HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2016 Pazartesi - 13:41

Kültürpark Platformu’ndan Büyükşehir hakkında parayla robot hesap iddiası!

İzmir’de gündemden düşmeyen Yeni Kültürpark Projesi’ne muhalif Kültürpark Platformu yaptığı basın açıklamasında talepleri yinelendi. Açıklamada Büyükşehir’in proje propagandası yapmak için parayla robot hesaplar açtığı iddia edildi.

Kültürpark Platformu’ndan Büyükşehir hakkında parayla robot hesap iddiası!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşleri alarak hazırladığı Kültürpark Projesi kentte gündem olmaya devam ediyor.

‘Kültürparkadokunma’ sloganıyla örgütlenen projeye muhalif Kültürpark Platformu’ndan süreçli ilgili yeni bir açıklama geldi.

Kültürpark’ta yapılan basın açıklamasında Büyükşehir’in proje propagandası yapmak için parayla robot hesaplar açtığı iddia edildi. 

SİNDİRME OPERASYONU
Platform adına açıklama yapan TMMOB İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alparslan, oda olarak raporların Büyükşehir tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Alparslan, “Belediyenin, konunun uzmanı olmayan kuruluşları, sermaye gruplarını yanına alarak yaptığı açıklamalarda gerçeği yansıtmayan ifadeler, gerçekle örtüşmeyen katılımcılık vurgusu ve projenin pazarlanmasına yönelik çabaların dışında bir şeye rastlamak mümkün görünmemektedir. Bir yandan bu pazarlama kampanyası yürütülürken bir yandan da konunun uzmanı meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı kentlileri merkezi iktidarın jargonunu kullanarak “istemezükçü”, “yetmez ama hayırcı”  olarak yaftalamak, itibarsızlaştırmaya çalışmak, oda başkanları üzerinde baskı ve sindirme operasyonları yapmak kentimize, siyasi kültürümüze yakışmayan yöntem ve söylemlerdir” ifadelerini kullandı.

PARAYLA ROBOT HESAP İDDİASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ın yeni projesi için sahte sosyal mnedya hesapları açtığını iddia eden Alparslan, “Artık Kültürpark için olduğu kadar İzmir’i yöneten anlayış için de endişe etmekteyiz. Yine bir örnek olarak Belediyenin projesinin propagandasını yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar almasından İzmirliler olarak utandığımızı söylemekle yetinelim. Bu noktada biz akıldan, bilimden, doğadan ve kentten yana olduğumuzu tekrar tekrar vurgulama ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

GÖREVE İADE TALEBİ 
Konulmasının son bölümünde yeni proje hakkındaki  eleştirileri ve talepleri yineleyen Alparslan, “Bu süreçte görev sürgününe uğrayan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in eski görevine iade edilmesini talep ediyoruz. Alandaki geçici kaydıyla inşa edilmiş olan hangarların kaldırılıp yerlerinin yeşil alan olarak kent parkına katılmasını talep ediyoruz. Bölgede eğer bir kongre veya kültür sanat merkezine gereksinim varsa bunun Kültürpark’ta değil İzmir'imizin imar planlarında belirlenmiş bir yerinde yapılmasını talep ediyoruz" dedi. 

NEFES ALINAN BİR KÜLTÜRPARK
Alparslan, "Koruma Kurulu'nun altını çizdiği gibi, 31 yıldır Doğal ve 29 yıldır da Tarihi Sit statüsünde olan Kültürpark'ın koruma anlayışı ile üst ölçek kararlarının yeniden değerlendirilmesi için gerekli Koruma Amaçlı İmar Planı yapılmadan, 25 yıl önceki o dönemin ihtiyaçları ile yapılmış olan proje üzerinden bir uygulama yapmak yerine; Kültürpark'ı bir kent parkı olarak ele alan, dayatmacı değil uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak, doğru yönetim modelini içerecek yeni bir Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlanarak Kültürpark'ı gelecek nesillere mümkün olan en yeşil haliyle bırakmak ve İzmirlilerin, her türlü toplumsal ve kültür/sanat etkinliklerinde bulunduğu, bu etkinliklere katılabildiği, kent yaşamı stresinden uzaklaşıp nefes alabildiği  bir Kültürpark talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
İzmir'i de sallayan depremle ilgili korkutan açıklama!
 
Kritik zirve: Yıldırım, Bahçeli ile görüştü
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rise of the smyrna 18 Ekim 2016 Salı 11:30

Aşşagıda sever oalrak yazan arkadaşım . Diyorsunki platform a 21.000 kişi dahil ! neye göre kime göre ! instagrama göremi twittera göremi ? Afedersin ama benimde sayfamda sadece 50TL ye 5bin kişi var !!!! Tmmob oalrak 500.000 kişimi? kaynak nerede ? herhangi bir kuruluşta resmi oalrak platform un ismi geçmiyor. Gayri resmi bir örgüt! Herhangi bir sivil toplum örgütü olarak geçmiyor . Hİç bir kaydınız yok. ARkadaşım 500.000 kişi diyorsun ! daha bir web siteniz yok. Amacınızı tanıtacak herhangi bir tanıtım yazınız yok . Kordon olayında zamanın da cevre grupları yer aldı. Kültürpark platformund aherhangi bir destek yok . zaten destek olsaydı bu saçmalık 20 kişi işle protesto edilmezdi. Üstüne basa basa söylüyorum Kültürpark platformu herhangi bir resmi desteği olmayan, Çevre ve sivil toplum ürgütlerinden desteği olmayan. Sadece çıkar amaçlı kurulmuş. sadece TMMOB nin desteklediği siyasi bir örgüttür. Tabi oda denirse . 21.000 takipçileri var ama destekleyen 20 kişi .

Yorumu oyla      11      5  
sezo 18 Ekim 2016 Salı 11:23

SD olayı sen çok yanlış anlamışsın.yada okumuyorsun kardeşim ! Kimse mevcut yeşili düzenlemiyor veya kaldırmıyor. Fuar içinde 35.000m2 lik pavyon alanı var. Belediye bunu kaldırıyor ve yerin 16.000m2 ile kültür merkezi yapıyor. yani beton alanı yarı yarıya düşürüyor. Kültürpark platformu da niye bina yıkıp yerine bina yapıyorsunuz yapmayın diyor. Belediye de diyorki kardeş buranın adı kültür park ve burada kültür merkezi yok. oyüzden kültür merkezi yapmak istiyoruz diyor. Az okuma yazma öğrenseniz bunların hiçbirini yazmak zorudna kalmayacagız.

Yorumu oyla      11      5  
SD 17 Ekim 2016 Pazartesi 23:28

böyle anıtsal değeri olan yılların mekanlarını yok edip baştan yaratmak diye birşey olabilir mi, kentsel dönüşümde evinizi yıkıp yeniden yapmıyorsunuz, varsa sorunu bul rehabilite et. Bugün avrupa niye avrupa düşündünüz mü, tarihine mekanına herşeyine sahip çıkıyor. Kültürpark mevcut dokusu dokunarak rehabilite edilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
SD 17 Ekim 2016 Pazartesi 23:23

ağzı olan konuşmuş, birisi de dememiş ki bu insanlar ne istiyor! bu insanlar mevcut yeşil alan tahrip edilip yeni yeşil alan yapmak, kamu etiğine, sığmaz diyor, nerede görülmüş mevcut yeşili yok et sonra bir daha yeşillendir. TMMOB mühendislik ilke ve etiğini benimsemeyen hiç işin zaten içinde yer almaz. Yazıktır günahtır bu insanların fuarı korumaktan ne çıkarı olabilir ki.

Yorumu oyla      11      5  
rise of the smyrna sever 17 Ekim 2016 Pazartesi 22:21

kültür'ü sadece kapalı mekanda yapılan sanatsal etkinlik zannetmeniz gerçekten komik,bunu dışında yapılaşmanın yarı yarıya indiği fln yok yapılmak istenen kongre merkezi evet mevcut hollerden neredeyse yarı yarıya küçük taban alan olarak ama kullanım alanı ve yoğunluk olarak hem 2 katlı olması hemde altına10.000m2 otoparkıyla orada olmayan bir betonlaşmayı getiriyor. kültürparkadokunma sayfası 21.000 kişi dahil olduğu platformunda hitab ettiği kitle sadece.t.m.m.o.b olarak 500.000 kişi.basın açıklamalarında az kişi olduğu söylenmiş evet doğru hatta bence fazla bile çünkü kültürpark gibi tarihi ve doğal sit olan bir alanı zaten kanun ve mevzuatlar koruyor o yüzden 2 kişide yeterli.peyzaj mimarları odasının yayınladığı kültürpark videosunu izlemenizi öneririm..bu arada kordonda otoyol olmasın diyen herkez grubun içinde:) ve grupta hiçbir siyasi parti bulunmuyor sadece akılda ve bilimde birleşmiş kent duyarlıları...bir daha söylemekte fayda var anlamanız için platformda konuyla ilgili tüm meslek odaları ve çevre grupları var....

Yorumu oyla      11      5  
rise of the smyrna 17 Ekim 2016 Pazartesi 16:09

Kültüparkıma dokunma platformunu yakından araştırma fırsatım oldu. Enbaşta Gazetelerde boy gösterdikleri Kadar büyük bir platform değil. Bu güzel gazetenin fotografında yer aldıgı gibi her protestosunda 15-20 kişinin yer aldıgı bir grup. Geçmişte kordonun otoban olmaması için yapılan halk protestolarını hatırlatırım! sivil toplum kuruluşlarının yüzlerce kişi ile katıldıgı ve sürekli yapılan protestolardı. Bu sebeple kendilerinin Siyasi tabanlı olduklarını söylemek mümkün olur çünkü hiç bir sivil toplum kuruluşundan destekleri yok!!! Yani aşşagıda bir yorumcu nekadar güzel söylemiş " Adı kültür park olan bir yer sanat olmayacak" üstüne Fuar içindeki yapılaşma sayısı Yarıyarıya dan fazla azaltılırken nasıl karşı çıkarlar? sorulacak çok soru alınacak çok cevap var! Siyasi tabanlı protestolar afedersiniz ama izmirde yemez. Hiç bir zaman izmir halkı siyasi tabanlı protestolara inanmadı. Eğer inansaydı bu gün Türkiyede demokrasinin başkenti izmir olmazdı.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2016 Pazartesi 15:51

Büyükşehir sitesinden park ile ilgili ne düşünüyorsunuz diye bir anket yapsın ama proje görseller ile birlikte ayrıntıları ile anlatılsın. Öneri bölümü açsın, insanlar fikirlerini açsın. Vapur ismi soruluyor bu da sorulsun.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2016 Pazartesi 15:48

Bu tip tartışmalar başladığında İzmir'e rahmetli Piriştina gibi başkan lazım diyorlar. Rahmetli vizyonlu bir kişiydi ancak kültürparka da dev holleri yapan da oydu. 😀😀 geçici yapılmış. 10-15 yıldır duran yapılar nasıl geçici oluyor ? Fuar izmir yapılmasa belki de uzun yıllar daha kalacaktı ama geçici yapıldı. 13 maddelik bir bildiri okumuşlar. Bildiri içinde kültürpark için yeşil oranı yüksek , kültür sanatın olduğu , nefes alınabilen bir park olsun denmiş ama kültür merkezi olmasın denmiş. 😞

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2016 Pazartesi 14:56

İsteklerine baktığım da katıldığım tek nokta kültürpark içinde sert zemine sahip fazla yol, kaldırım var. Bu revize edilmeli. sert zemin kalkmalı. Bu kadar geniş sert zemine sahip yollara bir park içinde gerek yok. Yeşil oranı yüzde 56'lardan 70'lere çıkabilir. Havuz büyütülmesin demişler. Sebep ? Havuz büyütülsün ama doğal görünümlü olsun. Örnek olarak uzaklara gitmeye de gerek yok. Doğal yaşam parkında örneği var. içinde hayvanların yüzdüğü doğal görünümlü bir havuz parka yakışır. Mevcut havuz çok kötü. Beton içinde su. Eski Tansaş ın olduğu yerdeki havuzda doğal sit alanı içindeki bir parka yakışmıyor. Burası da doğal görünümlü , etrafı çim olan bir havuz olmalı. Şu an havuz beton ve etrafı fazla sert zemin ile kaplı. Ne gerek var ?

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 17 Ekim 2016 Pazartesi 14:39

Âdi kültürpark ama burada sanat istemiyoruz Düşün su İzmirin yakasından Bunların İzmirli olduğuna inanmıyorum Aiz kocaoğlu 390 yılla yilmammis Bu boş soylemlerinizlemi yildiracaksiniz.Kültür parkı çay bahçesi haline getirmek isteyenlerle işimiz olmaz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'i de sallayan depremle ilgili korkutan açıklama!
Prof.Dr. Ahmet Ercan, bu sabaha karşı merkez üssü Kuşadası Körfezi olan ...
FETÖ'nün 'hurafeleri' ve 'haber sitesi oyunu' İzmir'deki iddianamede
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik hazırlanan iddianamede, örgütün "hurafeleri" ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 10 din görevlisine gözaltı
Daha önce açığa alınan ve haklarında yakalama kararı çıkartılan 11 din ...
 
Torbalı’da eğitimevi coşkusu: Özdil'den önemli mesajlar
ÇYDD, 16'ncı 'Eğitimevi'ni İzmir'in Torbalı İlçesinde açtı. Çağdaş Yaşam ...
Gelin-kaynana tartışması cinayetle bitti!
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kaynanası tarafından tüfekle vurulan gelin, hayatını kaybetti.
İzmir'de FETÖ iddianamesi: Pensilvanya'ya has altın sevkiyatı!
İzmir'de FETÖ soruşturmasında Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkiyatı ...
 
Türkiye'ye yönelik roket tehdidi ortadan kalktı!
Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Dabık'ta kontrolün sağlanmasıyla terör ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem: İzmir'de de hissedildi
Kuşadası Körfezi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de hissedildi
İçişleri Bakanlığı'ndan 'canlı bomba' açıklaması
Bakanlıktan gelen açıklamada, "Gaziantep`te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva