HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 15:12

Konak Tünelleri krizle açıldı: Üst geçit ne zaman yapılacak?

Başbakan Davutoğlu'nun açtığı Konak tünellerinde, üst geçidin açılışa yetişmemesi nedeniyle karmaşa yaşandı. Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Uraloğlu, geçidi 6 ayda bitireceklerini, vatandaşların şimdilik metro alt geçidini kullanmasını istedi.

Konak Tünelleri krizle açıldı: Üst geçit ne zaman yapılacak?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın, büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı sırasında açıkladığı 35 projesinden biri olan Konak tünelleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıldı.

- KOCAOĞLU’NDAN YİNE TOPLU YANIT

Ancak seçime günler kala açılan tünelin özellikle Konak çıkışında yayalar nedeniyle sorun yaşandı.


 
ÜST GEÇİT YAPILMADI, YAYALAR YOLDA KALDI
Konak Meydanı ile AKM önündeki otobüs durakları arasındaki bölümde yaya üst geçidinin yapılmaması, kargaşa yarattı. Otobüslerden inip Konak Meydanı ve Kemeraltı'na geçmek, veya tersini yapmak isteyen yayalar, orta refüjün de tel örgüyle kapatılması nedeniyle tünelin ağzına kadar yürüyerek burada araçların arasından karşıya geçebildi.



Bu sırada tüneli kullanan araçların da hızla gelmesi üzerine, kaza tehlikesi yaşandı. Yayalar için düzenleme yapılmasını isteyen vatandaşlar, "Bu yol mu yanlış biz mi yanlışız?" sözleriyle tepki gösterdi. Yoldan insanların geçişi sırasında yaşanan tehlike üzerine trafik ekipleri de, araç megafonundan uyarıda bulundu. Vatandaşların alt geçidi kullanmalarını istedi.
 
6 AYDA BİTİRİRİZ
Tünelle ilgili bilgi veren Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdürkadir Uraloğlu da, üst geçidin projede yeraldığını, Büyükşehir Belediyesi'ne onay için gönderdiklerini burada yaşanan iki aylık gecikme yüzünden açılışa yetişmediğini söyledi. Uraloğlu, "Belediyeyle üst geçidin planı konusunda mutabakat sağladıktan sonra hemen yapımına başlanacak. Atlı ay gibi bir sürede tamamlarız. Vatandaşlarımızın üst geçit yapılıncaya kadar metro alt geçidini kullanmalarını istiyoruz. Biraz sabır göstermelerini istiyoruz" dedi.



BÜYÜKŞEHİR’DEN İLK TEPKİ
Öte yandan yaşanan sıkıntı sonrası Büyükşehir’den ilk tepki geldi. Twitter adresinden fotoğraf paylaşan Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın tünel açılmadan önce üst geçit için “Onu da Büyükşehir yapsın” sözlerine atıfta bulunarak, “ Konak Tünelini yap, yaya geçişini düşünme! insanlar canını tehlikeye atınca kalınca üstgeçidi belediye yapsın de!..” mesajını paylaştı.


 
NİYE BEKLETİYORSUN?
Konak Tüneli’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapıldığını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu’nun AK Partili Üyesi Kemal Büyükkesim, yerel yönetimleri eleştirdi. Büyükkesim, “Konak Tüneli’nin projesi açıklandığında zaten üst geçit vardı. Karayolları Bölge Müdürlüğü yapacağını açıklıyor. Kimse ‘biz yapmıyoruz’ demiyor. Koskoca tüneli yapan bakanlık üst geçidi mi yapamayacak? Üst geçidin yapılamamasının sorumlusu belediyedir. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları’ndan gelen dosyayı bir buçuk aydır bekletiyor. Çeşitli bahanelerle ve eksiklikler gerekçe göstererek ‘bugün git yarın gel’ mantığı ile hareket ediyor. Bir üst geçidin onayı bir buçuk aydır bekler mi? Belediyeye çağrımız kısa zamanda bu onayı vermesi ve Karayolları’nın da projedeki eksikliği tamamlamasının önünü açmasıdır.Burada mağdur olan vatandaştır. Büyükşehir Belediyesi'nin onayı bilinçli olarak uzattığını ve vermediğini düşünüyorum. Açık ve net bir şekilde kasıt vardır. Amaç vatandaşın  mağduriyeti üzerinden kamu kurumlarına yüklenmektir" dedi. (Haber servisi, dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alper 6 Ekim 2015 Salı 14:30

adamlar koca dağı deldi belediye bir üst geçiti yapamadımı

Yorumu oyla      11      5  
Cuma 26 Mayıs 2015 Salı 16:51

İyiki varsın ilden kemal herzaman heryerde sensin tebrikler

Yorumu oyla      13      6  
m.ak 26 Mayıs 2015 Salı 13:45

Süper bi proje belediye bakanlığa üst geçit için yokuş yapmasaydı şimdiye üst geçitte bitmişti camur atmak yerine yapılan hizmeti taktir edin sizin seçtiğiniz belediye bu projeyi 100 senede geçse yapamazdı siz beceriksizleri seçmeye devam edin ama sakin atlamayın ondan sonra çok komik oluyorsunuz

Yorumu oyla      19      9  
26 Mayıs 2015 Salı 12:41

Poyraz, metro hattı yapılması iyi olurdu da onu en son etap olarak düşünen belediyenin hiç mi suçu yok? Üçyol sonrası 8-10 yılda bitti. Şimdi Bornova tarafından hat uzatılıyor. Bucayı düşünen yok. Belediye Bucaya yönelik çözüm üretecek diye yıllarca bekleyelim mi sadece? Bu tünel de en azından taşıt trafiği açısından çözüm üretiyor.

Yorumu oyla      18      12  
emrah 26 Mayıs 2015 Salı 12:07

sabah otobüs insanları karşıdan karşıya geçemeyecekler die karşıda indirdi saol şöför abi :)

Yorumu oyla      16      7  
TC misafir 26 Mayıs 2015 Salı 11:04

1 dakikada tüneli geçip övünenler var peki bu 1 dakika içinde tüneli geçip şehir merkezine 50-60 aracın ve hatta pik saatlerde neredeyse 100 aracın girip de nasıl bir trafiğe yol açacağını da düşünmeleri fena olmaz sonuçta o trafiğin çilesini herkes çekecek. tünelde kazanılan zaman o trafikte kaybedilecek. Böyle bir sakıncayı görmek zor olmasa gerek.

Yorumu oyla      22      11  
TC misafir 26 Mayıs 2015 Salı 10:57

ben söylemiştim üst geçidi yapmadan tüneli açacaklarını çünkü bunların vizyonu ancak bu kadar.

Yorumu oyla      23      10  
poyraz 26 Mayıs 2015 Salı 10:26

Petrol ihrac eden İran'da 1000 kişiye düşen araç sayısı 200 Venezuela'da 150 petrol ithal eden Türkiye'de ise 250.Durmak yok tekerlekli ulaşıma devam.Konak tünellerine harcanan 310 milyon lira Üçyol-Buca metrosunu yapsalardı daha iyi olmaz mı idi?

Yorumu oyla      27      8  
izmirli 26 Mayıs 2015 Salı 09:22

buğra bey ilkönce köyden mezhabahadan farksız izmire baksında hizmet yapsın..ankara ile izmiri karşılaştırsın izmirn ne kadar şehircilik adına geri kaldığını görecektir

Yorumu oyla      29      24  
26 Mayıs 2015 Salı 08:23

Bu sabah kullandık. 1 dk tünelde 1 dk uçanyolda olmak üzere yıkıkkemerden konak a gelmemiz 3-4 dakika sürdü. Bu tüneli kullanıp memnun kalanlar da var. Sırf AKP yaptı diye karşı çıkmak yerine yapılan hizmetleri takdir etmek gerekir.

Yorumu oyla      33      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Mutlu Kaya’dan ilk önemli haber
Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Beyin ...
İzmir'de mucize kurtuluş: 30 metreden denize uçtu...
İzmir’in Foça ilçesinde, otomobiliyle 30 metrelik yardan denize uçan otomobilin ...
Gündoğdu’da seyyar baz istasyonu isyanı!
İzmir’in Alsancak semtindeki Gündoğdu Meydanı çevresindeki binalarda oturanlar, ...
 
Dayanılmaz acı: 4 ayda 3 çocukları öldü
Kars'ın Arpaçay İlçesinde Zeynep ve Hacı Güler çiftinin 4 ay içinde 3 ...
Bombacı Mülayim filmi İstanbul’un göbeğinde gerçek oldu!
Kemal Sunal'ın başrollerinde oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki 'Bombacı ...
İstanbul'da maganda kurşunu turisti vurdu
Tatil için İsveç’ten arkadaş grubuyla İstanbul’a gelen Maggie Bogda, bara ...
 
Çimento fabrikasında patlama: 3 ölü, 2 yaralı
Ankara'nın Kazan İlçesi'nde bir çimento fabrikasında meydana gelen patlamada ...
İzmir'de korkunç ölüm: Çatı ustası 3. kattan düştü
İzmir'de Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çatısını tamir eden 57 ...
Org. Necdet Özel'in istirahati bitti, iş başı yapıyor!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, 15 günlük istirahati sona ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva