HABERLER>GÜNCEL
4 Mart 2020 Çarşamba - 14:47

Karşıyaka'da yelken telaşı!

Yelkende ülkemize tarihinin ilk dünya şampiyonluğunu kazandırıp halen İzmir Körfezi içinde yelken yapan tek kulüp olarak kalan Karşıyaka, tesislerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Karşıyaka da yelken telaşı!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün kulüple yapılan kiralama sözleşmesini tek taraflı feshetmesi üzerine yeşil-kırmızılılara tesisi boşaltmak için verdiği 1 aylık süre doldu. Kaf-Kaf, yıllardır yelken yaptığı tesislerinden olmamak için yeni protokol imzalamaya çalışıyor. Onlarca yıldır kullandığı Yalı Tesisleri ve Karşıyaka İlçe Stadı için 5 Ocak 2010'da Gençlik Spor İl Müdürlüğü'yle kiralama sözleşmesi yapan Karşıyaka'nın elinde, eski stat, tenis kortları, voleybol salonu, kulüp binası ve yelken lokalinin bir türlü yapılamayan yeni stat projesi kapsamında 2015 yılında yıkılmasıyla somut olarak yalnız sahildeki yelken tesisleri kaldı.

Bu alana prefabrik toplantı salonu ve soyunma odası inşa eden yeşil-kırmızılılar, tesisi sporcu aileleri ve camia için lokal, kafeterya olarak da işletmeye başladı. Her yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ticari alan kullanımı için ecrimisil ödeyen Karşıyaka'nın kafeteryası geçen aylarda şikayet üzerine Büyükşehir tarafından kapatıldı. Tesislerin su sayacına da mühür vuruldu. Kafeterya nedeniyle devreye giren Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, tesisin Gençlik Spor İl Müdürlüğü (GSİM) ve kulüp arasında 5 Ocak 2010 tarihinde yapılan sözleşmenin 11 ve 12. maddelerine aykırı olarak ticari amaçla 3. şahıslara kullandırıldığının tespit edildiğini, tesisin tahsis amacı dışında, sözleşme hükümlerine aykırı olarak kullanılması sebebiyle sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini bildirdi. GSİM, fesih kararı üzerine kulüpten kendilerine tahsisli tesis alanının 1 ay içinde tahliye edilmesini istedi. Tahliye kararı kulübe 4 Şubat'ta ulaşırken tahliye için tanınan 1 aylık süre bitti.


DÜNYA ŞAMPİYONLARI YETİŞTİ
Türk yelkencilik tarihindeki ilk iki dünya şampiyonluğunu kulübün tahliye etmesi istenen Yalı'daki tesislerde yetişen Karşıyakalı yelkenciler getirdi. Yeşil-kırmızılı kulübün eski sporcularından Güray Zünbül, 2000 yılında Dünya Laser Radial Şampiyonası'nda gençlerde birinci oldu. Karşıyakalı Onur Derebaşı, 2003'te Laser 4.7 sınıfı gençlerde dünya şampiyonluğunu elde ederek büyük bir başarı kazandı. Geçen yaz 16-23 Ağustos tarihleri arasında Kanada'da düzenlenen Laser 4.7 Dünya Şampiyonası'nda da Karşıyaka'nın milli yelkencilerinden Derin Baytur, U16 kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. Tesislerde yüzlerce sporcu yetiştirip 2005 Üniversite Oyunları dahil birçok organizasyona ev sahipliği yapan Karşıyaka, yaz spor okullarında şimdiye kadar binlerce İzmirli çocuğa Körfez'de yelken eğitimi verdi. 

BAŞKAN BÜYÜKKARCI: YANLIŞLIKTAN DÖNÜLECEKTİR
Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, tahliyesi istenen yelken tesisleriyle ilgili yanlıştan mutlaka dönüleceğine inandığını söyledi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün de sorunu çözmek için çaba harcadığını belirten Büyükkarcı, "Geçen yıl camianın içinden birilerinin şikayetleriyle olay bu noktaya geldi. Kulübümüz tahliye kararıyla zor durumda kaldı. Ancak bizim yılllardır ülkemize şampiyon sporcular yetiştirdiğimiz tesisleri boşaltma gibi bir niyetimimiz yok. Bakanlık nezdinde, GSİM nezdinde görüşmelerimiz sürüyor" açıklamasını yaptı. (DHA)

 
AK Partili Çiftçioğlu'ndan sürpriz karar: Yeni dönemde yokum!
 
Kurtlar Vadisi değil İzmir Adliyesi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yelkenci 6 Mart 2020 Cuma 14:37

Akli Tutana yanit..Ben sporcunun Ahlaklisini severim diyen Ataturk ten feyz al!

Yorumu oyla      2      3  
Ksk yelken sevdalisi 6 Mart 2020 Cuma 14:35

Ne hakki beymis be,neler biliyordu ki onun her yaptigina bukadar sessiz kalmislar birde buradan düsunun derim

Yorumu oyla      2      3  
Ruhan Varanksk 6 Mart 2020 Cuma 00:49

KSK Yelken yorum yazmis bir guldum bir guldum.Utanmada kalmamis sizde,kim sikayet etmis adini soruyor.Savunma yapmasi gerekirken!Yanlis anlamayin mideniz ne kadarda genismis sizin.BENCE TÜM HESAPLARDA INCELENMELI BURASINI KENDI CIFTLIKLERI GIBI KULLANMIS OLABILIRLER

Yorumu oyla      2      3  
Camianın içinden 5 Mart 2020 Perşembe 15:32

Sevgili KSK Yelken Şubesi, demagojiyi bırak da savcı ve hakim karşisinda belgelenmiş suçlarına karşı nasıl bir savunma yapacaksın onu düşün. Kamunun malı olan suyu14 sene boyunca çal, personelin kulübü izdivaç yuvasına çevirmesine göz yum. Adamın iş akdini tazminatsız son verme hakkını kullanma , klubu zarara uğrat. Tesisi 3. Şahıslara peşkeş çek, masalar rezerve olsun, sporcular veliler üyeler kullanamaz hale gelsin. Bakanlığın protokolünü çiğne, spor tesisinde alkollü içki satışına akşamları izin ver. Bu şikayetler ana yönetime bildirilince sümen altı ettir. Bakanlık olaya el koyunca, klup elden gidiyor diye bagirinarak ayıbını saklamaya çalış. Yok Öyle iş, mahkeme karsisinda vereceksiniz hesabini. Orası sadece sporcu çocuklara aittir ve öyle kalacaktır

Yorumu oyla      2      3  
KSK YELKEN ŞUBESİ 5 Mart 2020 Perşembe 12:19

Siz, suçlamalarda bulunan kişi, kimliğinizi neden açıklamıyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
Aklı tutan 5 Mart 2020 Perşembe 08:04

Camiadan olduğunu varsayan & varsaydığım zavallı kardeş HAİN OLMAK BÖYLE BİRŞEY olmayan aklınla bir daha düşünmeye zorlama kendini......

Yorumu oyla      2      3  
Camianin içinden 4 Mart 2020 Çarşamba 16:25

Başkan, bakanligin yanlisi yok. Size 2017 de dilekçeyle 14 yıldır su hırsızlığı yapiliyor diye basvuru yapıldı, tesiste calisan personeliniz gündüz vakti küçük sporcular varken tesis icinde cinsel iliskiye girerken yakalandi dilekceyle size basvuru yapildi sumen alti ettiniz. Lokali 3. Sahislara isletmeye verip sporcu, veli ve üyeler icin tesisi kullanamaz hale getirdiniz, dilekceyle basvuru yapildi ses cikarmadiniz. Bakanlik olaya el koyunca yanlis yapmakla itham edemezsiniz. Yanlisi siz yaptiniz. Akil tutulmasi yasayan 3 beş kendini bilmez, kendini kulubun sahibi sanan yoneticilere hesap soracaginiza, lokale gidip kahvalti yapmayi tecih ettiniz. Buranin sporcular için var oldugunu unuttunuz. Protokol hukumlerini bile bile çiğnediniz. Rant için cocuklarin spor alanlarini ticarethaneye çevirip her turlu ahlaksizliga göz yummdunuz. Bu camianin başında emaneten durdugunuzu Karsiyaka Camiasini her türlü yolsuzluk ve ahlaksizliktan uzak tutarak yönetmeniz gerektigini unuttunuz. Dönüp yelken yoneticilerine hesap soracaginuza siz de bunlara göz yumarak ortak oldunuz. Yanlışı bakanlikta degil kendinizde arayin. Şimdi Camiaya nasil hesap vereceginizi düşünün. Size hesap veren degil hesap soran oldugumuzu soylemistim.,dinlemediniz. O tesis elden giderse basiretsiz yonetim anlayisiniz yuzunden olacaktır. Bunu unutmayın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden İzmir için yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre İzmir'de sağanak ...
'Hiçbir şehidimizin tek damla kanı boşa gitmiyor!'
Hiçbir şehidin tek damla kanının boşa gitmediğini belirten Cumhurbaşkanı ...
Bakan Soylu son sayıyı açıkladı: 135 bin 844!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Saat 09.00 itibarıyla Türkiye topraklarından ...
 
Tire'de drone destekli operasyon: İki gözaltı!
İzmir'de evlerinde skunk yetiştirdiği tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.
Bahar Kalkanı Harekatı'nda 2 şehit 6 yaralı!
Bahar Kalkanı Harekatı'nda rejim güçlerinin açtığı ateş sonucu 2 askerin ...
İzmir'in talihsiz şoförü: 52 gün bedavaya hapis yattı!
İzmir'de, taksi şoförü Mihdi Yedikardeş'in, aracına aldığı kişiler hırsız, ...
 
Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı!
Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. ...
Ege sularında Yunan zulmü! Ölüme terk ettiler
İzmir'in Çeşme ilçesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yardım ...
İzmir'de çifte terör baskını: Çok sayıda gözaltı!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva