HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2022 Cuma - 13:30

Koştu, 'Millet Bahçesi'ni engelleyenlere seslendi: En büyük ihanet!

Millet Bahçesi’nin yapımının engellenmesine Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’dan sert bir tepki geldi. Başkan Koştu, “Millet Bahçesi’nin yapımını engellemek ilçemize ihanettir” dedi.

Koştu,  Millet Bahçesi ni engelleyenlere seslendi: En büyük ihanet!

UNESCO Dünya Mirası Bergama’da 7’den 70’e herkesin sosyalleşmesi, çocukların şık ve modern oyun gruplarında güle oynaya büyümesi için projelendirilen, belediye bütçesinin üstünde bir yatırım olan (Arsa 100 milyon+Proje 80 milyon Toplam 180 milyon lira) değerindeki Millet Bahçesi’nin yapımının engellenmesine Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’dan sert bir tepki geldi. Başkan Koştu, “Millet Bahçesi’nin yapımını engellemek ilçemize ihanettir” dedi.

CHP'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin, büyükşehir meclisinde Buca Cezaevi'nin kaldırılmasıyla açılacak alana “Millet Bahçesi” yapılmasını istemesi üzerine bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Söz konusu İzmir şehir merkezi Buca olunca, ‘Millet Bahçesi’ isteyen CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’nden aynı samimiyeti Bergama’mıza yapılacak olan ama İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkeme edilen Bergama Millet Bahçesi içinde bekliyoruz. İki yıl projelendirilme aşaması süren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli, Bölge Milletvekillerimizin her birisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve bürokratların yoğun mesaisi ve çalışması ile projemizi tamamladık. İhalesi yapılan Millet Bahçesi projemiz, geldiğimiz bugün tam inşaatı başlayacakken başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere açılan davalarla engellendi” dedi.

BAŞKAN KOŞTU: BERGAMA’MIZ İÇİN GELMİŞ GEÇMİŞ BİR KALEMDE YAPILACAK OLAN EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİSİ ENGELLENİYOR
Şuan açılan ve geri çekilmeyen davalar nedeniyle Bergama için bir kalemde yapılacak olan en büyük yatırımlardan birisi olan 180 milyon lira değerindeki yatırıma başlanılamadığına dikkat çeken Başkan Koştu, “Her şeyi hazır olmasına rağmen ne yazık ki; engellemeler nedeniyle Millet Bahçesi projemize başlayamıyoruz. Böylesi bir yatırımın ilçemize gelmesini engellemeye çalışmak, Kadim şehrimiz Bergama’ya yapılacak en büyük ihanettir” dedi.  

CHP’li Meclis Üyelerinin Buca’ya Millet Bahçesi isteğine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Hızal’ın yüksek sesle dile getirdiği “Aynı samimiyeti Bergama’da da göstermelerini bekliyoruz” açıklaması üzerinden bir hafta geçmesine rağmen halen ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, ne de CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nden tek bir açıklama gelmediğine konuşmasında işaret eden Başkan Koştu, “İzmir Kültür Park bugün merkezde nasıl ki; vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir yer ise ve bugün aranır hale gelmişse, önümüzdeki yıllarda Bergama için Millet Bahçesi’de aynı olacaktır” dedi.   

BAŞKAN KOŞTU: HEMŞEHRİLERİM DUYSUN, BİLSİN
Günümüz dünyasında, şehirlerde yaşayan vatandaşlar için büyük ve geniş parkların, sosyalleşme anlamında ne denli önemli olduğu gündüz gibi aşikarken, Bir dünya markası olan Bergama’da bu projenin yapılmasının önlenmeye çalışılmasının siyasi saiklerle hareket etmekten öteye gitmediğini açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, “Bergama’mızın vizyon projesi Millet Bahçesi'nin yapılmasını önlemeye çalışan, siyasi saiklerle hareket eden zihniyet, Buca Cezaevi'nin kaldırılmasıyla açılacak alana ‘Millet Bahçesi’ yapılmasını istiyor. Kadim şehrimizin gelişimi önünde duran bu zihniyet, Buca için ‘Evet’, Bergama için ‘Hayır’ diyor. Hemşehrilerim duysun, bilsin. 7'den 70'e tüm hemşehrilerimin çocukları ile birlikte istifade edeceği sosyal yaşam alanının yapılmasını önlemeye çalışmak, ilçemize ihanettir” dedi.

 
O vakıftan Başkan Çerçioğlu'na iş birliği teşekkürü
 
Çiğli'de farkındalık yaratacak uygulama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca Cezaevi ne olacak? 18 Şubat 2022 Cuma 14:40

Bergama'da millet bahçesi yapacağız diyenler, Buca Cezaevi yerine millet bahçesi yapacağız diyemiyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O vakıftan Başkan Çerçioğlu'na iş birliği teşekkürü
Geçen yıl hizmete giren ve uygulanan uluslararası geçerlilikteki eğitim ...
Bakan Pakdemirli'nin talimatı Bayındır'da hayat buldu
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’linin talimatıyla orman vasfını yitirmiş ...
70'inci tesis açılıyor... Atık su sorunu tarih oluyor!
Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel ...
 
Hedef 'Engelsiz' Bayraklı!
“Engelsiz bir Bayraklı” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ...
Concertgebouw Oda Orkestrası İzmir’e geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde dünyaca ünlü Concertgebouw ...
Karabağlarlı çocukların yol çilesi sona eriyor!
İzmir'in Karabağlar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Abdi İpekçi Mahallesi'nde ...
 
Aydın'ın kuşkonmazları Halk Ege Et marketlerinde!
Aydın Çiftçi Merkezi'nde deneme üretimi yapılan kuşkonmaz da başarılı ...
Menemenli öğrencilerin YKS ücreti Başkan Pehlivan'dan!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ilçede Yükseköğretim Kurumları ...
Medeni Kanun yıl dönümünde Buca'da anıldı
Kadının toplumsal hayat içinde bir özne olarak görülebilmesi ve eşit haklara ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva