HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2023 Cuma - 09:28

Kılıçdaroğlu'ndan 'göreve devam' sinyali!

Partisinin 81 il başkanı ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çekici bir çıkışta bulundu. Bazı il başkanlarının ‘gemiyi limana bırak’ dediği iddia edilen toplantıda Kılıçdaroğlu'nun yanıt olarak ‘aday gösterilirsem devam ederim’ dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu ndan  göreve devam  sinyali!

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurultay sürecini başlatan partiler arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘değişim’ rüzgarları esiyor. Bir çok kademeden seçimin mağlubiyetinin faturası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kesilirken, ‘ben adayım demem’ çıkışında bulunan Kılıçdaroğlu genel merkezde bir yandan da önemli toplantılar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde partisinin 81 il başkanı ile bir araya gelen  CHP Lideri Kılıçdaroğlu, il başkanlarının eleştirilerini dinlerken kulislere de bir çok iddia yansımış durumda. Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre toplantıda bazı il başkanları Kılıçdaroğlu’na ‘bırak’ mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu’nun ise bu eleştirilere “Gemiyi limana götüreceğim. Ben hiçbir zaman ‘Burayı bırakmam’ demedim. Bugüne kadar da hiçbir zaman ‘Adayım’ demedim. Siz beni aday yaptınız. Ben yine aday olmam ancak aday gösterilirsem devam ederim” dediği iddia edildi.

LİSTE ELEŞTİRİLERİNİ KABUL ETTİ
Başkanların “Partinin birçok kararını basından ya da ittifak partilerinden öğrendik. İttifak partilerinin bir katkısı olmadı. İkinci turda da onlardan fazla bir destek alamadık” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun tüm eleştirileri dinledikten sonra ittifaka verilen milletvekillerine ilişkin, “Milletvekili listelerini son anda gördüm. Düzeltmeye zaman kalmadı. 600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu. Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun başkanların bu kapsamda dile getirdiği ön seçim gibi önerilere de destek verdiği vurgulandı.

Toplantıda “genel başkan değişimine ilişkin bir çıkış yapılmadığı” da aktarıldı. Bu kapsamda Özgür Özel ya da Ekrem İmamoğlu’nun adaylık açıklamalarının konuşulmadığı söylenirken, bazı başkanların sadece “Gemiyi limana götürün ve teslim edin” demekle yetindiği belirtildi. 

 
Karşıyaka bayrama hazır!
 
İstanbul'da ormanlara giriş yasaklandı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetli 23 Haziran 2023 Cuma 15:33

Şimdi bende size şunu soruyorum il başkanlıklarını kendine bağlıyor.delegeleri kendi seçiyor.nasıl olsun ki buradan aday göstermesinde seçilmesin. bu demokratik mi oluyor biride kurultaylar partisidir demiş.Sesli güldüm Madem kurultaylar partisi üyelerine sorsana sandığı kurup yer mi yemez.

Yorumu oyla      3      4  
23 Haziran 2023 Cuma 11:16

Kardeşim CHP kurultaylar partisidir. Parti içinde rakipler çıkar seçime gider. Kim kazanırsa o Başkan olur. Kılıçdaroğlu'na partide büyük destek var. Yine kazanır. Aslolan antidemokratik yapıdaki Akepenin bir an önce kurultaylar partisi olmasıdır. tayyibin karşısına neden rakip çıkmıyor? Hele bir çıksın bakalım. Ne oluyormuş herkes görsün. İşte sırf bu yüzden bile antidemokratik parti olan akepeye oy verilmez. Akepe derhal kurultaya gitmeli. 21 yıldır aynı kişi nasıl yönetir? Saçmalık.

Yorumu oyla      5      8  
altan koralttan 23 Haziran 2023 Cuma 11:14

o zaman şarkıya devam gençlerrrr...meral'e patates,kemal'e de soğannn.....

Yorumu oyla      7      6  
İzmir'li 23 Haziran 2023 Cuma 10:28

CHP'mi,Kılıçdaroğlu ve avanelerimi?Zavallılar,istediğiniz kadar MYK,PM...dizayn etmeye çalışın,sanıyormusunuz ki yıllarca umutlarını hoyratça harcadığınız bu seçmen sizi destekleyecek.Koltuklarınız uğruna büyükşehirleri kaybedeceksiniz,size oy verenler,güvenmiyor artık.

Yorumu oyla      9      7  
Partili 23 Haziran 2023 Cuma 10:26

Neden istifa etsinler,herşey normal gidiyor,arkasında milletvekiliği çok iyi bilenler, parti tüzüğünü istediği gibi işleten öndeyiz kazandık naralarını atan koro vardır, devam Kılıçdaroğlu devam sizi ve ekibinizi kimse yenemez aman dikkatli olun yoksa kaset kumpasına kurban gitmeyin..

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir Örgütü ihracını istemişti… CHP’ye yıllar sonra bakanlık koltuğu!
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir Örgütü ihracını istemişti… CHP’ye yıllar sonra bakanlık koltuğu!
Mehmet KARABEL yazdı... Uçurtmayı vurmasınlar!
Mehmet KARABEL yazdı... Uçurtmayı vurmasınlar!
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na net mesaj: Seçimi kazan, gel aday ol!
Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ‘değişim’ seslerinin yükseldiği CHP’de ...
 
Tanju Özcan için kesin ihraç istemi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi
CHP'li Nalbantoğlu’ndan ‘Atalay’ çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; üyesi olduğu TBMM İnsan Haklarını ...
Başkan Engin’den Soyer’e 'değişim manifestosu' desteği: Tavır değil fikir beyanı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yayımladığı "Yeni siyaset ...
 
Özel, Erdoğan'a tazminat ödeyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarının ihlal edildiği ...
CHP’nin 81 il başkanından manifesto: Kişi merkezli değil, ilke merkezli değişim şart!
CHP’nin 81 il başkanı yayınladıkları ortak bildiride parti içinde süren ...
AK Partili İnan’dan Soyer’e ‘değişim manifestosu’ çıkışı: Sözde devrimci!
AK Parti İzmir milletvekili Eyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva