HABERLER>EGE
30 Mayıs 2018 Çarşamba - 08:38

Manisa'da İYİ Parti ile zabıta birbirine girdi!

İYİ Parti Manisa 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz'ın, Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın karşısında kiralayarak kurduğu seçim standında Şehzadeler Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ile İYİ Partililer arasında arbede çıktı.

Manisa da İYİ Parti ile zabıta birbirine girdi!

İYİ Partililer ile Şehzadeler Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri arasında akşam saatlerinde gergin anlar yaşandı. İYİ Parti Manisa 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz'ın Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın karısındaki özel mülkiyete kirasını vererek kurduğu üstü kapalı stand, Şehzadeler Belediyesi zabıta ekipleri tarafından İmar Kanunu'na göre kaçak yapı olduğu gerekçesiyle kaldırılmak istendi. Standın kaldırılmasına engel olmak isteyen İYİ Partililer ve zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. Şehzadeler Belediyesi'ne bağlı bir zabıta memurunun elinde bıçakla standın iplerini kesmek istemesi gerginliği daha artırdı. Zabıta memuru ile İYİ Parti üyesi Aşkın Bulut arasında yaşanan tartışma partili üyelerin cep telefonu kameralarıyla an ve an kaydedildi.

KÜFÜR EDEN ZABITA GÖREVLİSİNİ ARKADAŞLARI UZAKLAŞTIRDI
Kameralarda partili üyeye küfür ettiği gözlenen zabıta memuru başka zabıta memuru arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı. Olayı duyan İYİ Parti Manisa Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz standa gelerek bir taraftan yaşanan erginliği yatıştırmaya çalışırken, bir taraftan da zabıta ekiplerine yaptıkları işin yasal olmadığını ifade etti. Yaşanan gerginlik, çevik kuvvet polislerinin olay yerine gelip araya girmesiyle yatıştı. Zabıta ekipleri standı sökmeden olay yerinden ayrılırken, partili üyeler stantta nöbet tutmaya başladı.

Bu arada partili üye Aşkın Bulut,kendisine küfür ettiği ve bıçakla saldırdığı iddiasıyla Şehit Öztürk Polis Merkezi'ne giderek zabıta memurundan şikayetçi oldu. 

"ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YAPTIĞI İŞ KANUNSUZDUR"
İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Avukat Güldane Dörtbudak yaptığı açıklamada, "Bir hafta önce hem özel mülk olan, hem de kirası ödenmiş olan yere 4 tarafı açık bir şekilde kurulan çadırımıza karşı AK Partili Şehzadeler Belediyesi gelip hukuksuzca saldırdı. Burayı yıkacağız dediler, vinçlerini getirdiler. Zabıtaları buraya yığdılar. Ardından da yıkmak istediler. Bu standla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz yapılması gerekiyor. Şehzadeler Belediyesi'nin yaptığı iş tamamen kanunsuzdur" dedi. 

İlçe Başkanı Dörtbudak ayrıca, bıçakla saldırıda bulunduğu iddiasıyla zabıta memuru hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti. 



'BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK GEREĞİNİ YAPSIN'
İYİ Parti Manisa Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz ise yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı açıklamada, kendisinin Manisa Valiliği'nden gereken izinleri alarak standı kurduklarını ve standın YSK'nın 332. maddesine göre kurulduğunu ifade etti. Milletvekili adayı Yılmaz yaptığı açıklamada, "YSK'nın 332. maddesinde her şey belli. Mevcut iktidar bu mübarek Ramazan gününde de adaletten yoksundur. Burası sahibinden kiralık. Parasını da peşin verdik. Fakat gelinen noktada Şehzadeler Belediyesi Zabıta ekipleri, Şehzadeler şehri Manisa'yı utandıracak şekilde burayı kaçak yapı gibi göstermek istedi. Burasının herhangi bir sabit yeri yok. Yüksek Seçim Kurulu'nun maddesine uyuyoruz. Ne yaya, ne de taşıt trafiğini engellemiyoruz. Kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Buna bile izin vermemeye çalışıyorlar. Zabıta arkadaşlarımız devlet memuru. Biz onların hepsini seviyoruz ama bazı arkadaşlarımıza karşı bıçaklı saldırı girişiminde bulundular. Bunlarla ilgili elimizde görüntüler var. Bununla ilgili adalete ve Sayın Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e bildirimde bulunuyoruz. Gereğini yaparlar inşallah" diye konuştu. 

İYİ Partililer açıklamaların ardından stant önünde nöbet tutmaya başladı. (DHA)

 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Bir acayip olay! 100 kişi kavga etti, 7 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakalı 31 Mayıs 2018 Perşembe 22:16

zabıta dediğin bir kamu çalışanı mıdır parti görevlisi mi? manisa belediyesinde kaç tane sakallı zabıta var böyle acaba? elindeki bıçağı şehzadelerde değil de bir gün ahmet bedevinin oralarda çıkarsın da görelim kendisini.

Yorumu oyla      10      6  
Murat 31 Mayıs 2018 Perşembe 09:23

Biri o zabıtaya kurs versin de yapı tanımı nedir öğrensin stant ne zamandır yapı tanımına giriyor öğrensinler ozaman masada sandalyede hatta çöp kovalıda yapı olarak görülebilir

Yorumu oyla      10      6  
KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2018 Çarşamba 19:17

BU NASIL ZABITA SAKALI VAR BUNUN.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hiç kimseyi dinlememişti... Sonunda yıkıldı!
Datça Belediyesi yetkilileri ve çevreciler, doğal ve arkeolojik SİT alanında ...
Bodrum'da kuşlar yangın çıkardı: 60 dönüm kül oldu!
Bodrum'da buğday arazilerinde çıkan yangında, yaklaşık 60 dönümlük alan kül ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem! Şiddeti...
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde ...
 
Böylesi görülmedi: Ege'nin incisi yok oluyor!
Aydın'ın Germencik ilçesi Alangüllü Mahallesi'ndeki jeotermal tesisi yakınında ...
Fethiye'de dehşet: Kamp çadırında iki ceset!
Fethiye ilçesinde tatil yaparken, kaldıkları çadırlarında ölü bulunan ...
Bodrum'da feci ölüm: Son dalışı oldu...
Bodrum ilçesine iki mil uzaklıktaki Kara Ada'da zıpkınla balık avlamaya ...
 
Ayvalık'taki kayıp balıkçılar için yeni gelişme
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi limanından deniz patlıcanı toplamak için denize ...
Manisa'da feci kaza: Son yolculuğu oldu
Manisa'nın Kula ilçesinde, tıra arkadan çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. 
Bodrum'da feci iş kazası: Daha 20'sindeydi...
Bodrum ilçesinde garsonluk yaptığı otelin barında elektrik akımına kapılan Civan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva