HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2016 Çarşamba - 09:32

MHP'li Tanrıkulu '24 Kasım'ın yanıtını alamadı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, öğretmenlerin yüzde 85.6'sının geleceğe güvenle bakamadığını, yüzde 27.3'ünün geçinmek için ek iş yaptığını söyledi.

MHP li Tanrıkulu  24 Kasım ın yanıtını alamadı

2002 yılında maaşının tamamıyla 20 çeyrek altın alabilen öğretmenin 2015 sonunda ancak 13 çeyrek altın alabilir duruma getirildiğini belirten Tanrıkulu, "Sosyal patlama yaşanmadan, kağıt üstünde değil, gerçek anlamda gelir artırıcı politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 24 Kasım Öğretmenler Günü sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi vererek, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi için neler yapıldığını sorduğunu ancak yanıt alamadığını belirtti. Tanrıkulu, "Bakanlık vurdumduymaz tavrıyla çözüm yerine çözümsüzlüğü tercih ediyor. Bunun sonucu olarak da öğretmenlerimiz büyük bir yılgınlık içerisinde görevlerini sürdürüyor. Öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal hayatlarına dair son yapılan araştırmalar incelendiğinde yüzde 85.6'sının geleceğe güvenle bakamadığı, yüzde 27.3'ünün geçinmek için ek iş yaptığı görülüyor. Emekli öğretmenlerimizin 13 yıldır verilmeyen ek göstergeler nedeniyle mağduriyeti devam ediyor" dedi. 

"GELİRİ KAĞIT ÜSTÜNDE DEĞİL GERÇEK ANLAMDA ARTIR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, öğretmen maaşıyla 2002 ve 2015 yıllarında neler alınabildiğini kıyaslayarak, 2002 yılında maaşının tümüyle 69 kilogram dana eti alabilen bir öğretmenin 2015 sonunda ancak 58 kilogram dana eti alabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki öğretmen maaşları OECD üyesi ülkeler ortalamasının altındadır. Çalışma süreleri ise OECD üyesi ülkelerin üzerindedir. Tüm düzeylerde öğretmen başına düşen öğrenci oranı da AB ve OECD'ye göre yüksektir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon hesaplamasında kullandığı madde sepetindeki fiyat karşılaştırmalarından görmekteyiz ki çalışan öğretmenlerimizin 2002 yılından bu yana alım gücü düşmüştür. 2002 - 2015 arası fiyat karşılaşması yapılabilen 372 maddenin 84'ünde, 103 gıda grubunun ise 34'ünde öğretmen maaşının alım gücünün gerilediği nettir. 2002 yılında öğretmenlerimiz aylık maaşının tümüyle 69 kilogram dana eti alabilirken, 2015 sonunda 58 kilogram dana eti alabildi. Öğretmenlerimiz 2002 yılında 169 kilogram peynir alabiliyorken, 2015 sonunda bu rakam 115 kilograma düştü. 2002 yılında ortalama maaşı ile bin 628 kilogram patates alabilen öğretmenlerimiz, 2015 sonunda bin 415 kilogram patates alabildi. Yine 2002 yılında 104 kilogram zeytinyağı alabilen öğretmenlerimiz, 2015 sonunda ancak 81 kilogram zeytinyağı aldı. 2002 yılında ayda ortalama 560 lira alan öğretmenlerimiz o dönem 20 çeyrek altın alabiliyorken, 2015 sonunda ise ancak 13 tane çeyrek altın alabilir duruma getirildi. TBMM'de verdiğimiz yazılı önergelere cevap vermekten kaçınanlar bu gerçekleri gizlediklerini sansalar da, durum çalışanlarımız açısından hiç de öyle değildir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sosyal patlama yaşanmadan, kağıt üstünde değil, gerçek anlamda gelir artırıcı politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz."(dha)

 
Denizcilerden İZDENİZ'e ziyaret
 
İzmir’in turistik ilçesinde ‘başkanın adıyla’ vurgun girişimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li vekilin ‘Erdoğan’ sözleri Meclis’i karıştırdı!
CHP'li Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri, ...
Başsavcılıktan Demirtaş hakkında soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklama nedeniyle HDP ...
'Özen'in direnişi' tam gaz: Kırmızı kitabı bu kez CHP'li belediyelere gösterdi!
Tire’deki köy malları satışı krizinde öne çıkan isim olan CHP İl Yöneticisi ...
 
Erdoğan'ı şaşırtan protokol: 'Kırmızı halı'da 6.5 dakika!
Gana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tam 6 buçuk dakika "kırmızı ...
CHP’de o başkana karşı istifa hamlesi!
Suların durulmadığı Çiğli Örgütü’nde kongresinde yeter imza sayısına ulaşamadığı ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye oy haritalı yanıt!
Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili, ...
 
Delican'dan CHP’ye ‘parsel parsel’ çıkışı: Çiftlikleri olmuş!
AK Parti İzmir İl Başkanı CHP’de yaşanan belediyelerdeki maaşlı partili ...
CHP’li Altıok'tan kediler gününe foto-kutlama!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı Dünya Kediler Günü’nü kutladı.
CHP'li Sertel: Bergama'ya İZBAN'ın takipçisi olacağız
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir Milletvekilleri olarak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva