HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2023 Pazar - 20:06

Körfez Mahallesi’nde yüksek gerilim... Kırmızı ve mavi liste karşı karşıya!

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen seçimlerde krizin yaşandığı Bayraklı'nın Körfez Mahallesi’nde bir kez daha ‘çizik’ tartışmaları yaşandı. Eski ilçe Başkan adayı Samed Tekin’in, İlçe Başkanı Didem Gültekin tarafından üstünün çizilmesi sonrası karşılıklı sert atışmalar yaşandı. Sonrasında ise mahalle üyesi olmayan başka bir kişinin seçime müdahil olduğu gerekçesi ile partililer sözlü olarak birbirine girdi.

Körfez Mahallesi’nde yüksek gerilim... Kırmızı ve mavi liste karşı karşıya!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayan mahalle delege seçimleri Bayraklı’da krizlerle gündeme gelen Körfez Mahallesi’nde ikinci kez ‘liste’ tartışmaları yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda kesin ihraç istemi ile tedbirli şekilde disipline gönderilen geçmiş dönem ilçe başkan adayı Samed Tekin, Körfez Mahallesi’nde delege olmak için Mavi Listeye yazılmıştı. Tekin’in adaylığını sandık sorumlusu iptal ederken süreç parti içi soruşturmaya dönmüş ve Tekin’in ‘tedbir’ kararının kaldırılması ile birlikte seçimlerin iptal edildiği mahallede bugün bir kez daha sandıklar kuruldu.

YARIM SAAT RÖTAR
Körfez Mahallesi’ndeki delege seçim sandığı bugün bir kez daha kuruldu. İlçe Başkanı Didem Gültekin tarafından Tekin’in üstünün bir kez daha çizilmesi sonrası ise gerilim yaşandı. Tekin sürecin hukuksuz işlediğini belirterek Mavi Listeyi teslim etmedi. Gültekin ve Tekin arasında sözlü atışmalar yaşandı. Zaman zaman partililerin de dahil olduğu süreçte iki isim il yöneticileri ile iletişime geçerek, Tekin’in tedbir kararının kaldırılması sonrası seçilme ve seçme hakkının kullanılmasına karar verildi.

'MÜDAHİLLİK' GERGİNLİK YARATTI
Tekin ile yaşanan tartışmalar tam dinmeden bu kez ise mahalle üyesi olmayan bir kişinin seçime müdahil olduğu gerekçesi ile tartışmalar yaşandı. Partililer arasında seslerin yükseldiği mahallede, fiziki müdahaleler olurken olay araya giren partililer tarafından sakinleştirildi.

Yaklaşık 30 dakika gecikmeli başlayan seçimlerde gergin bekleyiş devam ediyor. Körfez Mahallesi’nde kırmızı ve mavi liste yarışı gerçekleşiyor.

Delege listelerinde yer alan isimler şu şekilde;

Mavi Liste;
Aylin Kanat, Tolga Tuğcu, Tansel Namlıses, Hasan Hüseyin Türkmen, Samed Tekin, Ayşe Doğan, Hasaner Tuğcu, Baysen Yıldız, Hüseyin Çınar, Orhan Erdoğan, Emel Karaçengel, Atakan Şahin

Kırmızı Liste:
Cemalettin Alper, Mehmet Ali Ayduğan, Şeyhmus Bıçakçı, Özlem Can, Erdal Er, Mehmet Görer, Nihat Kaptan, Yusuf Kara, Fikret Karabağ, Ege Keç, Serap Keskin, Meral Yarım

KAZANAN BELLİ OLDU
Yüksek tansiyonun yaşandığı Körfez Mahallesinde seçimler tamamlandı. Mavi ve kırmızı listelerin yarıştığı mahallede 121 oy kullanılırken seçimi 64 oy alan Samed Tekin'in mavi  listesi kazandı. İlçe yönetiminin kırmızı listesi ise  57 oy aldı.

 

 
Babası ve kardeşi tutuklandı... Aile içi tartışma kanlı bitti!
 
Uşak'ta meşelik alandaki yangın söndürüldü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili2 24 Temmuz 2023 Pazartesi 12:03

Tuncay Özkan izmirden elini çek heryerde kaybediyosun

Yorumu oyla      3      3  
vay partimin haline 24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:57

Cemalettin, Didem, Samed... Oyunculara bakar mısınız? Kimlerin eline kaldık.

Yorumu oyla      2      3  
Körfez 24 Temmuz 2023 Pazartesi 09:20

Bu mahallede yaşayan bir vatandaş olarak yazıyorum, kırmızıymış, maviymiş vs.. biz bu mahallede hizmetten çok uzak yaşıyoruz.Partide o gelmiş bu gitmiş değişen birşey yok, sanki onlar ayrı biz ayrı bir mahallede yaşıyoruz.İnanın mahallede yaşayanların umrunda değil bu seçimler, çünkü siz sanki kendi aranızda bir oyun oynuyorsunuz, halkı gören yok! Bu mahallenin durumu için basit örnekler vereceğim, binlerce kişinin yaşadığı bu mahallede en basit olarak 1 adet bile bankamatik bulunmuyor,ihtiyaç olduğunda aracınıza binip 10dk yol gidiyorsunuz. Sağlık Ocağı yok! 7384/7 sk.'da İBB bir park yapmaya başladı tam 2.5 sene oldu hala inşaat, bu mahallede biz çocuklarımızı araçla her akşam parka götürüyoruz,yürüme mesafesinde bir parkımız yok zaten koca mahallede 2 adet park var..Bir market bile açıldığında sevinir durumdayız. Mahalleyi özetleyeyim; binlerce yaşayan insan, 5 market, 1 fırın, 2 Park, tepede 1 adet eczane..başka birşey yok!Mahallede birşeyler düzelsin, yapılsın diye Cimere şikayet etmekten başka bir çözümümüz yok..Siz hala kırmızı mı mavi mi diye tartışın inanın bizim umrumuzda değil seçime kadar..

Yorumu oyla      2      3  
Objektif 23 Temmuz 2023 Pazar 23:35

Bu kafa ve zihniyet ile gidilirse yerel seçimlerde büyükşehir dahil chp İzmir'de bir çok ilçeyi kaybedecek... Tıpış tıpış oy verme dönemi bitti artık, İzmirliler bu delege seçimlerinde bu kavgacı zihniyetin gerçek yüzünü gördü.. Daha kendi aralarında delege seçimini bile beceremeyen bir parti Türkiye'yi nasıl yönetsin, mümkün mü ? Yazık yazık lütfen tıpış tıpış bu kendi içinde birlik ve bütünlüğü olmayan zihniyete lütfen yerel seçimlerde körü körüne oy vermeyin artık...

Yorumu oyla      2      3  
Partili 23 Temmuz 2023 Pazar 20:59

Artık iktidar çok yakın böyle işte birbirimizle didişmekten halkın güveni olmuyor,boş göstermelik seçimler sonucu belli CHP önde ve kazanacak...

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kritik Parti Meclisi toplandı
 CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Bostanlı’da 'yeterli çoğunluk' krizi… Seçim iptal mi oluyor?
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka’da ‘liste’ krizi yaşanıyor. Uzlaşı liste ...
Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümü ...
 
Çelik: Olay her yönüyle araştırılıyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırganın yakalandığını ve olayın her yönüyle ...
CHP'li Aslanoğlu oyunu verdi... Kan bağışı çağrısında bulundu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir’deki kan stoklarının ...
CHP'de gergin toplantının ardından yeni iddialar
Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşen ve gergin geçen belediye başkanları ...
 
Bayraklı’da gergin seçim!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tartışmaların yaşandığı Bayraklı Mahalle ...
Gizli Mutabakat' çıkışı: Haberim yoktu!
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Zafer ...
CHP İzmir'de mahalle delege seçimi günü... Hangi ilçede/Ne sonuç çıktı?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege seçimleri hız kesmeden ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva