HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2023 Salı - 16:11

Kararını verdi... Başkan Batur, Büyükşehir'e talip oldu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı oldu.

Kararını verdi... Başkan Batur, Büyükşehir e talip oldu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart 2024 seçimleri hazırlıkları tam gaz sürüyor. Bugün aday adaylığı başvurularının son gününde partide dosya teslimleri devam etti.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi için de çok sayıda aday adayı başvuru yapanlar kervanına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı. 

Batur, partisinin il binasına gelerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na teslim etti.

Batur, 4 dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini de yürütmesinin ardından Konak Belediye Başkanı olmuştu.

KİMSEYİ AYIRMADIK
Başkan Batur açıklamasında “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında partim Cumhuriyet Halk Partisi'nde büyük bir değişim yaşanıyor. Değişimin yaklaşan yerel seçim öncesinde toplumda bir sinerji ve enerji yarattığı açık. Einstein'ın ‘değişmeyen tek şey, değişimin ta kendisidir’ diyerek değişimi kaçınılmaz bir süreç olduğunu belirtti. Ben de başlayan değişim sürecinde bugün il başkanlığımıza, büyükşehir belediye başkanlığına, aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. 2019 yerel seçimlerinde de büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde İzmir'de son iki isimden biriydim. Ancak partim beni Konak Belediye Başkanı olarak görevlendirdi. Konak'ta geçen beş yıla yakın sürede pek çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu, Konaklı hemşehrilerimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşadık. ‘Birlikte Konak’ diye çıktığımız yolda tüm Konaklılarla kol kola olduk. Parti ayrımı gözetmeden herkese hizmet etmeye çalışan, ayrıştıran değil, birleştiren olduk. Konaklıların sevincinde, üzüntüsünde hep yanında olmaya çalıştım. Çalışanlarımızı enflasyona asla ezdirmedim. Engellisinden gencine, kadınından yaşlısına, esnafından emeklisine herkesi kucakladım. 1994 yılında İZBETON Genel Müdürlüğü ile başlayarak bu kente yerel yönetici olarak hizmet ettim. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak yola çıkıyorum. İzmir'in sorunlarını herkesten iyi bilen biri olarak çözmeye talibiz. Kentlinin ne şikayeti varsa onları çözecek hem bilgi birikimi hem de tecrübeye sahip bir mimar olarak hizmete hazırız. İzmir'de doğmuş, büyümüş, burada oturan ve göçmen ataları olan biri olarak kenti kucaklamayı, sorunları artık şehrin gündeminden çıkarmayı hedefliyorum” dedi.

İZMİR'E NE LAZIM DERSENİZ İZMİR'E TECRÜBE, SAMİMİYET LAZIM… İZMİR'E İZMİRLİ LAZIM
İthal aday çıkışı yapan Batur, “İzmir, Atatürkçülüğün demokrasinin başkentidir. İzmir efeler diyarıdır. İzmir diretmeye gelmez. Samimiyet ister. Kendi içinden birinden yön ister. Tepeden inme isimlere prim vermez. İzmirli kimin ona en iyi şekilde hizmet edeceğini iyi bilir, sokakta görmek ister belediye başkanını. Ona ulaşabilmek ister. Ben bu kentte hizmet ettiğim süre içinde sokakta oldum yine sokakta İzmirli hemşehrilerle olmaya devam edeceğim. İzmir'e ne lazım derseniz İzmir'e tecrübe lazım. İzmir'e samimiyet lazım. İzmir'e İzmirli lazım. Ben tecrübeliyim, samimiyim, İzmirliyim. Çıktığımız bu yolda başta beni yalnız bırakmayacağına inandığım İzmirlilere, partimin genel merkezine, Cumhuriyet Halk Partimizin İzmir il örgütüne, ilçe örgütümüze, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, destek veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada tüm Büyükşehir Belediyesi aday adaylarına başarılar diliyorum. Bu parti içindeki bir yarıştır. Barış içinde, huzur içinde, birbirimizi kırmadan bu yarışın sonlanması en güzeli olacaktır. Çünkü önümüzde çok büyük bir sınav var. Başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Tüm de altını çizmek istiyorum. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyerdir. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı olarak koltukta oturmaktadır. Yani böyle leblemeli açıklamalar, coşkulu açıklamalar bence doğru değil. Çünkü orada oturan arkadaşımız bizim partimizi temsil ediyor. Çıktığımız yolda bütün arkadaşlarımızla beraber mücadelemizi  gerçekleştireceğiz. Yöntem ne olursa olsun sonuçta kim aday olursa bununla beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Memnuniyet anketleri yapılıyor. Partimizin yöntemi neyse, seçilmekle ilgili adayın belirlenmesi noktasındaki yöntem neyse biz ona uyacağız” şeklinde konuştu.

 
Topluca 'amin' sesleri... Hocalar pavyona girdi!
 
Kasıtlı uçak kazası yapmıştı... Youtuber'a hapis cezası
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Narlıdereli 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:10

Sayın Batur,Dyp belediye başkanı iken CHP Narlıdere'de yok edeceğim demişti şimdi CHP büyük şehir belediye başkanı adayı olarak çıkıyor pes doğrusu...

Yorumu oyla      3      4  
hasan ali koç 6 Aralık 2023 Çarşamba 11:08

abdül bey narlıredeyi narlıdere yapan isim. konağıda konak yapacaktı fakat bildiğim kadarı ile şehir imar plancıları odası önüne taş koydu. bir dönem daha konakta olması güzel olucaktır bir konaklı gültepeli olarak. fakat byükşehirinde toparlanmaya ihtiyacı var bunu yapabilecek tek kişi abdül bey. bugra bey ise bir kere izmirli değil ankaralı o yüzden bizler artık izmirli ve hizmet edebilecek birini istiyor ve bekliyoruz.

Yorumu oyla      3      5  
izmir 6 Aralık 2023 Çarşamba 10:14

narlıder ve konak a ne yapmış acaba.. chp den kim gelirse gelsin izmir 5 yıl kaybeder.

Yorumu oyla      3      4  
Turan 6 Aralık 2023 Çarşamba 10:02

hayır konakta hiçbirşey yapmadan nasıl büyüksehire aday olabiliyorsun hayret diyorum !

Yorumu oyla      3      4  
İzmir 6 Aralık 2023 Çarşamba 09:34

Abdül Başkan dönüşüm için yeni projeler üretti imar planları değişti ama çok ağır ilerleyen parselizasyon süreci ve dönüşüm süreci var. Gültepe ile ilgili nerdeyse 3 yıl heba oldu. binasını yıkıp yenilemek isteyen hiç kimse imar planı nedeniyle hiç birşey yapamadı olası bir depremde hayatını kaybedecek insanların vebali şimdi kimde olacağı çok açık ve net siz ve oy birliği ile planları revize eden meclis üyeleri ve imar planı sonrası ağır kalan belediye kadrolarınız. Bunlar hep dava konusu olacak işler bunları bir tarafa bırakalım. Biraz siyasi beyin cimlastiği yapalım. Büyükşehir için favori adaylar öncelikle mevcut belediye başkanı sonrasında Sn.Gökçe ki bu ikili diğerlerinden çok ayrılmış durumda iken İyi partinin ittifaka hayır söylemi sonrası hem sağ hem soldan oy alabilecek bir aday ancak İzmir'i cepte keklik yapar. bu bakımdan İzmir Parti teşkilatından olmayan Sn.Gökçe ye karşı son dakika kozu olarak Sn.Soyer',in yanına Sn.Batur başkanın da aday olması İzmir Teşkilatının Parti Merkezine seçimini yap demesi gibi algılandı Soyer mi ? Batur mu ? bakalım Merkez in yönlerdiği Gökçe'ye Parti merkezi ne kadar sahip çıkacak? Gökçe'nin adaylığı olması durumunda İzmir teşkilatınıda baştan aşağı nasıl şekillendirecek ? önümüzdeki günler çok hareketli saatlere gebe hadi hayırlısı diyelim :) Akparti içinde ufak bir yorum yapalım Sn.Hamza Dağ ile seçime girerse hiç şansı olacağını şahsen düşünmüyorum İyi parti keza öyle ve diğer partiler için hem sol hem sağ kitleye hitap edecek bir adayla girerlerse mesela Sn.Mahmut Özgener veya ona benzer hatta daha çok halk nezdinde oy kitlesi olan daha tanınmış ve başarılı bir iş kariyeri olan bir adayla çıkarsa aklımdan şimdi geçen Sn.Hüsnü Özyeğin İzmirli oluşu ve muhteşem bir başarı öyküsü yada gerek spor camiasından Sn.Mehmet Sepil harika keyifli bir seçim bizi bekler . hepsini ayrı ayrı partilerden aday görmek isterim doğrusu muazzam bir yarış şölen olur.

Yorumu oyla      7      4  
Bülent Işık 5 Aralık 2023 Salı 20:57

Beştepeler bölgesi kentsel dönüşümünde henüz parselasyon planları bile yok.Adamın herşeyi ağır, konuşması gibi.

Yorumu oyla      8      4  
İzmir'li 5 Aralık 2023 Salı 19:26

Ön seçim,halka yakın olmayı gerektirir. Mücadele getirir,rekabet getirir,adalet getirir,bir araya getirir ve sonunda başarı getirir.

Yorumu oyla      5      5  
VATANDAŞ 5 Aralık 2023 Salı 19:22

BÜYÜKŞEHİR 5 GÖMLEK FAZLA GELİR...

Yorumu oyla      23      6  
HAMZA DAĞ 5 Aralık 2023 Salı 18:43

HAMZA DAĞ

Yorumu oyla      13      17  
Cumaovalı 5 Aralık 2023 Salı 18:42

Olgun Atilla Başkanım yakışır.

Yorumu oyla      5      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da asfalt seferberliği!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfaltlama ekipleri, sahadaki ...
Aliağa'dan istihdama destek
Aliağa Belediyesi Yetenek Akademisi, farklı alanlarda meslek edinmek isteyen ...
Özuslu'dan kadınlara çağrı: Tek çare örgütlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 5 Aralık Türkiye ...
 
Karabağlar'ın seçilmiş kadınları bir araya geldi
Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi tarafından geleneksel ...
'En borçsuz belediyeyiz' dedi... Kırgöz, 2024 için yeniden aday!
Dikili Belediye Başkanlığına yeni dönemde bir kez daha aday olan Kırgöz, ...
Bergama'da engelsiz şölen
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından Engelsiz ...
 
Meslek Fabrikası’ndan İzmirli Kahve’ye
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın yetiştirdiği baristaların ...
Hayati tesiste çalışmalar sürüyor... Yeniden Türkiye'nin en büyüğü olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Yaşayan Körfez programı ...
Bayraklı’da hayata engel yok!
Toplumun her kesimine eşit ve adil hizmet anlayışıyla sosyal belediyeciliğin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva