HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2018 Salı - 10:36

Mahkemeden müebbet gerekçesi: 3 günlük bebeğin...

Erzurum'da bebeklerini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Harun Şimşek (48) ile ilişki yaşadığı kızının arkadaşı Dilara Kübra Arslan (22), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Mahkemeden müebbet gerekçesi: 3 günlük bebeğin...

Özel bir şirkette işçi olarak çalışan evli Harun Şimşek, kızının arkadaşı Dilara Kübra Arslan ile ilişki yaşadı. Bu ilişkiden hamile kalan ve bol kıyafetler giyerek bunu ailesinden saklayan Dilara Kübra Arslan, 7 Ocak 2016 tarihinde, Horasan Devlet Hastanesi'nde erkek çocuk dünyaya getirdi. Bebekten 'topuk kanı' alınmaması ve gerekli aşıların yapılmaması üzerine hastane görevlileri, durumu yetkili makamlara bildirdi.

Horasan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Harun Şimşek, bebeği Kars Çocuk Esirgeme Kurumu'na götürürken yolda öldüğünü fark ettiğini, kendisinin de yoldaki nalburdan kazma ve kürek alıp, bebeği kıyafetleriyle Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyü yakınlarında toprağa gömdüğünü ileri sürdü. Harun Şimşek'in tarifi üzerine olay yeri inceleme ekipleri, bölgede araştırma yaptı, ancak şüphelinin gösterdiği yerde kazılan çukurda bebeğin cesedi bulunamadı. Harun Şimşek, 23 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanarak, cezaevine konuldu.

'BEBEĞİ BOĞARAK ÖLDÜRDÜ'
Erzurum1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Harun Şimşek, mahkemede ise suçlamaları kabul etmedi. Dilara Kübra Arslan ve annesi Gülen Arslan'ı suçlayan Harun Şimşek, sevdiğini ele vermemek için suçu üstlendiğini iddia etti. Şikâyetçi sıfatı ile dinlenen Dilara Kübra Arslan ve annesi Gülen Arslan hakkında da soruşturma başlatıldı. Dilara Kübra Arslan, Harun Şimşek ile suçu birlikte işlediği iddiasıyla 20 Aralık 2017'de tutuklanırken, annesi Gülen Arslan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dilara Kübra Arslan ve annesi hakkında açılan dava Harun Şimşek'in dosyası ile birleştirildi. Tutuklu yargılanan Dilara Kübra Arslan, bu kez bebeğini Harun Şimşek'in montunu üzerine kapatarak boğduğunu öne sürdü.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDILAR
Mahkeme heyeti, 30 Mayıs 2018 günü görülen karar duruşmasında cesedin bulunamamasına rağmen Harun Şimşek ve Dilara Kübra Arslan'ı 'alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkûm etti. Aynı suçtan yargılanan Gülen Arslan ise beraat etti.

'BEBEĞİ ÖLDÜRÜLEN ANNE, DURUMU YETKİLİ MAKAMLARA BİLDİRİR'
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, Dilara Kübra Arslan'ın sürekli ifadelerinin değiştiğine vurgu yapıldı. Hayatın olağan akışına göre kendisinden bebeği zorla alınan ve öldürülen bir annenin durumu yetkili makamlara bildirmemesinin mümkün olmadığına işaret edilen kararda, çocuğun katili ile sonrasında her gün telefonla görüşmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Her iki sanığın evlilik dışı dünyaya gelen ve anne karnındayken de düşürülmesi için çaba gösterilen bebeklerini ortak kararla öldürmeye karar verdikleri mahkemece kabul edildiğine değinilen kararda, "Dilara Kübra'nın savunmasız bebeği diğer sanığa vererek ve öldürme kararını birlikte alarak maktul bebeği savunmasız bıraktığı, bu şekilde eyleminin asli maddi fail olarak iştirak ettiği mahkememizce kabul edilmiştir" denildi.

'BEBEĞİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KABUL EDİLDİ'
Harun Şimşek'in araç içerisinde bebeği boğduğu, belirlenemeyen bir yere gömdüğü kanaatin oluşan mahkeme heyeti kararında, şöyle denildi:
"Her ne kadar Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin yerleşik içtihatlarında cesedin bulunamaması halinde mahkûmiyet hükmü kurulamayacağı, hatta kamu davası açılamayacağı belirtilmiş ise de; öldürülen bebeğin 3 günlük olduğu, 3 günlük bir bebeğin kendi kendisine hareket etme kabiliyetinin bulunmadığı, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin süregelen içtihatlarına konu olaylarda cesedi bulunamayan kişilerin kendi kendisine hareket etme kabiliyeti olan kişiler olduğu, 3 günlük bir bebeğin kendiliğinden ortadan kaybolmasının, bir yerlere gitmesinin veya gizlenmesinin mümkün olmadığı, bebek öldürülmemiş ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan sanıkların bebeği kime verdiklerini, nereye bıraktıklarını yargılama aşamasında söylemeleri gerektiği, ortadan kaybedilen bu bebeğin cesedi bulunamamış olsa bile sanıklarca öldürüldüğü ve gömüldüğü mahkememizce kabul edilerek cesedi bulunamayan bu olayda, maktul bebeğin öldürüldüğü sabit kabul edilmiştir."

SAVUNMASIZ BEBEĞİ ÖLDÜRDÜLER: İYİ HAL YOK
Sanıklara iyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, "Her iki sanığın suçsuz ve savunmasız olan ortak bebeklerini öldürmeleri, suçun işleniş şekli, sanıkların bebeğin cesedinin yerini söylemeyerek yargılamaya bir katkılarının olmaması, haklarında takdiri indirim uygulanmasını gerektirir bir neden bulunmadığından sanıklar hakkında takdiri indirim uygulanmamıştır" dedi. (DHA)

 
AK Parti İl Yönetimi istifa etti!
 
Karşıyaka'nın Basın Özgürlüğü Ödülü Gürsel’in
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlı kadını 'kediciksin' diye dolandırdılar
İstanbul'da yaşayan Saadet Teyze, telefon dolandırıcılarının yeni oyununun ...
Evrim’in babasından itiraf: Babamın mezarına gömdüm
3 yaşındaki Evrim Atış'ın 2 hafta önce Tokat'ın Turhal ilçesinde kaybolmasıyla ...
Adnan Oktar’ın cezaevindeki ilk isteği belli oldu!
Yüzlerce metrekarelik lüks malikane ve villalarda faaliyet yürüten Adnan ...
 
'Şişko' diyen öğretmene 2 yıl hapis istemi
Kreşte öğretmenlik yapan F.E.,9 yaşındaki öğrencisi T.S.'ye "Şişko" diyerek ...
Kocasının yaptıklarını öğrendikçe kahroldu
Eşi Murat D.’nin 20 yaşındaki bir genç kıza tecavüz ettiğini öğrenince ...
İzmir'de kardeş kavgası: Balkondan düştüler!
Buca ilçesinde, ikinci kattaki evlerinin balkonunda kavga ederken düşen iki kardeş, yaralandı.
 
Emrah Serbes davasında flaş gelişme: Avukat verilen cezayı yetersiz buldu
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Emrah Serbes ve Kenan Doğru hakkında verdiği ...
İzmir'de yüzlerce işçinin zehirlendiği olayda kritik gelişme!
Aliağa ilçesindeki Star Rafineri şantiyesinde, 2 bin 600 işçinin gıda ...
Korkunç tesadüf! İstanbul'un aynı noktasında, iki hafta arayla...
İstanbul'da iki hafta önce arkadaşının denize düştüğü noktayı polise anlatırken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva