HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2023 Cuma - 12:08

Kocaoğlu, eski genel sekreteri Gökce için net konuştu: Desteğim yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, bir dönem birlikte çalıştıkları büyükşehir aday adayları Buğra Gökce’ye destek vermediğini söyledi. Kocaoğlu, birlikte görev yaptığı bazı eski bürokratların Gökce'ye destek açıklamasına katılmaları ve birlikte fotoğraf vermeleri için ise "Benimle hiçbir ilgileri yok, hiçbir bağları yok. O zaman birlikte görev yaptık, ben belediye başkanlığını bıraktım, herkes kendi yoluna gitti. Görüştük, merhaba dedik, bayramda seyranda aradılar bürokrat arkadaşlar da ama bu kadar. Ben görevdeyken de Azizci yoktu, bıraktıktan sonra da yok" dedi.

Kocaoğlu, eski genel sekreteri Gökce için net konuştu: Desteğim yok!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu, geçmişte çalışma ekibinde yer alan ve büyükşehir başkan aday adaylarından olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’ye destek vermediğinin altını çizdi.

BEN GÖREVDEYKEN AZİZCİ YOKTU, BIRAKTIKTAN SONRA DA YOK
Kocaoğlu, birlikte görev yaptığı bazı eski bürokratların Gökce'ye destek açıklamasına katılmaları ve birlikte fotoğraf vermeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Benimle hiçbir ilgileri yok, hiçbir bağları yok. Desteğim de yok. O zaman birlikte görev yaptık, ben belediye başkanlığını bıraktım, herkes kendi yoluna gitti. Görüştük, merhaba dedik, bayramda seyranda aradılar bürokrat arkadaşlar da ama bu kadar. Ben görevdeyken de Azizci yoktu, bıraktıktan sonra da yok. Böyle bir şey olması da mümkün değil. Arkadaşlar kendi tercihleriyle o arkadaşın yanında durmak istemişler. Benim en ufak bir dahlim yok. Ben belediye başkanlığı profili çizerken bir tespitim var. Bu kentin kaderi ile kendi kaderini birleştirmiş insan istiyorum diyorum” şeklinde konuştu.

5 SENE ATİLA'YLA GÖRÜŞMEDİM
Aday adaylarından Bornova önceki dönem belediye başkanı Olgun Atila için ise “Olgun Atilla'nın bir yere gelmesinde karınca kararınca katkıda bulundum ancak ondan sonra Olgun Atila ile 5 senedir siyasi görüşmem bile olmadı. Ben gerçekten bıraktıysam, kendimde sahneden yavaş yavaş çekilmem gerekir. Yavaş yavaş kimseyi incitmeden çıkmam gerekir” dedi.

GEMİNİN KAPTANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIDIR
Gökce’nin davalık olan Buca Metrosu ile yapımı tamamlanamayan Opera Binası’ndaki ihale süreçlerinde yetkilerinin hatırlatılması üzerine Kocaoğlu “Gökce için konuşursak opera binası benim işim. Opera binasındaki ihalenin belli bölümlerinde kim/ne yaptı onu bilmiyorum. Bunu belediye başkanı mı yaptı, genel sekreter mi yaptı bilmiyorum. Bunu bilmediğim için söylemem doğru değil. Bunu kendisi açıklar ya da Büyükşehir Başkanı açıklar. Ben ihaleyi yaptım. Opera binasının en önemli unsur sahne mekaniği ve akustuğidir. Bu konuda dünyada deneyim kazanmış bir firma ile konsorsiyum kurulmasını şart koştuk. Avusturyalı bir firmanın konsorsiyumu ile girildi. İnşaat biraz ilerledikten sonra yeni dönemde o firmanın ihaleden çekildiği ya da çekilmesine izin verildiği söyleniyor. Ben bunları gazete haberlerinden bildiğim kadarını söylüyorum. Bunun müsebbibi kim bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum; Büyükşehir’e kumpas davasında 130 kişi yargılanırken 75 sayfa savunmamı yaptım. Son söz olarak mahkeme hakimine 'suçlamaların hepsi benim kararımla olmuştur, bu arkadaşların hiçbir suçu yoktur. Onları serbest bırakın beni tutuklayın, bu iddianamenin tüm hesabını vermekle ben mükellefim' dedim. Bu konuda da bürokratı suçlamak ne kadar doğru? Geminin kaptanı Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Ben tutuklanmadım ancak kadroma, elemanına aileden daha fazla sahip çıkmanız gerekir. İnceler sahip çıkacağına sahip çıkar, cezalandırılacak kimse cezalandırırım” açıklamasını yaptı.

 
Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı!
 
İZSU'da 'dijital fatura’ dönemi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emel Utku 23 Aralık 2023 Cumartesi 18:37

Size izmir i dizayn etme hakkını kim verdi acaba ,çok mu başarılıydınız insanlar CHP ye oy verdiği için maalesef sizler bld başkanı oluyorsunuz ??

Yorumu oyla      3      2  
Partili 22 Aralık 2023 Cuma 16:33

Azîz Kocaoğlu 2019 seçimlerinde bazı belediye başkanları için girişimde bulundu hiç biri atanmadı şimdi ne yapmak istiyor?

Yorumu oyla      4      2  
erol 22 Aralık 2023 Cuma 13:53

Aziz bey başkanken belediye emekçileri karın tokluğuna çalıştırıldı..tunç soyer iyiki geldi de emekçiler nefes aldı. unutulmadı bunlar. Aziz beyden. buğra gökçeden. cemil tugaydan başka isimmi yok.? eğerki bunlardan biri aday seçilirse chp müthiş oy kaybedecek.

Yorumu oyla      15      9  
İZMİR BAŞKAN ARANIYOR 22 Aralık 2023 Cuma 13:12

N ÖZLALE NE AZİZ N GÖKÇE N SOYER N BATUR N HAMZA DAĞ, SİZDEN RİCAM YENİ 30 YAŞINDA BİR KADIN BİR ERKEK BELEDİYE BAŞKANI OLSUN, METAL YORGUNU OLUYOR 50 YAŞINDA 75 YAŞINDA BAŞKAN OLMAZ... BURASI YAŞLILAR KLUBULU MU

Yorumu oyla      10      10  
Bornovalı 22 Aralık 2023 Cuma 12:59

AZİZ BEY SİZ LÜTFEN ARTIK BU TOPLARA GİRMEYİN YOK ALAATTİN YOK BUĞRA YOK TAVŞAN ADAY OLGUN!! EVE GİDİN EVE TORUN SEVMEYE... YETER YETER !!

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çiğli Aday Adayı Yıldız'dan sanayi ziyareti: Ortak hareket çok önemli!
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; ...
CHP İzmir’den ‘Yusuf Tekin’ isyanı!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in  sözleri ile ilgili konuşan CHP İzmir ...
Temiz esnafı ziyaret etti: Üreticiyle, tüketiciyi aracısız buluşturacağız
Saha çalışmalarına aralıksız devam eden Bornova Belediye Başkan Aday Adayı ...
 
İYİ Parti'de görevden almalar sürüyor
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Çankaya İlçe Başkanı ve ilçe ...
Yaramışlı’dan muhtarlara ziyaret: Hizmeti vatandaşa birlikte götüreceğiz
Muhtarları ziyaretinde mahallelere ilişkin ihtiyaç ve beklentileri dinleyen ...
Eski başkan Uyar'dan 'ithal aday' çıkışı: Bu sefer farklı tavır alabilirim!
Urla Önceki Dönem Belediye Başkanı ve Urla Belediye Başkan Aday Adayı ...
 
Kocaoğlu: Manisa’yı almak zorunlu değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel ...
YSK'dan seçim sonuçları izleme genelgesi!
Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin ...
CHP listeyi yayınladı: Kimler aday oldu?
Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva