HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2022 Salı - 19:40

Kızılay planlarına 'şerh'li evet!

Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un yönetiminde gerçekleşen oturumda oylamaya sunulan bazı mahallelerin imar revizyon planlarına AK Partili üyeler, “Kızılay bölgesi imar planı revizyonuna yapılan itirazlar haklı görülmekle beraber, plan bütününde sağlanan kamu yararı gözetilerek, imar planı sonrasında yapılacak uygulamalarda karşılaşılacak sorunların çözümü için imar planı değişikliği yapılması koşuluyla uygun görülmüştür" notu düşerek kabul oyu verdi.

Kızılay planlarına  şerh li evet!

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirildi. İlçedeki bazı mahallelerin imar revizyon planları oylamaya sunuldu. AK Partili üyeler plana şerh koyarak “evet” oyu verdi.

Meclis toplantısından önce Kızılay Mahallesi sakinleri, meclis önünde toplanarak, plana itiraz etti. Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Mustafa İduğ'la bu konuyu görüştü. Meclis toplantısında da imar planı ile ilgili maddelerin oylaması gündeme geldi. AK Parti Meclis Grubu, Kızılay Mahallesi ile ilgili plana şerh koyarak evet oyu verdi. Şerh metninde şu ifadeler yer aldı:

“Kızılay bölgesi imar planı revizyonuna yapılan itirazlar haklı görülmekle beraber, plan bütününde sağlanan kamu yararı gözetilerek, imar planı sonrasında yapılacak uygulamalarda karşılaşılacak sorunların çözümü için imar planı değişikliği yapılması koşuluyla uygun görülmüştür."

KÜLTÜR ADASI PROTOKOLÜ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Kültür Adası ile ilgili protokolü de tartışma konusu oldu. AK Parti meclis üyeleri Bornova Belediyesi’nin hazırlamış olduğu protokolle İzmir Büyükşehir Belediyesi protokolünün ayrı protokoller olduğunu öne sürdü. Bazı derneklerin de dahil olduğu Bornova Kültür Adası protokolü ile ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hatice Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin metninde proje için verilecek yerin ihtiyaçlarının karşılanacağının yazılı olduğunu belirterek, “Protokolde ise yer belli değil. Cumhuriyet Evi ya da başka bir yer olduğu belli değil. Elimizde bu kadar güzel bina varken neden tek derneğe sunuyoruz? Protokolde de bir değişiklik oldu. Altındağ’daki STK merkezinde faaliyetlerini sürdürmesini öneriyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, “İşbirliği protokolü içinde bizim dahlimiz yok. İstedikleri yerde toplanabilirler. Biz herhangi bir yer tahsis etmiş değiliz. Bizdeki protokolde tahsis yok” cevabını verdi.

KASACI: UCU AÇIK BİR PROTOKOL
AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı da, yer tahsisinin yeni protokolden çıkarıldığını kaydederek, “Yer tahsisi çıkarılmış. Dolayısıyla ilk olarak Cumhuriyet Evi olarak geldi. Ucu açık bir protokol yapılmış. STK’lar yerleşkesi diye bir yer yapıldı. Oranın işaret edilmesi gerekir diye düşünüyoruz. Cumhuriyet Evi’nde ders verilmesinin de sürdürülmesini istiyoruz. Ne yazık ki bazı konular önceden getiriliyor, meclisin hakkına ipotek konuluyor. Önümüzde beş tane getiriliyor olsa tartışırız. Bu protokolün gözden geçirilmesi lazım” sözlerine yer verdi.

GÜRSUL: İKİ PROTOKOL ARASINDA FARK YOK
CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul da, İBB Protokolü ile bizim protokolü arasında bir fark olmadığının altını çizerek, “Sadece tahsis çıkarıldı. Yer belirtilmedi diye protokol geçersiz sayılmaz. Tahsis olmadan yer sağlıyoruz. STK’ler haftanın belli günlerinde gelip tartışacaklar. İlla Cumhuriyet Evi olmasına gerek yok. Bunların hiçbiri protokolün esası değil” ifadesini kullandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, Kültür Adası protokolüyle uygun binanın kullanılması doğru olduğunu söyleyerek, “Bu yerlere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek gelecekse bundan da mutluluk duymak gerekir. İki protokol de aynı yönde protokollerdir” görüşünü aktardı. AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da, protokolde bir değişiklikten söz edildiğini belirterek, “İBB gerekli olan tesisatı sağlayacağını söylüyor. O zaman bu protokolde de bundan söz edilmeliydi. Ya da Büyükşehir’den hiç söz edilmeseydi. Ortada iki protokol var. Bunu dikkate almamız lazım” diye konuştu.

 
Menemen'de önce birlik sonra gerilim!
 
Başkan Selvitopu'ndan 41 milyonluk kredi açıklaması: Acil ihtiyaç değil!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kızılay sakini 2 Mart 2022 Çarşamba 09:27

Kızılay mahallesin deki insanlardan imar planına itiraz İçin 238 TL hane başına para istiyorlar plan değişikliğini kimseye duyurmuyorlar son güne yaklaştığında insanların haberi oluyor sonra da Başkan canlı yayında plan değişikliği için sadece 60 hane itirazda bulundu diye röportaj veriyor insanların evlerini mafya çökermişçesine ellerinden almaya çalışıyorlar ondan sonra seçim zamanı oy istiyorlar bundan sonra o iş çok zor

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de önce birlik sonra gerilim!
Uzun bir aranın ardından Menemen Belediye Meclisi'nde önergeler, raporlar, ...
Bayraklı'da belediye hizmetleri zamlanacak!
Bayraklı Belediye Meclisi, yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle bünyesinde ...
Konak'tan üniversiteli gençlere büyük destek!
Konak Belediye Meclisi'nde gündem öğrenci evlerinde kalan üniversiteli ...
 
100 filmden oluşan sergi kapılarını açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli koleksiyoner Şerif Antepli’nin “Yüzyirmiyedi ...
Koştu, Alevilerle buluştu: Sıkıntılarının takipçisi olacağız
Bergama'da bulunan Alevi vatandaşların yaşadığı sorunların tespit edilmesi ...
Sanayicilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Yeni kurulan Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD) Başkanı ...
 
Kemalpaşa'da eğitim atağı sürüyor
Kemalpaşa Belediyesi bünyesinde, yoğun şekilde faaliyet gösteren kurs ...
Millet İttifakı köşk heyetinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Köşk ilçe yönetimleri ve Köşklü muhtarlar, ...
Dev satış yargıya taşınıyor… Oran'dan 'Sit alanı' vurgusu
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Merhum Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı'nın ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva