HABERLER>EKONOMİ
15 Haziran 2024 Cumartesi - 10:13

Kent Lokantası’na lokantacı tepkisi: Proje doğru, adres yanlış!

İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, İzmir Büyükşehir’in Kemeraltı’na açtığı Kent Lokantası’nın amacına hizmet etmediğini belirterek, “Burada yoksul da yemek yiyor, çarşı esnafı da. Doğru değil. Keşke bu lokantalar Tepecik’e, Karabağlar’ın arka mahallelerine, Kadifekale’ye açılsaydı. Keşke kayıt altına alınmış yoksullara elektronik kart verilip esnaf lokantasından ucuza yemek yeme imkanı verilseydi” diye konuştu.

Kent Lokantası’na lokantacı tepkisi: Proje doğru, adres yanlış!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yoksulların, kimsesizlerin karınlarını doyurması için Kemeraltı’nda hizmete açtığı Kent Lokantası, lokantacı esnafının tepkisine yol açtı.

Lokantacılar,  Kent Lokantası önünde uzun kuyruklar oluşurken, iki gün içerisinde işlerinin bir anda azaldığına vurgu yaparken, “Belediye ile rekabet edemeyiz. Bu proje vatandaşı sevindirir ama lokantacı esnafını bitirir” ifadesini kullandı. İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç da “Proje doğru ama lokantanın açıldığı adres yanlış” dedi. Başkan Kılıç, “Keşke bize de danışsalardı. Keşke bu lokanta Kemeraltı’nda değil de Tepecik’te, Kadifekale’de, Karabağlar’ın kenar mahallelerinde açılmış olsaydı” yorumunu yaptı.

ORADA YEMEK YİYENLERİN HEPSİ KEŞKE GARİBANLAR OLSA!
İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, Kent Lokantası ile ilgili olarak Egedesonsöz’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediyenin, yoksullar için böyle bir yaklaşımda bulması gerçekten doğrudur. Fakat esnaf penceresinden bakarsanız, bu sosyal proje, o bölgedeki lokantacı esnafının zararınadır. Zaten para kazanamıyoruz, belediyenin lokantası sayesinde büsbütün tükeniriz. Bu durum lokantacı esnafını fazlasıyla üzüyor. Kemeraltı’na açılan Kent Lokantası’nda yemek yiyenlerin hepsi keşke gariban olsa, tek laf etmem. Normal bir esnaf lokantasında yemek yiyecek ekonomik gücü olduğu halde, daha ucuza yemek yemek isteyenler de oraya gidecek. Nitekim gidiyor da. Çarşının esnafı orada yemek yiyor, daha ne diyeyim?”

BELEDİYENİN BU PROJESİ, ESNAFA, DÜKKANINI KAPAT GİT, ANLAMINA GELİYOR
4 çeşit yemeğin 50 liraya mal edilmesinin bile mümkün olmadığını, bu fiyata tüketiciye ulaştırılmasının zarara yol açacağını belirten Başkan Doğan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, keşke bu projeyi hayata geçirmeden önce bize sorsaydı, bize danışsaydı. Kemeraltı’nda böyle bir lokantanın hizmete girmiş olması, doğru olmamıştır. Böyle bir lokantayı açmak, esnafa, dükkanını kapat git, anlamı taşımaktadır. Büyükşehir Başkanımız Oda Başkanı olarak bana danışmış olsaydı, Kemeraltı’nda lokanta açılmasını önermezdim. Gidin, Kadifekale’de lokanta açın, derdim; Tepecik’te, Karabağlar’ın arka mahallelerinde açın, derdim. Bu mahallelerdeki insanlar kuru ekmek bulamıyorlar, gelsinler, Kent Lokantası’nda yemeklerini yesinler. Aşevinde yapılan yemekleri yoksulların evine gönderiyordu belediye. Buna kimin itirazı olabilir, doğru adrese gittikten sonra? Neden şehrin merkezinde, kalbinde lokanta açıyorsun? Zaten esnafımızın işi kötü, bize zarar vermeyin lütfen. Yine bana sorsalardı, fakir fukarayı kayıt altına alalım, günlük yemek istihkakını bir elektronik karta yükleyelim, o yoksul yurttaşımız gelsin esnafın lokantasından yemek yesin, derdim. Bugün dört çeşit yemekten oluşan tabldot 150 lira, 120 lira. Esnaf olarak biz 90 liraya, 80 liraya verirdik yemeği. Çünkü 50 liraya olmaz, 50 liraya 4 çeşit yemek vermek mümkün değil. Belediye böylece hem yoksula hem esnafa katkı koymuş olurdu. Bizim de bu sosyal projede bir tuzumuz olurdu”

 
İzmir'de COVID-19'tan 21 ölüm!
 
Selçuk'ta Mobil Baristacılık kursu
YORUMLAR
Toplam 99 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLHAN ÖZEREL 19 Haziran 2024 Çarşamba 18:02

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ" NE laf atacağınıza çarşıya gelipte alışveriş yapanları uygun fiatlarla karınlarını doyuracak makul fiatlarla yemekler sunmazsınız da kuyruğunuza basıldığınızda ağlarsınız bu uygulamanın tüm metropol ilçelerde de uygulanmasını diğer "BELEDİYE BAŞKANLARI" uygular inşallah'' Şu anda "BUCA BELEDİYESİ" bu uygulamayı yapmaktadır''!!!

Yorumu oyla      0      0  
Celal karatas 18 Haziran 2024 Salı 10:40

Halkın yoğun dolaştığı yere açılması doğru buraya açılmasını doğru bulamadıysaniz kişisel cikarlariniza uygun uygun olmadığı içindir birde adres gostermissiniz dernek olarak onu siz yapında onlira fazlasına hizmet verin limontepe,gürcesme toros mersinpinar Gümüşpala dahasida var tabii hadi görelim halkami hizmet cebemi hizmet

Yorumu oyla      0      0  
Celal karatas 18 Haziran 2024 Salı 10:39

Halkın yoğun dolaştığı yere açılması doğru buraya açılmasını doğru bulamadıysaniz kişisel cikarlariniza uygun uygun olmadığı içindir birde adres gostermissiniz dernek olarak onu siz yapında onlira fazlasına hizmet verin limontepe,gürcesme toros mersinpinar Gümüşpala dahasida var tabii hadi görelim halkami hizmet cebemi hizmet

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet çelebi 18 Haziran 2024 Salı 08:33

yoksul mahalleye lokanta açmak akıllıca değil ,oraya aş evi gibi ücretsiz daıtım olabilir, orada oturan lokanta ucuzda olsa gitmez evinde daha ucuz çünkü.. şehirde asıl ucuz lokanta iyi olmuş en azında yüksek fiyat kırılmış olur..en ucuz çorba bile 180 tl düzelmesi gerekirdi....

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa karaoğlu Bu yorumlara katılıyorum çünkü öncelik işçi ve yoksul semti olan 18 Haziran 2024 Salı 01:06

İşçi ve yoksul semti olan Basmaneye öncelik verilmeliydi

Yorumu oyla      0      0  
Veli 17 Haziran 2024 Pazartesi 22:09

Hadi be ordan bu milleti soydugunuz yeter artık bir çorba 180 tl ayip be ..

Yorumu oyla      0      0  
Suleyman 17 Haziran 2024 Pazartesi 22:03

İşinize gelmedi degilmi bir çorbayı 170 tl ye ,bir doneri 290 tl ye millete satıyorsunuz .. Bu millete hizmet ediyorsanız almanya fiyatlarına yemek satmayin .. Biz euro kazanmıyoruz belediye gayet iyi bir hizmet yapıyor kent likantası her yere açılmali hatra karşıyakanın göbegine bike açmalı... Belediyeyi tebrik ediyorum..

Yorumu oyla      0      0  
Hüsrev tezcan 17 Haziran 2024 Pazartesi 21:33

Maalesef yarım köfte ekmek olmuş 100 TL kelle paça 100 TL gelse lokanta ya git dört kişilik bir aile gitse eder 800 TL nasıl olacak bu iş

Yorumu oyla      0      0  
Elif kaya. 17 Haziran 2024 Pazartesi 19:47

Çok yerinde ve güzel. Başkan devam siz bir çorbayı. 50. 60 verirseniz. bir suyü 10. T.l verirseniz bir emekli nasıl yesin. Başkana Teşekkürler. Çoğalsın.

Yorumu oyla      0      0  
Selahattin yeşiltaş 17 Haziran 2024 Pazartesi 17:28

O üç kenar mahalleyi küçük düşürmek biraz ayıp olmuş...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
S&P'den Türk şirketlerine ilişkin değerlendirme
S&P Global Ratings, derecelendirdiği 15 Türk şirketinin not dağılımının ...
İzmir’de minibüs ücretlerine zam!
İzmir’de minibüs ücretlerine zam geldi. Yeni tarifeye göre, indi-bindi 20 TL oldu.
CMS’den işten çıkarma iddiaları ile ilgili açıklama
CMS Jant ve Makina Sanayii A.Ş. ve CMS Jant Sanayi A.Ş., fabrikalarındaki ...
 
Fahiş fiyat ve stokçuluğa para cezası
Ticaret Bakanlığı'nca, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele çalışmaları ...
Alışveriş durdu… Kemeraltı’nı sıcak hava vurdu!
İzmir’in gözde alış veriş merkezlerinden olan Kemeraltı’nda bayram hareketliliğine ...
Merkez Bankası'nın rezervlerinde tarihi rekor
TCMB toplam rezervleri, 7 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 2 ...
 
THY'den ikinci pilot alımı ilanı
Türk Hava Yolları (THY), büyüme hedefleri doğrultusunda ikinci pilot aday ...
Türkiye Bankalar Birliği'nden dolandırıcı uyarısı
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına ...
Bakan duyurdu: Ödemeler yarın yapılacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva