HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2014 Cuma - 11:53

Kılıçdaroğlu Engin’e sordu: O ismi neden gönderdiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de disipline gönderilen parti üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı için bizzat İl Başkanı Ali Engin’i aradı. Engin’e durumu soran Kılıçdaroğlu bilgi aldı. Engin ise, Kantarlı’nın disipline gönderilmesinin gerekçesini anlattı.

Kılıçdaroğlu Engin’e sordu: O ismi neden gönderdiniz?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP İzmir İl Örgütü’nde parti aleyhine çalışanlar hakkında başlatılan disiplin süreci devam ediyor. İl Başkanlığı son yapılan yürütme kurulu toplantısında ilçelerden gelen son isimleri görüştü. Birçok isim disipline gönderildi.

Partide, disiplin süreci işletilirken ilginç bir gelişme yaşandı. İzmir’de alınan kararları yakından takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Ali Engin’i bizzat arayarak durumu sordu. Kılıçaroğlu, geçtiğimiz haftalarda kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen Ege Üniversitesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı hakkında bilgi aldı.
 
NEDEN GÖNDERDİNİZ?
Kılıçdaroğlu’nun Engin’e telefon görüşmesinde, “İzmir’deki disiplin sürecinde partiden ihraç edilmesi istenen bir isim var. Prof. Dr. Kayhan Kantarlı’nın durumunu merak ettim. Siz partiden atılması kararını vermişsiniz. Bunu neden yaptınız? Gerekçesi nedir, ne yaptı?” gibi sorular yönelttiği öğrenildi. Engin, Kılıçdaroğlu’na durumu anlattı. Başta genel başkanlık makamı olmak üzere parti yetkili organları ve seçilmiş kişiler hakkında ağır hakaretler yaptığını dile getirdi. Kantarlı’nın sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı açıklamaların da delil olduğunu ifade eden Engin, partide ciddi krize neden olan Kantarlı’nın gönderilmesinin haklı dayanakları bulunduğunun da altını çizdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “O zaman yapacak bir şey yok. Tamam. Hakkımda küfür ediyor, hakaretlerde bulunuyorsa ben de şikâyetçiyim” dediği belirtildi. Engin, Kılıçdaroglu ile arasındaki görüşme hakkında yorum yapamayacağını ifade ederken, “Genel başkanımız aradı ve bilgi aldı. Biz de durumu anlattık. O da haklı buldu” demekle yetindi.



İLÇELERDE OPERASYON SÜRÜYOR
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından partide başlayan disiplin süreci devam ediyor. Partinin yerel secim ve sonrasında aleyhte çalışanlar hakkında başlattığı süreç yeni toplantıda  şekillendi. Narlıdere’de 25 kişi disipline gönderildi. Başka partinin etkinliklerine katıldığı, rakip adaya çalıştığı tespit edilen 13 kişi kesin ihraç istemiyle, 12 kişi de kınama cezası talebiyle disipline gönderildi.
 
 Karar, yönetim kurulu toplantısında oy çokluğu ile alınırken bazı yöneticilerin karşı karşıya geldiği ifade edildi. İtirazlar yükselse de oy çokluğu olduğu için karar disipline gitti. Disiplin Kurulu, isimleri çağırarak ifadelerini alacak. Daha sonra kesin kararı verecek.  Parti yöneticilerinin bazı ilçelerden gelen disiplin dosyalarını da ‘yeterli delil olmadığı’ gerekçesiyle iade ettiği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 19 Eylül 2014 Cuma 23:14

KAYHAN KANTARLI ELEŞTİRİ YAPAR AMA KİMSEYE HAKARET ETMEZ. SUÇ TEŞKİL EDECEK SÖZLERDEN İMTİNA EDECEK KADAR HUKUK BİLGİSİNE SAHİPTİR. ŞAHSINI TANIDIĞIM KAYHAN HOCA, KESİNLİKLE BÜTÜN HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA OLMUŞ TEK BAŞINA YEL DEĞİRMENLERİYLE SAVAŞMIŞ BİR CUMHURİYET NEFERİDİR. BU KADAR KOLAY ADAM HARCANMAZ. BU GİDİŞLE CHP KENDİNE AKP NİN YAPAMADIKLARINI YAPIYOR. YENİ ASIR GİBİ GAZETELERİN AĞZINA SAKIZ VERİYOR.

Yorumu oyla      13      6  
BUYURAN 19 Eylül 2014 Cuma 21:33

Nerde demokrasi

Yorumu oyla      13      6  
Tıpış tıpış 19 Eylül 2014 Cuma 20:43

C.H.P bunların elinde G.D.O'lu Neo-C.H.P olmuştur.

Yorumu oyla      17      7  
kemal sunal 19 Eylül 2014 Cuma 16:26

Sayın genel başkanım birde buradaki belediye başkanlarının emeklilere,meclis üyelerine, partinin ilçe ve il yöneticilerine iş verenler için arasanızda bu güzellik niye diye sorsanızda, sosyal demokratlığın bumu diye bilgi edinseniz nasıl olu efendim

Yorumu oyla      24      7  
çarşı 19 Eylül 2014 Cuma 13:38

Sayın il başkanı,karşıyaka belediyesi personelinin kendi arasında yaptığı futbol maçında da küfürler havada uçuşmuş,hatta bir zabıta memuru elindeki telsizi bir diğer belediye personelinin kafasına vurarak başını yarmıştır.ve bu olay belediye başkanının yanında olmuştur.bu olayla ilgili de işlem yaptıracak mısınız?

Yorumu oyla      29      10  
tetik 19 Eylül 2014 Cuma 12:25

bence Ali Engin'e muhalif kim varsa ihraç edilmeli. Gelmiş geçmiş en iyi İl Başkanı kendisi, Aziz Kocaoğlu da öyle, Alaattin de Moroğlu da. Gelmiş geçmiş en iyi yöneticiler bunlar, değerlerini bilin!

Yorumu oyla      48      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında ağladı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın ...
Flaş! CHP İzmir'de görev dağılımı: İşte yeni koordinatörler
İl Örgütü son yönetim kurulu toplantısında il başkan yardımcıları ve ilçe ...
Yıldız'dan 'IŞİD'den kaçak petrol' tepkisi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD'den kaçak yollarla ...
 
Bakan Zeybekçi’den İzmir mesajları
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi gün içinde İzmir’e yaptığı ziyaretlerin ...
Balyoz hükümlüsü General Karataş İP'ye katıldı
Balyoz Davası hükümlülerinden emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş İşçi ...
Erdoğan sert çıktı: O banka batmış zaten!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nde cumhurbaşkanı ...
 
CHP’nin bonzai ile savaş timi sahada!
CHP İzmir İl Başkanlığı uyuşturucu/bonzai ile mücadele çalışma grubu tarafından ...
DİSK büyük miting için CHP İzmir’den destek istedi
Büyükşehir’de yaşanan ihale krizinin ardından 15 gündür taşeron sistemine ...
Diyanet eski başkanı: AK Parti'yi defalarca uyardım ama...
AK Parti iktidarının ilk döneminde TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva