HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2015 Pazar - 13:35

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci akademisyen zirvesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki ekonomik, politik ve sosyal gelişmelerle ilgili araştırmalar yapan akademisyenlerin daveti üzerine Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne geldi. Toplantıya katılan 25 akademisyenin, kendi alanlarındaki araştırmalarının sonuçlarını Kılıçdaroğlu ile paylaşacakları açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmadığı toplantıyla ilgili, CHP'nin organizasyonu olmadığı, geçen 20 Aralık'ta buna benzer bir buluşmanın da İzmir'de gerçekleştiği açıklandı.

Kılıçdaroğlu ndan ikinci akademisyen zirvesi

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin davetlisi olarak Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne geldi.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_02/2015_02_01/b25067ec8c510feb42d184e486b1673d.jpg


İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP izmir milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam, il örgütü ve ilçe belediye başkanları tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, ardından karayoluyla, Kuşadası'na geçti. Hem havalimanında hem de toplantının yapıldığı Charisma Hotel'e girişinde herhangi bir açıklama yapmayan ve basın mensuplarından da soru kabul etmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doğrudan toplantıya geçti. Bu sırada otel önünde Kılıçdaroğlu'na karşılayanlar, CHP liderinin omuzlarına yerel halkın kullandığı poşuyu örttü.

CHP'Lİ TEZCAN'DAN 'SÜMEYYE ERDOĞAN' ÇIKIŞI

Bu arada toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan, Sencer Ayata ve Bülent Şenatalar ile İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da eşlik etti.



TOPLANTININ İLKİ İZMİR'DE YAPILDI
Toplantıyı düzenleyen 25 akademisyenin, Türkiye'deki, ekonomik, politik ve sosyal gelişmelerle ilgili bir süredir sürdürdükleri araştırmaların sonuçlarını aktaracakları öğrenildi. Yine bilim adamlarının saptamalarını dinleyecek Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de değerlendirmeler yapıp, bu konularda karşılıklı soru cevap şeklinde görüş alışverişinde bulunacakları öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu, geçen 20 Aralık'ta da İzmir'in Balçova ilçesindeki bir otelde, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın da düzenleyicileri arasında yer aldığı 30 akademisyenin katıldığı toplantıya katılmıştı. Yaklaşık 4 saat süren o toplantıda, akademisyenler, yine işsizlik, yolsuzlukla mücadele ve dezavantajlı gruplara yönelik konular hakkında araştırma sonuçlarını Kemal Kılıçdaroğlu'na aktarmışlardı. Kuşadası'ndaki bu toplantının ise, ilkinde önemli paylaşımların olması üzerine ikinci kez düzenlendiği açıklandı. Toplantıya katılan CHP yöneticileri de, organizasyonun partilerine ait olmadığını, davet üzerine katıldıklarını aktardı.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_02/2015_02_01/be46be6085ed690668406e73dbdf1aae.jpg

KILIÇDAROĞLU AYRILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde akademisyenlerle, yaptığı 5 saatlik toplantı sona erdi. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında bir açıklama yapmadan Kuşadası'ndan ayrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 17.45 uçağıyla Ankara'ya gitti.



DEĞERLENDİRMEYİ SENCER AYATA YAPTI
Akademisyenlerle ilgili toplantının sonunda değerlendirmeyi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata yaptı. Akademisyenlerin iki gün önce toplantının yapıldığı otele gelip, kendi aralarında görüşmelerde bulunduğunu anlatan Ayata, "Çok önemli birkaç başlık altında çalışmalarını toplamışlar. Burada sadece İzmir'den Ege Bölgesi'nden akademisyen yoktu. Türkiye'nin hemen her bölgesinden akademisyenler burada bulunuyordu. Çok önemli çalışmalarını, tek tek değil bir bütün halinde çok iyi anlattılar. Siyasete atıldığımdan beri, gördüğüm en önemli toplantılardan birisi oldu. Bizlerin de önümüzdeki dönemde yararlanacağımız sayısız öneriler aldık. Genel Başkanımız, da notlar aldı ve bunlardan yararlanacağımızı söyledi" dedi.

Toplantıyı organize edenlerden Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özkan Yıldız da açıklamasında, üç ana başlık altında konuşmaların geçtiğini, bunların kimlik algısı, Türkiye'de seçmen davranışları ve Türkiye'nin temel ekonomik soruları ile çözüm önerileri olduğunu anlattı.

Özellikle seçmen davranışları konusunda HDP'nin parti olarak seçime girmesinin gündeme geldiğini ifade eden Özkan Yıldız, “Bu anda da Kemal Kılıçdaroğlu, 'Parti olarak onların kendi kararları' değerlendirmesinde bulundu. Ama burada her görüşten akademisyen vardı. Görüşlerini açıkladılar. İlk toplantımız vakit darlığından kısa sürdüğü için böyle bir ikinci toplantıyı planladık" dedi.


ISRARLARI KIRAMADI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Selçuk ilçesinde bir kahvehanede oturmakta olan vatandaşları ziyaret etti. Onlarla sohbet etti, çay içti. Bir vatandaşın ısrarı üzerine tavla oynadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aynı 3 Şubat 2015 Salı 08:36

ortak akıllılar buluşmuş ama haziranda sandıkta büyük buluşma var.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 2 Şubat 2015 Pazartesi 09:43

İzmirde 29 Haziran 2014'te başlayan aktarma rezilliği tam gaz gidiyor. Üstelik dünydada petrol fiyatları yarı yarıya düşmüşken zamda yaptılar. Milyonlarca İzmirli bas bas bağırıyor aktarma rezilliğinden ötürü. Eskiyede dönülmüyor. Hizmette yok. 2015 Genel seçimlerinde chp tarihi tokat yiyecek. Hiç şüpheniz olmasın.

Yorumu oyla      14      6  
reco baba 1 Şubat 2015 Pazar 19:02

bu chp nin de isi gucu show yapmak..bu kafayla 2079 filan belki hukumet kurarsiniz...

Yorumu oyla      16      16  
vatandaş 1 Şubat 2015 Pazar 18:06

Bu bölge oy deposu genel merkezden ve bu bölgeden olmayanları nasıl milletvekili yaparız nabız ölçme toplantısıdır.Ege oy versin ama adaylar genel merkezden olsun süreci bu seçimlerde gerçekleşmeyecek halk ve taban uyandı.Artık türkü dinlemek yerine söylemeyi tercih edecek,bölge parti yetkilileri bunu anlatın onlara...

Yorumu oyla      26      9  
ANKARA 1 Şubat 2015 Pazar 17:50

Nedense Bu Toplantılar Mılletvekıllığı Oy Oranının Yuksek Oldugu Bölgeler de Yapılmak da... Toplantı Bahane Talepler Sahane....

Yorumu oyla      21      11  
YORUMCU BABA 1 Şubat 2015 Pazar 17:34

CHP nin Durumu İstanbul Feth Edilirken Bizanslı Papazların Melekler Dişimidir Erkekmidir Diye Kafa Yormasına Benziyor.

Yorumu oyla      23      11  
ANKARA 1 Şubat 2015 Pazar 14:18

Tamamdır... Memleketın Tum Sorunları Çözuldu... Bu Toplantıların Secım Tarıhıne Yakın Surecte Yapılmasının Tek Sebebı,Mılletvekılı Olmak Isteyen Kısılerın Nabız Yoklamaları Pazarlıkların Olusması,Farklı Isteklerın Iletılmesı Sebebıdır,Sayın Kılıçdaroğlu Her Zaman Oldugu Gıbı Oyuna Gelmek de Ve Partılılerle Oyun Oynamak da...

Yorumu oyla      26      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na Adnan Menderes'te büyük karşılama
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası’ndaki akademisyenler zirvesine ...
Resmi Gazete'de yayınlandı: İşte seçim takvimi!
7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak siyasi partileri ...
CHP'li Çıray: Yeni sorunumuz vatandaşlar arasında...
CHP Konak ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ve “Yedi Bölge Yedi İlçe ...
 
AK Parti'de kulisleri sarsan iddia: Sümeyye Erdoğan...
Seçimlere yönelik çalışmaların hızlanması ve bürokratların 10 Şubat’a ...
Otel zirvesi: Davutoğlu İzmir’in başkanlarından ne istedi?
AK Parti İzmir İl Kongresi için kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu belediye ...
Davutoğlu İzmir’de iş dünyasına seslendi: İdeolojik kavgayla…
Başbakan Davutoğlu Manisa kongresinin ardından yeniden geldiği kentte ...
 
Erdoğan'dan faiz tepkisi: İnsanı çıldırtacaklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimini yeterli bulmadığı Merkez Bankası'nı ...
Ve ‘Çemberli Efe’ konuştu: Neden AK Parti’ye geçti?
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun il kongresinde rozet taktıktan sonra AK Parti’ye ...
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu muhtar olabilir mi?
AK Parti Manisa İl Kongresi, Atatürk Spor Salonunda coşkulu bir kalabalıkla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva