HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2014 Çarşamba - 09:24

Kocaoğlu’ndan yeni stat çıkışı: Parayı ben vereyim…

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu stat konusunda da yeni bir çıkış yaptı. Kente stat için 4 adres gösteren Kocaoğlu, Ankara’ya “Parayı ben vereyim, şan-şöhret” sizin olsun diye seslendi.

Kocaoğlu’ndan yeni stat çıkışı: Parayı ben vereyim…

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentte tartışmalara neden olan birçok konuda Egedesonsöz’e özel açıklamalarda bulundu.

Yeni Fuar alanında yaşana güvenlik mührü krizi, özel idare malları ve Kalkınma Ajansı’ndaki pay tartışması hakkında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu stat konusunda da yeni bir çıkış yaptı. Kente stat için 4 adres gösteren Başkan Kocaoğlu, Ankara’ya “Parayı ben vereyim, şan-şöhret” sizin olsun diye seslendi.


VALİ İÇİN NİYE İNCELEME BAŞLATMADILAR
Başkan Kocaoğlu, Yeni Fuar Alanı İnşaatı’nın mühürlenmesi ile ilgili de konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından hazırlanan rapor sonrasında mühürlenen inşaatta süreci yakından takip ettiklerini anlatan Kocaoğlu, “Ben kaç kez Valinin yaptığı uygulamaları anlattım. Operasyonlar (17-25 Aralık) sürecinde konuştum. Bunu suç duyurusu kabul etmeyen yetkili makamlar nedense bir gazete haberini ihbar kabul ederek mühürlediler. Ne yazık ki ellerini bir yerlere vurarak kirlettikleri gibi bu işi de kirletiyorlar” diye konuştu.
 
PARAYI BEN VEREYİM ŞÖHRET ONLARIN OLSUN
Kocaoğlu, İzmir’de tartışmalara neden olan stat konusunda söylediklerinin hepsinin arkasında olduğunu ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan halen daha randevu ile ilgili yanıt gelmediğini anlatan Kocaoğlu, “Biz Karşıyaka Stadı ve Gürsel Aksel’de stat yapılmasına trafik, yoğunluk, küçüklük gibi gerekçelerle karşı çıkıyoruz. Oralarda olursa semt statları olur. Zaten dedikleri gibi 12 bin kişi falan da sığmıyor. Ayrıca vatandaş da ne olacağını bilmediği için huzursuz oluyor. Eğer statların ambiyansı, gücü olursa dolar, taraftarlar da gelir. Ardından kentte hareketlilik olur ve Altay, Buca ve Altınordu gibi spor kulüpleri de hareketlenir. Bu kentte uzun süredir birlik ve beraberlik sağlandı. Gerilim ve ayrışma tabi ki oluyor ama bu minimum seviyede. Aynı insanlarla bir araya gelerek gerilimi azalttık. Karşıyaka ve Göztepe Spor Kulüpleri’ne 20 bin kişi kapasitesini geçmeyecek yeni statlar lazım... Ben ‘Örnekköy’e yapalım, spor kulübüne verelim. Onlar da oraya spor kompleksi yapsın’ diyorum. İhaleye çıkılacak. Bakanlık 50 milyon TL mi verecek ben de o zaman 100 milyon TL vereceğim. Parasını, pulunu ben vereceğim onlar yapacak. Karşıyaka’da eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde Gençlik Merkezi yapıldı. Oraya da sporcular gitsin. Bölge bir spor vadisi olsun. Göztepe’ye de stat yapmak yerine büyük stadı Uzundere’ye yapalım. Biz bunları istiyoruz. Alsancak Stadı’nın bulunduğu bölge de büyük maçların oynandığı, ulaşımı, trafiği uygun bir stat olsun. Atatürk Stadı da yerinde kalarak bir olimpiyat stadı yapalım. Ege Bölgesi’ne hitap eden bir dev stat olsun. Burada ben inşaat yapmayacağım. Bakanlığa parayı vereceğim. Rol de çalmıyorum. Nam, şan, şöhret onların olsun. Yeter ki bu işi yapsınlar” dedi.
 
KÖY MALLARI SATILMAZ
Tire Belediyesi tarafından özel idarenin kapatılmasından sonra köy malları için alınan satış kararının iptal edilme sürecini değerlendiren Başkan Kocaoğlu, orada yaptığı müdahalenin yerinde olduğunu söyledi. Köy mallarının satışına izin vermeyeceğini ifade eden Kocaoğlu, “Belediye arsa, otel ya da kendi yerini satabilir. Ama köylerden gelen malları satamaz. Zaten bu araziler ile ilgili satış kararı alınsa ihaleye girer alırdım. Köylünün o malları satın alamayacağı zaten biliniyor. Satılmaması en iyi durumdur. Tire Belediye Başkanı da gerekeni yaptı” diye konuştu.
 
ÜÇ YIL YEDİM
Kocaoğlu, Kalkınma Ajansı’na yapılan destekler üzerinden başlayan tartışmayı değerlendirdi.  Kalkınma Bakanlığı’nın gereken desteği vermediğini ifade eden Kocaoğlu, “Üç yıldır konuşmadım. Bizden parayı alıyorlar. Kalkınma Bakanlığı ajansa para vermediği zaman yılsonunda siliniyor. Yani sıfırlanıyor. Bizimki ise öyle değil. Faizi ile birlikte bunu alıyorlar. Bir yıl, iki yıl meseleyi yedim ama üçüncü yıl çıkıp bunu anlattım.  Son olarak yine kalkınma ajansına paramızı aktardık” dedi.
 
GEREKEN YAPILDI
Başkan Kocoğlu, Bayraklı’da çıkan gökdelen inşaatındaki yangına itfaiyenin müdahale ederken yetersiz kaldığı iddialarına da yanıt verdi. Kocaoğlu, “Çıkıp birileri ‘su yetersiz gelmiş’ diyor. İyi de su sıkıntısı yoktu ki. Hemen yan tarafta manda çayı var. Ardından Körfez desen kaç kilometre uzaklıkta. Gidip oradan su çekersin. Körfez’i, Ege Deniz’ini çeker suyu temin edersin. Ayrıca itfaiyemizin aldığı 104 metre uzunluğundaki yeni araç da yangın anında oradaydı. Belediye gerekeni yapmıştır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercüment şah,n 2 Ekim 2014 Perşembe 11:40

herşeyi halletinde sıra stadamı geldi, önce trafik sorununu,park sorununu çöz

Yorumu oyla      11      5  
yakup eker 2 Ekim 2014 Perşembe 10:25

sayın aziz kocaoglu parayı kendi şirketindenmi yoksa izmir büyükşehir belediyesindenmi ödeyecek bu ayrımıda yapsa iyi olurdu

Yorumu oyla      14      5  
gozgoz 2 Ekim 2014 Perşembe 10:10

Sn. Kocaoğlu biz gördüğümüze inanırız. Stat yapacaksan yap yoksa gölge etme kim yapıyorsa o yapsın, yeter izmirin yıllarını çaldınız, bitirdin izmiri.

Yorumu oyla      13      5  
sanki 2 Ekim 2014 Perşembe 09:54

babasının parasını verip stad mı yaptıracakmış ?

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Yılmaz 2 Ekim 2014 Perşembe 09:11

Herşey konuşuluyor. Şu aktarma sistemine geçeli şikayetler dağ gibi. Tık yok belediyede. Millet gidemiyor bir yerden bir yere. Eski sisteme dönülsün diye bas bas bağırıyor insanlar. Kocaoğlu kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Binaliye oy vermediğimiz için pişman olalım beyler bayanlar. Hiç olmazsa para akar inşa edilirdi bu şehir. 2019 yılına kadar kaybedilmiş yıllar olarak görüyorum.

Yorumu oyla      12      7  
1 Ekim 2014 Çarşamba 17:33

dere geçiyor stad olmaz diyen arkadaşlar; f.altay metro istasyonu derenin altına yapıldı. dere nerede dersenizde, yer altında.

Yorumu oyla      16      6  
Plancı 1 Ekim 2014 Çarşamba 16:41

kuzeyde stadın yapılacağı en iyi alan Ulukent üSt geçidin yanindaki aktarma istasyonu ve şu anki futbol sahasıdır . Hem İzban, hem çevre yolu , hem. Çanakkale yolu ile ulaşım sağlanıyor .... Varsa daha iyi yer söyleyin ...

Yorumu oyla      14      5  
ercan 1 Ekim 2014 Çarşamba 16:03

Bir pazaryeri ile bir statı karşılaştırmak herhalde yalnız bizim ülkemizde olur. Bir sorun bakalım o statların çevresinde oturanlar bu statları ister mi. yeni fuar projesinnin başlamasını da zaten geciktirmişlerdi.Biz izmirliler neyin ne için yapıldıgını biliyoruz.Görceksiniz aynı engellmeler.yeni metro hatları için de yapılacaktır. şu körfez projesini bile iki yıldır onaylıyacklar Aynen tramvay projesi gibi.İşin komik tarafı hem bir sürü engellemeler çıkartılar hem de izmiri gerkalmışlıkla aynı kişiler suçlar. İnsanın bu ülkede ruh saglıgını koruması gerçekten zor.

Yorumu oyla      18      14  
bülent ışık 1 Ekim 2014 Çarşamba 14:25

Örnekköy'de ki stat yeri dere yatağı imiş.Öyle olsa bile Çiğli'de ki trafik alt geçitinin üzerinden dere geçiyor.Var mı problem?

Yorumu oyla      17      5  
show bunlar 1 Ekim 2014 Çarşamba 14:17

Show dan bıktık, hükümet ve belediye her ikinizden de icraat istiyoruz. Boş laflara karnımız tok.

Yorumu oyla      64      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer Danimarka'ya 'çocuk belediyesi'ni anlattı
7. Çocuk Dostu Konferansına Danimarka ev sahipliği yaptı. Danimarka Prensesi ...
İzmir'de ülkeye örnek protokol: Cezaevine girmek yerine...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuya ...
Selçuk’un camilerinde bayram temizliği
Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ...
 
Karabağlar'da işçi isyanı tam gaz!
Fen İşleri’nde 166 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasının ...
Denetimli serbestlik ile Karabağlar’a hizmet edecekler
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ...
Menderes Kurban Bayramı’na hazır
Menderes Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçedeki ...
 
Konak’ta Türkçe’ye emek verenlere anlamlı ödül
Konak Belediyesi'nce düzenlenen 13'üncü İzmir Türkçe Günleri kapsamında ...
Urla’da öğrencilere kırtasiye seti
Urla Belediyesi 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye malzemesi hediye etti. Urla’nın ...
Dikili’de bayram coşkusu erken başlıyor
Dikilili Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği hayranları, Kurban Bayramı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva