HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2022 Perşembe - 15:04

Menderes’te 5 saatlik zirve: Meclis üyeleri görüşme odasında!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınması sonrası başlayan seçim süreci için CHP kritik bir zirve daha düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantıda 15 meclis üyesi ile tek tek görüşüldü. İşte görüşmede kulislere yansıyanlar…

Menderes’te 5 saatlik zirve: Meclis üyeleri görüşme odasında!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2018 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığına seçilen ancak geçtiğimiz haftalarda ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirsiz süreyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Kayalar’ın görevden el çektirilmesi sonrası gözler Menderes Belediyesi’ne çevrilirken, geçtiğimiz yıl Menemen Belediyesi’nde Serdar Aksoy’un görevden alınması sonrası yaşanan ‘meclis içi seçim’ sürecinin işleneceği açıklanmıştı. İzmir Valiliği'nin devreye girmesi ve 18 Temmuz tarihi için ‘sandık kurulsun’ denmesi ile birlikte seçime gitmeye hazırlanan Menderes Belediyesi’nde gözler CHP ve AK Parti grubuna çevrildi.

-İLGİLİ KULİS HABER: MENDERES'TE YÜKSEK GERİLİM... BELEDİYE - ÖRGÜT KARŞI KARŞIYA!

SÜREÇ İÇİN YOĞUN MESAİ
Geçtiğimiz yıl Menemen’de gerçekleştirilen ve CHP grubunun çoğunlukta olmasına rağmen koltuğu kaybetmesine neden olan meclis için başkan vekilliği seçimi sonrası CHP İzmir Menderes’te işleri sıkı tutma kararı aldı. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler, sık sık meclis üyeleri ile bir araya gelerek toplantı düzenlerken, bugün üst düzey bir toplantı daha gerçekleşti. CHP’nin 15 meclis üyesi, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Menderes eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İl Yöneticileri; İsmail Yüzer, Çetin Özdemir, Binali Gül Menderes Belediyesi’ne gelerek Meclis Üyeleri ile basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Saat 10.00 civarında başlayan toplantı yaklaşık olarak 5 saat sürerken toplantını ana gündeminde ise ‘fire’ ve ‘aday’ konuları yer aldı.

BAŞKANLARDAN MECLİS ÜYELERİNE ‘GÜVEN’ DESTEĞİ
İl Başkanı Deniz Yücel sık sık parti içindeki birlik ve beraberliğe dikkat çekerken, ‘CHP İktidara gelecek, bir kayıp yaşamak istemiyoruz’ sözlerini söylediği iddia edildi. Soyer’in ise ‘Süreçte söz sahibi Sayın Deniz Yücel’dir. Ben de elimden geldiği kadar destek olmaya çalışacağım. Başkan Vekilliği görevine bizden bir arkadaşımızın geleceğine hiç şüphem yok’ dediği öğrenildi.

Toplantıda tüm meclis üyeleri ile tek tek görüşülürken meclis üyelerinin fire konusunda uyarılmasının ardından isimlerin tek tek ‘Bizim için namus meselesi’ dediği ve birlikte hareket edileceğinin kesin olunduğu vurgulandı.

KARAR İKİNCİ TOPLANTIDA
Fatma Ekici, Erkan Özkan, Mustafa Akın’ın isimlerinin ön plana çıktığı toplantıda ana karar için CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un beklenmesi kararı alındı. Cumartesi günü İzmir’e gelmesi ve sabah saatlerinde tüm meclis üyeleri ile bir görüşme daha gerçekleştireceği öğrenildi. Aday konusunda ise nihai kararı Torun verecek. Ayrıca tüm meclis üyelerine, milletvekillerine ve belediye başkanlarına ‘konuşmayın’ talimatı verilirken, tek açıklama yetkisinin Yücel’de olduğu da aktarıldı.

YÜCEL: SEÇİMLERE HENÜZ ZAMAN VAR
Toplantı sonrası konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sürecin olağan şekilde gittiğini ve meclis üyelerinden hiçbir firenin yaşanmayacağını vurgularken, “Bütün meclis üyelerimiz ile bir araya geldik. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve PM Üyelerimiz ile milletvekillerimiz de katıldı. Henüz zaman var seçime” dedi.

Görüşmelerdeki atmosferi de değerlendiren Yücel ‘Harika’ yanıtını verirken ikinci bir ‘Menemen’ vakası yaşanma durumu olup olmadığı sorusuna ise ‘Hayır. Hiçbir sorun yok’ cevabını verdi.  İsim konusunda netlik olup olmadığı hakkında ise Yücel, “İsim konuşulmadı” dedi.

 
Bakan Nebati: Sanayi güçleniyor!
 
İzmir'de otoyol trafiğini aksatan yangın kontrol altında!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bulgurcalı 17 Temmuz 2022 Pazar 11:11

Bir araya gelmişken eski belediye başkanı Kayalara hizmetleri için başarı belgesi büyük Görece nazar boncuğu takdim ediniz...

Yorumu oyla      5      3  
ozdere’m 15 Temmuz 2022 Cuma 13:44

eski baskan kirli camasirlari daha fazla ortaya cıkarılmasın diye kendi adayı konusunda nasıl ısrar ediyo kim bilir…

Yorumu oyla      29      3  
izmirli... 15 Temmuz 2022 Cuma 11:11

örgütle ilgisi olmayan kişilerin bu çemberde ne iş var acaba ...

Yorumu oyla      13      3  
İzmir'li 15 Temmuz 2022 Cuma 07:56

Belki Menemen'deki gibi çatlak olsun diye vaatler verenlerde vardır.

Yorumu oyla      13      3  
Partili 15 Temmuz 2022 Cuma 03:03

Jöleli arkadaş çözer mi sizce bu işi? görelim bakalım..

Yorumu oyla      11      3  
chpli.. 14 Temmuz 2022 Perşembe 23:23

kac kisiyle konustum, menderes insanının istedigi tek bi kisi var ve tabii o olacak diye umuyorlar.. bakalım

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş rıza 14 Temmuz 2022 Perşembe 21:10

Seyit Torun,Menderes te uzun süre yaşıyor bu bölgenin yapısını dokusunu biliyor ki demek belediye başkanını atayacak,bu nasıl bir durum,onlar bu belediye başkanlarını atadı,şimdi iade yok değişim mantığı ile hareket etmek,demokrasinin hangi bölümünde yazıyor? Aslında Izmır'de genel merkezden bir yönetici her biri birer ay nöbetçi olsa zaman kayıbı olmazdı kimse işinden gücünden olmaz...

Yorumu oyla      15      3  
Partili 14 Temmuz 2022 Perşembe 19:17

Demeki parti meclis üyelerine güven duymuyorlar? Meclis üyelerini biz parti üyeleri seçmedik siz parti yöneticileri siz atama yaptınız,kendi seçtiğiniz adamlara güven duymuyorsunuz pes doğrusu,ön seçim olsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı siz yöneticiler devam ediniz nereye gideceğini halk biliyor...

Yorumu oyla      13      3  
Partili 14 Temmuz 2022 Perşembe 16:26

Tekrar tekrar söylüyorum,belediye başkan vekili isimi belli oldu,bu toplantı dostlar alış verişte görsün,dört köşe sandık vardır meclis üyelerinin koyunuz ortaya bakalım ne olacak göreceğiz,gerçi sandık olacaktır ama sonuçları nasıl olacağını biliyoruz seçimde n sonra da birileri iktidarın Dodurga seçim sonuçları gibi sevinç gösteri yapacaklar sanki büyük bir zafer gibi...

Yorumu oyla      12      9  
özdere 14 Temmuz 2022 Perşembe 16:22

fatma ekici baskan olursa buyuk bi torpilin oldugunu dusunecegim

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 'tatil' açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de basın açıklaması yaptı. İmamoğlu, ...
AK Partili Kırkpınar’dan 15 Temmuz mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
Sürekli Konak'a davet etti... 'İzmir halkı demokrasi nöbetini bırakmaz!'
15 Temmuz Darbe Girişiminin 6. Yıldönümünde bir mesaj yayımlayan AK Parti ...
 
CHP'den her hafta bir ilde grup toplantısı
TBMM'nin tatile girmesinin ardından yaz dönemi çalışmalarına başlayan ...
Beko'dan Bahçeli ve Erdoğan'a TTB tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ne ...
Nasır'dan 15 Temmuz mesajı: O gece demokrasi zaferine imza atıldı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco ...
Tayfun MARO yazdı... Tamam, ana muhalefet de...
Tayfun MARO yazdı... Tamam, ana muhalefet de...
İYİ Partili Çıray'dan Bakan Soylu'ya 'Vali Konağı' çağrısı!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva