yarın size emir olarak gelecektir,Yerel seçimlerde belediye başkanları nerede tespit edildi? Genel merkezde adamlar ne kadar çalıştı? Günlerce uykusuz kaldı kıran kırana mücadele yaptılar, isimler yazıldı çizildi,oradan döndü buradan döndü sağolsunlar memleketi belediye başkansın koymadılar atama yaptılar bizde tıpış tıpış oy verdik,gözden kaçmayan yüksek disiplin kurulu eski üyesi bayan neler olduğunu kamuoyuna bilgi verdi,teşekkürler keşke partiden ilişiğini kesmeden bilgi verseydi,sayın Menderes meclis üyeleri,varsa iradeniz koyun ortaya yoksa yok olur gidersiniz...

Yorumu oyla      6      3  
Paşa 14 Temmuz 2022 Perşembe 07:33

Bu adaylar içinde bu zamana kadar en başarılı olmuş aday Erkan Özkan’dır. Ben insanların bu zamana kadar başardıklarına bakarım. Hayatında taş üstüne taş koymamış insanlar tüm ilçenin sorumluluğunu alamaz. Turizmin t’sinden anlamayan insanlar Özdere Gümüldür gibi yerleri yönetemez. Bakalım chp torpili ayak oyunlarını mı seçecek yoksa liyakati mi göreceğiz.

Yorumu oyla      5      4  
y_a 14 Temmuz 2022 Perşembe 00:58

m.akın ı nasıl bu kadar seviyorlar? akp liler bile sevio neden? en azından kadın baskan olsun f.ekicioglu iyi secimse o olabilir

Yorumu oyla      3      4  
tuba 13 Temmuz 2022 Çarşamba 23:46

fatma ekicioğlu eve lütfen evinize

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahıl Zirvesi'nden olumlu sonuç: Koordinasyon merkezi oluşturulacak
İstanbul'daki dörtlü toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma ...
İngiltere'den çöp ithali iddiasına açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,, İngiltere'den ...
Petshoplarda kedi-köpek satışı yasaklanıyor
Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kedi ve köpeklerin mağazalarda sergilenmesi ...
 
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan öldürüldü
Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu olan Nazmi Arıkan öldürüldü. Arıkan ...
Genç işçinin feci sonu... Çocuğuna doyamadı!
Çalıştığı fabrikada iş kazası geçiren Murat Can Günay, ağır yaralı olarak ...
Teröristlerce kullanılan sığınak imha edildi
Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında teröristlerce kullanılan bir sığınağa ...
 
Türkiye ve BAE uzay ajanslarından iş birliği
Türkiye Uzay Ajansı ve Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı arasında iş birliği zaptı imzalandı.
Taşköprü sarımsağında hasat başladı
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde coğrafi işaret alarak tescillenen sarımsağın hasadına başlandı.
İstanbul'da 4'lü tahıl koridoru zirvesi sona erdi
Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva