HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:35

Konfederasyon'dan darbe girişimi mesajı: Kurunun...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Güler darbe girişimiyle ilgili yayınladığı mesajında, kumpas davalarında Atatürkçü kadroların tasfiye edilmesinin paralel yapıyı güçlendirdiğini vurgularken yargılama sürecinde kurunun yanında yaşın da yakılmaması gerektiğini ifade etti.

Konfederasyon dan darbe girişimi mesajı: Kurunun...

EGEDESONSÖZ - Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçecek darbe girişimiyle ilgili kınama mesajı yayınladı.

Konfederasyon İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler yayınladığı mesajda, “Her koşulda demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve laikliği savunmak hepimizin ortak kaygısı olmalıdır” vurgusu yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA
15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilciliği olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Darbe girişiminde bulunanların yargı önünde hesap vermesinin yanında, teslim olan silahsız askerilerimize şiddet uygulayıp bıçakla kafasını kesebilecek kadar insanlıktan çıkan bu şiddet olayını yaratanlar tespit edilip cezalandırılmalıdır. Zira emir komuta zincirinde er ve erbaşlar aldığı emri yerine getirmek zorundadır. Yaptıkları suç teşkil etmez. Emir altındaki er ve erbaşların herkesin çocuğu olabilir. Bu çocuklar, ağzından salyalar akarak onlara saldıranların, kemerini çıkarıp linç etmeye çalışanların kendi evlatları da olabilir.

ATATÜRKÇÜ KADROLAR TASFİYE OLMASA…

AKP, eğer kumpas davaları sürecinde TSK'daki yurtsever, Atatürkçü kadroların tasfiyesine seyirci kalarak bir anlamda destek vermemiş olsa, ‘Paralel Yapı’ orduda asla bu denli güçlenme imkanını bulamazdı.  Demokrasi aynı zamanda üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğüdür. Demokrasi aynı zamanda düşünce özgürlüğü demektir, medya özgürlüğü, güçler ayrılığı demektir.

Her türlü darbeye karşı olmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Darbecinin kimliği ve amacı ne olursa olsun demokrasi üzerindeki vesayete karşı ortak tavır sergilemeliyiz. Demokrasi üzerindeki vesayeti asla kabul etmemeliyiz. Biz Cumhuriyet sevdalıları yaşadığımız sürece asla Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmadık ve de ayrılmayacağız, bu demek değildir ki darbeleri destekliyoruz. Tarihte darbe yapanlara hep karşı olduk ve de olacağız. Bugün bu seviyeye gelinmenin en büyük nedeni ise 14 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarının yargıda yaptığı süreçteki cemaat atamalarının tüm resmi kuramlarda da yapmış olmasıdır.

KURUNUN YANINDA YAŞI DA YAKMAMAK GEREKİR

Paralel Yapı’nın orduda kökleşmesine göz yumanlarla, TSK'nın pırıltılı subaylarını Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi kumpaslarla tasfiye ederek, paralelcilerin kilit konumlara gelmelerini sağlayanlar tespit edilip mutlaka yargılanmalı.  Askerin, Yüksek Şura toplantılarında bu yapının temizlenmesine yönelik çabalarına karşı çıkıp imza koyanlar, ne denli vahim bir hata yaptıklarını sanırım 15 Temmuz Gecesi anlamışlardır. Başarısız bir askeri darbenin ardından silahlı kuvvetlere yönelik bir tasfiye kaçınılmaz, fakat seçilmiş hükümete karşı ayaklananlar yargıçlar değildi. Yargının bu denli ivedi bir şekilde tasfiyesi de düşündürücüdür. Tasfiye yapılacak olduğu bir gerçek ancak kurunun yanında yaşı da yakmadan objektif davranmak gerekir. Biz onun bunun değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin askerini istiyoruz. Atamalar ve terfiler adil ve tarafsız olmalıdır. Yargıda veya diğer kurumlarda FETÖ ile ilişkili kim varsa gereği yapılsın ama sapla saman ayırt edilsin.

 
Flaş! Polise ateş açan saldırgan öldürüldü!
 
Yıldırım gözyaşlarını tutamadı: 145'i sivil 208 şehit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Polise ateş açan saldırgan öldürüldü!
Ankara Adliyesi'nin önünde sivil aracın içerisinde bir askerin ateş açtığı ...
İzmir'de 2 vali yardımcısı ve 1 kaymakam görevden alındı
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin ...
Darbeci Tümgeneral’in akılalmaz oyunu!
Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet ...
 
Kendisini rehin alan askeri böyle sorguladı!
Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın darbeci askerlerden biri ...
Darbeyi deşifre eden telsiz konuşması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve İzmir’den kalkan helikopterler arsındaki ...
Yurt genelinde 103 general ve amiral gözaltında!
Darbe girişimiyle ilgili yurt genelinde 103 general ve amiral gözaltına ...
 
Darbe girişimindeki erlere ne olacak?
Darbe girişiminde rütbelilerin, erleri 'tatbikat var', 'nöbet var', 'eğitim ...
İzmir'de sala okuyan müezzine saldırdılar!
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin geçen 15 Temmuz akşamı ...
Darbe girişiminde 'Atalay Filiz' detayı!
Seri katil Atalay Filiz’in 2013 yılında öldürdüğü Göktuğ Demirarslan’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva