HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2023 Pazartesi - 19:22

Karşıyaka’da 84 milyonluk borçlanmaya oy çokluğu!

Yeni yılın ilk meclis toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a oyçokluğu ile 84 milyonluk borçlanma yetkisi verildi. İsmi CHP İl Başkanlığı için geçen Meclis üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın Karşıyaka Personel A.Ş.'de sona eren yönetim kurulu başkanlığı hakkında da bilgilendirme yaptı.

Karşıyaka’da 84 milyonluk borçlanmaya oy çokluğu!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Ocak ayı Meclisi toplantısının ilk oturumu Başkan Cemil Tugay’ın yönetiminde meclis salonunda gerçekleştirildi.

Meclisin açılışının ardından 5 kişilik Denetim Komisyonu’nun seçimine geçildi. Yapılan gizli oylamanın ardından komisyon üyeleri CHP’li meclis üyelerinden Sevim Kipriksiz, Yaşar Özcan, Gamze Uğurlu, Hüsniye Dalkılıç ve Şevket Balla’dan seçildi. Komisyon için seçilen AK Partili meclis üyesi Mustafa Yıldız ise yeterli oy alamadı.

‘PİSA KULE’ PLANLARI KOMİSYONLARDA
Halk arasında 'İzmir'in Pisa Kuleleri' olarak da bilinen ve 37 yıldır eğik duran binaların yıkımının ardından boş kalan parseller için yapılan planlar İzmir 4. İdare Mahkemesi’nden dönünce Karşıyaka Belediyesi Meclisi yeni plan çalışması başlattı. Bostanlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 1359 adadaki 11 parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı meclis üyelerine sunuldu. Planlar İmar ve Hukuk komisyonlarına gönderildi.

BORÇLANMAYA OYÇOKLUĞU
Bütçede belirlenmiş olan 84 milyonluk borçlanma ile ilgili işlemler için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verilmesi ile ilgili önerge oyçokluğu ile kabul edildi. Karşıyaka Mustafa Kemal Mahalle Muhtarı’nın mahalle sınırları içerisinde Türk Telekom’a tahsisli ancak bir çalışma yapılmayan parselin statüsünün sağlık tesisine çevrilmesi ile ilgili dilekçesi de İmar Komisyonu’na gönderildi.

TAHSİSLERE KISMİ İPTAL
Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 Sayıştay Raporu’nda yer alan süresiz tahsislerin 25 yılla sınırlandırılması ile ilgili 31 gündem önerisi de geçtiğimiz ay meclis üyelerine sunulmuş ve Hukuk, İmar, Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderilmişti. 23 tahsis önerisi komisyonlardan geçerken 8 tahsis işleminin alanda bir çalışma olmamasından kaynaklı oyçokluğu ile iptali istendi. 

VAKIF PLANLARINA OY ÇOKLUĞU
Mülkiyete Salih Sarımpaşa Halilesi Hatice Hanım Binti Mehmet Paşa Vakfı’na ait Donanmacı Mahallesi, 237 ada 27 parselde yer alan taşınmaza ait özel planlar geçtiğimiz ay  meclis üyelerine sunulmuştu.  ‘Konut Alanı’ kullanım kararında kalan taşınmaza ait statüsünü ‘ticaret-turizm alanı’ olarak değiştiren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Hukuk ve İmar komisyonlarından oy çokluğu ile geçti.



CHP’Lİ AYDIN’DAN BİLGİLENDİRME
İsmi Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa ettiği CHP İzmir İl Başkanlığı ile anılan Karşıyaka Belediyesi'nin CHP’li Meclis üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş’de sona eren görevi hakkında bilgilendirme yaptı. Aydın görevden ayrılma kararın siyasi bir tarafı olmadığını ve idari bir süreç olduğunu dile getirdi.

Aydın “Başkanlığınız dönemi başladığı tarihte Personel A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığı için beni görevlendirdiniz. Ben ve diğer yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte üç buçuk yılı aşan süreç zarfında şirketin yapılanmasıyla ilgili önemli bir mesafe kaydettik. O dönem çok hızlı şekilde bu şirketler oluşturulduğu için maalesef şirketlerin hukuki ve idari altyapısı konusunda ciddi sorunlar vardı. Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş.'de de aynı şey söz konusuydu. Mesela çalışan personelin özlük dosyaları yoktu. Bu personelin sağlık raporları yoktu. Şirketin disiplin kurulu yoktu. Bir toplu sözleşmesi yoktu. Bir odası bile yoktu. Bu belediyenin bütçesinin en yüksek miktarda harcamasını yapan Personel A.Ş.'nin neredeyse hiçbir altyapısı yoktu. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte ve Personel A.Ş.'de çalışan bütün arkadaşlarım ve yetkili sendikayla birlikte bu süreçte çalışmaya başladık. Şu an bütün şirketin personelinin dosyaları tam olarak bulunuyor. Özlük dosyaları elimizde. Hangi personel eğitim seviyesine sahip hangi basamakta ücret alıyor ve hangi birimde çalışıyor? Buna ilişkin bütün veriyi oluşturmuş durumdayız. İşçi sağlığı ve iş güvenliği bakımından alınması gereken önlemleri aldık. Bu konudaki çalışmaları sürdürüyoruz.  Yaklaşık bin 400 kişinin çalıştığı şirketin bir hekimi yoktu mesela. Bir hekim istihdamıyla bu sorunu da çözümledik. Toplu sözleşme düzeni yoktu. 3 sözleşme imzaladık ve bunları da uygulamaya başladı. Bunları şunun için anlatıyorum. Personel Anonim Şirketi bu çalışmaların sürecinde bir karma yönetim kurulu yapısına sahipti. Üç meclis üyesi ve iki bürokrat arkadaşımızdan oluşan hem siyasi yönü olan, hem bürokratik yönü olan bir karma yapıya sahipti ve bunun amacı da sizin verdiğiniz direktif doğrultusunda bahsettiğim bu yapılandırmayı yapabilmekti. Şunu sevinerek meclisin bilgisine sunmak isterim. Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. bu hukuki ve idari yapılanmasını tamamladı. Bugünden itibaren yani geçtiğimiz aydan itibaren artık bu konuda sistemle ilgili, yapılanmayla ilgili bir sorunu kalmadı. Ekonomik sorunlar, zaten hepimizin malumu ve bu sorunlar devam ediyor ama idari ve hukuki altyapı konusundaki çalışmalar bitti. Bittiği için de bu beş kişilik yönetim kurulu yapılanmasına geçtiğimiz ay son verildi. Ve artık Karşıyaka Belediyesi yönetim kurulunu Karşıyaka Belediyesi tüzel kişiliği olarak temsil edilmesi söz konusu. Bu konuda da bir başkan yardımcısı arkadaşımız imza yetkisiyle yetkilendirildi.” dedi.

TUGAY: AÇIKLIĞA KAVUŞTURDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
CHP'li Aydın'ın ardından açıklama yapan Başkan Cemil Tugay da şunları söyledi:

"Bu konuya açıklama getirdiğiniz iyi oldu, çünkü gazeteciler beni arayıp, 'Murat Bey'in il başkanlığı için adı geçiyor bu nedenle mi ayrıldı' diye sordular. Bu karar daha önce alınmıştı. Sizin isteğinizle alınmıştı, artık Personel AŞ'de yönetim kurulu yok, bir arkadaşımızın imza yetkisi var. Emeğiniz ödenmez, cüzi, sembolik bir huzur hakkı ile bunu yaptınız. Bunu önemsemediniz, özveri gösterdiniz. Bu belediyenin lehine verilmiş bir karadır, açıklığa kavuşturduğunuz için teşekkür ederim"



AK PARTİLİ ÖZTÜRK: KARŞIYAKA HALKI DA MUTLU OLMAK İSTİYOR
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk de “Eğer bir belediye başkanıysak, bağlı bulunduğumuz belediyemizdeki halkımıza, eğer bir meclis üyesiysek temsil ettiğimiz kitleye yaptığımız, yapacağımız, verdiğimiz sözler yerinde yerine getireceğimiz işler doğrultusunda, mutlaka, mutlaka azami gayret göstermemiz gerektiğine inananlardanım. Hayati Bey (Hayati Doğan) konuşmasında mutluluktan bahsetti. Evet, doğru Karşıyaka halkı da mutlu olmak istiyor. Karşıyaka halkının da mutlu olmaya hakkı var. Şöyle ki yukarıdan başlayacak olursak Cumhuriyet Mahallesi halkı mutlu olmak istiyor. Halen Cumhuriyet Mahallesi ve İnönü Mahallesi'nde halk planlarda bir netice bekliyor Örnekköy civarına gelirsek, Örnekköy civarında kapanan huzurevi var. Evet Karşıyaka'nın yaşlıları da mutlu olmak istiyor. Huzurevlerine bir an önce kavuşmak istiyorlar Aşağı doğru gelirsek Şemikler Yalı Mahallesi adeta hançer gibi bağrına saplanan metronun üstten geçişiyle ilgili Şemikler ve Yalı Mahallesi halkı da mutsuz. Onlar da o metronun söz verildiği gibi yer altına alınmasını istiyorlar Karşıyaka Çarşı esnafı mutsuz. Neden mutsuz? Çünkü onlar da söz verildiği gibi İskele’den Karşıyaka girişte rahat bir yaya ulaşımı için oranın yeraltına alınmasını istiyorlar. Karşıyaka esnafı mutsuz Çünkü günlerdir devam eden Çarşı projesinin tamamlanmasını bir an önce istiyorlar. Bu listeyi istediğim kadar uzatabilirim. Ama emin olun sırf sadece mesul bulunduğunuz, sorumlu bulduğunuz, küçük çerçevedeki mutsuzlukları görmeyip mesul bulunmadığınız, sizi de aşan şeylerle, mutsuzluğu gördüğünüz zaman hakikaten yaptığınız iş biraz siyasetten çıkıp hamasete dönüşür. Bizler burada bakın
hak, hukuk, adalet, eşitlik, şeffaflık, demokrasiden bahsetmişken az önce meclisin başında bir seçim gerçekleştirdik, değil mi arkadaşlar? Hak, hukuk, adalet demişken, iki yıldır denetim komisyonunda görev yapıyoruz AK Partililer olarak. Ne oldu bu yıl değişti? Bir tane üyemiz gitti diye. Bir tane üye saf değiştirdi diye, bizim denetim komisyonunda yaptığımız görevler, emekler çok mu göz ardı edilecek? Nerede bu adalet, hukuk? Liyakatten bahsederken üç yıldır kendi aranızda, kendi arkadaşınız bu işi hakkıyla yapan ve bu işin ehliyeti ve liyakati olan arkadaşınıza niçin görev vermediniz. Şimdi küçük bir isimle ehliyet, liyakat, adaleti gözetmeyip büyük resimdeki ehliyet, liyakat adalet vurgusu yapıp bu işi de mutsuzluğa getirdiğiniz zaman size böyle gülerler O yüzden yapmayın arkadaşlar. Hepiniz eğer hakikaten büyük ölçekten mutluluktan bahsedecekseniz kendi bulunduğunuz çerçevede de mutluluktan bahsedeceksiniz. Çünkü konuşmamın başında dediğimiz gibi herkes sorumlu. Herkes mesul... Şu sandalyelerde hesabını veremesek de kendi adıma söylüyorum. Büyük mahkeme var. Herkes orada hesabını verecek” dedi.



BAŞKAN TUGAY’DAN YANIT: ELEŞTİRİNİZ ADİL OLSUN!
AK Partili Öztürk’ün açıklamalarına yanıt veren Başkan Tugay şunları söyledi:

“Yani şu huzurevi konusunu dile getirirken adaletli davranmanızı diliyorum. Neden? Çünkü huzur evini biz boşaltmadık yani huzur evini arsasına Karşıyaka Belediyesi sahip, Karşıyaka Belediyesi binasını yapmış. Karşıyaka Belediyesi ilçenin mobilyalarını döşemiş. Ve geçmiş dönemde işletme için devretmiş. Ve devrettikten sonra da bütün şeye saygı göstermiş, işleyişe bugüne kadar hiçbir sorun çıkarmamış. Bugün de sorun çıkarmıyor aslında. Sorun şu. Bize danışılmadan bize bilgi dahi verilmeden huzurevi boşaltılmış durumda. Huzurevi artık huzurevi değil. Eski huzurevi orası. Yani eski huzurevi olduğunu siz de biliyorsunuz. Şu anda burada yeniden bir huzurevi yapılmasına karşı değiliz. Destekliyoruz. Bunun için yaptığımız başvuru cevabını beklediğimiz soruyu gayet iyi biliyorsunuz. Burada bir taraftan yaptığımız başvuruya hiçbir cevap vermeyip bu konuda hiçbir ilerleme sağlamayıp diğer taraftan da ‘halk huzurevi istiyor’ dediğiniz zaman bunun sorumlusunun biz olmadığını siz de gayet iyi biliyorsunuz. Lütfen bu eleştirinizi adil yapın. Cumhuriyet Mahallesi'yle ilgili olarak sizin de içinde bulunduğunuz imar komisyonunda pek çok konu konuşuluyor. Bugün de gündemde. Onlarla ilgili şeyler vardı. Çok iyi biliyorsunuz. Çaba gösteriyoruz. Kırk yıllık bir sorun. Arkadaşlarımız teknik olarak gerçekten çok iyi bir çalışma yaptılar. Bir kere onların hakkının yenmesi de üzüyor beni. Çok zaten bu konuda deneyimli, birikimli insanlar mahalle için şehircilik ilkeleri çerçevesinde çok güzel bir planlama çalışması yaptılar. Bu planlama çalışması ile ilgili olarak bir hukuki testten de geçti burası. Çünkü o imar planına mahalleden dava açanlar oldu. Fakat o davayı kaybettiler. Sonuçta yapılan planın doğruluğuyla ilgili aynı zamanda bir ispattır bu. Yani ortada bir emek var. O emekten sonra bir hukuki olarak da bunun onaylanması süreci var. Burada mahallede yaşayan yurttaşlarımız yine kendilerince haklı olarak bize dediler ki burayla ilgili daha fazla bizden daha fazla emsal verilmesini talep etti. Bu taleplerini siyasi kanallardan dile getirdiler. Bizler de bu talebe karşılık bir şeyler yapmak adına tekrar değerlendirmeye aldık. Ve hepimizin bilgisi dahilinde etap etap burayla ilgili plan çalışmaları yapıldı. Şu anda önemli aşamalar geçildi. Ufak revizyonlarla süreç devam ediyor. Yüksek inşaat maliyetlerinden kaynaklı müteahhitler bu projelere giremiyorlar. Sorun inşaat maliyetlerinin sürekli artması ve insanların altından kalkamaması. Cumhuriyet Mahallesi’nin planları var ama müteahhitlerle anlaşamıyorlar. Uzun yıllardır tapu alamayan vatandaşa tapu verdik, belediyenin sağladığı imkanlarla tapu sahibi oldular. 40 yıllık soruna karşı 3 buçuk yılda geldiğimiz aşamada bu. Sorunun çözümü için siz (Adem Öztürk) çaba gösterirken dışarıdan baltalandık. Biz halkımızın yanında olmaya çalışacağız. Karşıyaka Çarşı altyapı çalışmaları planladığımız şekilde ilerliyor. Bu periyodu da oradaki esnafın talebi doğrultusunda belirledik. Ufak bir sıkıntılı dönem hariç yolunda gitti. Ocak ayının sonuna kadar çalışmaları tamamlayacağız. Çarşı gibi bir yerde bunu yapmak kolay değil. Çok ince planlarla çalıştık. Çarşı’nın rutini bozulmadı. Karşıyaka halkı belediyesi ile Türkiye’nin insani açıdan en gelişmişliği en yüksek 7’inci ilçesi oldu. Bizler bütün eleştirilere rağmen pek çok kriterlerde üst sıralarda olduk. İzmir’de birden sonraki ilçe 27’inci sırada. İzmir’de de açık ara öndeyiz. Bu bizim için önemli. Bu değerlendirmeyi tarafsız ve adil bir şekilde yapıyorlar. Bundan sonraki derecemiz ilk 3 olacak. Bunlar övünmemiz gereken şeyler.

 
Enflasyon mutfak tüpünü de vurdu: Dev zam geldi!
 
Danıştay'dan İstanbul Sözleşmesi kararı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
K.yakalı 3 Ocak 2023 Salı 10:06

Mustafa Kemal mah. muhtarlığının olduğu alandaki yere bir sağlık kompleksinin yapılması harika,yerinde tam isabet bir karar,aklın yolu bir.... Kim/kimler düşündüyse Allah razı olsun,işleri rastgitsin.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya, ‘kulağına küpe olsun’ dedi, Soyer’e yüklendi: Kendi belediye başkanına güvenmiyor musun?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi’nin yıkılması ...
Narlıdere Meclisi onayladı... Pir Sultan Abdal Parkı için geri sayım!
Narlıdere Belediyesi’nin ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir ...
15 bin fidan toprakla buluşacak... Büyükşehir'den fidan kampanyası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim krizi ve kuraklığa dirençli İzmir ...
 
Ödemiş'te mutluluk paylaşıldıkça çoğalıyor!
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kış mevsiminin etkilerinin ...
Başkan Batur'dan yılın ilk iş gününde kutlama!
Başkan Batur, yeni yılın ilk iş gününde belediye çalışanlarını ziyaret ...
Başkan İduğ’dan ‘vinç faciası’ yorumu ve ‘yüksek kat’ çıkışı: Arsa yoksa kaçış yok!
6 işçinin can verdiği vinç faciası hakkında değerlendirmelerde bulunan ...
 
ASKİ'den Söke'ye 206 milyonluk yatırım!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Başvurular başladı... Büyükşehir'den karikatür yarışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklık ve yoksullukla ...
Bayraklı'da taziye evleri açıldı... 'İyi günde kötü günde yanınızdayız'
Hayata geçirdiği projelerle vatandaşların yaşamını kolaylaştıran Bayraklı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva