HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2016 Cumartesi - 09:58

Karşıyaka’da afiş tartışması: AK Parti’den salvo, CHP’den jet yanıt

Karşıyaka Belediyesi’nin 19 Mayıs afişlerine tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Mertoğlu, “Atatürkçüyüz diyorlar ama sözlerini bile yanlış yazıyorlar bunlar şekilde Atatürkçü” dedi. CHP İl Başkanı Yıldırım’dan Mertoğlu’na yanıt gecikmedi.

Karşıyaka’da afiş tartışması: AK Parti’den salvo, CHP’den jet yanıt

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin 19 Mayıs kutlamaları için Karşıyaka’nın çeşitli yerlerine asılan afişler için Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a tepki gösterdi.

- KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN ÇOK KONUŞULACAK 19 MAYIS AFİŞİ!.. 

Mertoğlu, “Atatürkçüyüz diyorlar ama sözlerini bile yanlış yazıyorlar bunlar şekilde Atatürkçü” dedi.

Akpınar’ın Atatürk’ün söylediği sözler üzerinden reklam yapmaya çalıştığını fakat bunu da beceremediğini ifade eden Mertoğlu, şöyle konuştu: Sayın Akpınar her şeyde olduğu gibi bunu da beceremedi. 19 Mayıs kutlamaları için Karşıyaka’nın çeşitli yerlerine astırmış olduğu Atatürk’ün sözleri hatalarla dolu. Atatürk’ün  gençliğe hitabetinden alınarak yapılan reklamda  “dala’let” yazılması gerekirken “delalet”,  “şera’it” yazılması gerekirken de “şeriat” yazarak vahim bir hata yapılmış. Buda sayın Akpınar’ın sözde Atatürkçü olduğunu gösterir. Atatürk’ün sözlerini bile doğru dürüst yazamayanlar Atatürkçülük yapmaya çalışıyorlar. Sözde değil özde Atatürkçü olsunlar. Artık Atatürk üzerinden siyaset yapmayı bırakın”

Mertoğlu Karşıyaka Belediye Başkanı Mutlu Akpınar’ın hizmetleriyle değil yaptığı sansasyonel reklamlarla Türkiye’nin gündemine gelmeye çalıştığını ifade ederek, “Sayın Akpınar hizmetleriyle gündeme gelemeyince, Türkiye gündemine girmek için her türlü yolu deniyor onu da yüzüne gözüne bulaştırıyor. Atatürk’ün dediği gibi ‘hıyanet’ içindeler. Sayın Akpınar yaptığı, yapamadığı ve yaptırtmadığı hizmetler nedeniyle  Karşıyaka’ya hıyanet içinde…

YILDIRIM’DAN JET YANIT!
Bu açıklamalara yanıt gecikmedi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım şu ifadeleri kullandı:
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, belediyemiz tarafından hazırlanan afişlerde görülen yazım hataları, anında düzeltilmiş ve ilçemizin dört bir yanına asılmıştır. Yanlışlık, gerçek afişler yerine demo afişlerin kullanılmasından kaynaklanmıştır. Yoğun çalışmanın yol açtığı ve hemen düzeltilen bu aksaklığın, malum çevre ve kişilerce, her zamanki gibi pespaye siyaset malzemesine dönüştürülmesi, esef vericidir. Büyük mesajı ve fotoğrafı hazmedemeyenler, bu tür hatalardan siyasi medet umuyor.

Karşıyaka Belediyesi’nin Cumhuriyet değerlerine ve onun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığını ve bu yolda neler yaptığını, bu güruha anlatmaya gerek yoktur. Kendilerinden asıl beklenen ise, 23 Nisan’ları, 29 Ekim’leri, 19 Mayıs’ları neden ve nasıl buharlaştırmaya, ülkemizin belleğinden silmeye nasıl cüret ettiklerini açıklamalarıdır.

Ben yine de, bu durumu haklarında hayırlı bir gelişme olarak görüyorum. Bir türlü ağızlarına alamadıkları Mustafa Kemal Atatürk, bu yolla da olsa akıllarına gelmiştir. Devamını dilerim. Şeriata dair düşüncelerini de, başta Karşıyakalılar olmak üzere, ulusumuza evirmeden çevirmeden anlatmaları çok yararlı olacaktır.

Şimdi kendilerine düşen, belediye afişleri sayesinde bir bölümünden haberdar oldukları, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesi”nin tamamını okuyup anlamak, çağdaş, demokrat ve laik Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduklarını hatırlamaktır.

Asıl soru elbette şudur: Siz bu afişten yazım hatalarından dolayı mı rahatsız oldunuz, yoksa zihniyet ve tavırlarınıza tutulan aynadan mı? Karşıyaka’dan ve Cumhuriyetimize bağlılığımızdan size ekmek çıkmaz, başka kapıya!

 
Sındır’ın örgüt turu tam gaz: Demokrasi mücadelesi vurgusu!
 
Buca Soma’yı andı: Acı ilk günkü gibi…
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 15 Mayıs 2016 Pazar 08:45

Bu vatanı sizin gibi kula kulluk edenlere,birey vatandaş olmak yerine kul olmayı seçenlere bırakmıyacaz.Biz Atatürk ün devrimlerine,cumhuriyete sahip çıkıyoruz.İrasdemizi teslim etmiyoruz.Siz iradenizi teslim ediyorsunuz.

Yorumu oyla      12      6  
eray 15 Mayıs 2016 Pazar 08:26

Siz daha Atatürk'ün ilke ve inkilaplarini bilmiyor hitabenin içeriğinde neler yazıyor onu dahi bilmekten acizsiniz. Sadece herseyiniz lafta buda hicbirsey bilmediğinizin kanıtı.

Yorumu oyla      12      6  
Yılmaz Altun 14 Mayıs 2016 Cumartesi 23:12

Böyle güzel bir afiş, zaten ancak değerli Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a yakışırdı. "Yine biz" afişi gibi bazılarının zoruna giden bu afiş için de Başkanımıza teşekkür ediyorum. Emin adımlarla partimize ve Karşıyaka'ya yakışır bir şekilde devam ediyor. Bornova'lı biri olarak senleyiz Başkan!

Yorumu oyla      12      6  
14 Mayıs 2016 Cumartesi 10:12

Delalet ve şeriat yazmıyor ki ! Afişte ne yazdığı linkte verilmiş.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır’ın örgüt turu tam gaz: Demokrasi mücadelesi vurgusu!
CHP Genel Sekreteri İzmir’deki örgüt ziyaretlerine Buca’yla devam etti. ...
AK Kadınlar’dan fotoğraf yarışması
5-11 Haziran Çevre haftası kapsamında AK Parti İzmir İl Kadın Kolları ...
MHP’de muhaliflerden kongre duyurusu!
MHP'de dört Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Meral Akşener, Koray Aydın ...
 
Çıray’dan Bakan Tüfenkçi’ye TOBB soruları!
CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray TOBB ...
AK Partili önemli isimden siyaseti bırakma sinyali
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "1983 yılından beri ...
Ankara Valiliği’nden ‘MHP’ açıklaması
MHP kongresine ilişkin bugün peş peşe karar ve açıklamalar geldi. Son ...
 
Bahçeli: Uzatmayacağım, tane tane söyleyeceğim…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan olağanüstü kurultayla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Yeni genel başkan için temayül mesaisi!
AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi öncesinde genel başkan adayını ...
Akşener MHP kongresi için yer ve saat verdi!
Twitter hesabından, "Olağanüstü Kongremiz, Ankara Anadolu Otel Esenboğa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva