HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 18:54

Kocaoğlu’ndan yine toplu yanıt: Bu AKP zihniyetinin…

Foça Bağarası’nda yapımı tamamlanan Cemevi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Tüneli Projesi nedeniyle yaşanan tartışmalara değindi. Kocaoğlu, “Fuar girişinin kavşağını engelleyen, Monoray’a izin vermeyen Karayolları bölge müdürü beyefendi AKP’den Trabzon adayı yapılmayınca eksiğini üstümüze attı” dedi. Kocaoğlu, AK Parti’nin İzmir ile sorununun ne olduğunun tespiti için sosyolojik bir inceleme talebinde bulundu.

Kocaoğlu’ndan yine toplu yanıt: Bu AKP zihniyetinin…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Foça Bağarası’nda yapımı tamamlanan cemevinin açılışı gerçekleştirildi. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.



YARIMADA’DA İLK ADIM, KOCAOĞLU’NDAN ÇARPICI AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı tören ile açılışı gerçekleştirilen Konak Tüneli’nin Konak Meydanı çıkışı tarafındaki yolda yaşanan üst geçit problemi hakkında konuştu.

Kocaoğlu, “Konak Tüneli açıldı. Tünelin önüne Karayolları’nın yürüyen merdivenli, çift asansörlü, tarihi meydanın durumuna uygun köprü yapması gerekiyor. Bunlar, bu işten bir haber tünelle uğraştılar. Sonra yazı yazdılar. Yazıda ne proje var ne başka bir şey. Yaklaşık 30 gün önce proje gönderdiler. Projenin merdiven genişliği, asansör sayısı yeterli değil. Biz de Konak Meydanı ve çevre düzenlemesine uygun olması için ‘projeyi görelim yenisini getirin’ dedik. Bir proje getirdiler. Sonra projeyi görelim istedik. Yazı yazdılar ve bize ‘Eylül 2015’ten önce bitiremeyiz, UKOME karar alsın ve metronun geçidini yaya geçidi belirlensin’ dediler. Biz de onay verdik. Can kaybı olmaması için doğru olanı yaptık.  Fuar girişinin kavşağını engelleyen, Monoray’a izin vermeyen Karayolları’nın  bölge müdürü beyefendi Trabzon’da AKP’den aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince geldi ve ilk beyanatını bugün verdi. Sonra ‘belediye geçit yapılmasını engelledi’ dedi. Tamamen kendi eksiğini bizim üstümüze attı. Sayın eski Ulaştırma Bakanı da ‘üst geçidi belediye yapsın’ dedi. Cevap verince bu sefer köprüyü yapmaya kalktılar. Bu Konak Tüneli’ni açılıştan önce Karayolları’nın bölge müdür yardımcısı 'İzmir’in en büyük, pahalı projesi' diye duyurdu.  Hükümetin tek kalemde yaptığı en büyük proje olduğu doğrudur. Bu zat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN’a tek kalemde 750 milyon TL para harcadığını, fuar İzmir’e 400 milyon TL harcadığını, Üçyol-Üçkuyular Metrosu’na 500 milyon TL harcadığını biliyor ama bilmezlikten geliyor. Onlar ‘biz çamur atalım, ne kadar kalırsa, üç-beş kişi okusun, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yanıt açıklamasını bir kişi bile okumasa  yeter, bizim için kardır’  diyorlar.  Tam bir çamur siyaseti yapıyorlar” dedi.



HADLERİNİ BİLDİRİN
Başkan Kocaoğlu, AK Parti’nin İzmir ile problemi olduğunu ifade ederken bunun incelenmesini talep etti. Kocaoğlu, “Bu AKP zihniyetinin maalesef problemi var. Bu problem psikolojik midir, sosyolojik midir nedir? Ben ekonomistim. Ben siyasetten azcık anlarım. Bunu uzmanlık kurulunun masaya yatırması lazım. AKP’nin İzmirli ile sorunu ne. Birisi geliyor ‘eli yüzü sümüklü, inancında zayıflık var’ diyor. Gavur İzmir’i ima ediyor. Diğeri de ‘haşhaşi’ diyor. Haşhaşi ‘esrar içip, eroin çeken insanlar’ demektir.  AKP il başkanı telafi için açıklama yapıyor. Yetmiyor sonra birinci bölge dördüncü sıra adayı muhterem  İzmirliye ‘haşhaşi’ diyen milletvekilini  destekliyor. O da aynısını söylüyor ve başlıyor cep telefonundan yazmaya… Seçilirse İzmir’den milletvekili alacak ve kentin hakkını savunacak. Bu nasıl olacak? Bizim İzmirliler olarak yapacağımız şeyler var. Bu adamı Ankara’ya göndermemek, milletvekili yapmamak. En güzel cevabı bunu yaparak verebiliriz. Şimdi de bölgesi falan yok. Herkesin birinci bölgede akrabası, tanıdığı var. Herkesin çalışması gerekiyor. Bu adama ve bu zihniyetteki partilere oylarımızla haddini bildirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

BEL ALTI VURUYORLAR
Kocaoğlu, konuşmasında seçimin Büyükşehir Belediyesi üzerinden yürütülmesini eleştirdi. İktidar partisinin sürekli belediyeyi eleştirdiğini anlatan Kocaoğlu, “40 gündür hemen hemen bir yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi temel atıyor, kırsalda çiftçi için alım sözleşmesi imzalıyor ve çalışmaları sürdürüyoruz. Bu bir yerel seçim değil. Türkiye’ye ne yapılacağı, merkezi hükümetin İzmir’e ne yapılacağının konuşulması gereken, milletvekili adaylarının ülke siyasetinde ne yapacağını anlatacağı süreçtir. Kimsenin belediye başkanına bir şey söylediği yok. Ama İzmir’e gelince gelen kim olursa olsun Büyükşehir’den başlıyor ve bitirip gidiyor. Bunun bir nedeni var. Özellikle AKP bunu yapıyor. Kaç seçimdir siyaseti Büyükşehir üzerinden gerçekleştiriyor. Nedeni de ‘ben İzmir’de bir şey yapmadım. Yaptıklarımı söyleyip yapacaklarıma inandıracağım bir çalışmam yok. O zaman vurayım belediyeye ve süreci değiştireyim. Ne koparırsam kar. Yoluma devam edeyim’ diyor. Biz de her sataşmaya yanıt veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz. Sonra ‘belediye başkanı işine baksın, karışmasın’ dedikten sonra belediyeyi eleştirmeye ve bel altı vuruşlarına devam ediyorlar” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da hizmetleri ve eşit uygulamaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Demirağ, “Yürü be Aziz Kocaoğlu seni kim tutar seni'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seçmen 26 Mayıs 2015 Salı 12:03

akp izmir büyükşehir belediyesine ve aziz başkana kurban olsun

Yorumu oyla      12      6  
Tayfun 26 Mayıs 2015 Salı 10:13

Akp sunu anladı,sosyal demokrat bir belediyeye ne kadar baskı yapsa mufettis gonderse ne kadar butceden az pay verse de belediye kendi butcesi ile harika isler yaratmaya devam edecek ,nedeni cok basit ; sosyal demokratlar calmadan hizmet uretiyor ve akp liler icin cok kotu ornek oluyorlar..bu nedenle Aziz beye saldırmaya devam edeceklerdir..

Yorumu oyla      19      6  
Yorgun demokrat 26 Mayıs 2015 Salı 09:54

Aziz başkanın hizmetlerine sıgınan ilçe başkanları işi iyi öğrenmiş. "Yürü be kım tutar senı" söylemi yapana başkanlar birazda siz yurusenız

Yorumu oyla      13      7  
izmir 25 Mayıs 2015 Pazartesi 23:57

Su ve ulaşım diğer illere göre pahalı

Yorumu oyla      17      28  
elif gürbüz 25 Mayıs 2015 Pazartesi 23:40

genel seçimlerde neden belediye başkanı konuşuyorda chp milletvekilleri konuşmuyor?

Yorumu oyla      22      13  
Hasan TUFAN 25 Mayıs 2015 Pazartesi 21:15

Hizmet yarışında Aziz Başkanımızı kimse tutamaz.

Yorumu oyla      47      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu basketbolculardan UNESCO desteği
Selçuk Basketbolunda yeni bir dönem başladı. Selçuk Belevi Gençlerbirliği ...
Urla'da en lezzetli festival
Urla Belediyesi, Gülbahçe Köyü Muhtarlığı ve Gülbahçe Avni Kaya Kokucu ...
Yırca’nın zeytinleri Foça’da yeşerecek
İzmir’in Foça İlçesi'nde, zeytin katliamının yapıldığı Soma'nın Yırca ...
 
Yarımada’da ilk adım, Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Giderken…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada’nın kalkınması ...
Gaziemir semalarında nefes kesen şenlik
Gaziemir’deki Havacılık Bilim ve Kültür Şenliği birbirinden renkli ve ...
Bir selfie heykeli de İzmir'de!
Amasya Belediyesi'nin öz çekim yapan şehzade heykelinin ardından öz çekim ...
 
Uğurlu’dan Kocaoğlu’na sitem: Ben de Kemalpaşa’nın verdiğini…
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ilçesinde her yıl gerçekleşen Kiraz ...
‘Sakin Şehir’ Roberto Carlos’u bekliyor!
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Çocuk Futbol ...
Başkan Arslan Balatçık ve Yenimahalle pazarların gezdi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Balatçık ve Yenimahalle’deki pazar ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva