HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2014 Salı - 11:52

Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Parti içinden ve dışından…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu parti içi ve dışından yapılan saldırıların şahsına özel olmadığını belediye başkanlığı makamından dolayı yapıldığını söyledi. Kocaoğlu, “Paçamızdan çekmek isteyenler her zaman olabilir. Gazetelerde, basında fısıltılarla yıpratmaya çalışabilirler. Bizim yıpratılmamız Aziz Kocaoğlu ve onun büyüklüğünden gelmemektedir. Ben Mustafa Kemal Caddesi’nde buzdolapçılığı yapan birisiyim. Halen aynı Azizim. Bu saldırı makamdan gelmektedir” dedi. Kocaoğlu, İzmir’in kendisine sahip çıkmasını istedi.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Parti içinden ve dışından…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı önemli çalışmalar arasında yer alan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Bornova’dan Manisa Yolu’na bağlayacak bağlantı yolunun çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yıllardır projelendirilen fakat bir türlü tamamlanamayan proje için Bornova Topçu Tugayı’nın olduğu bölgede tören düzenlendi. Askeri bölgenin duvarlarının yıkıldığı törende Başkan Kocaoğlu çalışmaları inceledi.

- BAŞKAN VALİ'YE MECLİS'TEN YANIT VERDİ!


 
Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada parti içi ve dışına önemli mesajlar verdi. Kocaoğlu,  kendisine yapılan saldırıların şahsından değil makamın büyüklüğünden kaynaklandığını ifade etti. Kocaoğlu, “Siyasette rakiplerimiz, siyasi parti içinde paçamızdan çekmek isteyenler her zaman olabilir. Gazetelerde, basında fısıltılarla yıpratmaya çalışabilirler. Bizim yıpratılmamız Aziz Kocaoğlu ve onun büyüklüğünden gelmemektedir. Ben, Bornova’da Mustafa Kemal Caddesi üzerinde buzdolapçılığı yapan birisiyim. Halen aynı Azizim. Bu saldırı makamdan gelmektedir. Makama yapılan saldırı ‘bu buradayken bize de koltuk düşmez’ mantığından gelmektedir” dedi.
 
DESTEK İSTEDİ
Kocaoğlu, kendisine yapılan saldırılara karşı ‘sahip çıkma’ mantığı ile hareket edilmesini istedi. Kocaoğlu, “Rakipten ve içerden gelenlere karşı sahip çıkacağız. Mademki bir yürüyüş yapıyoruz, mademki doğruya, aydınlığa yürüyoruz hemşerilerimizin bize sahip çıkması lazım. Zaten bize de hangi dedikodunun üzerimize yapışıp yapışmayacağını biliyorsunuz. 2011 yılında kalkınan dördüncü kent oldu. Bunun arkasından 2102 Aralık ayında ‘ayın belediye başkanı’ seçildik. Şu anda 2 bin belediye başkanı arasında yapılan seçimde son 25’e kaldık.  Biz İzmir’e hizmet ederek çalışmalar yapıyoruz. Dışarıdan bakan insanlar, yerel yöneticiler değerlendirme yapıyor. Torpilsiz ve iltimassız vatandaş bizi bu makamlara getirdi.  Doğru bildiğimiz yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Hep birlikte doğruyu göstermek zorundayız. Daha çok çalışıp, daha çok layık olmak durumundayız” diye konuştu.


 
DEVİR ONURUNA SAHİP ÇIKMA DEVRİ
Başkan Kocaoğlu, belediyeciliğin sadece hizmetle sınırlı olmadığını vurguladı. Kocaoğlu, “Devir sadece hizmet devri değil. Devir onuruna, haysiyetine, kişiliğine, gelenek ve göreneklerine sahip çıkma devridir. Biz belediye başkanları ile bu yürüyüşümüze hiç göz kırpmadan devam edeceğiz. Bunun başında özel idare malları, çöp bertaraf tesisi, ihalelerin bekletilmemesi var. 2019 Mart’ında raylı sistem hattı çok ileri noktalara geldi. Beş yıl sonra 240 kilometre metro olacak. Türkiye’nin en donanımlı opera binası Karşıyaka’da yapılacak. Yeni Fuar Alanı’ndaki çalışmalar bitiriliyor. İzmir geçmişte yaşadığı durağanlığı ortadan kaldırabilir. Tarihi mekanların restorasyonu, çalışmalar ile kültür, tarih alanında önemli işler yapılıyor. Kentsel dönüşümde şu anda altı, yedi noktada çalışıyoruz. İzmir yüzülebilir Körfez’i, çevre yatırımları ile çok daha iyi noktalara gelecek.  İzmir Türkiye’nin vazgeçilmez lokomotif kenti olmaya adaydır” dedi.
 
BURADA MERTLİK VAR
Başkan Kocaoğlu, projenin hayata geçmesinde emeği geçen eski belediye başkanlarına da teşekkür etti. Kocaoğlu, “Bu yol hepimizin hayaliydi. Yol sorununa çözüm bulunması gerekiyordu. İzmir’in trafiğini rahatlatacak en ideal çözüm buydu. Ayrıca Bornova Çayı üzerinde Homeros’u yaptık. Mümkün olduğu kadar araba girmemesini sağlamaya çalışıyoruz.  Yürüyüş yollarında düzenleme yapıyoruz.  Ayrıca Bornova’da ulaşıma dair önemli çalışmalar var. Metronun projesi de tamamlanıyor. Bu yol önemli bir arter.  Emeği geçen belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Kamulaştırma sorunu bir masada etrafında bir saatte çözüldü. Burada Bornova’nın mertliği, benim Bornova’yı tanımam gerekçeleri var” diye konuştu.


 
KOCAOĞLU TÜRKİYE’NİN GURURU
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, “Bugün Bornova ve İzmir için çok önemli bir gün. Hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.  Bornova Bizim Evimiz’ diyerek yola çıktığımız belediye başkanlığında altıncı ayı dolduruyorum. Doğum büyüdüğüm yerde şimdi çocuklarımı yetiştiriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’ya önemli yatırımlar yaptı. İlçemize yollar yapılırken metro geldi. Metronun Bornova Merkezi’ne ge gelmesine bekliyoruz.  Alsancak’ın Kordon’u, Güzelyalı orada yaşayanlar için neyse Aşık Veysel Rekreasyon Alanı bizim için odur. Yine ilçemizde spor yatırımları yapılıyor.  Biz, Bornova Belediyesi olarak da ayrı çalışmalar yapacağız. Özellikle duvarın yıkılması ile sadece Bornova değil İzmir’in trafiği rahatlayacaktır” dedi.
 
Atilla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma anlayışını ilçe belediyeler olarak yerine getireceklerini söyledi. Atila, “Biz de köylerimizde kırsal kalkınma çalışmalarını yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ülkemizin onurudur.  Emeği geçen herkese proje için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Bornova 57. Topçu Tugayı’nın duvarları törende yıkıldı. Çalışmaların bir ay içinde son bulacağı ve yolun tamamen ulaşıma açılacağı ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KAYIM OKUR 1 Ekim 2014 Çarşamba 07:41

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ülkemizin onurudur.İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR.

Yorumu oyla      13      7  
eda 30 Eylül 2014 Salı 22:35

Sadece Türkiye'de seçilmişler, seçmenlerine "bana sahip çıkın" diyor.Seçilmişler görevlerini keyfiyet içinde yapıyor. Sıkışınca da "sahip çıkın" feryadında bulunuyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
Gözlem 30 Eylül 2014 Salı 21:52

İZMİR VE CHP BÖYLE BECERİKSİZ MASALCI ÇAKMA CHP Li BAŞKAN GÖRMEDİ...

Yorumu oyla      13      6  
.. 30 Eylül 2014 Salı 21:47

Aziz başkan son döneminde sanırım bir sürü hata yapacak

Yorumu oyla      13      6  
Foca 30 Eylül 2014 Salı 17:21

Seninle parti ici istediğin platformda üyelerin önünde Hodri Meydan tartışmaya hazırım.Toplumu yanıltma parti icinde m.vekilinden ,ılce başkanına kadar herkes parti var diye susuyor.Yoksa. Aziz Kocaoğlu Seni kimse dikkate almaz.

Yorumu oyla      38      10  
Foca 30 Eylül 2014 Salı 16:51

Hayir ! Bu kesinlikle senin yapınla alakalı.Bunu CHP sine mal etme.Focadaki 25 yıllık geleneği Ankara'da istifa ederim restiyle değiştiren sen degilmisin.Bunun sen yaptın parti. Değil.Tarih seni. Affetmiycek....

Yorumu oyla      35      13  
hala 30 Eylül 2014 Salı 13:59

hala aynı dışlayıcı söylemler

Yorumu oyla      40      14  
Dikkatli 30 Eylül 2014 Salı 13:24

Aziz başkan İZMİRLİLERDEN destek istiyor . Seçim sonrası ilk icraatı ANKARALILARI yönetime getirmek oldu . Bu bir Çelişki değilmi?????!?

Yorumu oyla      62      15  
partili 30 Eylül 2014 Salı 12:25

Destek verdik de ne oldu? Ak partilileri hem daire başkanı hem de İzfaş yönetim kurulu üyesi yaptın. Atanmayan belediye başkanı aday adaylarını değerlendireceğim dedin. Oysa tam tersini yapıp Karabağlar AKP adayını yönetimlere atadın. Bir evden bir sürü insanı işe aldın. Partililerden yararlanmadın. Hala destek mi istiyorsun? Önce kendine çeki-düzen ver, sonra destek iste. Biz de seni o zaman arkalarız.

Yorumu oyla      98      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Ve yeni fuar alanı inşaatı durduruldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu, İzmir Büyükşehir ...
Gaziemir’de engeller aşılıyor yüzler gülüyor
Gaziemir Belediyesi ve Karaoğlu Yapı işbirliğiyle kentteki 20 bedensel ...
Güzelbahçe'den öğrencilere giysi yardımı
Güzelbahçe Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde ihtiyaç ...
 
Balçova'da spor yapmak için paraya gerek yok!
Balçova Belediyesi’nin 10 yıldır “7’den 70’e Herkese Ücretsiz Spor” sloganı ...
Başkan’dan Vali’ye Meclis’te yanıt: Koca bir yalan!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Vali Mustafa Toprak’a ...
Vali’den yeni Twitter çıkışı: O sözler Kocaoğlu’na mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hafta sonu Vali Mustafa ...
 
İzmir’in 2 başkanından örnek bonzai hamlesi
Menderes Belediye Başkanı Soylu ilçedeki eğlence mekanlarına çağın belası ...
Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü yeni sezonu açtı
Güzelbahçe Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene spor kulübünün ...
Roman ateşi Gürçeşme’de yandı
Konak Belediyesi ile İzmir Çağdaş Romanlar Derneği’nin işbirliğinde bu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva