HABERLER>SPOR
25 Eylül 2024 Çarşamba - 12:55

Karşıyaka'da Yungul'dan sitemli veda

Karşıyaka'da geçen hafta futbol altyapı başkanlığı görevinden alınan takımın eski futbolcularından Tayfun Yungul sitemli veda etti.

Karşıyaka da Yungul dan sitemli veda

TFF 3'üncü Lig ekibi Karşıyaka'da geçen hafta futbol altyapı başkanlığı görevinden alınan takımın eski futbolcularından Tayfun Yungul, veda yazısı paylaştı. Yungul, "Daha önce de paha biçilmez emekler verdiğimiz ancak büyük hayal kırıklıkları ve büyük haksızlıklar yaşadığımız Karşıyaka futbol altyapısına 5 sene sonra dönüş yaptığımızda bazı şeylerin değişmiş olacağını hayal ederek yola koyulduk. Amacımız, hedefimiz günü kurtarmak veya bazı insanlara şirin gözükmek değil Karşıyaka'ya direkt oynayacak, performans sağlayacak, oyuna etki edecek ve değeri bulunduğunda kulübe maddi kazanç getirebilecek oyuncular kazandırmaktı. Bu amaçla yetenekleri, devamlılığı olan nitelikle, antrenmanla gelişim sağlayacak oyuncuları kulübümüze kazandırmak için canla başla mücadele ettik. İzmir'in kıyıda köşede kalmış amatör sahalarından, Türkiye Şampiyonası oynanan onlarca şehire kadar karış karış oyuncu taradık. İzmir çevresinde 678, 27 ayrı ilde Türkiye Şampiyonası'nın farklı yaş kategorilerinde 224 maç izlendi" dedi.

"Bu taramalar sonucunda U12'den U19'a kadar 53 oyuncu transfer edildi" diyen Tayfun Yungul, "Bitirmiş olduğumuz sezonda futbol altyapının tüm malzemeleri ve formaları kendi yarattığımız 1.3 milyon TL kapnak ile finanse edilmişti. Oyuncu kalitesini artırmaya çalışırken, lojmanda çıkan yemeğin kalitesini ve lojmanda kalan sporcuların konforunu da Karşıyaka Spor Kulübü'ne yakışır bir seviyeye getirmeye çalıştık. Zemini futbol oynamak için tehlikeli hale gelmiş olan suni sahamızın zemin değişikliği için bütün kurumlar ile irtibata geçtik ve nihayetinde değişim için tarih aldık. A takıma çıkıp geçen sezon 23 maçta 11 oynayan Ferdi Burgaz, bu disiplin, bu sistemin yetiştirdiği genç değerdir. 5 yıl önce futbol altyapıya transfer edilen ve olmadığımız dönemde gönderilen Kerem Dönertaş, Oğuzcan Çalışkan (Keçiörengücü), Caner Cengiz (Somaspor), Mustafa Çalışkan (Bornova 1877) ve bu sistemin yetiştirdiği ismini sayamadığımız en az 10 oyuncu daha profesyonel liglerde mücadele etmektedir" ifadelerini kullandı.

Tayfun Yungul açıklamasını, "Karşıyaka altyapısına olan güveni yeniden tahsis ederek ücretli yapmış olduğumuz seçmelere birçok şehirden yüzlerce gencin katılımını sağladık, buradan elde ettiğimiz gelir ile 5 sene önce bizim yaptığımız fitness merkezimizi tamamen yenileyerek daha kaliteli hale getirdik. Spor okullarımızı, maaş düzenimizi, gelir gider dengemizi sağlıklı bir yapıya kavuşturduk. Kaliteli oyuncu kulübe kazandıralım derken babamızın oğluna torpil geçmedik. Bu şanlı formayı hak edene vermeyi boynumuzun borcu olarak gördük. Ancak şunu gördük ki biz torpil yapmayı öğrenememişiz. Hak eden çocukları gönderip dayısı olanı oynatsaymışız sevilen ve tutulan adamlar olacakmışız. Sonucu her ne olursa olsun doğruları yapmaya devam edeceğiz" diye tamamladı.

 
‘Şahin söylem’den uzak duracağız’ diyen AK Partili Çankırı’dan CHP’ye: Gözüne lazer tutulmuş tavşanlar!
 
Karşıyaka'nın sürpriz golcüsü Bedran
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ergin Ataman, Fenerbahçe camiasından özür diledi
Panathinaikos Antrenörü Ergin Ataman, dün oynanan Galatasaray - Panathinaikos ...
Jose Mourinho: Hiçbir zaman kaçmadım
Galatasaray derbisi sonrası basın toplantısına katılmayan Fenerbahçe Teknik ...
Göztepe'de Samba rüzgarı
Süper Lig'de son olarak evinde Kayserispor'u 3-0 yenerek 9 puanla namağlup ...
 
Tenis Federasyonu, seçime gidiyor: Başkanlığa İzmirli aday!
31 Mart seçimlerinde MHP’den Çeşme Belediye Başkan adayı olan eski Milli ...
PFDK, derbinin sevklerini açıklandı
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbinin PFDK sevkleri açıklandı.
Ancelotti, Arda Güler kararını verdi!
La Liga'nın 7. haftasında Alaves’i ağırlayacak olan Real Madrid'de, teknik ...
 
Süper Lig ekibinden Volkan Demirel hamlesi!
Teknik direktör arayışlarını sürdüren Adana Demirspor'un Volkan Demirel ile ...
Muğlalı sporcu kanoda Macaristan'da zirvede
Muğla Gençlik ve Spor Kulübü kano sporcusu Rahmi Kaan Karahan, Macaristan’ın ...
Bengisu Avcı'nın yeni hedefi Kuzey Kanalı
Dünyada Okyanus Yedilisi (Ocean 7) adını taşıyan 7 açık su geçişinden ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva