HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2014 Cumartesi - 13:22

Kılıçdaroğlu yayladan bombaladı: Malı götürme...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bergama Kozak Yaylası’nda gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin tarım ve kalkınma politikasının olmadığını ifade ederken, “Bunların bir politikası var. O da malı götürme politikası. Siz de ‘çalıyor ama iş yapıyor’ anlayışını çöp sepetine atacaksınız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, kooperatiflere daha fazla destek verebilmeleri için yasal düzenleme talep etti.

Kılıçdaroğlu yayladan bombaladı: Malı götürme...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamleleri arasında yer alan “Fidanlar Bizden Meyveler Sizden” projesi kapsamında dağıtımına başlanan 1 milyon meyve fidanının ikinci kısmı Bergama’da gerçekleştirildi.  Aynı zamanda Dünya Kooperatifçilik Günü’ne denk gelen Bergama Karaveliler Köyü Harmanyeri’nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Prof. Dr. Oğuz Oyan,  Güldal Mumcu, Erdal Aksünger, Musa Çam, Aytun Çıray, Hülya Güven, belediye başkanları, partililer, kooperatif temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- İZMİR'DE AKADEMİK ZİRVE

- FOTO GALERİ: CHP LİDERİ İZMİR'DE

HAVAALANINDA BÜYÜK KARŞILAMA

- PİRİŞTİNA ‘ONLİNE EĞİTİMİ'Nİ KILIÇDAROĞLU’NA TANITTI



Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım ve kırsal kalkınma konularında açıklama yaptı. Gündeme dair hiçbir konuda konuşmayan Kılıçdaroğlu, “En ufak bir endişeniz olmasın. Bizler bu ülkede birlikte ulusal kurtuluş savaşını verdiysek ve ülkeyi kurduysak inanın aydınlık Türkiye’yi el birliği kuracağız. Haramilerden şikayet ettiğinizi biliyorum. Ama unutmayın harami iktidarları uzun olmamıştır. Gelirler ve geldikleri gibi giderler” dedi.



Konuşmasında kooperatiflerin önemine de değinen Kılıçdaroğlu, “Biz neden kooperatif kurarız? Alıcı ile tüketici birlikte olur. Kaybeden kim olur? Üreticinin alın terini götürenler olur. İzmir’de örnek bir çalışma var. Üreticinin alın terinin karşılığı veriyor. Herkes karlı. Öğrenciler, yeni doğanlar da kar ediyor. Bütün Türkiye’ye örnek olan belediye başkanımızı yürekten kutluyorum. Biz tarıma önem veriyoruz. Ankara’da tarım kurultayı yaptık. Sorunları masaya yatırdık. Türkiye Dünya’nın en güzel ülkelerinden birisi. Taşı sıksa suyunu çıkartacak gençler var. Neden kaybediyoruz? Hollanda Konya’dan küçük ama yıllık tarım ürünü ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Türkiye’nin ise 18 milyar dolardır. Devasa Türkiye Hollanda’nın 10’da biri kadar iş yapıyor. Bizim neyimiz eksik? Bunların bir politikası var. O da malı götürme politikası. Biz ne diyoruz? Önce halk kazanacak, halka hizmet edeceğiz, halkın cebi para görecek diyoruz. Biz saraylarda değil halkın arasında olmak istiyoruz. Halk gibi yaşamak istiyoruz. Halka tepeden bakan değil sorunları çözen olalım istiyoruz. Eğer bıktıysanız, sorun çözen değil üreten var diyorsunuz geleceğe bakacaksınız. Ama ‘çalıyor iş de yapıyor’ kültürünü bırakacağız. Bu anlayışı çöp sepetine atacağız. Bu anlayışın dinimizde de yeri yok. Güzel ülkemiz için çalışacağız. Biz hep birlikte kazanabiliriz. Zenginleşmenin yolu üretimden geçiyor. Üretirseniz itibarınız, saygınlığınız olur evinizi geçindirirsiniz. Zenginleşen, onurlu, geleceğe güvenle bakan Türkiye istiyoruz” diye konuştu.  Kılıçdaroğlu, Bergama Belediye Başkanı  Mehmet Gönenç’ten “genç, yetenekli ve azimli” sözleriyle bahsederken Bergama’nın kültür mirasına alınması için çalışan Gönenç’i tebrik etti.


BİRLİK KURULACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerelde kalkınma vurgusu yaptı. Kocaoğlu, “Biz, 11 yıl önce yerelde kalkınma anlayışı ile yola çıktık. Bizim arazilerimiz küçük. Daha çok aile ziyareti yapıyoruz. Pazara hakim olamıyoruz. Girdilerimize hakim değiliz. O zaman birlikte güçlü olacağız. Kooperatifleşeceğiz, yerelde kalkınmayı sağlayacağız. Köyün girişindeki tabelanın ‘köy’ yazısını ‘mahalle’ yapmakla olmuyor. Burada çam fıstığı ve çam balı var.  Biz bu dönem büyüyen dokuz ilçemiz ile sınırlarımız arttı. Hitap ettiğimiz alan iki mislinden daha çok oldu. Bağlanan ilçelerin büyük bölümünün geliri tarım ve hayvancılık. Eğer yerelde kalkınma anlayışı ile yola çıktıysak hep birlikte insanımızla kenti kalkındırmak zorundayız.  Çiçeğinden böceğine, fidanından sütüne, mandalinasından yoğurduna varıncaya kadar üretmek, sahip çıkmak zorundayız. Köylerde bulunan kooperatifleri destekleyecek, eğitici olacak bir il bazında yapılanmaya gidiyoruz. Hesabını kontrol ediyoruz. Kooperatifçiliğin düşmanı çok. Düşmanlardan onları koruyacağız. Esnek üst yapıyı mutlaka kurmamız gerekiyor. 2015 yılı içinde başlayacak. Bunlar gönüllü olarak malımızı pazarlayacak. İzmir’in malını İzmir’de tüketeceğiz. İzmir çiftçisinin tükettiği malı önce burada üreteceğiz. Kooperatiflerin malında katkı maddesi, hile, hurda yok”  dedi.



MİLLETVEKİLLERİNDEN İKİ TALEP
Tartışmalı köy malları konusuna da değinen Kocaoğlu, “Mallar bazı yerlerde belediyeye, diyanete, farklı yerlere verildi.  Mallar vatandaşın ellerinden alındı. Biz de ‘köylünün malını köylü kullanacak’ dedik. Belediye olarak ihalesiz mal alabildiğimiz için kooperatiflerden mal aldık. Bütün milletvekillerimizden talebim var. Kırsal kalkınma için ekmek su kadar önemlidir. Biz ürünlerini alıyoruz ama onlarla ortak proje kuramıyoruz. Mesela soğuk hava tesisi, ürün işleme tesisi kuramıyorum. Köy mallarını köyün kuracağı kooperatife vermek istiyoruz. Yine köylülerde kalsın anlayışındayız. Bu konuda mevzuat eksikliği var. Malların protokolle tekrar kooperatiflere verilmesi konusunda düzenleme gerekiyor. Tüm Türkiye kırsalında köylünün karşılaştığı böyle bir sorun var. Bu durum hayatidir, geçinme olanağını elinden almaktadır. Mutlaka meselenin acil olarak çözülmesi gerekiyor. Yoksa hem belediye başkanları tıkandı, hem de biz tıkandık. Ortak proje yapamadığımız ve kaynak aktaramadığımız için bunu sizden istiyorum” diye konuştu.  Başkan Kocaoğlu, belediye ile kette yaşayanlar arasında güven sorununun olmadığını da ifade etti.



İDEALİST BİLİM ADAMLARI SÜRÜLDÜ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de yaptığı konuşmada Bergama’nın tarihi ve doğasına vurgu yaptı.  Kozak Yaylası’nda çam fıstığının yetiştiğini anlatan Gönenç, “Buranın insanları arazilerine 5 milyon adet çam fıstığı dikti. Son yıllarda verim kaybı var. Bir şeylerin yapılması gerekiyor. Sorunu defalarca gündeme taşıdık. Kozak köylüsü yoksulluğun pençesine düşecek. Burada yıllardır bilimsel çalışmalar yapan idealist bilim adamları vardı. Uzmanların hepsi ‘rotasyon’ adı altında başka yerlere sürüldü. Çalışmalar durdu. İnsanlar kaderine terk edildi. Burası ayrıca altın madenciliği konusunda da ciddi tehlike altındadır. Köylülerin tüzel kişiliklerinin kaldırılması da sorunların artması anlamına geliyor. Merkezi hükümetin destek vermesi gerekiyor. Bu yönetim anlayışından bir şey beklemiyoruz Yeni bir anlayışa, köylüye destek verecek yönetimlere ihtiyaç var” diye konuştu.



TOPLUMSAL BARIŞIN ÇÖZÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK
Törende konuşan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kırsalda üreticiye verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Eskiyörük, “Alımlarla Tire, köylüler kazandı. Birleşmiş Milletler kooperatifimizi kırsal kalkınma örneği olarak gösterildi. Aziz başkan herkese öğretmenlik yapıyor. Kırsal kalkınma açısından önemli işlere imza attık. Hiçbir köylümüz ‘köylü’ denilmesinden utanmıyor. Birileri kooperatifçiliği yanlış anlattı. Kalkınmanın ana temeli kooperatifçiliktir.  Ne yazık ki üretimde ithalat yapar hale geldik. Önemli olan üreticiye para vermek değil para kazandırmaktır. Madenlerde hayatlarını kaybedenlere baktığınızda köylerinden göç edenlerden oluşuyor. Demek ki o gençlerin katılı kapitalist sistemdir. Bizim kentlere göçü de önlememiz gerekiyor. Toplumsal barışı sağlamak istiyorsak sanatçılarla, artistlerle toplantı yaparak olmaz. Bizim kırsaldaki köylüyü desteklememiz gerekiyor. Mecliste tarımı bilenler, içinden gelenler olmalıdır. Bizim korkmamamız gerekiyor. Ben umutluyum. Bu ülkede yeteri kadar Mustafa Kemal Atatürk var” dedi.

Tören alanında konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler köylülere fidan dağıttı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 20 Aralık 2014 Cumartesi 18:14

Ben Bergama'lıyım Bergama'ya Kılıçdaroğlunun geleceğinden haberim yok.Belediye anons yapıyor sadece Aziz Kocaoğlu gelecek diye .siz düşünün artık gerisini.

Yorumu oyla      12      6  
Selim Gençay 20 Aralık 2014 Cumartesi 15:07

Sayın Kılıçdaroğlu, İzmir Programınızda ne olduğu belirsiz bir Akademisyenler toplantısı var. Bir kısım Akademisyenlerle özel toplantı yapabilirsiniz. Ankara'da Genel Merkezinizde yapabilirsiniz. Bu özel toplantılarınızı basına bildirmenize gerek yok. Konusu, içeriği, hazırlığı, sonucu olacak toplantılar ise kurumsal bir kimlik taşımalıdır. Meslek Odaları, Akademisyenler Derneği, DEÜ Öğretim Görevlileri Derneği gibi bir Kurumsal Kimliğin uzun erimli çalışmaları sonucunda yapılabilecek bir etkinlik anlam taşır, değer taşır, şahsınızın zaman ayırması da anlamlı olur. Bu toplantıları basınla paylaşmanız zaten gerekli. CHP gibi bir Parti'nin Genel Başkanı'nın bu ayrımı yapmasını beklerdim. Belki de sizi kandırdılar bu toplantı için... Ne olduğu belirsiz, konusu olmayan, hazırlığı olmayan, sonuç bildirgesi olmayan bu tür bir etkinliğin öznesi olmanızdan dolayı üzüntülerimi paylaşmak istedim. Saygılarımla.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan bomba açıklamalar: Neymiş...
Cumhrubaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında ...
MHP’li Özyiğit’ten tramvay çıkışı: Proje hatalıdır…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit ...
Başbakanlığında örtülü ödenekten ne kadar harcadı!
Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, örtülü ödeneğin Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'li Çıray Çin füzelerine meclise taşıdı
Türkiye topraklarının dış ülkelerden gelecek füze tehditlerine karşı korunması ...
CHP İzmir’de ‘eski tüfekler’den zamanlaması manidar buluşma
Alaattin Yüksel'in CHP İzmir İl Başkanı olduğu dönemin eski yöneticileri ...
Bakan'dan CHP'li vekile yanıt: Emekli'ye zam yok!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'de: Havaalanında büyük karşılama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu kentteki ...
Ümit Yaldız'ın kaleminden: Ankara'dan Abi'im gelmiş...
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız büyük yankı uyandıran 'İstanbul’a ...
Katar ve Türkiye'den askeri işbirliği
İki ülke arasında askeri işbirliği anlaşmasında imzalar Katar Emiri Al ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva