HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2014 Cumartesi - 13:50

Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: Stat, İZKA, dönüşüm ve liman!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Foça'daki 21 milyon liralık çevre yatırımının startı Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenle verildi. İlçe halkına seslenen Başkan Kocaoğlu’ndan kent gündemine dair çok önemli mesajlar geldi.

Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: Stat, İZKA, dönüşüm ve liman!

İleri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulacağı Yeni Foça'da İZSU’nun kanal şebekesi döşeme çalışmalarına başlaması nedeniyle düzenlenen törene bölge halkı büyük ilgi gösterdi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Her Cumartesi günü ya bir temel atma, ya bir açılış, ya bir sözleşme imza töreni yapıyoruz. İzmir'i kendi gücüyle kalkındırıyoruz. İzmir'de bu potansiyel var. Bunu 11 senedir ispat ediyoruz" diye konuştu.
 
İZMİRLİ'YE LAYIK OLMAK BUDUR
Başkan Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında çizdikleri stratejik plan çerçevesinde, İzmir'in Türkiye'nin büyüme oranlarının çok üzerinde bir çizgi yakaladığını belirterek, şunları kaydetti: "Yerelde kalkınma neyi gerektiriyorsa, Büyükşehir Belediyesi yasal mevzuat çerçevesinde orada olacak ve çözüm üretecektir. Sanayisinden ticaretine, limanından hizmet sektörüne, kültür sanatına kadar, ama en önemlisi kırsala ve tarıma ne gerekiyorsa, yapmak zorundayız ve yapıyoruz. 11 senedir kimse benim ağzımdan para yok, finansman yok, kaynak yok lafını duymadı ve duymayacak. Belediye başkanının temel görevi kaynak yaratmaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün bu kentin kalkınması için 1 milyar lira, 3 milyar lira ne gerekiyorsa, 24 saat içinde İzmir'e getirecek güce, itibara, krediye sahiptir. Başarmak, İzmirliye layık olmak budur. Gerisi boş laftır."
 
SIRA YENİ BAĞLANAN İLÇELERDE
Yeni Foça'nın arıtma ve kanalizasyonunun gecikmesinin nedenlerini anlatan Başkan Kocaoğlu, "Yeni Foça'nın doğal sit olması nedeniyle arıtma yerini çok zor bulduk. Ardından kamulaştırma sorunu çıktı. Mülk sahipleri anlaşmaya yanaşmadığı için bugüne geldik." dedi. İki ay içinde Yeni Foça'nın arıtma ihalesine çıkılacağını da dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte, yeni bağlanan ilçelerdeki arıtma ve kanalizasyon sorunlarını çözeceklerini söyledi.
 
KOOPERATİFLER KENTKART'A GEÇECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metropol alanın dışındaki bazı ilçelerde kooperatiflerce ulaşım hizmeti verildiğini ve çok sayıda kişinin bu yolla geçimini sağladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bu arkadaşlarımızı mağdur etmeden işbirliği yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi denetimi altında onları da Kentkart gibi bir sisteme taşıyacağız. Önümüzdeki hafta başında Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanımızla birlikte bir toplantı gerçekleştireceğiz. Sonra da kooperatif üyeleriyle toplanıp sistemi hayata geçirmeye çalışacağız. Herkesin kazançlı çıkacağı düzenli bir ulaşım sisteminin ortaya çıkacağına inanıyorum."
 
RANTI KİMİN KİME VERDİĞİNİ GÖRECEKLER
Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "5-6 bölgede uzlaşıya ve vatandaşın mağdur olmamasına özen göstererek, çalışıyoruz. Biz riskli yapılara ilişkin yasayı kullanmıyoruz. Bunun kötü niyetli ellerde mülkiyet gaspına kadar gittiğini biliyoruz. Bunu sosyal demokrat bir belediyenin kullanmaması gerektiğine inanıyoruz. Uzlaşıyla zoru başarmaya çalışıyoruz." dedi. Başkan Kocaoğlu, planladıkları bölgelerde çalışmaya başladıkları anda, gerçeklerin ortaya çıkacağını belirterek, şöyle devam etti:
"Biz Fikirtepe'deki yanlışları, Sulukule'deki yanlışları İzmir'den Türkiye'ye gösterebilirsek, o zaman vatandaşlarımız rantı kimin kime verdiğini görecekler. Vatandaşımızın orada çıkan rantın konutların maliyeti hariç hepsini alması gerekir. Peki, belediyeye ne kalacak? Hükümete ne kalacak? Hiçbir şey kalmayacak. Yaşanabilir bir kenti yaratmanın, kentini kalkındırmanın onuru ve şerefi kalacak. Bundan büyük rant olmaz."


 
DÖNÜŞÜM PLANSIZ ALANLARDAN BAŞLAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bazı siyasetçilerin kentsel dönüşüm çalışmalarının Kordon'dan başlaması yönündeki önerilerine de değinerek şunları dile getirdi:
"Kentsel dönüşüm planlı alanlardan başlamayacak. Plansız bölgelerden, yeşil alanı, otoparkı, kültür merkezi, sosyal donatı alanları olmayan bölgelerden başlayacak. Eğer siz 'Kordon'da dönüşüm yapmak istiyorum. Burada yoğunluğu artırın' derseniz; bu kentsel dönüşüm olmaz. Buralarda yoğunluk zaten gereğinden fazladır. Bizim planlarımız 100 yıl sonrasının kentlerini yaratmak içindir. Eğer 'Kordon'da dönüşüm yapalım, orada AVM'ler yapalım' derseniz, orada yolda yürüyemezsiniz. Orada sosyal yaşam kalmaz, kamu alanı kalmaz. Dayanışma ruhu kalmaz."
 
KARALAMA KAMPANYALARINA İTİBAR ETMEYİN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süredir yeni körfez vapurlarıyla ilgili menfi bir propaganda yürütüldüğünü söyledi. İzmir'in tamamlanan metrosunun, tamamlanma aşamasına gelen teleferiğinin de siyasete alet edilmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Her yaptığımız iş bir karalama kampanyasına dönüştürülüyor. Bu vapurlar dünyaya örnek vapurladır. Ufak tefek eksikleri vardır, olacaktır. Bunların hepsi gideriliyor.
 
1881 Atatürk ismini verdiğimiz vapurumuz 14 knot hızla gidip diğer vapurlarımızdan daha az yakıyor. Ama 18 knot hıza çıktığında daha fazla yakıt harcıyor. Bu sorunun çözülmesi için geri gönderdik. Ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekirse o motor değiştirilecek. Burada önemli bir şey yok. Biz de sıkı bir şekilde takip edip, şartnameye uygun olarak almaya çalışıyoruz. Bu proje Türk tersaneciliğinin çıtasını iki misli yükseltmiştir. Gerisi karalama kampanyasıdır" dedi.
 
Türkiye'nin en gelişmiş tam otomatik otoparkını Alsancak'ta yaptıklarını bu proje hakkında da gerçek dışı haberler yapıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Ben de kendi otomobilimle bu otoparkı kullanıyorum. 1,5-2 dakika içinde otomobili teslim edip alabiliyorsunuz. Arsa sıkıntı olan yerlerde bunların sayısını çoğaltacağız" diye konuştu.

İZKA BÜTÇESİNİN YÜZDE 90'INI VERİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin turizme destek vermediği iddiasıyla bazı kesimlerin sürekli olarak bazı yerlere mesajlar vermeye çalıştığını vurgulayarak, "3 senedir İZKA'ya merkezi hükümet para göndermediği için harcamaların yüzde 90'ını biz üstleniyoruz. Çok başlılığı önlemek için 'fuarlara katılım gibi işleri İZKA koordine etsin, kimlerin hangi fuara katılacağını belirlesin' dedik. Bunu da uyguluyoruz. Kendilerine müracaatlarını İZKA'ya yapmalarını öneririm" diye konuştu.
 
ALSANCAK, KONTEYNIR LİMANI OLARAK KALMALI
Alsancak Limanı'nın yolcu limanı olarak değerlendirilmesine ilişkin tartışmalara da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Alsancak Limanı bu kentin hiçbir zaman vazgeçemeyeceği bir değerdir. Bizim Büyük Körfez Projesi'nde liman önemli bir yer tutar. TCDD ile birlikte yola çıkmamızın nedeni de budur. Bu İzmir'in Efes gibi, Milas gibi kara kenti olmaması için, fiziki müdahalelerle körfezin hayatını ve İzmir'in deniz kenti olma özelliğini sürdürme projesidir. ÇED raporu çıkar çıkmaz bu dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız. Belki de İzmir dünya tarihine körfezini kurtaran kent, dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleşen kent olarak geçecek. Çandarlı Limanı yapılabilir ama İzmir Limanı'nın yolu mutlaka derinleştirilmek zorundadır. Kruvaziyer limanı olarak düşünseniz bile burası büyük kruvaziyer gemiler için derinleştirilmek zorundadır. İzmir Limanı konteyner limanı olmaya devam etmelidir."
 
STAT KONUSUNDA BAKAN'I BEKLİYORUZ
Yeni statlar konusuna da değinen Başkan Kocaoğlu, "20 gün önce Sayın Bakan'la oturup konuştuk. Neden nereye yapılması ve yapılmaması gerektiğini kentin geleceğinden sorumlu belediye başkanı olarak hepsini evraklar ve hava fotoğrafları ile izah ettik. Değerlendireceklerini söylediler. Birçok arkadaşımız eksik ve yanlış bilgiyle konuşuyor. Biz Bakan Bey'in ve bakanlık bürokrasisinin değerlendirmesini almadan bu konu hakkında konuşmayacağız" dedi.
 


DEMİRAĞ: AZİZ BAŞKAN BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise 2004 yılındaki Büyükşehir Belediye Kanunu ile yerel hizmetler adına çok önemli değişiklikler yaşandığını belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu önderliğinde birçok önemli projeye imza atıyoruz. Ancak bugün temelini attığımız yatırım geleceğe yönelik en önemli projelerden birisidir. Büyükşehir Belediyesi yerelde kalkınmaya yönelik birçok proje gerçekleştiriyor. Bu kadar vizyon sahibi bir belediye başkanı ile çalışmamız bizim için büyük şans. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
ARITMA GÜN SAYIYOR
Çalışmaları başlayan 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi ve evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek 5 adet terfi merkezi, 20 milyon 830 bin liraya mal olacak ve 30 ayda tamamlanacak. Kanal imalatları sürerken arıtma tesisinin de yapımına başlanacak. Yaklaşık 2.5 yıllık bir sürenin ardından Yeni Foça, foseptikten kurtulacak ve evsel atıklar arıtmadan geçirilecek.
 
Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sistemi de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 23 Kasım 2014 Pazar 14:18

1 haftadır iş nedeniyle Ankara' da yım. İzmir' in şuanki hali içi 15 yıldır kılını kıpırdatmayan siz sayın başkana ne desem az.

Yorumu oyla      26      5  
YENİFOÇALI 22 Kasım 2014 Cumartesi 18:59

YILLARDIR TÜRKÜ OLAN ARITMA TEMELİ İÇİN AZİZ BEYE TESEKKUR EDERİZ. FOÇA BELEDİYE BASKANI AZIZ BEY İÇİN BIZIM İÇİN BUYUK ŞANS DEMİŞ. EVET GÖKHAN BEY İÇİN ŞANS AZİZ BEY OLMASA ORDA OLMAYACGIMIN BILINCINDE. SU SEBEKSI KANALIZASYON BUYULSEHIR TARFINDAN YAPILDI. ÇÖP DIŞINDA YENIFOÇAYA YAPILAN NEDİR.

Yorumu oyla      22      7  
Ferzan Çağatay 22 Kasım 2014 Cumartesi 18:01

Y.Foça doğal sit diyorsunuz,ama,arıtma ve kanalizasyon sistemini yapıyorsunuz.Eski Foça,arkeolojik sit,arıtmayı yapıyorsunuz,ama kanalizasyon şebekesini döşemiyorsunuz.Bu ne perhiz ne lahana turşusu.Milas ve Didim de arkeolojik sit,buralarda da CHP'li başkanlar iş başında,ama adamlar şakır şakır kanalizasyon döşüyor.Sayın Kocaoğlu ve Demirağ, Eski Foça'yı da kanalizasyon programına alabilirler mi acaba?

Yorumu oyla      17      7  
22 Kasım 2014 Cumartesi 17:23

dönüşüm için vatandaşa ek borç çıkarırlarsa bu iş olmaz. 2 daire+80-100 bin borç dedin mi imza atan çok az kişi olur. belediye de haklı. uyduruk gecekondu fazla para etmez. adam 3 kat çıkmış, 3 daire isterim diyor :))

Yorumu oyla      12      7  
ercüment şahin 22 Kasım 2014 Cumartesi 16:40

dönüşüm için yogunlugu artırmak zaruri diye bir zorunluluk yok belki tersi yogunlugu azaltarak kent merkezlerini daha yaşanır kaliteli yerlere dönüştürebilirsiniz. alaçatıyı biraz gezin sorunun yogunluk degil kentsel kalite oldugunu görürsüüz

Yorumu oyla      14      7  
rıza çoban 22 Kasım 2014 Cumartesi 16:27

İZULAŞ İŞÇİSİ AZAR AZAR YOK EDİLİYOR

Yorumu oyla      18      6  
Salih 22 Kasım 2014 Cumartesi 16:13

Eğer kentsel dönüşüme planlaması olmayan yerlerden başlancaksa buyrun başkanım inciraltı size bakıyor.

Yorumu oyla      12      8  
22 Kasım 2014 Cumartesi 15:41

şu alınan kataramanlarla ilgili geniş bir açıklama yapılsa iyi olur. her gün yeni bir iddia ...

Yorumu oyla      16      7  
ercan 22 Kasım 2014 Cumartesi 14:24

Haberi yeni gördüm.Helal başkan. Liman için söylediklerin çok dogru.Yalnız bu konuyu devamlı gündemde tutman lazım.İzmirin yerel basınına da(Yeni asır hariç onların izmirle alakaları yok göreceksiniz izmir limanın kalkması için kampanyalara başlıyacaklardır) çok iş düşüyor.Bütün güvencemiz onlar.Yetti artık bu izmire yapılan kötülükler.İzmir için çok önemli bir çevre yatırımını petkim için kurban ediyorlar.Tarım alanlarını bile kurban edenlerden başka ne beklenebilinir ki.

Yorumu oyla      18      24  
cumhuriyet 22 Kasım 2014 Cumartesi 14:21

Meydan çok güzelmişte merak ettim, kılıçdaroğluda sizi gördümü????

Yorumu oyla      25      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu denizcileri ağırladı
Ege Denizi’nde gerçekleşen 2014 yılı ‘Nusret Davet Tatbikatı’na katılan ...
Bornova’ya Tokat’tan kardeş geldi
Bornova'ya, Tokat'ın Niksar ilçesinden kardeş kent olan Yazıcık Beldesi'nin ...
Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den bütçe teklifi: Örtülü ödenekten…
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan AK Parti Meclis ...
 
Boşnaklardan Ödemiş’e kardeş şehir çağrısı
Geçtiğimiz günlerde Ödemiş’te hizmete başlayan Boşnak Balkan Kültürü Dostluk, ...
İzmir’de ‘tarihin’ onur günü: ‘Bu kentin toprağını silkeceğiz’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “12. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” ...
Taşeron krizinde firmadan 2 teklif, Emniyet Müdürü’nden güvence!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bin 170 işçi taşeron şirkete gitmemek ...
 
Şampiyon tenisçiler Kemalpaşa'da buluştu
Ege’nin çeşitli illerinden gelen sporcular arasında geçtiğimiz ay düzenlenen ...
Narlıdere’de yavru vatan ile kardeşlik protokolü
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
Kocaoğlu’ndan Bakan Işık’ın mesajlarına ilk yorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentte iki günlük ziyaretlerde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva