HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2024 Perşembe - 11:00

Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı!

Konak Belediyesi Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, sinemanın önemli isimlerinden Ercan Kesal’ın yönetmenliği yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın gösterimine ev sahipliği yaptı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşen gösterimin ardından Ercan Kesal, seyircilerin büyük beğenisini toplayan filme dair merak edilenleri yanıtladı.

Konak’ta sinema şöleni: Sanathane Ercan Kesal’ı ağırladı!

Konak Belediyesi’nin tarih kokan kültür ve sanat mekanlarından Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, yazar, yönetmen ve oyuncu Ercan Kesal’ın yönetmenliği yaptığı ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız’ın gösterimine ev sahipliği yaptı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği filmin gösterimine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve eşi Necip Mutlu’nun yanı sıra filmin yönetmenliğini ve başrolünü üstlenen Ercan Kesal, Konak Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Pek çok ödül alan filmi büyük bir beğeni ile seyreden izleyiciler, gösterimin ardından gerçekleşen söyleşide merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.

Mutlu: Onun birikiminden daha fazla yararlanacağız
Yönetmenliği ve oyunculuğunun yanı sıra Kesal’ın yazılarını da çok sevdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Sevgili Ercan Kesal benim için çok özel. Onu yönetmenliği ve oyunculuğundan önce yazılarıyla tanıdım ve çok sevdim. Doktorluk yaptığı yıllarda zorunlu hizmetini gerçekleştirdiği yerlerde anlattığı anıları ile gönlümde bambaşka bir yer edinmişti. Ve daha sonra filmleriyle hepimizin beğenisini topladı. Elbette belediye başkanlığına aday olup da Nasipse Adayız filmini iki üç kere izlememek ne mümkün. Bu gece burada bizimle birlikte olduğu için çok mutluyum. Artık Urla’da yaşadığı için daha sık birlikte olacağımıza, onun birikimi ve deneyimlerinden Konak olarak daha fazla yararlanacağımıza inanıyorum” dedi.

Kesal: Konak gibi iyi örnekler umudumuzu arttıracak
Sanat aracılığıyla gerçekleşen buluşmaların önemine vurgu yaparak ev sahipliğinden dolayı Başkan Mutlu’ya teşekkür eden Ercan Kesal, “Bu tür mekanların çoğaltılması, bu tür buluşmaların artması bize dayatılanlara karşı ruhumuzu iyileştiren bir süreç olacak. Böylelikle bu dünyaya tahammül edeceğiz ve yeryüzünün bir parçası olduğumuzu hissedeceğiz. Yalnızca Konak’a değil, İzmir’e, ülkemize, dünyaya ve yeryüzüne sahip çıkacağız. Nasipse Adayız, benim kendi yazdığım bir romandan uyarlama. Bir gecede geçen bir mesele. Bu bir politik hicivdir demeyeceğim. Aslında başımdan geçen benzer bir yolculukta karşılaştığım ve çok kendime çok kırıldığım bir adamın hikayesi. İktidar hırsı toksik bir şey, insanı zehirleyebiliyor. Kişinin kendinden vazgeçmesine gerek yok. Bu dünyada insan denen canlının bir tane kıymeti var o da kendine olan saygısı. Onu kaybetmemek dışında bir derdimiz olmamalı. Yerel yönetimlerde yapılacak çok şey var. Bu yüzden başkanımızın varlığı kıymetli; onun hevesini ve planlarını merak ediyoruz, heyecanlanıyoruz. Onu desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü Konak ve benzerleri çoğalmalı, iyi örnekler verilmeli. Bu iyi örneklerin umudumuzu arttıracağını biliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Radyasyonlu kutuyu saksı yaptılar!
 
Yunus'lar firarilere göz açtırmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir düğmeye bastı… Gümüldür’e GES hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gümüldür Akkaya Depolamalı Güneş Enerjisi ...
Başkan Duman pazarın nabzını tuttu!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Şirinyer Pazar Yeri’nde esnafla bir ...
Başkan Eşki’den Kadın Kooperatifi’ne tam destek
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Tarım İl Müdürlüğü’nden Gıda Üretimi ...
 
Başkan Sengel’den eğitim manifestosu!
Selçuk Belediye Meclisi Ekim ayının ilk toplantısında, Belediye Başkanı ...
Protokol imzalandı... Bornova’dan afet hamlesi!
Bornova Belediyesi ile Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) arasında ...
Başkan Yiğit’ten vatandaşa 'pati park' sözü
Fevzi Çakmak ve Teleferik mahallerinde saha çalışması yapan Balçova Belediye ...
 
Festival şehre geliyor
Karabağlar Belediyesi tarafından geçen 12.'si düzenlenen ve büyük ilgi ...
Gaziemir'den anne adaylarına destek!
Gaziemir Belediyesi’nin, anne adaylarının hamilelik sürecini sağlıklı ...
Protokol imzalandı... Büyükşehir'den teknolojik işbirliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva