HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2016 Cuma - 18:44

Karşıyaka Meclisi’nde anlamlı oturumda ‘Filizler’ kapışması!

Şehit Üsteğmen Cazgır’ın isminin yaşadığı sokağa verilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Şehit Babası Cazgır’ın da konuk olduğu oturumda anlamlı görüntülerin ardından ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ tartışması yaşandı.

Karşıyaka Meclisi’nde anlamlı oturumda ‘Filizler’ kapışması!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde yapıldı.

Meclis oturumunda geride kalan hafta Kuzey Irak’taki Başika Bölgesi’nde IŞİD saldırısında şehit düşen Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın ailesi konuk edildi.

Oturumda ilk olarak başkanvekilleri ve katip üye seçimi yapıldı. Birinci Meclis Başkanvekili görevine CHP’li Atilla Baysak, İkinci Meclis Başkanvekili görevine de CHP’li Halil Soyaltan seçildi. 

Meclis divanına ise meclis üyeleri Asil Murat Ilgın, Sennur Porto, Deniz Aydoğan, Ayşe Namlı seçildi. Şükrü Parmaklı, Nurşen Balcı ve Muzaffer Karayılanoğlu da encümen oldu.

ADI SOKAĞINDA YAŞAYACAK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın önceki gün duyurduğu anlamlı karar Meclis’te hayata geçirildi. Şehit İsmail Cazgır’ın isminin doğup büyüdüğü Karşıyaka Çarşı içerisindeki 1690 sokağa verilme kararı oy birliği ile kabul edildi.
 

BU SEFER İLKLERE SEVİNEMEDİK
Karar ile ilgili konuşan Akpınar, “Türkiye çok acı olaylar yaşıyor. Haziran 2015’ten itibaren bir karabasan ülkemizin üzerinde… Karşıyaka ilkler olmada hep övünmüştür. Ama bu sefer ilk üzüntümüzü yaşadık. Karşıyaka’nın şimdiye kadar hiç şehidi olmamıştı… İlk şehidimiz İsmail Cazgır’ı uğurladık. Çok büyük bir acı yaşadık” dedi. Şehidin babası Haluk Cazgır’a seslenen Akpınar, “Bir tane İsmail’in gitti ama binlerce İsmail’in oldu. O hep bizimle beraber yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Akpınar, Karar sonrası tüm meclis üyelerine teşekkür eden Baba Cazgır’ı Türk bayrağı armağan ederek uğurladı.

ŞEFFAF BELEDİYENİN İÇİNİ DOLDURSAYDINIZ…
Meclisin dilek temenniler bölümünde konuşan AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, komisyon seçimlerinde AK Partili meclis üyelerine yer verilmemesini eleştirdi.

Mertoğlu, “Şeffaf belediyecilik söylemlerinizi ben çok önemsiyorum. Ama keşke bunun içini doldurabilseydiniz. Keşke diğer AK Partili arkadaşlarımıza da yer verseydiniz” dedi.

Mertoğlu’na yanıt veren Başkan Akpınar, komisyon üyesi kararlarının parti grupları arasında önerildiğini, kendisinin müdahil olabileceği bir durumun olmadığını ifade etti.

İSTİFA RESTİ
Başkan Akpınar, konuşmasında Mertoğlu’nun Karşıyaka’nın Filizleri töreni ve Çanakkale Anıtı ile Körfez’in en büyük Türk Bayrağı’nın açılışı söylemlerine ateş püskürdü.

Akpınar basında yer alan “Hüseyin Mutlu Akpınar şov yapıyor” ve “Karşıyaka Filizleri’nin ödül töreninde 900 bin TL para harcandı” ifadelerine çok sert tepki verdi.



Mertoğlu’nun 900 bin TL iddiasını ispata davet eden Akpınar, “Böyle bir proje için bu ifadeleri görünce çok üzüldüm. Bu güzel projeye bu kadar özen gösterilmiş, başarıya ulamış. Siz bu kadar para harcanmış diyorsunuz. Böyle bir şey yok! Bu iddianızı ispat etmezseniz müfterisiniz. Eğer 900 bin TL harcandıysa ben istifa ederim. Size önümüzdeki meclise kadar süre… Ya ispatlayın, ya da özür dileyin! Kendi belediyelerinizle Karşıyaka’yı karıştırmayın. Böyle bir projede yalan söyleyen bir insan olarak sizi kınıyorum. Bunu ispat etmeyen gereğini yapmalıdır” şeklinde konuştu.

AĞABEYLERİN YAZSIN OKU!
Akpınar’ın ifadelerine tepki gösteren Mertoğlu, konuşmaya itiraz ederken AK Partili üyeler salonu terk etti.

Karşılıklı sözlü tartışmanın ardından Akpınar, “Bilmiyorsunuz, yalan ifadelerle buraya geliyorsunuz. Sizin bir algı sorununuz var. Bir daha ki meclise çalış gel! Ağabeylerin yazsın oku onları” dedi.

‘ATA BİNME VE FUTBOL’ ŞOV GÖNDERMESİ
Akpınar, ‘şov’ söylemine de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar önce yaşadığı kaza ve Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın seçim çalışmalarında Karşıyaka Spor Kulübü ziyareti Yıldrım’ın seçim çalışmalarında Karşıyaka Voleybol Takımı ziyareti görüntüleriyle gönderme yaptı.

Akpınar, “Önümüzden arkamızdan haksız, bilgisiz, belgesiz çamur atma teşebbüsleri var. Ancak kişiliğime  ‘Karşıyaka’da hizmet ayrımcılığı yapılıyor’, ‘Hüseyin Mutlu Akpınar sadece şov yapıyor’ gibi ifadeler var. Bu şov nedir? Bayrak açmaya şov deniyor. Bayrak açmak şovsa şov yapıyoruz. Yeni park alanları yapmak şovsa şov yapıyoruz. Hakla kucaklaşmak şovsa biz şov yapmaya devam edeceğiz. Biz şimdiye kadar şov yapmadık. Şov; voleybol anlamadığınız halde üzerine forma giyip, topa vuramayıp rezil olmaktır. Şov, ata binmeyi bilmeyip attan düşmektir. Şov, hiç anlamadığı futbol forması giyip sahaya çıkıp milleti kendine güldürmektir” ifadelerini kullandı.

 
Karabağlar Meclisi’nde seçim gerginliği!
 
İzmir’de intihar mesaisi: İşten atılınca depoya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandas 1 Nisan 2016 Cuma 21:54

Adamsın Hüseyin mutlu akpınar başkanım. Hemde adamın dibisin. ...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Meclisi’nde seçim gerginliği!
Meclis başkanvekilliği seçiminde oy sayımı sırasında ve sonuçlar açıklandıktan ...
Kocaoğlu’ndan ÇED patlaması: Hani elimizden tutacaktın!
Büyükşehir’den Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı’nın açıklamalarına basın ...
Efes Antik Kanal Projesi hayata geçiyor
Selçuk’ta hayata geçecek olan Efes Antik Kanal Projesi için çalışmalar hız aldı.
 
Başkan Şahin’le gündem: Testi turu, o tesis ve ‘akraba’ eleştirileri!
Menemen Belediye Başkanı, Durak’la ‘testi hediyeli’ ziyaret turu hakkında ...
Kemalpaşa’nın üniversite rüyası gerçek oldu
Kemalpaşa Belediyesi ile Kâtip Çelebi Üniversitesi ile arasında yapılan ...
Üniversitelilerden miniklere eğitim
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ekim ayında hizmete açılan ...
 
KARBEM'den YGS'de büyük başarı!
Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan ve bin 200 öğrencinin ücretsiz ...
İEKKK’dan Ankara’ya ÇED çağrısı!
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Elmasoğlu, ÇED ...
Buca’nın pırlantalarına 6. PM!
Buca Belediyesi Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Pırlanta Merkezleri’ne ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva