HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:18

Memur krizinde çözüm masası: Eylem iptal, meclisten yetki hamlesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli memurların SDS’ler için başlattığı eylemler için kritik bir gelişme yaşandı. Bugün gerçekleştirilecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi önünde eylem yapma kararı alan memurlar, sabah saatlerinde Genel Sekreter Barış Karcı ile görüşme gerçekleştirdiğini ve Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yasal sınırın üstüne çıkmak için meclis üyelerinden yetki isteyeceğini iletmesi sonrası eylem kararlarından vazgeçti.

Memur krizinde çözüm masası: Eylem iptal, meclisten yetki hamlesi!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan memurların sosyal denge tazminatında yapılan kesintiler nedeniyle başlattığı eylemler yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, bugün kritik bir gelişme yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘yasal sınır’ ifadeleri ile yasal sınırın üstünde SDS verildiği ve ücretlerin yasal sınıra çekilmesi gerektiğini belirtmesi sonrası memurlar mevcut haklarından kesinti yapılacağı nedeniyle eylem başlatmıştı. Haftalardır süren eylemlerde TİS masası bir türlü kurulamazken belediye memurları bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan Temmuz ayı Meclis Oturumu’na gelerek eylem yapma kararı almıştı.

Karar sonrası düğmeye basan Cemil Tugay ise Genel Sekreter Barış Karcı’yı görevlendirerek yeni bir teklif sunduğu öğrenildi. Başkan Tugay’ın yasal sınırın aşılması için meclisten yetki isteyeceğini belirtmesi sonrası memurlar ise eylemi erteleme kararı aldı.

Memur sendikasından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE DAİR BİLGİLENDİRME

Değerli emekçiler;

Toplu sözleşme sürecinin geldiği nokta ve İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin güçlenerek devam eden eylemlilikleri ve Cuma günü binlerin katıldığı tam günlük iş bırakma eylemimiz sonrasında 8.07.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Barış KARCI’nın daveti üzerine yürütme kurulu üyelerimizin katılımıyla bir görüşme gerçekleştirdik.

Yapılan görüşmede; 8.07.2024 tarihinde gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde Sn. Cemil TUGAY’ın üst sınırın üzerinde bir sözleşme imzalanması adına meclisten yetki alacağı ve bu yetki sonrasında özgür toplu sözleşme masasının kurularak görüşmelerin başlayacağı ve toplu sözleşmede anlaşmaya varılmak istendiği sendikamıza iletilmiştir.

Şube yürütme kurulumuz, bu öneriyi emekçilerin kararlı ve direngen mücadelesi sonucunda atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirmektedir. Direnen ve talepleri için kesintisiz mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri, bir kez daha birleşen emekçilerin örgütlü gücünü göstermiştir.

Sendikamız genel merkezi, başından beri hem eylemlerimize gösterdiği katılım hem de Ankara’da yürüttüğü görüşmeler ile sürecin takipçisi ve savunucusu olmuştur. 

Yapılan görüşmede; kazanılmış haklarımızdan geriye gidecek bir sözleşmenin emekçilerce kabul edilmesinin mümkün olmadığı özellikle vurgulanmış olup, son sözü ise her zaman olduğu gibi yine yapılacak referandum ile emekçilerin söyleyeceği de ifade edilmiştir.

Emekçilerin kararlılığı ve mücadelesi sonucunda atılan bu adımı olumlu olarak değerlendiriyor ve bu akşam belediye meclisinde yapılacak etkinliğimizi erteliyoruz. Şube yürütme kurulu üyelerimiz, gözlemci olarak belediye meclisine katılacak olup, gelişmelere ilişkin bilgilendirme her zaman olduğu gibi siz değerli emekçilere sendikamız tarafından yapılacaktır.”

 
12 futbolcu takımdan ayrıldı... Kaf-Kaf'ta yaprak dökümü!
 
Önce katletti, sonra yakınını aradı... 'Rahmetliyi vurdum, öldürdüm'
YORUMLAR
Toplam 55 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Av Türkay 9 Temmuz 2024 Salı 14:09

Şu asagida karpuz muhabbeti yapan rumuzun niye saklı? adını soyadını yaz seni buyuksehir yetkililerine bir bildirelim Yücel bey e, Vartolu bey e de aşağıda sanirim bu şahıs rumuzlu saklayarak saldırdı. dava açsa kazanır adamlar terbiyesizler gerekirse ip adresini siteden isteyip buyuksehir e sikayet edeceğim seni ondan sonra artık yazarsin ismini

Yorumu oyla      0      0  
Ali Ünlüoğlu Terzi 9 Temmuz 2024 Salı 14:01

Belediyeye giderim bunların hiç biri yüzümüze bakmaz birde sahte rumuzla artistlik yaparlar gerçek isminizi yazında fişleyelim hadi artis hadi yaz yarın bak seni nasıl fişliyor belediye başkanlığına klavye delikanlısı benim adım sanin dükkanın belli karsiyaka nergis de oturuyorum senin ne MAL OLDUGUN BELLI DEGIL laf cakiyor yiyorsa adını yaz kapının önünde bul kendini kaleye delikanlisi

Yorumu oyla      0      0  
ali ünlüoğlu 9 Temmuz 2024 Salı 13:58

öbür taraf mı? yatmaktan baska ne yapiyorsunjz son günlerde 2.3 aydır bedava para! okut karti sonra eyleme git ordan eve! bu tarafta siz zaten 5 milyon izmirlinin hakkına giriyorsunuz fazla fazla isteyerek bana mo diosun öbür taraf var die hadi işinize ya! aldığınız her fazla para boğazınızda kalacak bunu böyle bilin karpuzu göreceksiniz yakında merak etmeyin

Yorumu oyla      0      0  
Veli KARAKAYA 9 Temmuz 2024 Salı 12:43

Şu dikkat edin denen kişinin profilini araştırmak lazım Devlet maaşını ödüyor MU? Daha belediyeden ne istiyorsun. Askerken maaşını alıyordun Artı bir yerden maaş beklentin var mıydı?

Yorumu oyla      0      0  
Veli KARAKAYA 9 Temmuz 2024 Salı 12:40

Dikkat edin rumuzlu arkadaş. Niye geldin askerlikten. Orda kalsaydın ya

Yorumu oyla      0      0  
Veli KARAKAYA 9 Temmuz 2024 Salı 12:36

Saten maaşınızı alıyorsunuz. Ek ücret ne oluyor? Sizinle aynı işi yapan işçiler sizin uyarınız kadar maaş alıyor. Beğenmiyorsan istifa et git.

Yorumu oyla      0      0  
Ali ünlücocuguna cevap 9 Temmuz 2024 Salı 00:07

karpuzlugu iyi biliyorsun demekki. öbür taraf için iyi hazırlan bence kul hakkına girme.

Yorumu oyla      0      0  
Ali Ünlüoğlu Terzi 8 Temmuz 2024 Pazartesi 23:22

Yata yata karpuz da büyüyor yatın bakalim bu tarafın öbür tarafı var:)

Yorumu oyla      1      6  
Yücel Uludağ Ksk 8 Temmuz 2024 Pazartesi 23:19

Ben daire başkanıyım yada calisanim yada personelim yada sozlesmeliyim yada vatandaşım..! Hayırdır meclisin duvarını yumrukla Barış Karcıya saldır el kol yap ki o gün idare amiri Barıştı, ki başkan yok tu o gün parmak salla meclise eşkıya givi gir cami çerçeveyi indir. sonra SEN BELEDIYENIN ADAMIMISIN! Adamıyım zoruna mı gidiyor her türlü eylem dışında iş yap sonra gel sen şunun adamısın bunu adamisin.! işini yap işini parmak sallama milleti döveceksen git bak belediyenin spor kursları var oralara gir boks torbası döv hade cezalar gelecek merak etmeyin hakkınızdan gelecekler.Qm!

Yorumu oyla      0      5  
Zozan 8 Temmuz 2024 Pazartesi 23:08

Ben vartolunun yazdığını okudum işinize gelmiyorsa araba yıkayın dio ne var ki bunda izmirli denen şahıs! işine mi gelmiyor adam anasının ak sütü gibi HELAL para kazanıyor senin gibi yatmıyor sizdeki korku ne biliyormusun özel sektör şamar gibi yüzünüze vuracak köle gibi çalıştıracak işinize gelmiyor ama kara göründü

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğançay’da sağlık polikliniği hizmete açıldı
Sağlık alanında yaptığı yatırımlar ve ücretsiz hizmetlerle fark yaratan ...
Başkan Çerçioğlu'ndan Aydınlılara iftar daveti
Aydın Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği muharrem ayı iftar programlarına ...
Karşıyaka’da başıboş at operasyonu
Karşıyaka Belediyesi, bir süredir sokaklarda başıboş şekilde dolaştıkları ...
 
Menderes'te sahne yetişkinlerde!
Menderes Belediyesi tarafından 18 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz olarak ...
Bornova'dan çalışanlara sıcak ikram!
Bornova Belediyesi, sabah erken saatte mesaiye gidenlerin güne sıcak bir ...
Gazeteci Yazar Teoman Erel, Seferihisar'da anıldı
Gazeteci Yazar Teoman Erel 30. ölüm yıldönümünde Seferihisar Sığacık'ta ...
 
Çiğli'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek
Çiğli Belediyesi, vatandaşların taleplerini tespit etmek, hizmet ve projelerini ...
Balçova'da minikler can dostlarla buluştu
Balçova Belediyesi Anaokulu’nda eğitim gören minik öğrenciler, belediyeye ...
Konak’ta sokaklar çocukların!
Konaklı çocukların sokaklarda özgürce oyunlar oynayabilmelerine olanak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva