HABERLER>İŞ DÜNYASI
9 Ağustos 2024 Cuma - 10:09

Koç'tan 6 ayda 30 milyar dolarlık gelir!

Koç Holding'in gelirleri yılın ilk 6 ayında 30.8 milyar dolara ulaştı. Holding söz konusu dönemde 1.9 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Mali sonuçları değerlendiren Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu "Bilançolarımızı, nakit akışımızı ve likiditemizi disiplinle yönetirken; yatırımlarımıza da ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenle devam ediyoruz" dedi

Koç tan 6 ayda 30 milyar dolarlık gelir!

Koç Holding, 2024 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 30.8 milyar dolar gelir elde ederken, yaklaşık 1.9 milyar dolar kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki kombine yatırımları 12.3 milyar dolara ulaştı.

2024 yılının ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak 2024 yılının ilk yarısında dünyada ve ülkemizde yaşanan zorlu ekonomik koşullara rağmen çalışmalarımızı özveriyle sürdürdük. 1926 yılında temelleri atılan Topluluğumuzun ikinci yüzyılına uzun vadeli sağlam iş stratejilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın gayretleri sayesinde emin adımlarla ilerliyoruz. Bilançolarımızı, nakit akışımızı ve likiditemizi disiplinle yönetirken; yatırımlarımıza da ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenle devam ediyoruz” diye konuştu.

“Küresel büyüme vizyonumuz doğrultusunda Topluluğumuzu önümüzdeki yüzyılın rekabetine hazırlayacak ve uluslararası rekabet gücümüzü artıracak stratejik hamlelerde bulunuyor, coğrafi olarak faaliyet gösterdiğimiz ülkeleri genişletiyoruz” şeklinde devam eden Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak Türkiye dışında 58 ülkede, 128 üretim tesisi ve pazarlama şirketiyle faaliyet gösterdiklerini, ofislerinde 58 dil konuşulduğunu ve 43 farklı para birimiyle işlem yaptıklarını vurguladı.

155'TEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT
Koç Topluluğu’nun ihracat başarılarına da dikkat çeken Levent Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Koç Topluluğu olarak ülkemizin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 7’sini üstleniyoruz. Topluluk şirketlerimiz 155’ten fazla ülkeye yaptıkları ihracatla, ülke ekonomimize önemli katkı sağlıyor. Bu başarıların bir göstergesi olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Araştırmasında, Topluluk şirketlerimizin bu yıl da en üst sıralarda yer almasından gurur duyuyoruz. Araştırmanın mal ihracatları kategorisinde Ford Otosan ‘İhracat Şampiyonu’ olurken, Tüpraş dördüncü, Arçelik sekizinci seçildi. Diğer yandan İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ve ülkemizin sanayi devlerini belirleyen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında da Tüpraş birinciliğini korurken, Ford Otosan ikinci, Arçelik yedinci oldu. Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, katma değer yaratmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Koç Topluluğu olarak her zaman; finansal performanslarını iyileştirmenin ötesinde tüm paydaşlarına değer yaratan bir iş anlayışını benimsediklerini kaydeden Çakıroğlu, “Topluluğumuzun 2023 yılında çevresel ve sosyal sürdürülebilirlikte öne çıkan gelişmelerini ve 2050 karbon nötr hedefimize yönelik performansımızı paylaştığımız 2023 Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayınladık. Koç Holding Karbon Dönüşüm Programı kapsamında 2050 karbon nötr hedefimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. 2023 yılı sonu itibarıyla, operasyonlarımızdan kaynaklanan karbon emisyonlarını 2017 yılına kıyasla yüzde 14 azalttık” dedi. Çakıroğlu, Koç Holding’in karbon nötr hedefine doğru giden yolda teknoloji ve inovasyonun kritik bir rol oynadığını, özellikle su kaynaklarının daha etkin yönetimi için yenilikçi uygulamaları hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi. (Habertürk) 

 
Çim Konserleri'nde Sena Şener rüzgarı
 
SPK'dan iki şirketin halka arzına onay
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 9 Ağustos 2024 Cuma 10:18

milleti sömürün ali fenerbahçe ömer beşiktaşla oynasın

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bolat'tan Pakistan'da üst düzey temaslar!
Resmi ziyaret kapsamında Pakistan'da bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ...
Bakan Şimşek'ten KKM’den çıkış yorumu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir yıl önce 3,4 trilyon lira olan ...
209 milyon dolara ulaştı... Kiraz ihracatında rekor!
Türkiye’nin üretiminde dünya lideri ve ihracatta güçlü bir oyuncu olduğu ...
 
Yorgancılar, İSO İkinci 500'ü değerlendirdi: Daha fazla teşvik ve desteğe ihtiyaç var
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İstanbul Sanayi Odası'nın ...
Bakan duyurdu: İhracatçılara 5 milyarlık ilave destek!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılar için Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan ...
Kartta takibe düşenlerin sayısı patladı
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi ...
 
TÜİK'ten oran açıklaması: Manipülasyon yapılıyor
TÜİK, enflasyon hesaplamasına dair sosyal medyada çıkan paylaşımlara ilişkin ...
Bir sigara grubuna daha zam!
BAT sigara grubuna 7 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.
Dünya devi 4 bankadan TCMB için faiz indirim tahmini
ABD'nin önde gelen bankacılık devlerinden Citi, Bank of America, Morgan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva