HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2015 Cuma - 13:14

Kocaoğlu’ndan 40 gün raporu ve asgari ücret yanıtı!

Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu'nun temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, Başbakan Davutoğlu İzmir üzerinden yaptığı asgari ücret çıkışına yanıt verirken son 40 gün içinde 15 ilçede açılan ya da yola çıkan projeleri tek tek saydı.

Kocaoğlu’ndan 40 gün raporu ve asgari ücret yanıtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi arasındaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde yapımı planlanan ve maliyetinin yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Sarnıç Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı.



Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir yapmayı planladıkları salonun Sarnıç bölgesindeki yer problemi nedeniyle bugüne kaldığını belirterek, "1 yıllık bir sürede Sarnıçlı gençlerimizin yararlanacağı bir spor tesisini kazandırmış olacağız. Sporun hem beden hem ruh sağlığı hem de insani ilişkilerin gelişmesine, sporcu ve insan ahlakının güçlendirilmesine ne kadar katkıda bulunduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Halkapınar, Karşıyaka ve Bornova'da yapımı süren büyük salonları bir kenara bırakırsak, İzmir'in 27. çok amaçlı spor salonunu burada tamamlamış olacağız" dedi.
 
40 GÜNDE NELER OLDU?
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece son 40 gün içinde Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı temel atma töreni, Narlıdere Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi temel atma töreni, Karşıyaka ve Konak tramvaylarının temel atma töreni, Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile alım sözleşmesi, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Projesi temel atma töreni, Bergama Futbol Akademi Altyapı Tesisleri açılış töreni, Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası açılış töreni, Gaziemir Ataevi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi açılış töreni, Bademli Fidancılık Kooperatifi ile alım sözleşmesi, Tire Süt Kooperatifi ile alım sözleşmesi ve Çiğli Çok Amaçlı Spor Salonu açılış töreni gibi etkinlikleri gerçekleştirdiğini dile getirdi.



Temelini attıkları Gaziemir Çok Amaçlı Spor Salonu'nun ardından da hizmet ve yatırımlara yönelik törenlerin devam edeceğini belirten Başkan Kocaoğlu, 23 Mayıs Cumartesi günü Menemen Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı'nın, 24 Mayıs Pazar günü Seferihisar Kültür Merkezi'nin, 25 Mayıs Pazartesi günü Foça Bağarası Kültürevi'nin açılış törenlerini yapacaklarını, 27 Mayıs Çarşamba günü ise Kiraz İğdeli Kalkınma Kooperatifi ile alım sözleşmesi yapacaklarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pazartesi gününden itibaren Yarımada Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde üreticilere koyun ve keçi, arı ve arı kovanı dağıtımlarına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
KÖRFEZ PROJESİ'Nİ BİLMİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, seçim süreci başladığından bu yana, siyasetçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"İl Müdürü vurdu, Müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu. Adaylar ve Sayın Bakan her konuşmasında mutlaka Büyükşehir Belediyesi'ni ve başkanını eleştiriyor. Ama diyor ki, 'sen cevap verme. Amaçlı söylediğim yanlış bilgiyi kabullen, İzmirli de kabullensin'. Böyle bir şeyin olamayacağı, buna en münasip dille cevap verilmesi gerektiği bir vakadır. Ben 'Sayın Bakan İzmir'i bilmiyor' demedim. 'Sayın Bakan Körfez Projesi'ni bilmiyor' dedim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı geldi. 'Gediz'in kurtulması için proje hazırlıyoruz' dedi. Ama Sayın Bakan Çevre ve Orman Bakanı iken de '31 Aralık 2012'de Gediz'de balık tutacağız' demişti. Sayın Bakan Körfez'le ilgili ÇED Raporu için 'bilimsel çalışma yaptıracağım, Körfez'i ben kurtaracağım' diyor. Oysa bu projeyi TCDD ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yaptığını onlarca defa söyledim."
 
"YA HABERİ YOK, YA MANİPÜLASYON YAPIYOR"
Gördes Barajı'dan kente su verilmesine ilişkin açıklamaları da değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Biz bu projeyle ilgili arıtmayı, barajın su vermesinden önce bitirdik. İZSU'nun yaptığı 1650 metrelik isale hattından Sarıkız'daki arıtmaya hat yaptık. Gördes Barajı'nda su tutulmaya başlandığından beri, İzmir'e ne kadar su verildiyse arıtmadan geçirerek kullandırıyoruz. DSİ Genel Müdürü gelmiş demiş ki, 'bunlar yapamadı'. Ya haberi yok, ya manipülasyon yapıyor."
 
İZMİR’DEKİ ASGARİ ÜCRET
Kocaoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun CHP’nin ‘Asgari ücret bin 500 lira’ vaadine Büyükşehir Belediyesi üzerinden eleştiri yaparak “İzmir’de yap, elinden tutan var mı” söyleminde bulunmasına da yanıt verdi. Başkan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ücretler asgari ücretin üzerindedir. Sayın Genel Başkanımızın öngördüğü 1500 TL asgari ücretin de üzerindedir” dedi.


 
BİZİ GENEL SİYASETİN İÇİNE ÇEKEMEYECEKLER
Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sataşma olmadığı müddetçe, genel siyaset malzemesi yapılmadığı müddetçe işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizi genel siyasetin içine çekmeyecekler. Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bir taraftan tramvay yapıyoruz, bir taraftan çok amaçlı salon yapıyoruz, bir taraftan çiftçiye, üreticiye destek oluyoruz, bir taraftan opera salonu yapıyoruz. Kısacası kalkınmayı topyekun değerlendiriyoruz" dedi.
 
GAZİEMİR SOSYAL DONATI ALANLARI KAZANIYOR
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir’deki çok amaçlı salonların en büyüğünü inşa ettiklerini belirterek, "Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi. Gaziemir'in çok hızlı geliştiğini ve kente bu gelişime paralel olarak sosyal donatı alanları da kazandırmak istediklerini söyleyen Şenol, hiç heykel yokken 20’ye yakın heykel diktiklerini, kültür yayınları, müzeler, spor salonları kazandıklarını dile getirdi.



Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 3 bin öğrenciyle İzmir'in en büyük dershanesini işlettiklerini, okulların bakımını yaptıklarını, 40 kişilik bir sağlık ekibiyle hastalara evde baktıklarını da ifade etti.


 
27. ÇOK AMAÇLI SALON
İzmir'de yapılan 27. çok amaçlı salon olarak yaklaşık 3 bin m² alan üzerine inşa edilecek Sarnıç Spor Salonu’nun 4 milyon TL’lik maliyetinin yüzde 60’lık kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çok amaçlı kullanıma yönelik projelendirilen salonun çevresinde ise 1.500 m² yeşil alan ve 2 bin m² otopark alanı planlandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Mayıs 2015 Cumartesi 02:04

"Belediye şirketlerinde maaşlar 1000-1300 lira arasındadır.Sayın Başkan doğru söylemiyor" asgari ücret şu an 946 lira değil mi? demek ki yüksekmiş.

Yorumu oyla      13      5  
bucalı 22 Mayıs 2015 Cuma 18:41

baskanım biraz boş konuşmuş malesef.

Yorumu oyla      17      6  
chp 22 Mayıs 2015 Cuma 18:18

Chp iktidar olamiyorsa parti icinde ki sizin gibi vizyonsuz kişiler yüzünden aziz bey

Yorumu oyla      18      6  
İzelmancı 22 Mayıs 2015 Cuma 16:29

Belediye şirketlerinde maaşlar 1000-1300 lira arasındadır.Sayın Başkan doğru söylemiyor.Üstelik aynı işi yapan çalışanlar arasında eşitsizlik var.Asgari ücreti net 1500 lira yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu bunu bilmiyormu.Uygulayacağın net 1500 lira asgari ücreti önce partili belediyelerde uygulat.Suç sendikacılarda,yakınları çocukları belediyede çalışıyor.Bu yüzden işçi haklarında belediye başkanlarına karşı çıkamıyorlar.Önce bunlardan kurtulmak lazım.

Yorumu oyla      26      7  
isci 22 Mayıs 2015 Cuma 15:16

ahmet bey yanlis yazdi galiba izelmanda 8000 tl maas alan yok eshot desen tamam kulaktan dolma laflar bunlar inanmak mumkun deyil genel mudurun maasi bile yok 8000 tl yorum sislerin

Yorumu oyla      27      7  
22 Mayıs 2015 Cuma 15:12

ahmet kardes atma.ayıptır. 8 bın alan ne duydum ne gordum. kısacası izelmancıyım.

Yorumu oyla      28      8  
ahmet 22 Mayıs 2015 Cuma 14:47

İzmir belediyesinde 8 bin tl alan izelman işçisi var.Bunların maaşları düşürülmeden ücret sorunu çözülmez.

Yorumu oyla      20      31  
gerçek halk 22 Mayıs 2015 Cuma 13:56

Başkanım 6 senedir izmir halkına hizmet ediyorum ve vardiyalı çalışıyorum yılbaşı bayram farketmiyor sosyal demokratsınız 2 senelik yüzde 5 insanlık mı ?

Yorumu oyla      34      8  
22 Mayıs 2015 Cuma 13:45

BEKARIM... ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM... İZENERJİ İŞÇİSİYİM.. TÜM SENDİKAL HAKLARIM İÇİNDE 1300 TL ALIYORUM :)

Yorumu oyla      40      9  
isci 22 Mayıs 2015 Cuma 13:45

sayin baskan izelmanda birim ucreti 47.40 TL ben ona bakarim 30 la carparsan 1422 TL yapar hani nerde o para diyeceksinki sosyal haklar var dogru yemek ersak yakacak cocuk aile bunlari fabrika patronlarida veriyor sadece ikramiyemis var onada ikramiye denirse izmirin yukunu ceken bizler ama soz ucret olunca isciyi yok say olmadi baskanim olmadi

Yorumu oyla      33      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak’ta rengarenk günler
İzmir’in kalbi Konak’ın iş ve eğlence merkezi Alsancak, bu yıl 14’üncüsü ...
Gaziemir semalarında şenlik var!
Gaziemir Belediyesi ve Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun ortaklaşa ...
Urla’da ‘sakız koyunu’ mesaisi tam gaz
Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nden çevre dostu proje
Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak ...
Başkan İzmir'in gururu şampiyonlarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'da oynanan play-off ...
İZSU’da bayrak değişimi: İlk kez bir kadın genel müdür
Genel Müdürlük görevini sürdüren Güven Ağar yaş haddinden emekli olurken, ...
 
Menderes'e Doğalgaz Bakan Yıldız’la yola çıktı
Menderes İlçesi'ne doğalgaz verilmesi için ilk boruların kaynak törenine ...
Başkan Şahin’in acı günü: Babaya veda…
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin dün vefat eden babası Ramiz Şahin’i sonsuzluğa uğurladı.
Urla’da tohum şenliği için eğitimler başladı
Urla Kent Konseyi Tarım ve Sağlıklı Beslenme grubunun Urla Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva