HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2015 Çarşamba - 11:41

Kocaoğlu'ndan stat için Hazine arazisi sürprizi!

Stat meselesinin siyasi rant konusu haline getirilmesini eleştiren Başkan Kocaoğlu, Örnekköy ve Çiğli önerilerinin reddedilmesinden sonra sürpriz bir çıkış yaparak “Yeni stat için Hazine’den arazi almaya hazırız” mesajı verdi. Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak statların ihalesini “basından” öğrendiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “O bölgeler, kentin nefes alacağı alanlar. Yerel yönetimle merkezi hükümet koordineli çalışmadığı müddetçe, hiçbir yatırımın yeri de, realitesi de, fizibilitesi de doğru olmaz” dedi.

Kocaoğlu ndan stat için Hazine arazisi sürprizi!

İZMİR - Bir TV programı katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda önemli bir dönüşüm süreci yaşandığını açıkladı. Fuarı geçmişle geleceği birleştiren yeni bir boyuta taşımak istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, gelecek yıl bunun ilk provasını gerçekleştireceklerini söyledi. 84 yıllık İEF’nin, Türkiye’nin en eski markalarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, fuarın önümüzdeki yıllarda da özdeşleştiği Kültürpark’ta yapılmaya devam edeceğini dile getirdi.
 
SPORDA SİYASET OLMAMALI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte yaşanan stat polemiğine de değindi. Stat meselesinin, bir siyasi rant konusu ve siyasi bir problem haline getirilmesinin hiçbir mantığı olmadığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Örnekköy’de 80 dönüm yeri bulmuşuz. Orayı beğenmediniz, tamam. O zaman, ‘Çiğli’deki yeri, istasyonun yanını verelim’ dedik. ‘Benim zamanımda kamulaştırılan ve kamulaştırmak için 5-6 sene uğraştığım yeri verelim’ dedik. ‘Buraya yapılsın, seçtiğiniz yer yanlış’ dedik. ‘Mevcut statta altyapı çalışsın, burası o bölgenin, Karşıyaka’nın tek nefes alacağı yer’ dedik. Aynı şekilde Uzundere’de yer bulundu, sonra o yer de engellendi.”

Başkan Aziz Kocaoğlu, “dediğim dedik” bir anlayışla işlerin yürütülmeye çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:  “Bir büyük bölgenin planlaması sırasında, orada bir stat yerinin bulunması mümkündü, bugün de mümkün. Ama illa biz buraya yapacağız, illa bizim dediğimiz olacak, biz karar verdiğimiz zaman yanlış da olsa dönmeyiz, biz buraya işte şunu yaparız-bunu yaparız, biz şöyle plan yaparız, böyle yoğunluk artırırız, şuradan şöyle bir bilmem ne elde ederiz gibi… Öyle bir şey yok diyecekler şimdi. Öyle bir şey var mı yok mu, zaman içerisinde göreceğiz. Yaşayıp göreceğiz”
 
HAZİNE ARAZİSİNİ SATIN ALMA FORMÜLÜ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentteki stat problemini çözmek için gereken tüm adımları atmaya hazır olduklarını yineleyerek, gerekirse bedelini ödeyerek Hazine’den arazi satın alabileceklerini söyledi. Makul bir rakam istenmesi halinde böyle bir girişimi de başlatacaklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Alsancak Stadı yıkıldı şimdi. Alsancak Stadı’na, yine eskisi gibi 2 tane tribün mü yapılacak? Yoksa Alsancak Stadı ki, İzmir’in futbol tarihi burada bütün efsaneleri burada top koşturmuş. Bir tarafında Hazine’nin arazisi var. Ne kadar büyüyebiliyorsa.. Alsancak Stadı’nı siz eğer 25-30 bin kişilik ideal bir futbol stadı yaparsanız, İzmir’in stat problemi bitiyor. Atatürk Stadı’nı uzun dönemde nasıl değerlendirirseniz, değerlendirirsiniz? Biz Bornova’ya 10 bin kişilik yapıyor muyuz, yapıyoruz. Karşıyaka Örnekköy’e 20-25 bin kişilik bir tane yapılabilir mi, yapılır. Örnekköy’ü istemezsen, Çiğli’ye yapılabilir mi, yapılır. Burası kulübün elinde, yeşil alan olarak, halka açık alan olarak kalır. Uzundere’de istemediğin kadar Hazine arazisi var. Burada gerekiyorsa Hazine’den makul fiyata ben de almaya hazırım. Hazine arazisini bedeli mukabilinde.. Eğer çok fahiş bir şey, eski Et Entegre tesisindeki gibi olmayacak bir para istenirse tabi ki almayız. Normal ölçüde o parayı da vermeye hazırız. Göztepe altyapısı yıllardan beri Gürsel Aksel’de çalışıyor. Şimdi ona yer aranıyor. Bu çocuklar nereye gidecek? Oysa burası, şehrin göbeğinde yeşil olan olarak kalmalıydı. Afette toplanılacak yer burası. Siz suyun yeraltına gitmesi için toprak bırakmak zorundasınız. Az kalan 3-5 tane yeri de bu şekilde heba edemezsiniz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kente yapılacak iki tane stadın ihalesini, projesiz ihalesini, ben yaptım oldu ihalesini basından öğrenmemelidir. Hiç haberimiz olmadı. Bu yanlıştır. Yerel yönetimle merkezi hükümet koordineli çalışmadığı müddetçe, hiçbir yatırımın yeri de, realitesi de, fizibilitesi de doğru olmaz.”
 
ÇED’TE TAHAMMÜL SINIRI AŞILIYOR
Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporu için hala bekleyişti olduklarının dile belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Artık tahammülümüzün sonuna geldik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: “Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporunun neden verilmediğini başlangıçta anlayamamıştım. Ama şimdi taşlar yerine oturuyor. Bizim Körfez’de yapacağımız çalışmaların yanı sıra, İzmir Limanı’nın kapasitesinin 2,5-3 misli artırılması var. Limanın kapasitesinin artırılması kime, hangi projeye negatif etki yapacaksa, ben onu algılıyorum. Bu Çandarlı olabilir, Nemrut Limanı olabilir, vesaire vesaire… Niye 2 seneyi aşkın bir süredir dünyanın en önemli çevre yatırımlarından birine onay verilmiyor? Ben para kazanmayacağım. Liman yani, TCDD para kazanacak ve TCDD ile beraber götürüyoruz bu projeyi. Ulaştırma Bakanı’nın da bu projeye onayı, direktifi var. Buna rağmen ÇED raporunun çıkmamasının nedenini siz nasıl sorgularsınız, İzmirliler nasıl sorgular?”

Katı atık bertaraf tesisi konusunda da benzer bir ÇED süreci yaşandığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Biz ÇED sürrecindeki işlerde ciddi sıkıntı yaşıyoruz, Milli Emlak’tan almamız gereken hakkımız olan tahsislerde sıkıntı yaşıyoruz. Ama kendi yetkimiz dahilinde olan işleri sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapabiliyoruz” dedi.
 

 
Hakkari'de askere saldırı: 1 şehit, 2 yaralı
 
İzmir'in okul servisi ücretleri belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 2 Eylül 2015 Çarşamba 22:16

turkiyeye o yollari yapan hukumet izmire iki stadyum yapamiyorsa yaziklar olsun....basimizdaki siyasetciler,yerim dar,yenim dar diye geveliyor......lan alt tarafi stadyum....siyaseti birakinda icraat yapin......dunyanin rezilligisiniz... koskoca turkiyenin 3ncu buyuk sehrinde stadyum yok......allah belanizi versin

Yorumu oyla      12      5  
ercan 2 Eylül 2015 Çarşamba 21:30

Ben körfez projesinin neden onaylanmadığımı geçen yıldan beri burda söylüyorum.Aslında herkes farkında Başknın artık sabrı tükenmiş.Haklı olarak dile getirdi bu durumu.Ne diyeyim.Çıkar menfaat ilşkileri almış yürümüş. Çevreyi ne kadar katledecek proje varsa onaylıyorlar.İnsan için yapılan yatırımı onaylamıyorlar.Çünkü orda menfaat çıkar yok. Aliga limanına dünya kadar teşvik verdiler.Körfez projesini bu yüzden görmek istemiyorlar.Şaşıyorum bu akp ye hala oy verenlere.Nasıl görmüyorlar bu rezillikleri gerçekten anlamak zor.Aynı durum statlar içinde geçerli.Yine orda da insanı düşünen yok Varsa yoksa ceplere girecek paralar.Malesef bu durumuda anlamayan çok ne yazık ki.

Yorumu oyla      21      7  
2 Eylül 2015 Çarşamba 21:22

denizin dibine beton dikmeyinde nereye yapılırsa yapılsın

Yorumu oyla      13      8  
sedat avcı 2 Eylül 2015 Çarşamba 19:37

profesyonel takımlarda futbolcular milyon dolarlar alacak. statları belediye yapacak.yok böyle bi şey. halkın parasını amatöre harcayabilirsiniz.

Yorumu oyla      17      9  
2 Eylül 2015 Çarşamba 17:14

Atatürk Stadı'nın gerekirse arazisi satılıp oradan gelecek para ile şehrin uygun yerlerine mükemmel statlar yapılabilir.

Yorumu oyla      12      16  
akp li belediyeler 2 Eylül 2015 Çarşamba 15:36

Bütün kamu arazileri akp li belediyelere bedelsiz tahsii ediliyor. bu kadar olmaz

Yorumu oyla      25      5  
yorumcu 2 Eylül 2015 Çarşamba 14:03

bi kere o guzelim ataturk stadi da yeniden restore edilmeli....baskan hakli ama bu is de gecikti yani....izmirestad lazim.....

Yorumu oyla      26      6  
İzmirli 2 Eylül 2015 Çarşamba 13:33

Sayın Kocaoğlu tamamıyle haklı.

Yorumu oyla      32      8  
2 Eylül 2015 Çarşamba 13:17

15 binlik şehir içi stadyumlar İzmir futbolunu geliştirmez. Bunu anlamak çok mu zor ? Her yere büyük statlar yapılırken biz niye ufak statları kabul edelim? Alsancak önerisi yerinde bir öneri. 2 tribün yapacaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. 4 tribünlü, projesi yarışma ile belirlenmiş bir stat yapmak varken niye 2 tribünlü bir stat yapılsın ?

Yorumu oyla      24      6  
2 Eylül 2015 Çarşamba 12:56

Alsancak Stadyum(unun 4000 m2.si İzmir. B.Şehir belediyesi'nin. Kalan 12.000 m2 si de Gençlik Spor Bakanlığı'nın.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir üç büyük şehrin en ekonomiği!
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yatırım Destek Ofisi'nin Türkiye’nin 3 büyük ...
Bornova'nın 8500 yıllık tarihine büyük ilgi!
Bornova Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan ve aldığı iki ...
Kahraman itfaiyeciler bu kez madalya peşinde koşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kadın ve Erkek Olimpiyat Takımları, ...
 
Büyükşehir'in umut tohumları boy verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, şiddetli dolu yağışı yüzünden ürünleri ...
Bu sefer de çocuk şenliği 'madeni' yendi: Seçimden sonraya kaldı!
Ödemiş Belediyesi ile bölgede yapılması planlanan altın madeni arasındaki ...
İzmir'deki adli yıl açılışında yargı bağımsızlığı vurgusu
İzmir'de 2015- 2016 yeni adli yılın açılışı için düzenlenen törende konuşan ...
 
84. İEF’de çocuklara doyasıya eğlence
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara yönelik birçok etkinlik yer ...
Barış ezgileri Kadifekale'den yankılanacak
İzmir'in tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçesi Konak, 1 Eylül ...
Ünlü radyocular İEF’de buluştu
Fuar geleneği haline gelen “Özgür Mikrofon Söyleşileri” nin konuğu ünlü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva