HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Temmuz 2022 Perşembe - 12:50

Menderes'te şok! İçişleri Kayalar'ı görevden aldı!

İçişleri Bakanlığınca, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan İzmir'in Menderes ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden uzaklaştırıldı.

Menderes te şok! İçişleri Kayalar ı görevden aldı!

EGEDESONSÖZ-  İçişleri Bakanlığı'nca yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan İzmir'in Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, görevinden uzaklaştırıldı.

Menderes Belediyesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu'nca inceleme yapıldı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da soruşturma yürütüldü. İnceleme ve soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ile Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç, rüşvet aldığı ve haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Kayalar ve Güleç, dün çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında Kayalar ile Güleç'in, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

AVUKAT AYDIN: KARAR SİYASİ
İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın avukatlığını üstelenen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Avukat Murat Aydın, açıklamalarda bulundu. Verilen kararın hukuki dayanağının olmadığını, siyasi olduğunu savunan Aydın, "Gerekçe olarak tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi gibi gerekçeler sunulmuş. Bu soruşturma 8 aydır devam ediyor ve artık tamamlanma aşamasında. Toplanabilecek tüm deliller toplandı, dinelebilecek tüm tanıklar dinlendi. Soruşturmanın başlarında böyle bir karar verilseydi, bunun bir anlamı belki olabilirdi ancak artık nihayete eren bir soruşturma söz konusu. Bu, kararın siyasi olduğunu ortaya koyuyor. Kaldı ki dosyada tutuklanan kimse yok. Dahası, adliyeye sevk edilen tüm şüpheliler tutuklama talebiyle de sevk edilmedi. Hukuki açıdan bir sonuç elde edemeyeceklerini anlayınca siyasi olarak böyle bir karar aldılar" diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması sonrası ise gözler sürece çevrildi. İzmir’de 2018 seçimlerinden bu yana CHP’li bazı belediye başkanları görevden alınırken, Kayalar’ın yerine kayyum mu atanacak sorusu yöneltilse de Menemen Belediyesi’nde yaşanan benzer bir sürecin uygulanması bekleniyor. Kayalar’ın görevden uzaklaştırılması sonrası belediye meclis içinden yeni Başkan Vekili’nin seçilmesi planlanıyor. Mecliste CHP’nin 16, AK Parti’nin 8, MHP’nin ise 1 Meclis üyesi bulunuyor.

 
2022 verileri açıklandı: Adnan Menderes kaç yolcu ağırladı?
 
Reşat altın 104 yıl sonra yeniden basıldı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 8 Temmuz 2022 Cuma 12:32

Halk gösterilen ve atanan belediye başkanı ve meclis üyelerine oyunu verir,ama ön seçim olsaydı bunların röntgen filmi gibi çeker tercihini kullanır malesef böyle bir şansı yok ön seçim olsaydı bütün belediye başkanları seçilecek sırada olamazdı,milletvekili ve belediye başkanları genel merkezden nasıl atandığını biliyorduk ama şimdi yetkili bir ağızdan kamuoyuna verdiği bilgiden öğrendik,rüşvet teklif nasıl oluyor kim veriyor bunlar hiç yaşanmasa daha iyi olurdu ama işte oluyor ısmarlama adamları koydukları zaman biz seçmen olarak tıpış tıpış oy vermek görevimiz onu da ne zamana kadar sürecek bilen yoksa yapacak birşey yok...

Yorumu oyla      3      4  
8 Temmuz 2022 Cuma 01:07

çok ilginç yorumlar var. emniyetin bu yorum yapanların da ifadesini alması gerekiyor. madem biliyorsunuz gidin anlatın.

Yorumu oyla      4      4  
Partili 7 Temmuz 2022 Perşembe 21:18

Bütün belediye başkanlarının atanmasında mutlaka genel merkezde birilerinin ya da birileri kimler önerdi ve referans oldu? Bu konuda gerekli araştırma yapılıp kamuoyuna bilgi verilmediği görünüyor çünkü gelecek seçimlerde yine atama yapılacak bu defa tıpış tıpış oy vermek olmayacak...

Yorumu oyla      4      5  
Bir Bilen 7 Temmuz 2022 Perşembe 21:03

Karar siyasi ?? hiç güleceğim yoktu be ??

Yorumu oyla      4      4  
Skandal! 7 Temmuz 2022 Perşembe 18:22

yarın güç değiştiğinde AKP'li belediyelere de kayyum atanır.

Yorumu oyla      3      5  
mahmut 7 Temmuz 2022 Perşembe 17:43

koskoca avukat soruşturmanın başında böyle bir karar alsaydı diyor. ispat olmadan görevden alma olur mu

Yorumu oyla      3      5  
MENDERESLİ 7 Temmuz 2022 Perşembe 16:43

VALLA COK DOĞRU KARAR MENDERES BELEDİYESİ BİR RÜSVET AĞINA DÖNMÜŞ

Yorumu oyla      11      5  
necdet koç 7 Temmuz 2022 Perşembe 16:08

sırada elazığlı bir vekilin belediyelerle ortak (!) çalışması varmış.

Yorumu oyla      13      4  
Vatandaş 7 Temmuz 2022 Perşembe 15:27

Sayın Menderes belediye başkanı genel merkez tarafından seni başkan yapıyoruz hazır ol dediler ve seçmen ve parti üyeleri CHP her zaman destek verdiği için tıpış tıpış oy verdi büyük bir oy farkı ile seçildi,bu konuda parti içinde yetişmiş kıdemli liyakata uygun geçmiş dönemlerde üç dönem Özdere eski belediye başkanlığı yapmış başkan var Menderes ilçesinde uzun süre ilçe başkanlığı yapan partililer var iken ne hikmetse genel merkez şimdiki başkanı atadı diğer ilçelerde olduğu gibi,ayrıca bu tarz atamalarında genel merkezde nasıl yapıldığını genel merkez yüksek disiplin kurulu üyesi açıklama yaptı biliyorduk ama yerinden doğru öğrendik,sayın Kayalar hukuki süreç devam edene kadar masumiyet karinesi göre suçsuzdur,yargılamak biter ondan sonra suçlu ise cezasını çeker değil ise güçlü şekilde görevine devam edecektir,bu konuda genel merkez ne yapar orasını bilenler yoktur,şimdiye kadar olduğu gibi...

Yorumu oyla      9      4  
SOKAK 7 Temmuz 2022 Perşembe 15:19

Bu ülkede o kadar çok kanun dışı iş ve bu işlere karıştığı aleni olan kişiler varken, buralarda acele edilmiyor. Peki bu olayda ki aceleniz nereden kaynaklanıyor? Vicdan ve hakkaniyet...

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den çarpıcı 100'üncü yıl mesajları... 'İzmir Dünya Barış Ödülleri’ başlıyor!
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kapsamında düzenlenecek ...
Başkan Eriş’ten rakamlarla üç yıl sunumu!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediyesi’nin üç yıllık çalışmalarını ...
Bucalılar hünerlerini sergiledi!
Buca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde semt evlerinde yıl ...
 
Alaturka Akşamlar Menemen'e damga vurdu!
TRT'nin ilgiyle izlenen ‘Alaturka Akşamlar’ müzik programının canlı yayını ...
Güzelbahçe’de bayram temizliği
Güzelbahçe Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi parklar ve çocuk oyun gruplarına ...
Büyükşehir bir ilçede daha çocukların yüzünü güldürdü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in arka mahallelerdeki çocukları ...
 
Kadınlar mozaikle buluştu
IOM- BM Göç Kuruluşu Mobil Psikososyal Destek Takımı tarafından düzenlenen ...
Çiğli'de 'emsal' tartışması ipleri gerdi... AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin önceki ...
Karşıyaka meclisi birlik oldu... Çevreci hamle!
Karşıyaka Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve ilçe sınırları içerisinde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva