HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2016 Pazartesi - 17:43

Kocaoğlu ‘çöpe yargı freni’ne ne tepki verdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisi için çıkan yürütmeyi durdurma kararı hakkında ilk açıklama geldi. Kocaoğlu gündeme dair önemli mesajlar da verdi.

Kocaoğlu ‘çöpe yargı freni’ne ne tepki verdi?

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kanal 35 Ana Haber Bülteni’ne konuk olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin Yamanlar'da yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun verdiği yer seçimi uygunluk kararının yürütmesini durdurma kararını da ilk kez yorumladı.

- 'İZMİR'İN ÇÖPÜ'NDE YARGI FRENİ ŞOKU!... 

‘Yamanlar Projesi’nde süreci anlatan Başkan Kocaoğlu, “İnsanlar niye karşı çıkar anlamıyorum” dedi.

Kocaoğlu, “Bize bir bilirkişi raporunun olumsuz çıktığı yönünde haberler geliyordu. Mahkeme yürütmeyi durdurma verdi. Tabiî ki sürekli üst mahkemelere taşıyarak devam edeceğiz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu alan için 18 kurumdan olumlu görüş aldık. Sonra ihaleye çıktık. ÇED dosyasını yeniden tamamlamaya başladığımızda sadece Orman Bölge Müdürlüğü’nden olumsuz görüş gelmişti. Sonra Ankara’ya giderek 3 bakanımızla görüştük. Durumu ve ihtiyacı anlattık. Hem Binali Bey hem de Veysel Bey’le uzlaştık ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yla da görüştük. Ve sonra Veysel Bey Çarşamba günü bizi ziyarete geldi. Olumlu görüşü bizzat müjdeledi. Bürokrat arkadaşlar da yazıyı gönderdi. Büyük bir aşama kaydettik ve sonra bu durum yaşandı” ifadelerini kullandı.



NEDEN KARŞI ÇIKIYORLAR ANLAMIYORUM! 

Kocaoğlu, “Ben 12 senedir İzmirlilerin teveccühüyle belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman ne bir vatandaşımıza, ne suya, ne havaya ne de hayvanlara zarar verecek bir iş yapmadım, yapmayacağım da… Burada bulabileceğimiz en uygun yer burası… Bütün eksiklerimiz tamamlandı. Ama İzmir’de şuanda ortalama 4 bin ton çöp çıkıyor. Bu çöpleri dünya artık bir sanayi ürünü olarak görüyor, hammadde olarak kullanıyor. Biz de son teknolojiyle bunu hammadde olarak kullanacağız. Çevreye zarar vermeyecek, tamamen kapalı bir sistem olacak. Buna insanlar niye karşı çıkar anlamıyorum! Şunu söyleyebilirler; ‘Biz bu projeyi takip edeceğiz’ diyebilirler. Hem yapım aşamasında hem çalışma aşamasında… ‘Eğer sözler, taahhüdüler tutmazsa gereğini yapacağız’ diyebilirler. Biz de onları danışma kurulu gibi görevlendirelim, istedikleri zaman denetlesinler” diye konuştu.

Kocaoğlu programda geride kalan hafta kentte büyük bir faciayı önleyen çifte terör operasyonunun ardından yakalanan zanlılardan birinin 2014 yılına kadar Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmış olduğunun ortaya çıkması ve akabinde Vali Mustafa Toprak’tan gelen çağrı üzerine de değerlendirmelerde bulundu.

BUNDAN SONRA ‘EMNİYETE SORALIM’ DEDİM…
“Biz suçluları, hele hele bölücüleri barındırmıyoruz. Neden barındıralım?” diyen Kocaoğlu, “Zaten mahkum olanları çalıştırmanın bir prosedürü var. Bizim ne olduğumuz, nereden geldiğimiz, nereye gittiğimiz belli… Bu bir siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Daha dün arkadaşlara söyledim. ‘Bundan sonra sınava tabi tutulan personel adayları için Emniyet’e başvuralım’ dedim. Emniyete, ‘Bu insanların suçu var mı ya da böyle bir hissiyatınız var mı?’ diye soralım dedim. Çünkü ben bilemem ki, benim istihbarat teşkilatım yok. Adam zaten emekli olmuş, gitmiş… Ben bundan nasıl suçlanabilirim anlamıyorum” dedi.

SON DERECE OLUMSUZ
Öte yandan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den de katı atık bertaraf tesisi hakkında çıkan yargı kararına yorum geldi. Yüksel, “İzmir açısından son derece olumsuz… Büyükşehir Belediyesi aşağı yukarı 2005’ten beri uğraşıyor. 4 milyon İzmirli’nin çöpünün bir şekilde bertaraf edilerek, bundan yararlanabilir hale getirmek gerekiyor. Bu 2 avukat arkadaşımız da bu 4 milyon kişiden 2’si ve onlar da katı atık üretiyor! Buna nasıl çözüm buluruz diye uğraşılması gerekiyor. Zaten bu tesisi hükümet 2 yıl boyunca erteletti. Şimdi de bu 2 arkadaşımız dava açıyor. Olabilir ama bu karar 18 ayrı kurumun onayı alınarak oluşan bir karar… Bu 2 arkadaş hangi teknik araştırmayı yaparak bu davayı açtılar bunu bilemiyorum” dedi.

 
Flaş: Nusaybin'den bir acı haber daha!
 
Sancaktepe saldırısında flaş gelişme
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1912 18 Mayıs 2016 Çarşamba 16:15

SON TEKNOLOJİYİ BORNOVAYA UYGULA AZİZ BEY HİÇ SORUN ÇIKMAZ

Yorumu oyla      12      6  
17 Mayıs 2016 Salı 15:33

Menderes tarafında da bir tesis düşünülüyor. Zaten tek tesis yapmanın da bir manası yok. İnciraltı 1.derece sit bölgesi. Çöp tesisi mi yapılsın? Bir tane de kuş cennetine yapsınlar.

Yorumu oyla      12      6  
emekli 17 Mayıs 2016 Salı 12:27

Yorum yapanlardan biri dile getirmiş. Madem çok güzel tertemiz bir yatırım, Neden İnciraltına, Narlıdereye, Urlaya, Gaziemir tarafına yapılmıyor da Kuzey Egeye yapılıyor? Bütün kirli yatırımlar kuzeye yapılıyor? Kuzey Ege'de de insan yaşıyor!

Yorumu oyla      12      6  
emekli 17 Mayıs 2016 Salı 12:23

Tüm dünya kömürlü Termik santrallerden uzaklaşırken, büyük(!) Başkan, Aliağa'ya toplamda 8 Termik Santral Ruhsatını veriyor. Sonra da "hiç bir zaman doğaya insanlara suya zarar verecek bir iş yapmadım" diyerek halkla dalga geçiyor. CHP li A.Kocaoğlunun verdiği termik santral ruhsatına karşı 15 Mayıs Pazar günü Aliağa'da Termik Santral karşıtı mitinge 4 CHP li M.vekili katılıp "termik yapma boşuna yıkacağız başına" diyebiliyor. Bu ne yaman çelişkiler böyle?

Yorumu oyla      12      6  
17 Mayıs 2016 Salı 10:17

davayı açan bu 2 kişi sadece medyatik olmak ve gündeme oturmak için bu işi yapıyorlar.izmirlininde büyük "ahını" alıyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaş 17 Mayıs 2016 Salı 09:57

Sayın Başkan, bu yargı kararı size ne kadar haksız ,mesnetsiz ve yatırımı engellemeye yönelik görünüyorsa;sizin de zamanında hükumetin İzmir'de yapmaya çalıştığı yatırımlar için açtığınız(ideolojik kökenli) davalar hükumet gözünde aynıydı.Bu son davalar size hiç olmazsa bir empati yapma imkanı verir inşallah..

Yorumu oyla      12      6  
17 Mayıs 2016 Salı 09:46

Madem çöp tesisi kirlilik yaratmıyor. O zaman inciraltı, sahilevleri, urla taraflarında yapın. Hep İzmirin kuzeyini pisleyemezsiniz başkan !!!

Yorumu oyla      12      6  
muhalif 17 Mayıs 2016 Salı 09:24

bu tesis yapıldığında itiraz edenlerin hepsi UTANACAK.......

Yorumu oyla      12      6  
Ali Kemal 17 Mayıs 2016 Salı 09:22

Yeni bir yere ihtiyac yok. Modern tesis pekala yerinde yapılır. Dokum sahaları da mesire alana cevrilir. Binlerce kez soyledik. Ama ihale ile yurtdısı ve Turk danısmanlar zengin edilmek isteniyor

Yorumu oyla      12      6  
17 Mayıs 2016 Salı 08:57

Mavişehir ve Harmandalı ile yeni tesisin ne alakası var ?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınıklı çiftçilere büyük destek
Kınık İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından projenlendirilen 'Tarım Ambulansı ...
Sendikaların yetki savaşında flaş gelişme: 2 büyük belediyede…
İzmir’de belediyeler üzerinden başlayan sendikaların yetki savaşı tam ...
Karşıyaka’dan 19 Mayıs’a muhteşem kutlama
Milli bayramlarda binlerce kişiyi alanlarda buluşturan, birlik ve beraberlik ...
 
Buca’da cumhuriyet gençlerle yükseliyor
Buca Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı birbirinden ...
Bornova Belediyesi esnafın yanında
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası ...
Müze merakı engelleri kaldırdı
Konak Belediyesi’nin butik müzeleri Engelliler Haftası’nda özel misafirlerini ...
 
İzmir'in ulaşım tarihi bu müzede!
Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde yer alan ve İzmir’in ulaşım tarihini ...
Başkan'dan Pazar mesaisi: İzmir'e katkı koyacak...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun geçen haftanın ...
Çiğli'de el emeği sergisi
Çiğli Belediyesi el sanatları kursiyerlerinin hazırladığı göz kamaştıran ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva