HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2017 Pazar - 10:45

Karşıyaka'da Songül Yarbay için duygu yüklü tören

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Şırnak Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını, Örnekköy’de yeni yapılan parka vererek ölümsüzleştirdi. Başkan Akpınar “Songül Yarbay’ın ve aziz şehitlerimizin hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Karşıyaka da Songül Yarbay için duygu yüklü tören

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Şırnak Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını, Örnekköy’de yeni yapılan parka vererek ölümsüzleştirdi. Başkan Akpınar “Songül Yarbay’ın ve aziz şehitlerimizin hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.
 

PARKA ADI VERİLDİ
Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi 7600 Sokak’ta yapımı tamamlanan yeni parka, Mayıs ayındaki helikopter kazasında yaşamını yitiren, Türkiye’nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını verdi. Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yanı sıra eski Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut da katıldı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
4 bin metrekare arazi üzerinde kurulan; basketbol sahası, oyun ünitesi ve oturma gruplarının da yer aldığı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yarbay Songül Yakut’un isim tabelasının önünde asker selamı veren kadın jandarmalar, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Törene katılanlar, park alanını birlikte gezerken, tören sonrasında şehidimiz için lokma da döktürüldü. Aileler ve çocuklar, park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti. 

KALBİMİZDE YAŞAYACAK”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz “Bir kadın tüm dünyayı değiştirir” sözünü dünyaya kanıtlamış bir anneyi kalbine basmış, Zübeyde Annesine yakışmış Karşıyaka’yız. Yarbay Songül Yakut, halkımızın kalbinde ve Karşıyaka’da adını taşıyan bu parkta, bir daha ölümsüzlüğe kavuşacak. ?Songül Yarbay, uğradığı kumpas karşısında üç yıllık bir onur savaşı verdi ve haklılığını kanıtladı. Savunduğu değerleri, biz de sonsuza dek savunacak, bu ülkenin Cumhuriyet değerlerini asla çiğnetmeyecek, teslim olmayacağız. ?Anısı önünde saygıyla, sevgiyle, minnetle eğiliyorum” dedi.


SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Biz, Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde kadın haklarını tüm dünyadan önce savunan ve destekleyen bir milletiz. Songül Yakut, Malatya’nın bir köyünden çıkıp yarbay olabiliyorsa, bunu laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Şehit acısının dindiği, Atatürk’ün kıymetinin bilindiği bir ülke hedefi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu park, bir Cumhuriyet kadını olan Yakut’un adına çok yakıştı. O’nu sonsuza kadar burada yaşatacağız” diye konuştu.

Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut ve Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel de Songül Yakut adına açılan park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

TÖRENE KİMLER KATILDI?
Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Songül Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, İl Jandarma Komutan vekili Albay Recep Uysal, 2. Ana Jet Üssü Komutan vekili Yarbay Tolga Çınar, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 
İzmir'de uyuşturucu tacirlerine darbe!
 
AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na: İzmir'in kıymetini bilmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Tramvayı'nda yeni etap: Dikkat! O cadde 1 ay kapanacak!
Konak Tramvayı'nda 3 Ekim Salı gününden itibaren yeni bir etaba geçiliyor. ...
'Akıllı Kent İzmir': Her şey bir tık uzakta!
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük fiber optik altyapısını kurdu.
O yönetmelik için belediyelerden yoğun mesai
Konut inşaatlarını yakından ilgilendiren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ...
 
Başkan Çerçioğlu Muharrem ayı iftarına katıldı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Alevi Kültür Dernekleri ...
Dikili Belediyesi'nde 'sürgün' iddiası: Başkan Tosun ne dedi?
Belediye personeli Deniz Öztürk, delege seçimlerinde Başkan Tosun’un karşısındaki ...
Konak'ta Muharrem ayı için nefesler dinletisi
Kültür-sanat etkinliklerine Eylül ayı ile birlikte hız veren Konak Belediyesi’nin ...
 
En tatlı kahve Bornova Belediyesi'nden
Bornova Belediyesi, Dünya Kahve Günü nedeniyle Küçükpark Meydanı'nda İzmirlilere ...
İZFAŞ'tan 4. buluşma: Aşırı su tüketimine çare aranacak
Uluslararası Su Kongresi’nde, su tüketiminin en verimli şekilde kullanılabilmesinin ...
Bornova'da engelleri kaldıran etkinlik
Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi’nden hizmet alan çocuklar farklı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva