HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2023 Cumartesi - 17:36

Kongre süreci için net konuştu: Ben yokum!

Kongre süreci ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçimlere müdahil olmayacağını belirtirken, “Belediyede 31 bin insan çalışıyor. Herkes bir şekilde işin içinde olmak isteyebilir. Benim onları görmem, duymam, haberdar olmam mümkün olmayabilir. Ama ben şahsen ilan ediyorum, söylüyorum, duyurmaya gayret ediyorum. Ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım” dedi

Kongre süreci için net konuştu: Ben yokum!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yerel seçimlere yönelik düzenlenen  toplantılar son buldu.
Gerçekleştirilen 3 kritik toplantının tamamlanmasının ardından salondan ayrılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kongre sürecinde kendisinin müdahil olmayacağını belirten Soyer, “Asla. Asla. Asla olmayacağım” dedi.

BEN YOKUM
Belediye bürokratlarının seçimde aktif rol oynamasını da yorumlayan Soyer, “Müdahillik diye bir şey yok. Belediyedr 31 bin insan çalışıyor. Herkes bir şekilde işin içinde olmak isteyebilir. Benim onları görmem, duymam, haberdar olmam mümkün olmayabilir. Ama ben şahsen ilan ediyorum, söylüyorum, duyurmaya gayret ediyorum. Ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım. Net” dedi.

BİRBİRİMİZİ DUYDUK
Toplantıların çok verimli olduğunu dile getiren Soyer, “Toplantılar verimli oldu. Çok çok verimli oldu hatta. Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları. Yani sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi'nin en üst yönetici ekibi diyebiliriz hepsine birlikte. Ayrı ayrı yapmış olmamız da çok faydalı oldu bence. Özetle hem seçim sonuçlarının değerlendirmesi hem gerek kongre süreçlerine dair yerel seçimlere dair görüşmeler yapıldı. Bence çok çok verimliydi. En azından birbirimizi duyduk, dinledik ve anladık” ifadelerini kullandı.

BİR ARADA ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ
Gerçekleştirilen toplantıları değerlendiren Aslanoğlu, “Örgütümüz aslında çok temsil eden birçok milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla, il yönetim kurulu üyelerimizle, il disiplin kurulu üyelerimizle değerlendirmeler yaptık. Aslında daha önceki iki görüşmede de söylediğim gibi özellikle kongre döneminin mahalle delege seçimlerinin, kongre dönemlerinin, kurultaya giderken bir İzmirliler ne yapmalıdır? Bunun yolunu, yöntemini araştırdığımız bir toplantı oldu. Yerel seçimler için hazırlıklarımız ne alemde? Programlarımızda neler yapmalıyız? Bugünden yerel seçim çalışmalarının nasıl planlayacağız? Çok kısa süre içerisinde göreceksiniz ki yerel seçim çalışma programlarımızı sizlerle paylaşacağız ya da paylaşmadıklarımızdan ya da sahada bu yaparken takip edeceksiniz. Asıl olan bizler için yerel seçimler. Bir seçim bir diğer seçimin bittiği gün başlar. Dolayısıyla 29 Mayıs sabahı bizim yerel seçimimiz başlamıştır. Yerel seçim hazırlıklarımız başlamıştır. Örgüt bir arada ilçe başkanından belediye başkanına, milletvekiline bir arada yerel seçimlere odaklanmış durumda. O yüzden yerel seçimlerde otuz ilçemizin otuzunu da ve büyükşehirde kazanmak için bir arada çalışmalarını yürütecektir” diye konuştu.

KARDEŞLİK GÖRÜNTÜLERİNE TANIKLIK EDECEĞİZ
Tek liste söylemlerine ‘uzlaşı’ sözleriyle yanıt veren Aslanoğlu, “Her yerde mümkün olan en büyük uzlaşıyla bütün partililerimizi kucaklayan listeler olmasını tabii ki tavsiye ediyorum. Fazla rekabet bekliyorum. Ben otuz ilçemiz otuzunda da böyle büyük kardeşlik görüntülerine tanıklık edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE BÖYLE BİR ŞEY YOK
Genel Başkanlık için parti içinde yaşandığı iddia edilen  ayrışmada İzmir’in tutumunun ne olacağı sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Genel merkezimizde de böyle bir ayrışma yok. Daha çok biz televizyonlardan seyrediyoruz. Bizim partimizde henüz genel başkanlık yarışı olan, buna aday olacağını beyan etmiş hiçbir arkadaşımız, abimiz, ablamız, kardeşimiz yok. O yüzden İzmir'de de böyle bir şey yok” dedi.

KAYIP YOK, ÇALINDI
Menemen ve Urla için gibi kaybedilen belediyeler için ek çalışmaları olu olmadığı sorusuna da yanıt veren Aslanoğlu, “Bizim kaybedilen iki belediyemiz yok. Çalınmış iki belediyemiz var. Bence en temel şey bu. Çalınmışları tabii ki geri alacağız” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT FORVET OYNA DERSE…
Yerel ve genel seçimler öncesi kendisine görev verilmesini yorumlayan ve yeniden aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Zorlu geçecek gibi görünüyor. Demek ki örgüt bütün bunları yapabileceğimi düşünmüş, getirmiş. Olacakmış. Biz de Türk Siz aday olacaksınız. Ne diyordu bizim grup başkanımız? Örgüt santraforu oynamamı ister. Santrafor oynarım. Kenarda durma mı? Tribünde durmamı isterse tribünde dururum” dedi.

 

 
Kütahya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı!
 
Bilimsel mütalaa, 'intihar etti' ifadelerini çürüttü!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 20 Haziran 2023 Salı 02:01

Sen mümkünse bir zahmet tamamen yok ol...

Yorumu oyla      3      3  
Izmirr 18 Haziran 2023 Pazar 12:14

Aman sen olma zaten

Yorumu oyla      7      3  
tahsin 17 Haziran 2023 Cumartesi 23:38

örgüt yazan arkadasa seslemnıyorum yok ona gosterecegız yok buna gosterecegız gorduk gostermelerınızı secımde ızmır %68 12 vekıl gorduk gorduk

Yorumu oyla      3      3  
davut kaya 17 Haziran 2023 Cumartesi 21:42

rıfat abisi seçildi zaten gerek görümüyor bu işlere artık

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 17 Haziran 2023 Cumartesi 21:14

Okudum. Sayın SOYER demiş ki: BEN YOKUM. Bu söylem özgüvenini kaybetmiş bir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı var demektir. Bittik parti, bitmiş belediye başkanı. Brava brava brava. Alkış alkış alkış. Ayrıca İl Başkanı da demiş ki Aslanoğlu, “Bizim kaybedilen iki belediyemiz yok. Çalınmış iki belediyemiz var. Bence en temel şey bu. Çalınmışları tabii ki geri alacağız” ifadelerini kullandı. Şöyle cevap veriyorum. Siz demokrasiye inanmaz mısınız. Ne demek ÇALINMIŞ. Kendi meziyetinizi bizde aramayınız. İZBETON a bakın. Demirler nerede. Çimento nerede. Halk verirse alırsınız. Densiz. Peki biz GENEL SEÇİMDE ne yapmış olduk. BEYİN ARIZALI TİPLER sizi. Kendi seçmeniniz bile sizlerden NEFRET ediyorlar.

Yorumu oyla      3      4  
örgüt... 17 Haziran 2023 Cumartesi 19:59

Sen zaten varken de yoktun başkan senin zaten ilgin yok örgütle onu biliyoruz ve 2024 marta göstereceğiz...

Yorumu oyla      13      5  
Nokta 17 Haziran 2023 Cumartesi 18:19

Asla 'asla ' deme

Yorumu oyla      4      3  
Alo 17 Haziran 2023 Cumartesi 18:02

Olsanda şansın yok bunu biliyorsun etrafını temizlenemeyen partiyi hiç temizleyemez

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ikinci zirve tamam… Aslanoğlu: Hedef 30’da 30!
Milletvekilleri zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı ...
Erdoğan: Enflasyon tek haneye düşecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar ...
CHP İzmir’deki kritik toplantının arka planı… Akın’dan dikkat çeken talimatlar!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın İzmir’de ...
 
CHP'li Özel: Bugün için aday değilim ama...
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 'adaylık' sorusuna "Bugün için bir adaylık ...
İkili görüşmede detaylar ortaya çıktı
Geçtiğimiz hafta Ahlatlıbel'de bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem ...
Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ‘heykel’ cevabı!
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesi Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Tarih verildi... Elektronik seçim sistemi geliyor
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Türkiye'nin elektronik ...
Erdoğan: İstanbul yerelde Fetret Devri'ne girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da restorasyonu tamamlanan tarihi Vaniköy ...
CHP İzmir'de bir başkanvekili ve iki meclis üyesi için karar... Topun ağzındalar!
CHP İzmir İl Yönetimi Karaburun belediye meclis üyesi Alpaslan Bilen’in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva