HABERLER>SPOR
12 Ocak 2016 Salı - 12:22

Kültürpark’a kadın eli değdi: Uyaroğlu yeni dönemi anlattı

Cumhuriyet tarihinin en eski tenis kulüplerinden biri olan Kültürpark Tenis Kulübü yeni başkanını seçti. Server Uyaroğlu, Kültürpark Tenis Kulübü’nün 75 yıllık tarihinin ilk kadın başkanı oldu.

Kültürpark’a kadın eli değdi: Uyaroğlu yeni dönemi anlattı

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Kültürpark Tenis Kulübü, 1941 yılında Dr. Behçet Uz, Reşat Leblebicioğlu, Nejat Eczacıbaşı, Said Odyak, Cahit Çeçen, Ali Halim Bayer, Sadi İplikçi ve Alaaddin Kazanova tarafından kuruldu. Türkiye sporuna hizmet veren, oyuncular yetiştiren, gelişen, kökleşen ve bugün İzmir’in sosyal, kültürel ve sportif hayatında önemli bir yer edinen Kültürpark Tenis Kulübü yeni başkanını seçti. Server Uyaroğlu, Kültürpark Tenis Kulübü’nün 75 yıllık tarihinin ilk  kadın başkanı oldu. 

Sizi tanıyarak başlayalım... Server Uyaroğlu kimdir?
1965 Aydın doğumluyum. İzmir Özel Türk Koleji’ni bitirdim. Üniversiteyi Ankara’da bitirdikten sonra da evlenerek İzmir’e yerleştim. 40 yıldır buradayım, Aydın’dan çok İzmirli sayılırım. Kendimize ait iki şirketimiz var, onlarda finansman sorumlusu olarak çalışıyorum. 1 kız 2 erkak olmak üzere 3 çocuk annesiyim. Spor hayatımın her zaman vazgeçilmedi oldu. Ailecek hepimiz spor yapıyoruz. Küçük oğlum performans tenisçisi. Gezmeyi, kitap okumayı, sinemayı çok seviyorum. Sporda tenis dışında kayak yapıyorum. Fakat onu aza indirgedim. Çünkü kayak çok tehlikeli bir spor, ürküyorum tenis oynamama engel olur diye. Tenis en çok keyif aldığım spor.

75 yıllık Kültürpark Tenis Kulübü’nün ilk kadın başkanı seçildiniz. Üstelik 4 oy farkla... Duygu ve düşünceleriniz nedir?
Her şeyden önce Kültürpark üyesi olduğum için gurur duyuyorum. Burada pek çok görevde bulundum. Burası benim ikinci evim gibi oldu. Kıran kırana bir seçim, heyecan, aksiyon yaşadık. Fakat çok güzel bir seçim süreci geçti. Hedefimiz bundan sonra yönetimi devraldıktan sonra diğer aday arkadaşlarla bir araya gelip hep birlikte çalışmak. Ana çıkış noktam bu oldu.

75 yıllık bir kulübün hiç kadın başkanı olmamış. Peki başkanlığa kadın aday da mı olmamış?

Aday da olmamış. Ben hem ilk kadın başkan adayıyım hem de aday olunca ilk seçilen kadın başkanım.

BİR KADININ GÖREVİ AİLEYİ BİR ARAYA GETİRMEK

Kulübün 18 yıllık aktif üyesisiniz. Bu 18 yılın bir değerlendirmesini yapacak olsanız ne söylersiniz? Siz neler katmayı düşlüyorsunuz? Kadın kimliği nasıl yansıyacak?

Benim buraya üye olduğum dönemle şimdiki dönem arasında çok fark var. Şehir dışına yerleşmeler çok arttı. Üye portföyü değişti. Alternatif kafeler ortaya çıkmaya başladı. Bu yüzden burada bir erozyon oldu. Yine de buranın muhteşem bir üye portföyü var. Bunu korumak istiyorum. Eski üyelerle birebir diyalog kurarak onları yeniden kulübe çekmek istiyorum. İşin özü, başında beri söylediğim şey; 3 nesili de burada toplamak. Herkes gelecek, çocuklarıyla beraber burada sohbet edecek. Anneler sohbet ederken çocuklar oynayacak, çocuk tenis kursundaysa anne yukarıda Plates yapacak, baba gelecek birlikte yemek yiyecekler, arkadaşlarını görecekler. Bütün hedefim bu.

Diğer yandan tabii ki performans tenisinde eski bir tarihe sahip burası. Bununla ilgili de bu kulübün yetiştirdiği milli oyuncular Esat Tanık ve Burçe Kürkan ile konuştuk, beraber çok güzel projeler hazırlayacağımıza inanıyorum. Altyapıyı ona göre yönlendireceğiz. Üye portföyünü, üye edinme edinme portföyünü farklı prosedürlere bağlayacağız. Kadınlar detaycıdır. Detaylara dikkat edeceğim. Üyelerimiz çok önemli. Bir bir üye portföyleri çıkarıp, ilgi alanları, çocukları, işleri detaylı bir doküman hazırlayacağım. Bir kadının en önemli görevi ise aileyi bir araya getirmek, bir arada tutmaktır. Ben de bunun için bu yolda aday oldum ve eminim herkesi toparlayacağım.

Kulübün kaç üyesi var? Herkes üye olabiliyor mu?
Şu an aktif olarak 600 üyemiz var. Çoğunluğu kadınlar oluşturuyor gibi duruyor ama kadın erkek sayısı eşit diyebiliriz. Hedefimiz bunu daha yükseğe çıkarmak. Farklı tercihlerde üye olunabiliyor. Ailecek üye olabiliyorlar, aidat durumu, kullanıp kullanmama durumuna göre eşlerden biri istifa edebiliyor. Biz de bu konu üzerinde çalışacağız.

Kulübe üye olabilmenin kriteri nedir?
Üye referansıyla gelmeniz gerekiyor. Üye formlarında iki üyenin imzası isteniyor sizi kulübe tavsiye ettiklerine dair. Daha sonra bu forumlar askıya çıkıyor. 15 gün askıda kalıyor ve diğer üyelerimiz görüyor. Herhangi bir itiraz olursa isim belirtilmeden yönetime başvuruluyor. Yönetim bunları değerlendiriyor ve daha sonra Onur Kurulu’na geçiliyor. Onur Kurulu da olur verdikten sonra asil üye olarak üye listemize dahil ediyoruz.

Onur Kurulu yönetimden tamamen bağımsız bir oluşum anladığım kadarıyla...
Her ekibin kendisine göre bir Onur Kurulu listesi oluyor. Onur kurulu ile belli dönemlerde  toplantılar yapılır. Onur Kurulu bir danışma gibi. Kurulda bütün eskilerimiz, başkanlarımız olur. Kurul, bizim tecrübelerinden faydalanacağımız kişilerden oluşur.

Tenis dışında hangi sporlar var?
Gyrotonik, Piloxing ve Fitness salonumuz var. Önce üyelerimi buraya çekmem gerekiyor sonra ilgi alanlarına göre genişleteceğiz. Tek tek üyeleri arayıp fikir almak istiyorum. Onlar da taşın altına ellerini sokarsa çok daha farklı bir sinerji oluşur diye düşünüyorum.

Burası için ilk olarak ne yapacaksınız?
İlk olarak fiziksel olarak yapacağımız revizyonlar var. Erkek soyunma odası, Fitness odasında düzenlemeler ve giriş tuvaleti yapacağız. Öncelikle fiziksel iyileştirmelerimizi yapacağız. Sonrasında buranın kaynak problemini sponsorlukla çözmeye çalışacağız. Bununla ilgili çok güzel yaklaşımlarımız oldu, görüşmelerimiz var. Sonuçlandırmak için görevi almak gerekiyordu, şimdi sonuç aşamasına geldik. Burada çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.

Kulüp için ‘olmazsa olmaz’ dediğiniz...
Üyelerimizi tekrar hep bir araya toplamak olmazsa olmazımız.

BURADA SİVİL TOPLUMA YAKIN BİR KADIN KİTLESİ VAR

Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında çalışmalarınız olacak mı?
Bütün seçim boyunca ‘Farklıyız, fark yaratacağız’ sloganımız vardı. Hakikaten burada iz bırakmak istiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli tenisi düşünüyoruz. Kaymakamlık, Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile yakın diyaloglar kurmak istiyoruz. Sokak çocukları olabilir, mülteci çocuklar olabilir... Ön ayak olmaya hazırız. Burada sivil toplum örgütüne yakın bir bayan kitlesi var. Bunun çok büyük bir artı olduğunu düşünüyorum. Sokak çocukları için mutlaka çalışmalarımız olacak. Ekibimizde Neşe Can Hürtürk, Semra Ulser gibi isimler var. Bunlara çok ciddi emek harcayacağız.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey varsa...
Kültürpark çok özel bir kurum. Buranın üyesi olmak çok başka bir ayrıcalık. Şimdi bir de kadın gözünden göreceğiz. Ben iz bırakacağımızdan eminim. Çok güzel bir ekip kurdum. Gençler ve tecrübe bir arada. Sonucu iyi olacak.

 
Sultanahmet’teki patlama dünyada flaş haber!
 
KKTC Konsolosu'ndan 'Türkiye daha demokratik' vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FIFA Altın Top Ödülü sahibini buldu
FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü 5. kez Lionel Messi'nin oldu.
Atatürk Stadı’nda OHAL: KSK 10 yıl sonra GS’yi ağırlıyor
Ziraat Türkiye Kupası maçı için statta ve çevresinde 2500 polis, 365 özel güvenlik görev yapacak.
TSYD logosunda bayrak tartışması
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), sessiz sedasız derneğin 53 yıllık ...
 
Göztepe Gençer’le söz kesti
PTT 1'inci Ligi'nin şampiyonluk adaylarından Göztepe, ara transferde Medipol ...
Altınordu’nun genç prensi!
Altınordu U21 takımının santrforu Fatih Aktay, A takımda görev alacağı günleri iple çekiyor.
Kültürpark Tenis Kulübü’nde kadın devrimi!
Kültürpark'ta seçimlerde ilk kadın aday Server Uyaroğlu zafere uzandı.
 
Kaf-Kaf ilk yarıyı galibiyetle kapattı: 87-83
Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Akın Çorap Yeşilgiresun ...
Kaf-Kaf'ın gücü yetmedi: 1-3
Ziraat Türkiye Kupası'nda Karşıyaka deplasmanda Galatasaray'a 3-1 yenildi
Bakanlıktan flaş 'İzmir’in statları' açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, İzmir'de yılan hikayesine ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva