HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2014 Cumartesi - 13:25

Kocaoğlu’ndan flaş stat açıklaması: Yanlıştan dönmek…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte son günlerde yine gündeme gelen stat tartışmalarına değindi. Karşıyaka ve Gürsel Aksel Stadı’nın bulunduğu mevcut yerlere TOKİ tarafından yapılması planlanan projelerin yanlış olduğunu ifade ederken, “Bana göre yanlıştan dönmek fazilettir, erdemdir. Bu iki stadın yeri de yanlış. Bunu herkes biliyor” dedi. Kocaoğlu, paranın geri gideceği konusu için ise “manipülasyon” yorumunda bulundu.

Kocaoğlu’ndan flaş stat açıklaması: Yanlıştan dönmek…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’e TOKİ tarafından yapılması planlanan iki stat projesine neden itiraz ettiklerini tekrar açıkladı. Kentin son günlerde gündemine gelen Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Statı’nın yerinin doğru olmadığını anlatan Kocaoğlu, Örnekköy ve Uzundere’ye planlanan alternatiflerin tartışılmadan sürecin yürütüldüğünü ifade etti. Kocaoğlu, 'Statlar yapılmazsa bakanlığın göndereceği 120 milyon TL geri gidecek' açıklamalarının ise doğru olmadığını söyledi.

Konuşmasına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Akif Kılıç’tan bir türlü alamadığı randevuyu gündeme getirerek başlayan Başkan Kocaoğlu, “Sayın bakanın özel kalemine randevu talebini iletiyoruz. Her pazartesi birinci işimiz o” dedi.

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİZ
Kocaoğlu, “Stat konusunda ‘ihale geri gidecek, iptal edilecek, yapılmazsa para bütçeye dönecek’ gibi şeyler tamamen eksik bilgiye dayalı. Yahut manipülasyona dayalı sözlerdir. TOKİ’nin yasasına, nasıl ihale yaptığına ve ne gibi yetkilerinin olduğuna iyi bakılmalıdır. Hepimiz, dünya alem biliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda TOKİ’nin hem Gürsel Aksel Stadı’nda hem de Karşıyaka Yalı’da stat çalışmasına başlaması için yasal hiçbir mani yok. Yürütmeyi durdurma da yok. Yer teslimini yapıp inşaata başlayabilirler. Ama bunun yanlış olduğunu anlatıyoruz. Bana göre yanlıştan dönmek fazilettir, erdemdir. Bu iki stadın yeri de yanlış. Bunu herkes biliyor. Şimdi taraftarlar haklı olarak ‘elimize fırsat geçti, stat sahibi olacağız ama belediye bunu engelliyor’ diye tepki gösteriyor. Bu do doğaldır. Biz stadı engellemiyoruz. Engelleyecek gücümüz de yok.  Öyle bir yetkimiz de yok. Şu anda stada başlayabilirler. Vatandaşımızın, orada bulunanların tepkisi var. Biz yerinin yanlış olduğu, kentin geleceğini etkileyeceği için karşı çıkıyoruz. Biz stada karşı çıkmıyoruz ki. Tam tersi de alternatifler sunuyoruz. Burada bir şey yok. Benim dileğim konunun uzmanlarının stadın nereye yapılacağı konusunda karar vermesidir. Bize göre ihaleye çıkmadan önce belediye ile yeri konusunda mutabık kalınması doğruydu ama geçti. Kimseye üzgün, kırgın değiliz” diye konuştu.


 
BELEDİYEYE Mİ SORDULAR?
Başkan Kocaoğlu, TOKİ yasasının esnekliğine vurgu yaparken kendi önerdiği yerlerin neden olmayacağının da açıklamasını istedi. Kocaoğlu, “ TOKİ’nin yasasına göre ‘orada yapılacak’ diye bir şey yok. Yasa çok esnek. Yer değişir. Ortada proje de yok. Yetkililerin ayrıca Örnekköy’e neden yapılamadığını açıklamaları gerekiyor. Buraya stadın yapılamamasının gerekçelerini de bilmek istiyoruz. Zaten  sayın bakandan randevu aldığımda 10 dakikada ‘buranın mahsurları bunlar, niye Örnekköy’e yapılmıyor’ deriz.  Oraya yapılamayacaksa üçüncü, dördüncü alternatiflere bakmak mümkün.  Onun için bence bir an önce stadın yapılması, gündemden düşürülmesi lazım. Bu meseleyi gündemde tutup ‘Karşıyaka Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi istemiyor’ demek doğru değil. İzmir’de yapılan bütün işler, satışlar, özelleştirmeler, verilen kararlar belediyeye sorularak mı yapılıyor? Bu da sorulmadan yapıldı. İsterlerse yaparlar herkes stadına kavuşun. Bizim stada karşı çıktığımız gibi bir tez son derece yanlış.  Büyükşehir Belediyesi şu anda Bornova’da 7 bin kişilik Doğanlar’da stat yapıyor. Stadın yanında Milli Emlak arazisi var. O araziyi de kamulaştırdığında stadın kapasitesi 10 bine çıkacak. Biz stat yapıyoruz. Biz, 25 tane çok amaçlı salonlar yaptık. Spor altyapısını yapıyoruz. Stadı da yapmaya muktediriz. Ama manipüle edildiğinde iş bu noktaya geliyor. Durum beni, Karşıyaka belediye başkanını, Konak’ı  üzüyor. Kentin gündemine negatif enerji salgılıyor. Zaten ülkenin durumu ortada. İzmir gibi bir kent günlerce ‘stat oraya mı, buraya mı yapılsın’ diye tartışıyor.  Bu durumun bize de, İzmir’e de merkezi hükümete de faydası yok. Bana Örnekköy’e neden stat yapılamadığını söylesinler elimdeki alternatifleri sunayım. Ama Örnekköy gibi yerin Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediye ve kurumlar ile belirlenmesine rağmen neden olmadığının anlatılması gerekiyor. Bir arkadaşımız çıkıp ‘spor rezerv alanı’ diyor. Öyle bir şey olmaz. Konut, sanayi, serbest bölge, küçük sanayi olur ama spor rezerv alanı olmaz. Bu komiktir” dedi.
 


ARIZA DEĞİL BOYA!
Başkan Kocaoğlu konuşmasında son günlerde gündeme gelen Körfez’de taşımacılık yapan yeni vapurları Yalova’ya tersaneye geri gönderilmesi hakkında da konuştu. Kocaoğlu, gemilerin arızadan değil son teknoloji yeni boyaların yapılması için gönderildiğini ifade etti. Kocaoğlu, “Herkesin yerli yersiz, gerekli gereksiz manipülasyon yapmak, kentlinin kafasını karıştırmak üzere  birçok beyanatı oluyor. Bunların doğrusu ispat edildiği zaman hatayı kabul etmektir. Hata yapmamak için çalışmak, kılı kırk yarmak doğrudur. Ama her şeye rağmen hata yaptıysanız o hatadan da dönmelisiniz. Çıkıp ‘ben sözümden dönmem’ demek ayrı şeydir ‘ben hatadan dönmem’ demek ayrı şeydir. Maalesef ülkemizde ve kentimizde hatadan dönmemek ile sözden dönmemek karıştırılıyor. Vapurlarda hayatı tehlike yoktur. Bu vapurlar İzmir denizciliğine çağ atlatmıştır. Gemilerin altında pislik tutulmaması ve hızı azalmaması için yeni boya bulundu. Dördüncü gemimiz olan ‘Soma’ o boya ile boyanacak. Diğerleri de bu yüzden gidiyor. Şimdi ‘gemi gitti, acaba ne var’ deniliyor. Gemi çalıştı da gitti. Gemi çalışırken bir problem oldu mu? Doğruyu güzeli, iyiyi yakalamak için çalışıyoruz. Doğru bildiğimiz yolda emin adımlarla yürüyoruz. Herkes İzmir’e baksın. Çevre, yollar, spor altyapısı, kültür faaliyetlerine bakılırsa bakılsın İzmir alarak, 81viyayet ile yarışmaya hazırım.  Şimdi ak’a ‘kara’ demekle ak ‘kara’ olmuyor. İzmir belediyecilik alanında dereceye giriyor. İzmir’den, Türkiye’den daha fazla, uluslararası konunun uzmanlar kenti çok daha realist olarak inceliyor ve hakkını veriyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 28 Ekim 2014 Salı 09:25

Hazirandan beri uyguladığın aktarma rezaletinden dön. Bir dahaki seçimde CHP nal toplayacak. Nasılsa sen yaş haddinden emekli oldun, umrunda değil. Milyonlarca İzmirliyi rezil etmeye hakkın yok.

Yorumu oyla      11      5  
kvncozsy 26 Ekim 2014 Pazar 09:47

Göztepe nin 2.lig te bile 30bin seyircinin üstüne oynadıgı maçlar varken! neden 15-25 bin kapasiteli stadyum peşinde koşuyorlar anlamış değilim. Bunlar hep günü kurtarmak istiyorlar gelecege bakmıyorlar.

Yorumu oyla      18      5  
barış 26 Ekim 2014 Pazar 09:44

Neredeyse Türkiye nin tüm memurları atama için izmir i tercih ediyor, niye? Türkiye nin yaşanacak yeri İzmir. Başkanımızla gurur duyuyoruz.

Yorumu oyla      18      8  
meydan 26 Ekim 2014 Pazar 09:22

İnatlaşma izmire zarar verir statları engelleme bir iş yapılsın

Yorumu oyla      13      10  
sak 26 Ekim 2014 Pazar 07:44

İsimsiz yazan kişi Karşıyakal lı değil.Karşıyaka lı olsa Örnekköye nasıl gidelecek diye yazmaz Karşıyaka dan yürüyerek 25 dakika.Otobüs ve minübüsle 15== 20 dakika .Ayrıca en cahil Karşıyaka lı bile Örnek köy diye kelimeyi ayırmaz.

Yorumu oyla      12      11  
bulent soysal 25 Ekim 2014 Cumartesi 23:08

mahallenin icinde stadmı olur park yerleri nerde mahallelınin olurunu aldınizmi..stadlar kent anlayısı geregi sehir disina yapılır.baskan planları onaylamamalı

Yorumu oyla      22      9  
25 Ekim 2014 Cumartesi 22:15

Sıtat istiyoruz.koskocaman izmir de stat yok . bu izmir in ayıbıdır.ama birazda e insaf uzundereye ve örnek köye taraftarlar nasıl gidecek.istanbul da yapilan olimpiyat stati ornegi var önümüzde atıl durumda göz göre göre yannis yapilmasin.

Yorumu oyla      14      17  
çarşı 25 Ekim 2014 Cumartesi 22:15

yanlıştan dönmek faziletmiş!!aktarmalı taşımadan neden dönmüyorsunuz sayın başkan?insanlar yollarda perişan.ayrıca stat yerleri size göre yanlış olabilir ama siz erbaa'dan buraya göçmeden de Karşıyaka'da stat oradaydı ve hala imar durumunda stat yazıyor.danışmanlarınız sizi bilgilendirsin lütfen!!

Yorumu oyla      17      13  
25 Ekim 2014 Cumartesi 22:11

Çok yanıldık çok..

Yorumu oyla      16      10  
es gürle 25 Ekim 2014 Cumartesi 19:50

bu stadlara taraftar metroylamı götüreceksin başkan gizli projeler var sanırım şehir içinden futbol severler niye şehir dışı kenarlara gidiyor hem şu stad yerleri niye yanlışmış açıkla kuru kuru sallamayla olmuyor.

Yorumu oyla      33      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e bilişim havuz: 30 belediye aynı ağda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Bilgi Sistemi ...
Karşıyaka’da Cumhuriyet coşkusu: 2014 efe aynı anda!
Cumhuriyet'in 91'inci kuruluş yıl dönümü Karşıyaka'da da coşkuyla kutlanacak. ...
Başkan Atila öğrencilere turizm vizyonunu anlattı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ...
 
Buca kardeş şehir Lipjan’ı ağırladı
Buca Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kosova Lipjan Belediyesi’nden ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin bütçesine onay
Kıyı Ege Belediyeler birliği Ekim ayı encümen toplantısı Narlıdere Belediyesi ...
Basmane Günleri’ne tarihi garda görkemli final
Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen ...
 
Menderes’te öğrencilere kurs desteği
Menderes Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler ...
İzmir’in yeni vagonları yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanmak ...
Seferihisar’da büyük kriz: Bir aydır ödeme yok!
Yerel seçimlerin ardından mali krizle boğuşan belediyeler sorunları aşmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva