HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2024 Cumartesi - 17:03

Kent Konseyi'nin 22. Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı yapıldı

İzmir Kent Konseyi'nin 22. Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kurulda konseyin önceki dönem başkanlarına onur plaketi verilirken, konseyin yürüttüğü projelere destek veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür belgesi sunuldu.

Kent Konseyi nin 22. Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı yapıldı

İzmir Kent Konseyi 22. Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Av. Nilay Kökkılınç’ın katılımıyla Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde yapıldı. Kurula, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Pınar Okyay, konsey yürütme kurulu üyeleri, çalışma grupları ve meclislerin üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve ilçe kent konseylerinden temsilciler katıldı. Kurulda,   İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmek üzere 6 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Yıldır: Kent konseyleri sivil toplumun sesi
İzmir Kent Konseyi tanıtım filminin gösterimi ile başlayan kurulun açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay'ın kurula ve tüm konuklara selamını ileten Yıldır, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini aktararak bunun vatandaşa hizmet olarak yansıyacağını söyledi. Yıldır, giderek çeşitlenen ihtiyaçlar ve halkın taleplerini karşılama yönünde kent konseylerinin önemine dikkat çekerek, “Temsil kabiliyeti çok önemli. Sivil toplumun sesi oldukları için kurula katılım sağlayan tüm temsilcilere teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür
İzmir Kent Konseyi Başkanı Av. Nilay Kökkılınç ise konuşmasında konsey çalışmalarına destek veren başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Kökkılınç, gelecekte kent konseylerinin yerel yönetimlere olduğu gibi parlamentoya da yasa teklifi sunabilme hak ve yetkisiyle donatılmış özerk üst sivil toplum kuruluşları olmasını dilediğini ifade ederken, güçlü sivil toplumun insanca yaşamanın da teminatı olduğunu belirtti.

Projelere katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür belgesi
Genel Kurul, İzmir Kent Konseyi'nin koordinasyonunda gerçekleşen projelere gönüllü katkı sağlayan kuruluş ve kişilere teşekkür belgelerinin takdimi ile devam etti. İzmir Kent Konseyi paydaşlığında gerçekleşen “Hipernova Erasmus+Gençlik Değişimi Projesi” kapsamında ülkeye gelen gençlere sundukları lojistik destek için Özgörkey Group'a, “Malzeme  Sivil Toplumdan, İşçilik İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden" sloganı ile Kadifekale'deki İnkılap Ortaokulu'nda öğrenim gören çocukların daha güzel koşullarda öğrenim görmelerine katkı sağlamak için düzenlenen projeye destek veren İzmir Gaziantepliler Derneği, İzmir Şanlıurfa Haliliye Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Izmir Şanlıurfalılar Federasyonu’na, İnkılap Ortakokulu'nda görev yapan  öğretmenlerin istediği kamelya ve parke taş çalışmasını hayata geçirdiği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a sunulmak üzere Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır'a ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan bir kız öğrenciye burs imkanı sağlayan Alsancak Soroptimist Kulubü'ne ve ayrıca Av. Sabiha Polat'a bireysel desteği için teşekkür belgesi takdim edildi.

 
Bornova'daki cinayete tutuklama!
 
FETÖ şüphelisine operasyon: El bombası ve 1 dolar bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir Kent Konseyi 28 Eylül 2024 Cumartesi 17:26

İzmir çevre ilçe otobüslerinde 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı yok . Yerel yönetime ,çevre ilçe otobüslerinde de aktarma hakkının iade edilmesi için bir teklif sunma cesareti gösterebilecek misiniz . Merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı 22 Temmuz 2024 tarihinde geri geldi de .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’da 'Ekolojik Çocuk Festivali!'
Seferihisar Çocuk Belediyesi'nde gerçekleştirilen Teos Çocuk Kültür Ekoloji ...
Başkan Ünsal kan bağışladı, destek çağrısı yaptı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kızılay Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle kan ...
Seferihisar'da SGK borcu hamlesi: Al camiyi, sil borcu!
Seferihisar Belediyesi Meclisi, SGK borçlarının ödenmesi için 2 cami ile ...
 
Menderes'te TİS sevinci
Menderes Belediyesi’nde işçi ve memurların toplu iş sözleşmesi birlik ...
Konak’ta kaçak moloz dökümüne ceza!
Kaçak molozla mücadelede hız kesmeyen Konak Belediyesi, döküm gerçekleştirilen ...
Topuklu Efe, siyasi geleceği hakkında konuştu: Aydın halkı istediği sürece adayım!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yerelden ayrılmayı ...
 
Urla'nın 4 mahallesinde yollar ve parklar yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde başlattığı yatırım seferberliği ...
Aydın Büyükşehir'de temizlik çalışmaları tam gaz!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre ...
Büyükşehir'den engelleri aşan kurslar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün Destek ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva