HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
18 Mart 2016 Cuma - 09:46

Konak’ta zaferin 101. yılına özel konser

Konak Belediyesi'nin 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı ve Çanakkale Şehitleri Haftası etkinlikleri 'Çanakkale Şehitlerini Anma Özel Konseri' ile başladı.

Konak’ta zaferin 101. yılına özel konser

Konak Belediyesi'nin 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı ve Çanakkale Şehitleri Haftası etkinlikleri İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İZDSO) 'Çanakkale Şehitlerini Anma Özel Konseri' ile başladı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin (AASSM) ev sahipliği yaptığı konserde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla Milli Şair Mehmet Akif Ersoy da anıldı.

SONUNA KADAR BARIŞI SAVUNMALIYIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konser öncesi kısa bir sunum yapan İZDSO Müdürü Ender Ünal, sanata desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Pekdaş da Çanakkale Zaferi'nin savaşın kaderini değiştiren destansı bir gün olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren destansı bir tarihtir. Çanakkale'de Anzak ordularına karşı kazanılan zaferle bu toprakların tarihi değişirken; Büyük Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk savaş bittikten sonra Çanakkale'yi Anzaklarla Türklerin dostluk ve barış mekanı haline getirmiştir. Anzaklar da gelip burada kaybettikleri evlatlarını anıyor, dünya barışı için birlikte dua ediyorlar. Bizim de bugün millet olarak kendi kimliğimizle yaşamak hakkımız olduğu kadar barışı da son sesle, sonuna kadar savunmamız gerekiyor. Çanakkale Savaşı'nın ve şehitlerimizin anısının bize hatırlatması gereken şey barışın ne kadar önemli olduğudur. Savaşın sadece ülke savunması için kullanılacak bir araç olduğunu ve sonunda hep barışı savunmak gerektiğini bize Mustafa Kemal Atatürk öğretti" dedi.

ACININ İLACI SANAT
Anma gecesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümünü de kutlayan Pekdaş, "Savaş koşullarında bile meclis iradesini üstün tutan bir Büyük Komutan var. 12 Mart 1921'de Savaş devam ederken meclis İstiklal Marşı'nı kabul ediyor. Bizim bu dönemde de barışı ve meclis çalışmalarını öne çıkarmamız gerekiyor. Ankara'da son beş ayda üç büyük patlama oldu, canımız yanıyor, yüreğimiz yaralı.  Ama acının en büyük ilacı sanattır ve barışın sesini her yerde yükseltmektir" diye konuştu.

GÖZYAŞLARIYLA DİNLEDİLER
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen'in yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası alkışlar arasında sahne aldı. Muammer Sun'un kaleme aldığı Yurt Renkleri'nden eserler seslendiren orkestra konsere Çanakkale Türküsü ile başladı. Ardından J.Brahms'ın keman konçertosuna geçilirken solist Deniz Toygür Conus kemanıyla birlikte sahnede yerini aldı. Sergilediği muhteşem performans üzerine dinleyicinin coşkulu alkışlarıyla tekrar tekrar sahneye gelerek defalarca bis yapan Deniz Toygür Conus, Çanakkale Türküsü'nü okuyarak salonu dolduran sanat severlere duygu dolu anlar yaşattı.  Dinleyicilerin bir yandan müzik ziyafeti yaşarken bir yandan da şehitlerini andığı konser J. Sibelius'un 5. senfonisiyle son buldu.

 
Valilikten hava kirliliğine karşı önlem: Cuma hutbesi!
 
Üzüm ve pekmezle ihracat bağlantısı 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de iki haftalık tiyatro şöleni
26 Mart’ta başlayacak Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, kentte iki hafta ...
Tatari’nin resimleri Karabağlar’da yaşayacak
Karabağlar Kemal Tarım Dinlenme Evi’nde yaşayan ve geçtiğimiz Aralık ayında ...
İzmirliler Fransız kültürünü daha yakından tanıyacak!
Dünya Frankofoni Haftası kapsamında Tevfik Fikretliler’in düzenlediği ...
 
Büyükşehir’den 3 mekanda, 3 sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 farklı mekanda resim ve fotoğraf sergilerine ...
Sakız'da karnaval coşkusu
Yunanistan'ın Sakız adasında, korsanlara karşı verilen mücadelenin anlatıldığı ...
Ara Güler belgeseline 'en iyinin iyisi' ödülü
Fotomuhabiri Ara Güler hakkında hazırlanan belgesel film "İstanbul'un ...
 
Güzelbahçe'de kukla gecesi
Dünyanın en büyük kukla festivali olarak gösterilen 10. İzmir Uluslararası ...
ROFİFE'den kısa film şöleni!
Eğitim, sağlık, barış ve ekonomik kalkınma alanlarında hizmet üretmekte ...
İktisat oyuncuları Gaziemir sahnesinde
Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF İktisat Oyuncuları Tiyatro Topluluğu, Moliere'in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şifa adası!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva