HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2014 Çarşamba - 12:23

Konak yeni binası için en güzel projeyi seçecek!

Belediyenin Basmane Meydanı'ndaki iki yerde hizmet veren binasını Yenişehir Pazaryeri'nin yerine taşımaya hazırlanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mimari proje için yarışma açacak. Şartname, muhtarlar, mahalle halkı ve belediye çalışanlarının görüşünü alarak oluşturulacak. Pekdaş, "Belediyenin o bölgeye gitmesiyle çevresinin gelişeceğine güzelleşeceğine inanıyoruz. Belediyenin şimdiki binalarını satmayacağım. Fuara yapılacak kültür ve kongre merkezi ile bu binalara da yeni fonksiyonlar tanımlanabilir" dedi.

Konak yeni binası için en güzel projeyi seçecek!

Basmane Meydanı'ndaki iki işhanında hizmet veren belediye binalarını Yenişehir Pazaryeri'nin bulunduğu alana yapılacak binaya taşımaya hazırlanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, binanın mimari projesi için yarışma açacak.

Muhtarlar, odalar, STK'lar, mahalle halkı ve belediye çalışanlarına nasıl bir belediye istedikleri sorulacak, alınacak cevaplarla şartname oluşturulacak. Binanın lokasyon olarak Gültepe, Yenişehir, Gürçeşme, Ballıkuyu ve Alsancak bölgesine yakın olduğuna dikkat çeken Pekdaş, "Yenişehir denilince insanlar çekiniyor ama kamunun gittiği her yer gelişir, güzelleşir. Burası kentin giriş kapısı, tarihi dokusu var. Basmane Meydanı'nın tarihi dokusunu biz bozuyoruz. İki belediye binası var. Otoparkı, yeşil alanı, sosyal alanı yok. Araçlar yola park ediyor, vatandaşın bekleyeceği alan yok. Meydanın tarihi dokusuna zarar veriyoruz. Bu iki binayı satmayacağız. Fuara yapılacak kültür ve kongre merkezi ile bu binalara da yeni fonksiyonlar tanımlanabilir. belediye binasının olduğu yere heyecan gelir. Yeşildere'de Atatürk Maskı'na kadar olan yerin düzenlenmesini sağlayabiliriz. Yeşildere'de Besaş'ın olduğu yere Greenpark Otel yapacak. 18 bin metrekarelik alanın 9 bin metrekaresine otel olacak yeşil alanla düzenlenecek. Konak'a yaşam enerjisi daha da artacak" dedi.


 
ANNE VE ÇOCUĞA PSİKOLOG DESTEĞİ
Konak Belediye Başkanı Pekdaş, Kasım ayında Saadet Mirci, Gültepe ve Cici Park'taki semtevlerinde psikologların anne ve çocuklara haftada dört gün hizmet vereceğini belirterek, kadınlar için sığınma evi açacağını, kadın ve erkek eşitliğini sağlamanın yanısıra dezavantajlı grupların da yönetimde yer alması ve görüşünün alınması eşitlik birimi kuracağını, gençlik merkezi açacağını anlattı.
 
"CANIM SIKILDIĞINDA PARKLARI DOLAŞIRIM"
İzmir Barosu Başkanı iken Belediye Başkanı seçilen Pekdaş, iki görevini kıyaslarken son görevinden daha çok zevk aldığını vurguladı. Pekdaş, "Baro Başkanı iken çok dava takip ediyordum, sürekli dışardaydım. Türkiye'nin hukuk düzenini düşünün sürekli yasalar değişiyor, yasa komisyondayken görüşbildirmek zorundasınız, davalar var, avukatların eğitimi sürüyor. Daha çok okuyup, daha çok yazmak zorundasın. Belediye başkanlığında bir alanda sıkıldığında kafanı dağıtabiliyorsun imara itiraza bakıyorum, parkları denetliyorum. Baro'da ise hepsi netameli, hepsi zor hepsi can sıkıcı olan işlerle uğraşıyordum. Burada keyifli işler de var. Canım sıkıldığında parkları dolaşıyorum, Konak turu yapıyorum" dedi.
 
"HER TEZGAHTA İŞİN YÜRÜYECEK"
Pekdaş, belediyede hizmet anlayışını şöyle açıkladı: "Güzelyalı'daki kadının köpeğinin tuvalet sorunu da benim, Gürçeşme'deki kadının çocuğunun işsizliği de. Kimin canını hangi sorun yakıyorsa o sorun önceliklidir. Bir belediye başkanı her konuya aynı anda dalmak zorunda. Hayat nasıl pek çok sorunla aynı anda baş etmeyi gerektiyorsa belediyecilik de öyle. Hepsine başlamak zorundasın ama kimisinde hızlı gidersin kimisinde yavaş ama bütün tezgahlarda işin olacak. Bunu hakkaniyeti sağlayarak yapıyorum. Olumlu ayrımcılık da yapıyorum." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
personel 3 Ekim 2014 Cuma 08:10

Sema baskanim bu belediye pazaryerin de olmaz belediyede 1000 personelin 995 istemez tasinmayi oraya ulasim zor personel acisindan lokasyonu yok cevre duzenlemesi yok bolge olarak biz bayanlara uygun degil yemek yenecek yerleri yok insanlarin huzursuz olacagi guvenlik sorunlari var. Bumlarin icin de genelev vs. Sizlerden ricamiz ozan bey burasi icin isim yazilmadan bir ankette bizim icin yapsin emin olun sonuc sizlerde goreceksiniz. Hadi ozan bey bir forum da personel icin. Tesekkurler sema hanim bayanlar sizinle gurur duyuyoruz.sizi seviyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Yenişehir pazarı nereye gidecek 1 Ekim 2014 Çarşamba 14:20

Artık yolda pazar kurarlar.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da başkan masası: Tarihi köşkte anlamlı buluşma
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, başta İzmir Büyükşehir Belediye ...
Konak’ta pazaryerlerine ortak çözüm
İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen ve yönetim kurulu üyeleri ...
Büyükşehir bayrama hazır: Ulaşımda yarı yarıya indirim
Bayram süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan ...
 
Kocaoğlu’ndan yeni stat çıkışı: Parayı ben vereyim…
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu stat konusunda da yeni bir ...
Başkan Soyer Danimarka'ya 'çocuk belediyesi'ni anlattı
7. Çocuk Dostu Konferansına Danimarka ev sahipliği yaptı. Danimarka Prensesi ...
İzmir'de ülkeye örnek protokol: Cezaevine girmek yerine...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuya ...
 
Selçuk’un camilerinde bayram temizliği
Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ...
Karabağlar'da işçi isyanı tam gaz!
Fen İşleri’nde 166 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasının ...
Denetimli serbestlik ile Karabağlar’a hizmet edecekler
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva