HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2018 Cuma - 12:32

Karabağlar’dan o AVM için açıklama: Muhatabı değiliz!

Üçkuyular’da inşaatı devam eden İstinye Park AVM hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından ‘İzmir’e Sahip Çık’ platformunun yaptığı açıklamaya Karabağlar Belediyesi’nden yanıt geldi.

Karabağlar’dan o AVM için açıklama: Muhatabı değiliz!

EGEDESONSÖZ- Kamuoyunda 'Balçova arsa mağdurları' olarak bilinen vatandaşlar tarafından kurulan 'Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği', Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı'nın yanına yapılan AVM inşaatının imar planının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı dava açtı.

İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin imar planının iptali yönünde karar vermesi üzerine ‘İzmir’e Sahip Çık Platformu’ tarafından yapılan açıklamada Karabağlar Belediyesi'nce devam eden inşaatın bir an önce durdurulması gerektiği belirtildi.

- BAŞKAN ÇALKAYA’DAN AVM ÇIKIŞI: ENGEL DEĞİL DESTEK OLMAK LAZIM

RUHSATI BİZ VERMEDİK
Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan 266 ada 50 ve 51 parsellerdeki lise alanı ve resmi tesis (vergi dairesi) alanının bulunduğu imar planını iptal etmiştir. Bu doğrultuda gerekli işlemlere başlanmıştır. Ancak ilgili haberde bahsedilen İstinye Park AVM inşaatı belediye sınırlarımız içerisinde olmayıp, inşaat ruhsatı da belediyemiz tarafından verilmemiştir” denildi.

Egedesonsöz’e açıklama yapan Başkan Muhittin Selvitopu, “İdare Mahkemesi’nin verdiği karar malum AVM’nin karşı tarafında bulunan ve belediyemiz sınırlarında yer alan Maliye Meslek Lisesi’ni ilgilendiriyor. Orada Meslek Lisesi ikiye ayrılarak Vergi Dairesi taşındı ve inşaatları tamamlandı. Hem AVM’nin hem de okulun planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmıştı. Bu planlar istinaden biz belediye olarak oturma ruhsatı ve yapı kullanma izni verdik. Yapı kullanma izni verdiğimiz bir bina ile ilgili yıkım söz konusu değildir. Artık orası müktesep hak kazanmıştır. Ülkede imar barışı adı altında bir çalışma bulunuyor iken bakanlığın onayladığı plan sonrası yapılan proje iptal edilemez.

Biz belediye olarak okulla ilgili planlara zaten itiraz edip dava açmıştık. O süreç devam ediyor. Belediyenin yapacağı şey mahkeme kararını Meclis gündemine getirip onaylamaktır. İtirazları yapacak olan kurum mahkeme kararı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Ayrıca AVM projesinin yapıldığı yer Karabağlar’ın değil Balçova’nın sınırları içindedir. İnşaat durdurulsun açıklamalarının muhattabı belediyemiz değildir”

 
Bergama Belediyesi’nden çalışan annelere müjde!
 
İzmirli rapçi uyuşturucudan tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali.ihsan 2 Haziran 2018 Cumartesi 19:27

Arkadaş insanlar yokluktan evinde yemek yiyemiyor, avm de nasıl yesin. Akıllı ol, insanların aklıyla dalga geçme.

Yorumu oyla      11      6  
M. BALABAN 2 Haziran 2018 Cumartesi 01:42

SAYIN EGEMAN 16 YIL YURTDIŞINDA YAŞAYIP İKİ YIL ÖNCE URLAYA YERLEŞTİM. GEZİ YAZILARIM NEDENİYLE DE GÖRMEDİĞİM ÜLKE SAYISI ÇOK DEĞİL. YURTDIŞININ NERESİNDE SOKAK DÜKKANI YOK ÇOK MERAK ETTİM. BİZİ AYDINLATIRSANIZ KENDİ ADIMA ÇOK MUTLU OLURUM.

Yorumu oyla      11      7  
zeynep 1 Haziran 2018 Cuma 19:15

lan oha ben oranın istinye park olacağını bilmiyordum olursa süper olur çıkmam ordan beeee

Yorumu oyla      12      7  
Melis 1 Haziran 2018 Cuma 18:33

Sn.Sezen tramvay ile değil at arabası ile gideceğin yere git.Katı atığını komşunun bahçesine dök.

Yorumu oyla      12      6  
egeman 1 Haziran 2018 Cuma 18:03

Yahu avm lere neden karşı çıkıyirsunuz vatandaş temiz güvenli ve kaliteli ortamda geziyor yemek yiyor alışveriş yapıyor izmirde bütun avmler hınca hınç dolu bence ençok karşı çıkan en çok avm de gezinenlerdir .hatta inşallah izmirde cadde üzerindeki dükkanlar kapanır çünkü trafiği olumsuz etkiliyor avrupada böyle birşey göremezsiniz

Yorumu oyla      11      9  
ahkam 1 Haziran 2018 Cuma 16:46

Yorumcu Sezen, halk adına ahkam kesmeyi bırakın, kendi düşüncenizi ifade edin, biz anlarız! Halkın ne isteyip ne istemediğini seçimlerde anlıyoruz zaten! Ahkam kesmeyin, katı atık tesisi şehrin içinde değil, dağın başında! Tramvayın ne kadar istenmediği, planlanan yolcu sayısından çok yolcu taşımasından belli. Haa, gelelim AVM ve gökdelenlere, onu sen git oy verdiğin AKPye söyle, haberde de okuyacağın gibi tamamı şehircilik bakanlığı onaylı! Bilmiyorsan öğren, ama işkembeden atma!

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 1 Haziran 2018 Cuma 16:20

Bende ihtiyaç yok dedim. İzmirli gecekonduları , çöp dağları , işportacı yuvası olmuş Kemeraltı, minibüsleri ... ile mutlu. Ne gerek var değil mi tüm dünyada olan tramvay sistemine , AVM 'lere , gökdelenlere, modern katı atık tesisine, sanat merkezlerine , yollara, tünellere ... Bu halk zaten istemediği için AVM'ler sinek avlıyor , tramvay boş gidip geliyor , çöplerini bile bu halk evinde kendi imha ediyor ... :) Modern katı atık tesisi yapıp elektrik üretmeye ne gerek var değil mi ? Boş araziye dök çöpü gerisini düşünme. Bu kafa eskiden körfezi lağım olarak kullanmış kafadır. Yıllarca bu zihniyet evsel atıkları körfeze boşalttı. Aynı zihniyet İzmir' in modern katı atık tesisinin de önünde duruyorlar. Bunlara göre şehre hiçbir şey yapılmasın. Tartışma , şöyle olursa daha iyi olur yok, direkt yapılmasın, gerek yok diyorlar. Belediyenin yaptığı Adnan Saygun Sanat Merkezi için bile gerek yok, boş duruyor diyen tipler var. Şehirden bu kadar bihaberler.

Yorumu oyla      11      6  
volkan nicolas 1 Haziran 2018 Cuma 15:46

projenın % 60 bitti zaten geç gelen adalet adalet olmuyo herkes çok iyi biliyoki buda özdilek gibi devam edecek ilçe garajı yapılıyor o şekildemi bırakılacak özfaturanın yediği naneyi şimdimi düzelticez..geçmiş olsun

Yorumu oyla      12      6  
Sezen 1 Haziran 2018 Cuma 14:56

Tramvay projesi gerekli olmayan projedir, İzmirin merkezinde katı atık tesisi istemiyor bu halk, gökdelenler istemiyor bu halk, yeterince anlaşılıyor mu????

Yorumu oyla      12      15  
Gürkan 1 Haziran 2018 Cuma 13:22

Çok haklılar. İzmir' in tünele, köprüye , AVM ' ye, gökdelene , tramvaya , yola , katı atık tesisine ... ihtiyacı yok. Hiçbir şey yapılmasın. Kendilerini kutluyorum. Böyle devam edin. Opera binasının temeli atılacak , dava açan yok mu ?

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Belediyesi’nden çalışan annelere müjde!
Bergama Belediyesi, mülkiyeti Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’na (BERKSAV) ...
Başkan Çerçioğlu: 40 yılda yapılamayanı 4 yılda yaptık
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bozdoğan'a yakışan bir ...
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: 2045'ten önce deprem olursa şaşırırım!
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, hiçbir ...
 
Kiraz’da Ramazan coşkusu
Kiraz Belediyesi tarafından, Ramazan Ayının gelişini kutlamak amacı ile ...
Ve İzmir'de yeni güzergah yola çıktı: Ücretsiz ring de var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak bölgesindeki "Park et, devam et" ...
Karşıyaka'nın en 'güzel'leri seçildi!
Karşıyaka Belediyesi’nin, geleneksel olarak gerçekleştirdiği “En Güzel ...
 
Karabağlar'da 2 bin kişilik iftar sofrası
Karabağlar Belediyesi, mahallelerde kurduğu iftar sofraları ile Ramazan ...
İzmir'de stres atmak isteyenler oraya gidiyor!
Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturan ...
Urla İskelesi göz kamaştıracak
Urla’nın İskele Mahallesi’nde gerçekleştirilen kıyı düzenlemesinin devamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva