HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2022 Pazartesi - 18:28

Kaya'dan odalara İnciraltı tepkisi: Bıraksak yolunu bile bulamazlar!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hakan Çakıcı'nın İnciraltı ile ilgili sözlerine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Oda başkanı arkadaşımızı İnciraltı'nın önünde bıraksak oranın İnciraltı olduğunu bile bilmez. İnciraltı'nın 3'de 1'i marjinal tarım arazisi. Yani hiçbir zaman tarım olmamış. İnciraltı'nın neresi olduğunu dahi bilemezler diye düşünüyorum. Bıraksak yolunu bile bulamazlar. Geri kalan 3'de 2'lik yer… Biz İzmir'i onlardan daha çok seviyoruz. Onlar İzmir'in önünde takoz koyuyorlar" diye konuştu

Kaya dan odalara İnciraltı tepkisi: Bıraksak yolunu bile bulamazlar!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 'prestij projesi' olarak ifade edilen İnciraltı Planları ve Çeşme Projesi için planlama süreci yoğun tartışmalara neden olmuştu.

Özellikle İnciraltı ile yakından ilgilenen ve bölge halkına destek olacağını duyuran AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları'na bağlı meslek odaları sık sık karşı karşıya gelmişti.

İŞİ UZATTIKÇA SERMAYE GELİYOR
TMMOB bağlı odaların gerçekleştirdiği basın toplantısında meslek odalarından yapılan 'Atilla Kaya demek ki sadece oradaki mülk sahibinin yanında, orayı kullanan İzmirlilerin değil' eleştirilerine 'gerçek kesiti' diyerek yanıt veren Kaya şunları söyledi:

"Oradaki arsa sahiplerini diyor... Oradaki arsa sahipleri 40-50 yıldır bekleyen insanlar. Geçmişte bir iki defa plan yapılmış... Buradaki insanlar ekonomik olarak sıkıntılı insanlar. İzmir halkının gerçek kesiti onlar. Bunlar işi uzattıkça asıl sermaye geliyor. Açıklama sonrası umudu kırılan dar gelirli vatandaş yine satma yönüne gitmiştir. Tunç Soyer sermayenin adamı. Belki ondan bu şekil senaryo kurdular. Bilmediğin bir plana neden karşı çıkarsın ki? Süreç Tarım Bakanlığı'nın yapacağı sunum ile sona geliyor. Tarım Bakanımız'ın İzmirli olduğu için hassasiyetle değerlendiriyordu. Çok kısa süre içinde yeni bakanımız ile oturacağız. Zaten süreç bitti. Bunun artık askıya çıkarma ve ilanı söz konusu. Hiç bu arkadaşların beyanlarında takılı kalmasın oradaki arkadaşlar. Bunlar sattırmaya çalışıyor, satmayın yıllardır beklediniz."

BİZ İZMİR'İ ONLARDAN DAHA ÇOK SEVİYORUZ
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı'nın İnciraltı için sözlerine tepki gösteren ve alanın söylendiği gibi tamamının tarım alanı olmadığını belirten Kaya, "Bekir Bey'in döneminden İzmir'e önemli yatırımlar kazandırdık. İnşallah başka vazifelerde İzmir'e ve ülkemize hizmet etmeye devam eder. Oda başkanı arkadaşımızı İnciraltı'nın önünde bıraksak oranın İnciraltı olduğunu bile bilmez. İnciraltı'nın 3'de 1'i marjinal tarım arazisi. Yani hiçbir zaman tarım olmamış. İnciraltı'nın neresi dahi olmadığını düşünüyorum. Bıraksak yolunu bile bulamazlar. Geri kalan 3'de 2'lik yer… Biz İzmir'i onlardan daha çok seviyoruz. Onlar İzmir'in önünde takoz koyuyorlar. Tunç Soyer'in ekibi bunlar. Ali Bey'e de söylemişler laf... Ancak Tunç Bey'e hiçbir şey dememişler. Nasıl Tunç Soyer her konuda takoz oluyorsa, bunlar da böyle. 3'de 2'lik kısımda ne açıkladı? Toplantıya çağırdık gelmediler de...  Sen bilime karşı çıkıyorsun. Geri kalan bölümde bizim yaptığımız bilen belli. Allah aşkına ön yargılı olmasınlar. 'Biz bu kısımda İzmir'in en büyük yeşil alanını kazandıracağız' dedik. 'Yüksek mimarı yok' dedik ve 'sağlık temalı olacak' dedik. Biz İzmir'i kat ve kat daha fazla seviyoruz" dedi.

Çeşme Projesi ile ilgili de 'şeffaf' vurgusu yapan Kaya, Toprak Koruma Kurulu'na İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koyduğu şerhe de değinirken, "Çeşme'de de bu kadar şeffaf bir süreç belediye tarafından ilerler mi? Sürekli görüşülüyor bilgi alınıyor... Ancak kurulda yine büyükşehir belediyesinin kullandığı şeyler… Bunlar marjinal görüşler takoz gibi davranıyor.  Bakan Bey ile görüştük. Bakan Bey aşağı yukarı konuyu bitirmiş ve yakında İzmir'e gelip bütün İzmirlilere planın sunumunu yapacak. Yine görüşler olacak. Çok şeffaf bir süreç işliyor. Belediyeler hiç bu kadar şeffaf bir çalışma yürütüyor mu? Bu arkadaşlar yine bu toplantılara gelmediler. Davet edildi hepsi. Niye gelmediler?" diye sordu.

 
Profesör kaçak kazıda yakalandı: Cahillik yaptık
 
50 metrede fenalaşan vinç operatörü için kurtarma operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Vatandaşı 15 Mart 2022 Salı 08:52

Doğru bu ülkede birileri yolunu şaşırmış ama bunun kim yada kimler olduğunu çok iyi incelemek gerekir değil mi Sayın KAYA... Ne dersiniz?

Yorumu oyla      3      4  
yağlar geldi 15 Mart 2022 Salı 00:28

tarım arazileri imara açılsın diye çabalayan vekil. Torbalı'da da dağ taş bina oldu. bu kafayla daha çok yağ gemileri bekleriz. elin yabancısı çölde tarım yapıyor, bunlar tarım arazilerini imara açmak için yapmadıkları kalmadı. bu çağda tarım her yerde olur, kim diyor olmaz diye.

Yorumu oyla      5      4  
Ayşe 14 Mart 2022 Pazartesi 23:40

Bu işi Ak parti yapar.Planlarımızı bekliyoruz.

Yorumu oyla      3      7  
Bülent ışık 14 Mart 2022 Pazartesi 19:44

İnciraltı'nın önü neresi? Eşrefpaşa'nın önü Bayramyeri'mi oluyor?

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nükleer düzenleme kurumu kararnamesi yargıya taşındı
CHP, 'Nükleer Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı ...
MHP’li Osmanağaoğlu: İzmir’i Atatürk gibi sahipleniyoruz
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatılan Adım Adım 2023; ...
Kabine yarın Beştepe'de toplanacak
Kabine Toplantısı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. ...
 
AK Partili Kaya'dan 'asbest' iddialarına yalanlama: Yer teslimi bile yapılmadı!
İzmir'de AK Parti ve yerel yönetimler işbirliği ile yıkım sürecine girilen ...
CHP'li Bakan'dan seçim vurgusu: Umudu gençlerle dirilteceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçimin çok yakın bir zamanda gerçekleşeceğine ...
Türkiye savaşı bitirmek için 7/24 diplomasi yürütüyor
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye, Ukrayna savaşının sona ...
 
CHP'li Purçu'dan 14 Mart mesajı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Hanım'ın salamura tesisi meclis gündeminde... CHP'li Bakan: Soruşturma başlatıldı mı?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Süleyman Soylu’ya, “Karaburun Kaymakamı ...
Seçim Kanunu Meclis'e geliyor: Baraj düşüyor
AK Parti ve MHP'nin Seçim Kanunu Teklifi bugün Meclis'e sunuluyor. 15 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva