HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2022 Pazartesi - 12:31

MP İzmir’in başkanı Oğuz'dan 'YouTube' örneği: Üye patlaması var!

Memleket Partisi (MP) İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, partilerine yönelik olarak ilginin oldukça yüksek olduğunu belirterek “Genel Başkanımız bir YouTube kanalına katıldı ve 7,5 milyondan fazla izlenme aldı. Sonrasında bir üye patlaması yaşandı. Üyelik başvurusu yapan arkadaşlarımız gecikmeden dolayı bize serzenişte bulunuyor ama bunun nedeni yoğunluktan. Özellikle Z kuşağından muazzam bir ilgi var” dedi.

MP İzmir’in başkanı Oğuz dan  YouTube  örneği: Üye patlaması var!

EGEDESONSÖZ- Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Başkan Oğuz programda Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçişini, hazine yardımı konusu ile parti çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

ÇELEBİ’NİN DURUMUNA TIPÇILAR BAKSIN
CHP’den Memleket Partisi’ne geçtikten sonra istifa ederek siyasi hayatına AK Parti’de devam eden Mehmet Ali Çelebi ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Oğuz, “olay oldukça yankı buldu. Eylemleri ile söylemleri arasında büyük fark olduğundan bu yankı oluşmuş olabilir. Geçmişe dönüp bakmak lazım… Kendisi Ergenekon ve Balyoz davalarından yargılanan bir subay ve haksız yere yargılandı. Onu belki de en e çok savunan kişi genel başkanımız Muharrem İnce. Kendisine CHP’de siyaset yapması için çağrıda bulunan da Kemal Kılıçdaroğlu… Kime karşı korumaya çalıştılar? Mevcut iktidara, ‘Balyoz ve Ergenekon davalarının savcısıyım’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı korumaya çalıştılar. Türkiye’de siyaset artık allak bullak oldu. Kimin hangi değerler üzerinden siyaset yaptığı birbirine girmiş durumda. Bizim Memleket Partisi olarak var olmamamızın nedeni bu. Muhalefet partilerinin kendi kimliklerinden vazgeçişlerini, yok oluşlarını görüyoruz. Muhalefet partisinin başörtüsü üzerinden yaptığı çıkış hepimizi yaraladı. Bunların tutumları, bazı tarikatlar ile girmiş oldukları ilişkiler tabandaki seçmenleri zor duruma düşürüyor. Türkiye’deki siyaset biraz daha değerler ve ilkeler üzerine olması gerekiyor. Biz Memleket Partisi olarak bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ben bunca olaydan sonra AK Parti’ye katılan Çelebi’nin durumunu hiçbir şekilde açıklayamam. Bunun tek çözümü tıbbın çözümü. Tıpçılar ile konuşmak lazım ve Tabipler Odası ile konuşmak lazım bunu” dedi.

FİKİRSEL AYRILIKLARI VARDI
Mehmet Ali Çelebi’nin fikirsel ayrılık içerisine girdiğini gördüklerini ve parti içinde yalnızlaştığını kaydeden Oğuz, “Çelebi’nin parti içinde fikir ayrılıkları vardır. PM’de yalnız kalıyordu ve fikirsel anlamda ters düşüyordu. MYK’da ‘biz kesinlikle Cumhur İttifakı ile birlikte olamayız’ dediğimizde iyice yalnızlaştı. Biz de kafasında böyle bir şey var diye düşünmedik değil. Bu kendi bilecekleri bir iş. Ben AK parti seçmenin bu konuyla ilgili nasıl tepki ereceğini bilemem ancak onların da mutlu olacağını düşünmüyorum. Diğer tarafta laik-cumhuriyetçi kesimin ve kendisini temsil ettiğini düşündüğü kesimin oylarını alabileceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

BİZİM PARTİDEN YENİ ÇELEBİ’LER ÇIKMAZ
“Parti içerisinde başka Çelebi’ler çıkar mı?” sorusuna yanıt veren Oğuz, “Burada böyle bir şeyin olmasının söz konusu olduğun düşünmüyorum. Taşlar yerine oturdu. Biz büyüyoruz. Yeni arkadaşlar aramıza katıldı, partiye oy verecek seçmenler atıyor. Sayın Çelebi’nin orada kendi işgüzarlığıdır. Başka bir partiden bir onu gidip makamındaki odasında ziyaret etmiş. Siyaset yapıyoruz. Ve siyaset bir takım değerler üzerinden yapılır. Şu takım daha çok para verdi oraya gideyim diye yapılacak bir şey mi? Siyaset bu kadar çirkinleştiyse bilinmesi lazım” değerlendirmesini yaptı.

HAZİNE YARDIMI VATANDAŞA DAĞITILSIN
Seçim öncesi verilecek hazine yardımının kapsamını eleştiren Başkan Oğuz, yardımların büyük sıkıntı yaşayan üreticilere, çalışanlara ve depremzedeler dağıtılmasının yararlı olacağını söyledi. Memleket Partisi’nin hazineden bir kuruş yardım almadığını kaydeden Oğuz, “Memleket Partisi yeni kurulmuş bir parti ve içinde birçok farklı kesimde olan insanlar ortak payda çerçevesinde buraya geldiler. Bunların içinde farklı niyetli olan arkadaşlar da oldu. Ancak parti dimdik ayakta ve yoluna dimdik devam ediyor. Çok da beklentisi olamayan, idealist arkadaşlarımız var. Memleket Partisi kendi yağı ile kavrulan ve yağını da kendi üreten bir parti. Bizim hazineden aldığımız 1 kuruş para yok. Bizim belediye başkanlarımız ve müteahhitlerimiz yok. Ülkede asgari ücret 2 kat arttırıldı diye bas bas bağıran siyasiler, devletin yardımı 7 kat artırıldığında hiç sesleri çıkmıyor. 1 milyar TL’nin üzerinde CHP yardım alacak 2023 senesinde. 2 Milyar TL’ye yakın AK Parti alacak. Diğer partiler de 500 milyon TL civarında yardım alacak. Türkiye’de bu kadar açlık ve yoksulluk var, üniversite öğrenciler yatacak yer bulamazken, ülkede ekonomi çökmüşken siz siyasi partilerin yardımını 7 kat artırıyorsunuz. Bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Bu ülkede muhalefet de iktidar da toptan gitmeli. Biz bu nedenle kurulduk. Bizim partimizin kuruluşu Kuvayi Milliye hareketidir. Türkiye’nin geleceğini düşünen insanların bir araya gelip ülkeyi bu durumdan kurtarma hareketidir. Diyoruz ki gelin hazine yardımlarını yurtlara, tarım desteklerine verelim. Türkiye’de bu kadar evleri yıkılmış insanlar çözüm beklerken, Bayraklı’da deprem mağduru vatandaşlar hala beklerken, siyasetçiler bu konularda bu kadar bonkör davranabiliyor. Burada bir açık var. Vatandaş fakrında değil ve bizde bunu anlatmak istiyoruz.  Bu kadar büyük bütçeler ile beslenen siyasi partilerin sandıkta başarılı olup olmaması çok da önemli değil onlar için. Aldıkları para ile kendi koltuklarını korumak isteyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

BUCA CEZAEVİ YEŞİL ALAN OLMALI
Buca Cezaevi Planlaması ile ilgili olarak tartışmalara değinen Başkan Oğuz, alanın yeşil alan olarak vatandaşa hizmet vermesinin daha doğru olacağını belirti. Oğuz açıklamasında “Öncelikle STK’lar, İzmir’deki bütün kanaat önderlerinin bu konuyla ilgili fikrini beyan etmesi ve önderlik yapması lazım. Buca İzmir’in en önemli ilçelerinden bir tanesi… Buca’da çarpık kentleşmeden dolayı yoğun bir nüfus yaşıyor ve nefes alabilecekleri yer yok. Bu bölgenin kesinlikle bir yeşil alana, parka dönüştürülmesi gerekiyor. Bu bölgedekilerin kesinlikle nefes almaya ihtiyacı var. Buca’nın konut ve ticaret alanından ziyade mevcut insanların nefes alabileceği bir yere ihtiyacı var. Bununla ilgili mimarlar ve mühendisler odasının yaptığı açıklamanın yanındayız. Ben Buca’da bu alanın park olarak vatandaşların kullanımına açılmasını savunuyorum” dedi.

YOUTUBE YAYINI SONRASI ÜYE PATLAMASI YAŞANDI
İzmir’de partilerine yönelik teveccühün yüksek olduğunu kaydeden Başkan Oğuz, “Biz iktidar olmak için kurulduk. İzmir kenti bizim ve Memleket Partisi için çok önemli. İzmir seçmeni aydın, demokrat, çağdaş, yeni düşüncelere açık bir seçmen. Biz yeni bir partiyiz. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu karanlıktan çıkarmak ve halkımızı tekrar umutlarını yeşertmek için varız. İzmir’de kurulduğumuz günden beri aktif olarak örgütlenmemizi sürdürüyoruz. İnsanların bize bakışı gayet pozitif… Bizi eleştirenlerde var tabi. En çok eleştiriyi daha önce siyaset yaptığımız kesimlerden alıyoruz. Ancak geniş bir kitle de bize hakikatten hak veriyor. Biz değerlerimiz ve ilkelerimizden hiç ödün vermedik. Konjektüre göre değil değerlerimize göre siyaset yapıyoruz. Seçmen büyük arayış içinde… Yaptığımız her şeyi çok ciddi takip ediyorlar. Partiye katılımlar dönemsel olarak bazen öyle bir artıyor ki… Bunlar genel başkanımızın performansına göre değerlendirilebilinir. Genel Başkanımız bir YouTube kanalına katıldı ve 7,5 milyondan fazla izlenme aldı. Sonrasında bir üye patlaması yaşandı. Üyelik başvurusu yapan arkadaşlarımız gecikmeden dolayı bize serzenişte bulunuyor ama bunun nedeni yoğunluktan. Memleket Partisi Türkiye’de umut olacaktır. İzmir’de karşılığı oldukça iyi… Ben iddialı bir siyasetçiyim. Ben umudun bittiği yerde olmam. Ben bu ışığı en başta gördüm ve iyice ışıldamaya başladı. Önümüzde 6-7 aylık süreç var. Bu süreçte Memleket Partisi kendisine inanan ve destek veren özellikle Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laik kesimin tek adresi olacaktır” dedi.

GENÇLER BİZİ TERCİH EDİYOR
Gençlerin Memleket Partisi’ne yönelik ilgisinin olduğunu da belirten Oğuz, “muazzam bir ilgi var. Özellikle Z kuşağı. İlk kez oy kullanacaklar içinde inanılmaz bir teveccüh var.  Genel Başkanımızın da öğretmenlikten gelen yeteneğinden kaynaklı herhalde gençlerle çok güvenilir bir diyalog kurabilme yeteneği var. Gençler bizi tercih ediyor. Bu seçimler çok şeylere gebe” şeklinde konuştu.

DEVLETE GÜVENİ YENİDEN SAĞLAYACAĞIZ
Türkiye’de kurumlara olan güvenin zayıfladığını söyleyen Başkan Oğuz, “Bizim Türkiye’de güveni sağlamamız lazım. Devlete güveni sağlamamız, liyakati ön almamız lazım. Kamu ihale kanunun daha şeffaf hale getirmemiz lazım. ÖSYM, KPSS sınavları kurumlar, TÜİK gibi kurumlara vatandaşın güvenmesi lazım. TÜİK’in verdiği rakamlara siz güvenebilir misiniz? Devlete güvenin bu kadar sarsıldığı, yargıda güvenin uzaklaştığı yerde güveni sağlamak zor. Ondan önce güveni sağlayacağız. Tarımda modernleşmeyi getireceğiz ve ithalatı noktalayacağız. Türkiye’yi ihracat yapan bir ülke konumuna getireceğiz” açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPILMASI GEREKENLERİ YAPMIYOR
CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni icraatlar konusunda eleştiren Oğuz, “mevcut hükümet, İzmir’de yerel yönetimlerin çok başarılı olmasını istemez. İzmir’in menfaatini düşünmekten ziyade iktidarın kendi menfaatini düşündüğünü düşünüyorum. Bu da yapılması gerekenlerin yapılmamasına gerekçe olmamalı. Yerel yönetimler kendi içinde özerk bir duruma sahipler. Eksiklik var. İki sene pandemi ile hepimiz savaştık. Bu süre zarfında yerel yönetimlerde bundan nasibini aldı ve bizde kendilerine kredi verdik. Trafik, körfez kokusu ile ilgili vaatler vardı. Ancak baktığımızda Büyükşehir Belediyesi yapılması gerekenleri yapmadığını görüyoruz. Çiğli Arıtma tesisi ile ilgili ceza kesildi. Sizlerin bu gerekçeleri yaratmamanız lazım. Orada eksiklik varsa tamamlayacaksın. Arıtma tesisinin yapılması lazım. Başka yerlerde yoksa onların da bakanlıkça tespit edilmesi ve cezalandırılması lazım. Ben kendi bulunduğum şehri değerlendiriyorum. Hükümet de muhalefet de yanlış yolda. 9 Eylül’de İzmir’in parasını bir konsere akıtmayacaksın. Şehir kokuyor, körfez kokuyor. Bırakan yüzmeyi, körfez kenarındaki vatandaşlar evlerini satıp kaçıyor.  Bunların bir an önce çözülmesi lazım. Metro ihalesi vardı. Ne oldu? İhale yaptınız, elinizi yüzünüze bulaştırdınız. Hala başlamadı. Proje onay almadı. İdare mahkeme tarafından iptal edildi. İhale yüksek veren firmaya verildi diye diğer firma tarafından açılan dava ile iptal edildi” dedi.

MUHALEFET HÜKÜMETİN PAYANDALIĞINI YAPIYOR
Son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirmesiyle tartışmaya açılan başörtüsü konusu üzerinden muhalefete yüklenen Başkan Oğuz, “ülkede bu kadar derin yoksulluk ve işsizlik var. Öğrenciler yatacak yer bulamıyor, öğrenciler karnını doyuramıyor, çiftçi kan ağlıyor, kurumlara güven bitmiş. Başörtüsü konusu neden ortaya çıktı diye ben kendi kendime düşünüyorum. Bakıyorsunuz sanki muhalefete bu hükümetin payandalığını yapıyor. Geçen hafta açıklanan hazine yardımlarından sonra ben tamamıyla buna kanaat getirdim. Bunlar yerlerinde memnun hayatına devam etmek istiyor, milletin durumunu hiçbiri umursamıyor. Bu büyük bir sıkıntı… Referanduma gidilmesi demek ülke gündemini değiştirmek demek… Biz muhalefet olarak kurulduk ve diyoruz ki tüm muhalefet partileri gelin ittifak yapalım. Öyle 6’lı ittifak falan değil. Seçmen, sandık ittifakı yapalım. 200 bin civarı sandık olacak, bunları koruyalım ve kollayalım. Bunlarda oy kullanacak vatandaşların kim olduğunu inceleyelim. Siz size oy vereceklerin kimler olduğunu bilmezseniz o seçimi kazanamazsınız” değerlendirmesini yaptı.

BEN BÖYLE BİR PAHALILIK HATIRLAMIYORUM
Ekonomik krizin yaşamı olumsuz etkilediğine değinen Cüneyt Oğuz, “20 yılın sonunda geldiğimiz sıkıntıları yaşıyoruz. İnanılmaz bir pahalılık var ve bu kadar kısa sürede kat ve kat fiyatların arttığını ben hatırlamıyorum. 3 haneli enflasyonun olduğu dönemde bile sistematik artışların olduğunu biliyoruz. Bitti mi bitmedi. Yarınları göremiyoruz. Bir güvensizlik ortamı var Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SÜRDÜKÇE GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM
Kendisinin il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olup olmayacağı yönünden gelen soruya ise Oğuz “Benim bir düşüncem yok şu anlık. Tek düşüncemiz Memleket partisini bir yere getirmek. Ben şu anda partinin bana yaptığım görevde ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim. Bu ihtiyaç sürdükçe de görevime devam edeceğim. Ben böyle kariyerler için siyasete girmedim. Biz siyaseti memleketimiz için yapıyoruz” yanıtını verdi.

 
Direksiyon hakimiyetini kaybetti... 'Kara şahin' bahçeye düştü!
 
Temeller yarın atılıyor... Başvurusu sayısı 7,5 milyonu aştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 24 Ekim 2022 Pazartesi 18:56

Sayın ince'yi yok saymanın bedelini yok sayanlar ödemelidir...

Yorumu oyla      4      5  
24 Ekim 2022 Pazartesi 13:34

Yüzde 1 dahi oy çıkmaz

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: İzmirli’nin 102 milyon TL’sini heba ettin!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karşıyaka’da yapımı devam ...
FETÖ firarisi Hakan Şükür kesinlikle oy vermeyeceği iki partiyi açıkladı, iki partiden de yanıt geldi
FETÖ firarisi, eski futbolcu Hakan Şükür, yaptığı bir yayında Zafer Partisi ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Onlar dönek değil!
Ender ALDANMAZ yazdı... Onlar dönek değil!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden devirsin ‘Altılı Masa’yı?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden devirsin ‘Altılı Masa’yı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Müze oluyor
Diyarbakır’da 140 projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Torun: Belediyemizin yetki ve gelirleri ellerinden alınıyor!
CHP’nin Sivas’ta düzenlediği belediye başkanları çalıştayı tamamlandı. ...
 
'Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu işçi çalıştırır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet ...
Bahçeli'den Manisa mesajları: TTB kapatılmalı, başkanı bedel ödemeli!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Manisa ...
CHP’li Purçu yaşlıların sorunlarına dikkat çekti!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ülkemizde nüfusun yüzde 10’unu oluşturan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva