HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2023 Perşembe - 14:45

MHP’li Kalyoncu’dan muhalefete ‘liste’ eleştirisi: Atatürk düşmanını aday yaptılar!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, muhalefetin aday listeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milleti İttifakı’nı “Zillet İttifakı” olarak yorumlayan Kalyoncu, yaptığı değerlendirmede “Aday listeleri her şeyi anlatılıyor. Bir bakın listelere: Atatürkçüyüm diyen parti Atatürk düşmanını aday etmiş. Müslümanım diyen LGBTİ peşinde koşuyor. Milliyetçiyim diyen HDP ortaklığı peşimde… Zillette at izi it izini karışmış durumda… Masayı bile yürütemiyorlar. Akşener çıkıyor masanın ne olduğunu kumar masasını olduğunu söylüyor” dedi.

MHP’li Kalyoncu’dan muhalefete ‘liste’ eleştirisi: Atatürk düşmanını aday yaptılar!

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir’de düzenlenen aday toplantısında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında muhalefeti hedef alan Kalyoncu, deprem bölgesinde hükümet tarafından yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde de bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN AVANTAJINI DEPREM SÜRECİNDE GÖRDÜK
Kalyoncu deprem yaşanan deprem sürecinde hükümetin iyi bir sınav verdiğini ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yarattığı avantajlar olduğuna dikkat çekti. Kalyoncu, “6 Şubat’ta depremler silsilesi yaşadık. Ülke olarak bu felaket bizi derinden etkiledi. Afetin büyüklüğü jeolojik tarihte yer alacak ölçekte… Gerçekten tarihi bir felaket yaşadık. Bu felaket muhalefet tarafından bir fırsat olarak değerlendirilip kullanılmaya çalışılsa da milletimiz buna geçit vermedi, halkımız devletine sahip çıktı. Bu durumda felaket sonrası gecikmeksizin başlayan çalışmaların devletin gücünü, hükümetin kabiliyetini göstermiştir. MHP, Ülkü Ocakları, belediyelerimiz alanda yer aldı, bölgede de elini taşı altına koydu. Hızlı ve etkili karar alma kararını veren imkanını veren ise cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin sağlandığını fark ettik. Ama muhalefet yapma iç güdüsüyle doğruları söylemekten kaçan muhalefet farklı farklı krizler peşinde koşmakta… Yüce Türk milleti her şeyi görmekte ve bilmekte… Cumhur İttifakı memleket sorunlarını gerçekçi biçimde kavramış ve çözmeye hazırdır. Dert var, MHP var, Cumhur İttifakı var. Milletimiz istikrarı sağlayan Cumhurbaşkanına ve yönetimine desteğini göstermiştir. Toplumun halinden anlamayan, topluma yabancılaşanlar milli iradenin demokratik tecellisini 14 Mayıs’ta sandıklarda gösterecektir. Türk milleti dert edinmesin. Milletin derdiyle dertlenen MHP, Cumhur İttifakı var” dedi.

DİRENÇLİ KENT KAVRAMI ÜZERİNDEN YAPTIKLARI TEK ŞEY ŞOV
Bölgede dirençli kentler oluşturmak için çalışmalara başlandığını belirten Kalyoncu, kentsel dönüşüm konusu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı. Kalyoncu, “Bundan sonraki süreçte ittifakımızın önceliği deprem bölgelerinin ihtiyaçların karşılanması ve şehirlerimizin ayağa kaldırılması olacak. Sayın cumhurbaşkanımız bölgenin ayağa kaldırılması için dirençli şehirlerin yapılacağını kamuoyu ile paylaştı ve çalışmalar başladı. Bu bizim ve ülkemiz açısından güzel haber… Dirençli şehirlerin MHP olarak oluşturulması gerektiğini söyledik. İzmir’i yönetenlerin dedikleri sadece söylem… Bu kavramlar üzerinden şov yaparlarken Cumhur İttifakı bölgede dirençli şehirleri oluşturmaya başladı. İzmir dirençli olsaydı deprem bu kadar hasar almazdı. Yağmurda sel oluşmazdı. Hükümetin bölgedeki çalışmalarını destekleyip takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.

ZİLLETTE AT İZİ İT İZİNİ KARIŞMIŞ DURUMDA…
Kalyoncu şunları söyledi: “MHP olarak siyasette var olduğumuz günden beri tüm varlığını Türk milletine adayan sarsılmaz bir iradenin temsilcisi olduk. Önce ülke düsturunda varlığımızı Allah’ın izniyle sürdüreceğiz. MHP, Türk milletinin bekasının, davasının ve istiklal iddiasının vücut bulmuş halidir. Türk devletime karşı oynanan oyunlar her uygulamaya konulduğunda karşısında MHP dimdik duruştur. İlelebet bu kirli oyunlara imkan vermeyecektir. 

14 Mayıs’ta birliktelik, dayanışma ve ülkücü kardeşlik hukuku çerçevesinde her birey bir teşkilat gibi çalışarak oy getirmeye uğraşmalıdır. Biz her yere yetişemeyebiliriz. Siz de bizim kadar çalışırsanız bir oya bir oy katarsak amacımıza ulaşırız. Amacımız ne? İki amacımız var. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda seçtirmek ve ikincisi MHP’ye güçlü bir şekilde meclise göndermek. Bunu yaparsak geleceğin Türkiye yüzyılını, Türk’ün geleceğini inşa ederiz. Geleceği bilemeyiz, Allah’tan başka kimse bilmez. Yaptığımız ya da yapmadığımız şeyler geleceğimizi şekillendirecektir. Bugün çalışmazsak yarın karşılığını alamayız. Mücadele etmezsek seçimlerde bu ülkeyi zillet ve ortaklarına bırakırsak gelecek bu yüzyıl içinde mücadele etmek gibi bir durumumuz var. Bunlara memleket yönetimi bırakılmaz diyoruz. Çünkü bunlar sizin dilinizden anlamayan, sizinle aynı gönül bağı olmayan yapıya sahip… Aday listeleri her şeyi anlatılıyor. Bir bakın listelere: Atatürkçüyüm diyen parti Atatürk düşmanını aday etmiş. Müslümanım diyen LGBTİ peşinde koşuyor. Milliyetçiyim diyen HDP ortaklığı peşimde… Zillette at izi it izini karışmış durumda… Masayı bile yürütemiyorlar. Akşener çıkıyor masanın ne olduğunu kumar masasını olduğunu söylüyor. Nasıl ikna edildiyse geri döndü. Geri döndü ve CHP Genel Başkanı’na belediye başkanlarını aday olması için dayattı. Kılıçdaroğlu karşı tarafa ne dayattı belirsiz fakat İP’in başkanı kendi belediye başkanlarını dayattı. Sonuç, daha bir araya geldiklerinde bir olmayan paramparça bir yapı. Tamamen rant kavgası”

 
'Terörle arasına mesafe koyamayanlara karşıyız'
 
Bankacılık sektörünün mevduatı arttı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 13 Nisan 2023 Perşembe 15:45

hüdaparla ortaksınız... farkında değil misin... bu seçimden sonra yoksunuz...

Yorumu oyla      6      4  
İZMİR YERLİSİ 13 Nisan 2023 Perşembe 15:26

İzmir'e bi gram faydası olmayan sayın KALYONCU Lideriniz Devlet beyin hesap sormaz isem dediği yerden konuşuyorsunuz

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Terörle arasına mesafe koyamayanlara karşıyız'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörle arasına mesafe koyamayanlara ...
Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir'de 14 Mayıs mesajı!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "14 Mayıs sabahı, 15 ...
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan İzmir Büyükşehir’e salvo: 2,5 yılda enkazı kaldıramadılar!
MHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, aday tanıtım ...
 
Tacettin Bayır’dan adaylık listesi yorumu: Fedakarlık yapmak bize düştü!
Kendisiyle birlikte beş İzmir Milletvekili’nin aday listesinde yer almamasını ...
MHP İzmir’de adaylar vitrinde… İl Başkanı Şahin’den mesaj: Bugün düğün günümüz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adayları toplantısı ...
Cumhurbaşkanlığı seçimleri oy pusulası paylaşıldı
İyi Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi, YSK ve Yargıtay İlişkilerinden ...
 
AK Partili Sürekli sahaya indi: Milletine sırtını dönenlerden olmadık!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Ankara’daki ...
'Adil bir dünya için var gücümüzle çalışacağız'
Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Dışişleri-Asırların Diplomasi Birikimi ...
Memleket Partisi İzmir'de vekil tanıtımı günü... İddialı mesajlar: Oyumuz barajın üstünde!
Memleket Partisi İzmir Milletvekili adayları düzenlenen basın toplantısıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva