HABERLER>GÜNCEL
10 Şubat 2012 Cuma - 08:45

Kocaoğlu içini döktü, gözyaşlarını tutamadı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, artık ailesinin kendisinden başkanlığı bırakmasını istediğini söyledi.

Kocaoğlu içini döktü, gözyaşlarını tutamadı!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Kanal 35'te yayınlanan Halit Tunç'un sunduğu Farklı Yorum programına  konuk olan Başkan Kocaoğlu, “ Eşim ve çocuklarım başkanlığı bırakmamı istiyor. Eğer arkandan ‘iyi insandı’ diyorlarsa yeter. Siyaseti bir daha seçilmek için, kaygılarla yapmıyorum” dedi.  Başkan Kocaoğlu cezaevindeki arkadaşlarından bahsedilince göz yaşlarına hakim olamadı.

Kocaoğlu'ndan iş dünyasına 'tarihi' çağrı

Eşi ve çocuklarının kendisine ‘başkanlığı bırak’ dediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, görevden ayrıldıktan sonra yapmayı planladıklarının anlattı. Diğer eski belediye başkanları gibi kesinlikle danışmanlık yapmayacağını anlatan Kocaoğlu, “Onların danışmanlığı mesleklerinden dolayı. Benim böyle bir birikimim yok. Zaten 30 yıl önce yaptığım muhasebe sistemi de kalmadı. Ne yapacağımı bilemiyorum da boş durmam. Tek başıma oturur aynı eski zamanlardaki gibi iş yapabilir miyim zannetmiyorum. Zaten eforum da yetmez. Bundan sonra partime çalışırım. Park bahçe, fidanlık işleri yaparım. Belki işin başında olan çocuklara da yardım edebilirim. Eskisi gibi eforlu iş yapamam. Zaten başkanlık da bitiyor. Şurada ne kaldı eli kulağında. Ben mesleğimle ilgili danışmanlık yapamam. Hiçbir patron bana parayı vermeyeceği için orada boş boş konuşmuş olurum. Ailem ve çocuklarım kesinlikle sağlığım için ‘başkanlı bırak’ diyor. Belediye başkanlığı yıpratıcı bir durum ve görev. Onlar ‘bırak’ diyor. Şu anda 64 yaşındayım 10 yıl sonra 74 olacak. Nereye kadar gideceğiz zaman gösterecek” diye konuştu.

Büyükşehir operasyonu tutuklularının cezaevi isyanı! haberi için tıklayın

Kocaoğlu'nun göz yaşlarını tutamadığı o anlar için tıklayınız
 
GÖZ YAŞLARININ TUTAMADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokrasisinin eleştirildiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bir takım şeylerle suçlandı. Belediyeyi 80 müfettiş inceledi. Hiçbir belediyede yapılmayan bize yapıldı. Belediyenin dürüstlük vesikası olarak bu iddianame hazırlandı. Bürokrasi artık yoğurdu üfleyerek yiyor. Zaten yaptığımız belli. Ne olduğu ortaya çıktı. İzmir’in bu belediyesine bunu yapmasınlar. Yargı sonuçlansın. Bıraktılar da daha önce kimse kaçmadı. Burası bizim vatanımız, nereye gideceğiz. Çok üzülüyorum. Tek isteğim var. Ne cezamız varsa çekmeye hazırız. Ama bu arkadaşlarım niye içeride yatıyor. İnsanlar başka cezaevlerine götürüldüler. Onları bıraksınlar. Göreve başladığımdan beri uygunsa, yasalsa şu yapılsın demedim. Hiç kimseye bunu yap demedim. Hep ‘nasıl yapabiliriz’ dedim. Belediye olarak halkın yararı için çalışıyoruz. Bunları yaparken maruz kaldığımız durum ağrıma gidiyor” Başkan Kocaoğlu cezaevindeki arkadaşlarından bahsederken göz yaşlarının tutamadı.

 
SİYESET VE KAYGI İLE KARAR VERMEM
İzmir’in farklı ve zorlayan bir yapısının bulunduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, kenti yönetenlerin antenlerinin sürekli açık durması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, “İş yapmanın zevki de burada zaten. Ben baskı grubu falan bilmem. Doğru bildiğimi yaparım. Bu kimseleri takıp takmamak meselesi değil. Siyaset, itibar için inanmadığım bir şeye karar vermem. Siyaseti kaygılarla, bir daha seçilmek için yapmam. Karar vermede önceliğim yapacağım şeyin bu kente yararı olmasıdır. İnsanları mutlu etmek için, onlara fayda olmak için çalışmıyorsam niye belediye başkanlığı yapıyorum. Günde 18 saat çalışırsam bir amacım vardır. O amaç da halka hizmet etmek. Benim inancıma göre siyasette para kazanılmaz. Ben 30 yaşında ticarete başladım. Öncesinde 4 yıl memurluk yaptım. Ticareti kafamızı vura vura öğrendik. Bornova’da eş dosttan çok büyük destek gördüm. İşe sermayesiz başladım. Bana destek oldular. Bu işin tılsımı para bir tarafa insan bir tarafa koyacaksın. İnsan ile para karşı karşıya geldiğinde zarar edeceksin ve insanı kırmayacaksın. Ben hep insan kazandım ve fazla ciro yaptım. Müşteriye çok düşkündüm. Bana müşteri ‘nasıl istiyorsan yap’ dediği zaman daha çok ıskonto yaptım. İcraya verdiğim durumlar da oldu. Ama insan zor durumdaysa üzerine gidilmez. Her yılbaşında yanıma elemanı alır alamadıklarımı benden düş derim. Bugünkü para ile 50 TL alacağım varsa onu da alırım” dedi.
 
ZİMMET ÇIKARSA PARAYI ÖDEYEMEM
Danıştay Daireler Kurulu’nun yazısının ardından Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nin görüşünün ardından iptal edilen 60 yaş kartı ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “60 yaş kartının 8 yıldır uygulayan belediye başkanı bu işi kaldırma projesine girmez. Burada menfi bir propaganda var. Mecliste temenni kararı aldık. Yetki Bakanlar Kurulu’nda. Kanun belli kişilerin ücretsiz yararlanmasını öngörüyor. Bakanlar Kurulu gönderdiğimiz öneriyi onaylasın. Bu kadar polemiğe girilmesine gerek yok. Karar verilir hep beraber rahatlarız. Bu para yarın zimmet çıktığında benim karşılayabileceğim bir miktar olsa bu imzayı tek başıma atacağım. Bir zimmet çıktığında 15-20 milyon TL’ye kadar yükseliyor. Benim bu kadar büyük servetim yok. Hatta hukukçularımızla bugün yaptığımız görüşmede ‘kartı versek verirken de olası zimmet çıkma durumunda parayı ödemeyi kabul ediyorum’ yazısı alalım dedik. Onlar da bu kararın hukuki bir bağlayıcılığı olmadığını söylediler. Çıkış yolu bulamıyoruz. Bana bir hanımefendi ‘60 yaş kartını kaldırdın mutlu musun’ dedi. Ben mutlu olamam. Yasalara uyduğum halde başıma gelenler hatırı sayılır hale geldi. Hiç yalan söylemedim. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. İmzalansın Bakanlar Kurulu’ndan gelsin biz de rahatlayalım” diye konuştu.
 
BELEDİYE BAŞKANLIĞININ OKULU YOK
Belediye başkanı olarak yüzlerce taleple karşı karşıya kaldığını anlatan Başkan Kocaoğlu, “İşsizlik konusunda dayanılmaz bir talep var. Belediye İzmir’in işsizlik konusuna çare bulamaz. En çok yıkıldığım bir konu bu. Alsak da maaş veremeyeceksen ne yapacaksın. Ben işten güçten korkmuyorum. Kentin birçok problemi var. Onları bitiriyorum. Daha sonra iki önemli konu var. Kent dönüşümü ve tarihi yerlerin ayağa kaldırılmasıdır. Belediye başkanının arkasından ‘insan’ diyorlarsa yeter. Zaten çalıştı, kimsenin malına tenezzül etmedi, belediye kaynaklarını kimseye vermedi, hak yemedi derlerse bu yeter. Yaptıklarınız bir yere yazılacaktır. Yapılmayanlar da olabilir tabi ki. Bu son 8 yıl bana büyük bir tecrübe kazandırdı. Belediye başkanlığı ayrı bir iş. Her konu ile uğraşıyorsunuz. Milli Savunma hariç her bakanlığın işini yapıyorsunuz. Belediye başkanlığının okulu yok. Bu işi sırtınızda boza pişe pişe öğreniyorsunuz. İlk göreve başladığınızda 15 dakikada imzaladığınız bir evrakı şimdi 1 dakikada imzalıyorsunuz. Tabi ki uzman mühendis, teknik eleman olamazsınız ama kontrol edecek birikime sahip oluyorsunuz” dedi. Başkan olmadan önceki halinin devam ettiğini de anlatan Kocaoğlu, “Belediye başkanlığı olunca benim niye tavrım değişsin. Tavrım kesinlikle değişmez. Niye şımarayım. Patronumuz, üstümüzde bir şey varsa 4 milyon İzmirlilerdir. Bizi buraya onlar getirdi” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu ayrıca, belediye başkanı olarak ‘yüzülebilir körfez’ ile anılmak istediğini söyledi.
 
ÖRDEK OLDUK
Yeni belediye hizmet binası ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Kocağlu, belediyenin mülk fakiri olduğunu ve arazisinin bulunmadığını dile getirdi. Kocaoğlu, “Kamu yararına fuar alanı yaptık fakat mahkemelerde sürünüyoruz. Mevcut belediye binasının yıkmam. Önce bankalar, vergi dairesi ve Emekli Sandığı binası yıkılacak biz daha sonra yıkacağız. Belediyenin elindeki tek binayı yıkarsam nereye gideceğim. Çadırda mı kalalım? Konak Meydanı’nda mı oturalım? Belediye binası ya Yeni Kent Merkezi’ne ya Basmane’ye ya da Konak’a yapılır. Başka yere gidemez. Uzağa giderse işlevi kalmaz. Bize ‘belediye örnek olsun, önce yıkılsın’ diyorlar. Biz çok örnek olduk. Daha sonra örnek olamadık hatta ördek olduk” dedi. Kocaoğlu ayrıca, itfaiye erlerini Danıştay kararının ardından göreve başlatacaklarını söyledi.
 
BABAMI ÖRNEK ALDIM
Siyasette babasını örnek olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, babasının kendisine entelektüel birikimi, tarzı ile örnek bir model olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Babam 1920 doğumludur. Cumhuriyet’in ilk neslidir. Bana siyasette örnek oldu. Siyaseti 1980’li yıllarda bıraktı fakat sevgi ve saygıdan geride kalmadı. Siyasette millet, vatandaş için çalışacaksın. Haram yemeyecek, kul hakkına bakmayacaksın. Bu çok basit bir durum. Babam evde etkiliydi. Biz hayatta pişe pişe geldik. Yazın arazide çalışırdık. Babam toleranslı biriydi. Demokrat bir babam vardı. O günleri özlüyorum. Babamlar şimdi memlekette kaloriferli eve geçti ama eski evi her gittiğimde dolaşır oralara bakarım. Ben babamı örnek aldım ve 52 yaşına kadar siyasete girmedim. İsteyerek girmedik. Bu işler alın yazısı. Çocuklarıma karışamam. Onlar istedikleri zaman istedikleri yerde karar verebilir. Bizim aile geleneğimizde bir kişi alanda olur. Ben de arka planda çalışıyordum. Çocuklarımım yanında görünmemeleri doğru. Onlar bu kentte belediye başkanları oğlu diye gezmeyecekler. Ayrıca ayrıcalık da tanınmayacak. Onlar babalarının makamını kullanmıyorlar. Siyasette bu bir başarıdır. Büyük oğlum mermer işi yapıyor. Hatta gittiği bir yerde belde belediye başkanının birisi görüyor. Ve orada anlatıyor. Mal aldıkları kişiler de şaşırıyor. Oğlumu kimse tanımıyor. O da zaten anlatmaz. Herkesin böyle yapması gerekir. Bir toplumda siyasete, işadamları topluluklarına soyunmuş kişilerin görevi örnek olmalıdır. Eşi de çocukları da örnek olmalıdır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 45 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalı 10 Şubat 2012 Cuma 20:21

Senelerdir Aziz başkanın beyaz eşya dükkanından alış veriş yaparız oğullarının çocukluğunu biliyoruz çok güzgün ticaret yapıyorlar vicdan sahibi insanlar büyük oğlunu iyi bilirim çok dürüst bir insan umarım senin bırakacağın bayrağı oğlun taşır seninle gurur duyuyoruz başkan sağol İzmir e yaptıkların için

Yorumu oyla      16      8  
TAŞERON İŞÇİ 10 Şubat 2012 Cuma 16:40

yorumlara bakıyorum da .. YAZIK.. AZİZ KOCAOĞLU gibi İŞÇİ EMEKÇİ DOSTU BİR BAŞKANA YAZMAYIN BUNLARI... 2000 DEN FAZLA TAŞERON İŞÇİSİNE GÜVENCE SAĞLADI, EVLERİNE SICAK BİR AŞ GİRMESİNİ SAĞLADI, GÜVENCE SAĞLADI İNSANCA YAŞAMA ÇALIŞMA SAĞLADI DİYE Mİ BU ACIMASIZ YORUMLAR.. ALLAH ONDAN RAZI OLSUN.. ALLAH ONU AİLESİNE OĞULLARINA EŞİNE BAĞIŞLASIN.. İNŞALLAH HEP ONUN GİBİ BABACAN DÜZGÜN BİRİ GELİR O GÖREVE.. AMA BAŞKAN GİTME SAKIN.. ARKANDAYIZ...

Yorumu oyla      27      14  
Seval 10 Şubat 2012 Cuma 16:16

Aziz başkanı izledim. Birikimine hayran kaldım.3. dönem için bence hazır

Yorumu oyla      24      15  
Vahap Güler 10 Şubat 2012 Cuma 15:46

% 56 oyu Manisadan,Denizliden mi aldı aziz başkan ? Laf olsun diye çamur atmayın o çamur sizin yüzünüzde kalır işte böyle!!! Devam etse % 60 oyu da geçer bunu hepiniz biliyorsunuz ama yerine gelecek kişi de Kocaoğlunun aratmıyacaktır.Akpliler yine avuçlarını yalayacaktır.

Yorumu oyla      26      13  
GERÇEK İZMİRLİ 10 Şubat 2012 Cuma 14:37

Sayın Başkan,ailenizin talebini bir an önce yerine getirmenizi tavsiye ederim.Böyle bir karar vermekle hem ailenizi mutlu edecek,hem de belediyeciliği iyi bilen birinin seçilmesinin yolunu açarak İzmir halkını mutlu edeceksiniz.Böylece herkes mutlu olacak,ama şahsınız mutlu olur mu bilelem?

Yorumu oyla      32      24  
10 Şubat 2012 Cuma 14:16

aziz başkan ulusal bir televizyona çıkmalı.yerellerde olmaz bu iş.neden çıkmıyor?5N1K gibi olması ama :)

Yorumu oyla      23      15  
Aziz Başkan ve Tunç bey 10 Şubat 2012 Cuma 13:17

Akşam programı izledim. Aziz başkanımız son derece samiydi. Sayın Tunç^ta deneyimini konuşturdu. Soft bir programdı. Sadece kısaydı ve izleyiciler resmen dışlandı. Oysa yüzlerce soru vardı. Halit Tunç'un bu huyunu hiç sevmem. e-posta adresini veriyor. Tel numarasını veriyor. Sonra da KLİTLENDİK diyerek işin içinden çıkıyor. O halde onları verme...Herşeye rağmen İzmir hoşgörüsyle harika bir programdı

Yorumu oyla      31      10  
izmir 10 Şubat 2012 Cuma 13:16

izmirde belediye başkanı olmak çok kolay.sürekli açılış tarihi sözleri verip yerine getirmeyeceksiniz,savcıların sorduğu sorulara 'bilgi sahibi değilim,haberim yok'diye cevap vereceksiniz,sürekli olarak 'hükümet bize köstek oluyor'diyeceksiniz.gördüğünüz gibi çok kolay!eskişehir belediyesi muhalefet değil galiba?Her konuda Atatürk'ü kullanan yorumcular,iddianamedeki telefon kayıtlarını okuyun.köftecilerle yapılan pazarlıklara,kumanyalara,konserlere Atatürk'ü karıştırmayın.davayı bekleyin!!

Yorumu oyla      26      29  
zeki 10 Şubat 2012 Cuma 13:03

z@z cevap, seni başkan yapalım o zaman.Laf olsun diye yorum yapmışsın.Asıl piyangodan çıkan sensin,bir yıllar öncesine git bakalım:)))

Yorumu oyla      27      13  
Emre 10 Şubat 2012 Cuma 12:57

Adaleti ve kalkınması olmayan bir partinin kamera önünde soytarılıktan arta kalan zamanda ağzından cımbızla alınan 'Aziz Başkana kefiliz' sözlerini duymamazlıktan gelip körü körüne hala saçma sapan nicklerle karalama yapmanız ahlaksızlıktır. Birtek burada değil her sitede varsınız resmen yorumlara yönelik çalışan bir ekipleri var. Ne Mutlu Atatürk'ün İzinden Yürüyen İzmir Halkına!

Yorumu oyla      29      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bebeğini dünyaya getirip öldü, ailesi isyan etti
İzmir'de oturan 25 yaşındaki Pınar Tekgül, üçüncü bebeğini dünyaya getirdikten ...
Büyükşehir operasyonu tutuklularının cezaevi isyanı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Kararlar ve ...
Popstar yarışmacısı eşe uygunsuz şantaj!
Popstar yarışmacısı eşi B.A.'e uygunsuz görüntüleriyle şantaj yaptığı ...
 
Meteoroloji'den Ege'ye don uyarısı!
Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürürken, Meteoroloji ...
Orgeneral Özel’den Başbakan’a sürpriz ziyaret
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ...
Engelli öğrenciler devrilen araçtan cam kırılarak çıkarıldı
Ödemiş’te, zihinsel engelli 6 öğrenci ile bir öğrenci velisini taşıyan ...
 
MİT savcılığa itiraz etti: Soruşturmaya yetkiniz yok
MİT Müsteşarlığı, savcılığa görev ve yetkisizlik itirazı yaptı. MİT'ten ...
Babasının intihar etmeden önce vurduğu genç öldü
Bornova’da üç hafta önce, oğlu Erhan'ın küpe takmasına ve eve 380 liralık ...
‘Kan verilen hastalar öldü ama kusurumuz yok’
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bir bağışçının verdiği kan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva