HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2014 Pazartesi - 12:13

Konak’ta DİSK zirvesi: Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yapılacak dev miting öncesi DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikasına bağlı 45 ilin başkanıyla bir araya geldi. Pekdaş, “Biz Konak Belediyesi olarak işçilerimize miting saatinde izin verdik. Üstümüze düşen neyse hep birlikte yapmalıyız” dedi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise taşeronla yaptıkları mücadele için, “Sema Pekdaş yetmez, Bornova Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, kesinlikle Aziz Kocaoğlu direnecek. Taşerona teslim etmeyecek” şeklinde konuştu.

Konak’ta DİSK zirvesi: Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek

Mehmet İŞLER- Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde bin 170 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasıyla başlayan kriz sürüyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kentte yapılan seri eylemlerin ardından bugün dev bir miting düzenleyecek. DİSK yöneticileri miting öncesinde Konak Belediyesi’ne konuk oldu.
 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve Genel- İş Sendikasına bağlı 45 ilin şube başkanı yapılacak dev miting öncesi kahvaltıda bir araya geldi.
 


Çınartepe Aydın Erten rekreasyon alanında yapılan kahvaltıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Burası Gültepe! 1963-1980 yılları arasında burada bir belediye başkanı vardı.  Emek hareketinin dostu, anti-faşist mücadelenin yükseklere taşınması için mücadele eden efsane başkan Aydın Erten.  Biz burayı faaliyete geçirdiğimizde bu belediye başkanının adını vermeyi uygun bulduk. Çünkü bugün Türkiye’de faşizme karşı, işçi sınıfının hakları için, demokrasi adına kol kola yürünmesi gereken bir dönemden geçiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Pekdaş ayrıca , “Biz Konak Belediyesi olarak işçilerimize miting saatinde izin verdik. Üstümüze düşen neyse hep birlikte yapmalıyız” ifadelerini kullandı.


 
BUGÜN TÜM TÜRKİYE BURADA
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise,  “Bugün burada 45’e yakın sendika başkanı var. Yani bütün Türkiye buradayız. Tam bir gelincik tarlası. Gültepe’ye yakışan bu. Çünkü bizim burada faşizme karşı omuz omuza mücadele verdiğimiz çok arkadaşımız var. Zamanında şu aramızda olmayan devrim şehitleri, demokrasi, barış, özgürlük isteyen gençlerdi. Burada yaşayan insanların geceleri aç kalmalarını istemiyorlardı. Bizler TARİŞ direnişinde onlarla beraberdik. Benim ağabeyim de TARİŞ direnişinin komitesindeydi. Başta Aydın Erten olmak üzere yan yana mücadele verdik. Aydın Erten’in belediye başkanı olduğu dönemde grevlerde belediyeye ait tek arabasıyla bize nasıl yiyecek içecek taşıdığını hatırlıyorum. Bizlere o günlerde ‘var mı sizin için yapacağım bir şey’ dediğinde gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. 2002’de kamu yönetimi temel kanunundan sonra artık tecrübeli işçilerimiz iş bulamıyor. AKP iktidarı yandaşlarına arsa fiyatına bu güzelim fabrikaları satarak özelleştirdi.  Buralar tek tek satıldı. Bizim başkaldırmamız, direnmemiz bundandır. Bu yasadan sonra 13 bin işçimiz öldü” dedi.
 
AZİZ KOCAOĞLU DA DİRENECEK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı diğer belediye başkanlarından ayrı tuttuğunu ifade eden Beko, “ Sayın Pekdaş bana, ‘Beni bu taşerondan kurtar, ben Konak Belediyesinde taşeron işçisi istemiyorum’ dedi. Ama sadece Sema Pekdaş yetmez, Bornova Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, kesinlikle Aziz Kocaoğlu direnecek. Taşerona teslim etmeyecek. Çünkü bu İzmir’i AKP’ye teslim etmektir. Hep beraber mücadele verirsek çocuklarımızı ölümden kurtarabiliriz. Tekrar söylüyorum, bu taşeron belasından kurtulmazsak çocuklarımız, torunlarımız ölecek” şeklinde konuştu.  
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir azız dır aziz kalacak 23 Eylül 2014 Salı 09:49

yatın kalkın sukredin böylesı guzel baskanlarımız var baska yerde olsan gozunu yasına bakmadan kapının onune koyuyolar oyuzden ıykıde izmırlıyız ıyıkıde soyle guzel baskanlarımızla calısmaktayız saygılarımla canlarrr

Yorumu oyla      12      5  
izmirlii 23 Eylül 2014 Salı 09:36

Sema Pekdaşın verdiği destek eleştirilemez bile. Aynı çabayı başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm belediye başkanlarından bekliyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
Bir vatandaş 23 Eylül 2014 Salı 09:32

Sema Pekdaş üstüne düşeni yapıp işçilere sahip çıkıyor. Gösterdiği çabayı Aziz Kocaoğlundan ve diğer belediye başkanlarındanda bekliyor. Taşerona karşı gösterdiği kesin tavrı ve kararlı duruşunu takdir etmek gerekir.

Yorumu oyla      12      5  
GÜLTEPELİ 23 Eylül 2014 Salı 09:06

işçinin yanında olan , işçisine değer veren tek başkan. Diğer başkanları göremedik. önce işçine sahip çıkacaksın daha sonra hizmet vermeye başlayacaksın. 6 ay olacak belediye içinde ki düzeni yeni oturttu şimdi icraat zamanıdır başkan. Artık söz senin Seçim zamanı dediğin gibi yürüyelim konak.

Yorumu oyla      12      5  
atatürkçü nesil 22 Eylül 2014 Pazartesi 17:06

Maalesef Sema Pektaş tam bir hayal kırıklığı.

Yorumu oyla      14      10  
bol keseden verin,nasıl olsa halkın parası 22 Eylül 2014 Pazartesi 15:39

çok yakında sendikalar talepleriyle izmirde bu chp li belediyeleri iş yapamaz hale getirecekler,hep beraber göreceğiz,verilen tavizler,çok yüksek bağlanan sözleşmeler,belediyeler çok zamanda bu işçi ücretlerini ödeyemez hale gelecekler çok yakında bunun kavgası başlayacak,verin işçilere nasıl olsa cebinizden vermiyorsunuz size hayat kolay,vatandaş hizmet beklesin,çok daha bekler,gerçi izmirli vatandaşın hizmet gibi bir derdi de yok,ama pek yakında olacak, bu belediyeler çöpleri bile toplayamaz hale gelince şehir pislikten kokunca o sesi çıkmyan beyefendiler hanfendiler sokağa çıkacak ama geçmiş olsun siz bu uygulamalarla işçiyi kral yaptınız bu işçi bu çok yüksek maaşlarla çalışmaz ve ne oldum delisi olur şehir de yerinde sayar........

Yorumu oyla      15      10  
22 Eylül 2014 Pazartesi 14:36

hurdacı sesinden bıktık diyorum adam katılmıyorumu işaretlemiş. neyine katılmıyorsun? bir de getirip şehrin göbeğine hayvan pazarları kurulmuş, şehir dam gibi kokuyor. rezalet.

Yorumu oyla      16      10  
İZMİRLİ 22 Eylül 2014 Pazartesi 13:15

konak belediyesi nde çalışan şehir plancılarının da taşerondan alınıp, sözleşmeli personel olarak çalıştırılması işlemini hala yapmadı, başkana, başkan yardımcısına kaç kere söylesekte değişen bir şey olmadı. BİLGİNİZE SAYIN BAŞKAN.

Yorumu oyla      17      12  
22 Eylül 2014 Pazartesi 13:12

yahu şu konak belediyesine biri söyleyebilir mi? şu işleri bırakıp biraz da sınırlarınız içine hizmet götürseniz. sabahtan akşama kadar hurdacı sesinden bıktık. belediyeye kaç defa şikayet etmeme rağmen cevap dahi vermediler. hizmet desen sadece sokaklar süpürülüyor, o da yarım yamalak.

Yorumu oyla      18      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ateş savaşçılarının gurur günü
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle ...
Selçuk'un geri dönüşüm tesisi açılıyor
Selçuk geri dönüşüm tesisi kazanıyor. Doğa için olduğu kadar ekonomi için ...
Karşıyaka’ya çöp tesisine ‘komşu’dan tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapacağı Katı Atık ...
 
Bornova Belediyesi’nde hafta sonu bütçe mesaisi
2015-2019 yılı stratejik planını tamamlayan Bornova Belediyesi yönetimi, ...
Urla Yağcılar Köyü sokakları sanat koktu
4. Eski Ev Yeni Sanat Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu’nun final ...
Başkan Arslan'dan çocuklar hayvan sevgisi eğitimi
İlköğretim öğrencilerine hayvan hakları ve hayvan sevgisi konularında ...
 
Karabağlar’da taşeron isyanı tam gaz: Sözleşme imzalandı…
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi ...
Foça briç heyecanı sona erdi: Kupalar sahiplerini buldu
Foça Belediyesi tarafından düzenlenen ‘‘4. Foça Karataş Briç Festivali’’ ...
Bayındır’da canlı canlı Halk Arenası!
Gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası bu hafta Bayındır’da olacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva